Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 vs. Mondeo

someone2
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתלבט בין הסובארו 4 לבין פורד מונדאו (דגם ישן). אני יודע שהם לא בדיוק באותה קטגוריה, אבל אלא הדגמים שמעניינים אותי.

כרגע יש לי פורד פוקוס שנת 2001, ששירתה איתו מצויין למשך 4 שנים, והגיע הזמן לשדרג.

תקציב - עד 100k - 105k. בתקציב כזה ראיתי שניתן להשיג מונדאו שנת 2006-2007, B4 עד שנת 2006 (אני מעוניין בדגם 2006+)

השיקולים :

1) צריכת דלק: מעניין אותי אם יש הבדל משמעותי מבחינת צריכת הדלק בין שתיהן. בד"כ הנסיעה היא למרחקים קצרים, ולכן זה חשוב לי, אך לפעמים גם נסיעות ארוכות.

הסובארו היא עקרונית יותר כבדה, האם ז משפיע הרבה על צריכת הדלק?

2) אמינות - הפוקוס לא עשתה בעיות ממש גדולות לאורך כל הדרך, לכן אני מניח שגם המונדאו לא יותר בעייתית. מה לגבי הסובארו?

3) ערך - האם ני הדגמים הללו נוטים לאבד מהערך מהר? מי עדיך מבחינה זו?

אשמח לשמוע את דעותיכם והשיקולים שלכם בבחירה בין שני דגמים הללו. :-)

פורסם

אז ככה -

צריכת דלק :

שני הרכבים צורכים דלק כמו מנהלים רגילה, וזה אומר הרבה דלק, ההפרשים ביניהם לפי כמה שידוע לי לא משמעותיים, אבל מדובר על בערך 1:10 בנסיעה עירונית +- בשניהם.

אמינות - לשני הרכבים יצא מוניטין אמינות גבוה, סובארו תמיד תהיה והייתה אמינה מאוד מכל צורה.

לגבי פורד אני כבר מאוד מבולבל, עד לפני שבוע הייתה לי פורד קונקט שעשתה ס"כ 160000 ק"מ, והיום היא כבר בלי מנוע במוסך מחכה שיתקינו בה מנוע חדש, וזאת בעיה שלמען האמת נפוצה בקונקטים (שבירת קראנקים בזמן נסיעה), על סמך הרבה עדויות שראיתי באינטרנט ופה בפורום.

ערך - הסובארו לא מאבדת כל כך מערכה, אך בגלל שזה רכב נפוץ מאוד, כשרוצים למכור אותו צריך "להתחרות" באחרים, משום שאם תציע משהו בגדר הממוצע, רק פראייר יבוא ויתקשר אליך, כי יהיה מישהו טוב ממך בעסקה.

לגבי הפורד אני לא כל כ יודע, אבל הרכב מהשנתון הנ"ל לא כל כך נפוץ כמו הסובארו.

תוספות :

לסובארו חומרי דיפון ודשבורד איכותיים יותר, ותחושה "עשירה" יותר, ונוחות ושיכוך מהמורות ביתר יעילות, חלפים זולים יותר.

לזכות המונדיאו גודל כללי, וע"פ מה שאני זוכר אבזור עשיר יותר.

אחרי הכל, לסיכום, רכבים מאוד מאוד דומים.

וכן, הם באותה קט' : מכונית מנהלים או משפחתית גדולה. (כעקרון אותה קט')

רק שהמונדיאו גדולה יותר משום שהדגם הושק בתקופה שרכבים כאלה כבר היו גדולים יותר, והB4 הושקה מוקדם יותר, ועברה מתיחות פנים חיצוניות + פנימיות.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

תוספות :

לסובארו חומרי דיפון ודשבורד איכותיים יותר, ותחושה "עשירה" יותר, ונוחות ושיכוך מהמורות ביתר יעילות, חלפים זולים יותר.

לזכות המונדיאו גודל כללי, וע"פ מה שאני זוכר אבזור עשיר יותר.

אחרי הכל, לסיכום, רכבים מאוד מאוד דומים.

וכן, הם באותה קט' : מכונית מנהלים או משפחתית גדולה. (כעקרון אותה קט')

רק שהמונדיאו גדולה יותר משום שהדגם הושק בתקופה שרכבים כאלה כבר היו גדולים יותר, והB4 הושקה מוקדם יותר, ועברה מתיחות פנים חיצוניות + פנימיות.

לסובארו אין חומרים טובים יותר או תחושה עשירה יותר מלמונדיאו דור קודם. היא גם לא נוחה יותר לנסיעה ואני בכלל לא בטוח שהחלפים זולים יותר - צריך לבדוק.

שתיהן כאמור באותה קטגוריה והמונדיאו לא באמת גדולה יותר, אם כי כן מרווחת מעט יותר.

צריכת הדלק בשתיהן לא טובה במיוחד. ירידת הערך לא טובה במונדיאו, קצת יותר טובה בסובארו. שתיהן מכוניות טובות, בגדול, והבחירה ביניהן צריכה להיות משיקולי העדפה אישיים ולא בגלל נחיתות משמעותית של האחת מול האחרת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לסובארו אין חומרים טובים יותר או תחושה עשירה יותר מלמונדיאו דור קודם. היא גם לא נוחה יותר לנסיעה ואני בכלל לא בטוח שהחלפים זולים יותר - צריך לבדוק.

רוני

הצלחתם לבלבל אותי :-)

אז מבחינת הדברים האלה, דווקא המונדאו עדיפה??

הזכרת את נוחות הנסיעה. האם יש בעיה מסויימת בסובארו? אפילו בפוקוס חווית הנהגיה מצויינת, כך שאני די בטוח שבנדאו המצב עוד יותר טוב.

אשמח לשמוע עוד דעות:-D

פורסם

זה נכון שירידת הערך במונדאו גבוהה יותר, אבל הרכב גם זול יותר לרכישה, שתי המכוניות הן מהמובילות בקבוצה אם יש לך מצב לינסוע עלייהן ואז להחליט זה יהיה הכי טוב.

:fadein:
פורסם

שתיהן כאמור באותה קטגוריה והמונדיאו לא באמת גדולה יותר, אם כי כן מרווחת מעט יותר.

צריכת הדלק בשתיהן לא טובה במיוחד. ירידת הערך לא טובה במונדיאו, קצת יותר טובה בסובארו. שתיהן מכוניות טובות, בגדול, והבחירה ביניהן צריכה להיות משיקולי העדפה אישיים ולא בגלל נחיתות משמעותית של האחת מול האחרת.

רוני

לסובארו יש חומרי דיפון איכותיים יותר, בדוק זאת שוב, תחושה עשירה, אני מתכוון למראה של הונדה אקורד, עיצוב הפאנל בהונדה אקורד לדעתי יפה אפילו בשביל היום, והחדש בכלל נותן תחושה מעולה.

בסובארו הפאנל מעוצב על פי עיקרון דומה כמו באקורד, ומונדיאו שונה (אני לא אוהב את עקרון העיצוב של מאזדה 6 \ מונדיאו).

חלפים זולים יותר - אחרי בדיקה.

לגבי נוחות חשוב ציין כי הB4 משככת טוב יותר מהמורות, משום שהמתים רכים יותר, אבל רבים האנשים שחושבים לטעמם כי תנוחת הישיבה בB4 לא טובה \ נמוכה מדי, ועל כן בעיית נוחות הנסיעה.

לדעתי ל לאולם תצוגה קרוב ותראה את הB4 מקרוב.

כאמור נושא צריכת הדלק, בשתיהן לא שיא חדשה בחסכון, כנ"ל ערך הרכב ביד שני.

ממש קשה לעשות הבדלה בין הרכבים, הם ממש דומים מכל בחינה, ולדעתי מה שיגרור אותך לקנייה של אחד מהם זאת התחושה של הלב.

הצלחתם לבלבל אותי :-)

אז מבחינת הדברים האלה, דווקא המונדאו עדיפה??

הזכרת את נוחות הנסיעה. האם יש בעיה מסויימת בסובארו? אפילו בפוקוס חווית הנהגיה מצויינת, כך שאני די בטוח שבנדאו המצב עוד יותר טוב.

אשמח לשמוע עוד דעות:-D

מבחינת אילו דברים ?

כאמור תנוחת הנהיגה בB4 נמוכה יותר מבמונדיאו, דבר שיהיה מאוד לא נוח אנשים שרגילים למושבים גבוהים.

מי שרגיל לסוע במכונית משפחתית ממוצעת לדעתי לא יתאכזב מדי.

היתרון של הפוקוס הוא בתמיכה צדית טובה יותר, ומושבים גבוהים יותר, והיתרון של הלגאסי הוא במתלים רכים יותר ובמושבים רכים יותר.

וכמו שאמר קינג, החלטת ללכת על הרכבים הטובים בקט', יותר ממאזדה 6, יותר מהונדה אקורד, יותר משבי מליבו ושאר ירקות.

ונראה כי המלחמה על הפסגה קשה מתמיד :-D

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לפי דעתי לסובארו יש יתרון משמעותי על מנדאו והוא אחיזת כביש שלה שהיא מדהימה בכל תנאי מזג האוויר בזכות המערכת ה4X4 שלה....

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

היתה לי במשפחה סובארו B4 מנוע 2000, ואני מוכרח להודות שזה הרכב הכי מהנה שנהגתי בו:

1.הנוחות-שבאה לידי ביטוי בכיסאות הנהדרים,ובמיתלים הנוחים.

2.כוח-רכב שסוחב נהדר בכל מצב,ראוי לציין שהוא אינו רכב ספורט אבל מגיב נהדר לשינויי דוושה חדים.

3.איבזור/יופי-בקשר לאיבזור הרכב מושקע יש צורך לזכור שאנו מדברים על רכב משפחה + ועל כן רמת האזור היא לא

של מכונית סלון אך בהחלט לא מאכזבת.

היופי הוא בעיני המתבונן אני מאוד אהבתי את הצורה של הרכב,הוא נמוך ונותן חזות ספורטיבית, ג'נטים נחמדים.

4.טיפולים-ופה מגיע הנקודה הכי חשובה=פשוט יקר, החלקים יקרים והטיפולים בהתאם וזה כיכמובן אמא שלי שהיתה

בעלת הרכב מכירה רק מוסך מרכזי שאני אישית לא ראיתי עם זה בעייה מעבר למחיר.

מה שכן הרכב שלה לא ראה מוסך מעבר לטיפולים השוטפים ואולי מילוי גז במזגן.

אני מאוד אהבתי את היציבות של הרכב בסיבובים עצם העובדה שהוא4 על 4 ואני ממליץ עליו בחום.

את הרכב השני אני לא מכיר טוב לצערי.

שיהיה בהצלחה.

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם
היתה לי במשפחה סובארו B4 מנוע 2000, ואני מוכרח להודות שזה הרכב הכי מהנה שנהגתי בו:

1.הנוחות-שבאה לידי ביטוי בכיסאות הנהדרים,ובמיתלים הנוחים.

2.כוח-רכב שסוחב נהדר בכל מצב,ראוי לציין שהוא אינו רכב ספורט אבל מגיב נהדר לשינויי דוושה חדים.

3.איבזור/יופי-בקשר לאיבזור הרכב מושקע יש צורך לזכור שאנו מדברים על רכב משפחה + ועל כן רמת האזור היא לא

של מכונית סלון אך בהחלט לא מאכזבת.

היופי הוא בעיני המתבונן אני מאוד אהבתי את הצורה של הרכב,הוא נמוך ונותן חזות ספורטיבית, ג'נטים נחמדים.

4.טיפולים-ופה מגיע הנקודה הכי חשובה=פשוט יקר, החלקים יקרים והטיפולים בהתאם וזה כיכמובן אמא שלי שהיתה

בעלת הרכב מכירה רק מוסך מרכזי שאני אישית לא ראיתי עם זה בעייה מעבר למחיר.

מה שכן הרכב שלה לא ראה מוסך מעבר לטיפולים השוטפים ואולי מילוי גז במזגן.

אני מאוד אהבתי את היציבות של הרכב בסיבובים עצם העובדה שהוא4 על 4 ואני ממליץ עליו בחום.

את הרכב השני אני לא מכיר טוב לצערי.

שיהיה בהצלחה.

אולי במרכזי, במוסך "אמין" (השם של בעל המוסך) בהר הקפיצה בנצרת (מוסך מורשה סובארו + אולם תצוגה), החלקים של הB4 לא יקרים הרבה יותר משל האימפרזה\B3, ואגב מוסך מעולה ושירות מלבב, מומלץ.

פורסם
לפי דעתי לסובארו יש יתרון משמעותי על מנדאו והוא אחיזת כביש שלה שהיא מדהימה בכל תנאי מזג האוויר בזכות המערכת ה4X4 שלה....

אמנם לB4 יש אחיזת כביש מאד טובה ואפילו טובה יותר משל המונדאו אבל לא צריך להפוך את המונדאו לקורקינט, זה אוטו מאד נוח לנהיגה וזה לא נכון להגיד להגיד שלB4 יש יתרון משמעותי באחיזת הכביש, כי בתנאי הכבישים של מדינת ישראל ההבדל לא כ"כ מורגש במיוחד לא במהירויות המותרות בארץ.

פורסם
לסובארו יש חומרי דיפון איכותיים יותר, בדוק זאת שוב, תחושה עשירה, אני מתכוון למראה של הונדה אקורד, עיצוב הפאנל בהונדה אקורד לדעתי יפה אפילו בשביל היום, והחדש בכלל נותן תחושה מעולה.

בסובארו הפאנל מעוצב על פי עיקרון דומה כמו באקורד, ומונדיאו שונה (אני לא אוהב את עקרון העיצוב של מאזדה 6 \ מונדיאו).

חלפים זולים יותר - אחרי בדיקה.

ממש קשה לעשות הבדלה בין הרכבים, הם ממש דומים מכל בחינה, ולדעתי מה שיגרור אותך לקנייה של אחד מהם זאת התחושה של הלב.

זה שהעיצוב בסובארו יותר לטעמך לא אומר שהחומרים בה עדיפים. אתה צריך להבדיל בין השניים. זה גם לא נכון ששני הרכבים דומים מכל בחינה. הדבר הנכון הוא ששניהם טובים כמעט באותה הרמה.

זה לא יתרון משמעותי ולא בטיח. המונדיאו אוחזת מצוין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה שהעיצוב בסובארו יותר לטעמך לא אומר שהחומרים בה עדיפים. אתה צריך להבדיל בין השניים. זה גם לא נכון ששני הרכבים דומים מכל בחינה. הדבר הנכון הוא ששניהם טובים כמעט באותה הרמה.

זה לא יתרון משמעותי ולא בטיח. המונדיאו אוחזת מצוין.

בלי קשר עיצוב, עיצוב גם תורם, בהחלט, אבל המונדיאו לא כל כך מיוחדת בחומרי הדיפון שלה, החומרים בסובארו מרגישים טוב ונראים טוב, ממש באופן כמו שהמונדיאו מרגישה טוב.

אני לא חושב שהסובארו תיתן תחושה "ענייה" יותר מאשר המונדיאו.

פורסם

לא יודע לגבי B4, אבל אותי באופן אישי שיגעה העובדה שבמונדיאו אין פתחי מזגן אחוריים. חוץ מזה מאד אהבתי את הרכב, נחמד ומתגמל.

HFturbo

פורסם
לא יודע לגבי B4, אבל אותי באופן אישי שיגעה העובדה שבמונדיאו אין פתחי מזגן אחוריים. חוץ מזה מאד אהבתי את הרכב, נחמד ומתגמל.

יש בB4 פתחי אוורוור אחוריים ? אני לא חושב ..

תקן אותי אם אני טועה..

זה בהחלט + פתחי אוורור מאחורה, אבל לא משהו שאמור להיות שיקול בקניית רכב, אחרי הכל, גם הפתחים הקדמיים מקררים יופי את חלל הרכב. (לא כזה גדול ממילא בשום רכב כמעט..)

פורסם

sronis ו v-tech: נראה את מונדאו בגשם ושלא לדבר על שלג בצפון ובירושלים...

על כביש יבש אכן לא יהיה הרבה הבדל...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תוכן חדש...