Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים!

יש לי שאלה, כרגע במחשב שלי נמצא הארד דיסק 40 GB עם מערכת הפעלה עליו.

ברצוני לחבר הארד דיסק נוסף גם כן 40 GB, איך הדבר נעשה מבחינת

זיהוי במחשב? האם יש צורך בפורמט לכונן הישן? האם צריך רק לחבר את ההארד דיסק החדש?

תודה

פורסם

קודם כל צריך לדעת איזה סוג הארד דיסק - IDE\SATA וכו'.

נניח ומדובר בIDE, כי אתה מדבר איתי על 40GB (אז אני מנחש שהמחשב לא חדש בכלל)

פותחים את המחשב, מוודאים שיש מקום. יש? נקסט

מוודאים שיש חיבור חשמל פנוי - יש? נקסט. (חיבור פלסטיק עם 4 חוטים צבעוניים)

מוודאים שיש חיבור מידע פנוי - יש? נקסט. (חיבור אפור ורחב)

מחברים, מבריגים את הכונן (חשוב), וכשמדליקים את המחשב נכנסים לBIOS (יכול להיות כפתור DEL או F1).

שם הולכים לIDE HDD AUTO DETECTION, או שזה יהיה איפהשהו תחת STANDART CMOS.

מוודאים שהמחשב עלה עליו, SAVE, ויאללה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לאחר מכן זה קצת יותר מסובך, במידה ואין מחיצה קיימת, תצטרך ליצור אחת, מה שיכול לגרום לך לעשות טעויות בדיסק הראשי - לכן אני ממליץ להשתמש ב PARTITION MAGIC , תוכנה ויזואלית (לא כמו FDISK או משהו) שתוכל לדעת בדיוק באיזה דיסק אתה יוצר את המחיצה.

פורסם

ייתכן שתצטרך גם להזיז ג'אמפר קטן בדיסק החדש.

וודא שהוא במצב CS או SLAVE ולא במצב MASTER. אמורה להיות מדבקה באזור החיבורים של הדיסק על אופן הג'ימפור בכל מצב.

פורסם

נסכם את כל מה שהברים למעלה כתבו והם צודקים.

1) וודא קודם כל, כי מאחוריי הכונן הקשיח, יש לך מאחורה מקום שבו יש חתיכת פלסטיק קטנה (בפנים יש נחושת בדרך כלל או מתכת כלשהיא), את צריך להזיז אותה ולמקם אותה, בהתאם להוראות שעל הכונן הקשיח שיש לך (ציורים והסבר) למקם את החתיכה הזאת כך, שהכונן שלך יהפוך ל "עבד" (SLAVE).

שים לב כמובן ששמת את החתיכה כמו שהיא הייתה מקודם, כי אם הופכים אותה או שמוה כזה, לא תמיד יש מגע, שים לב טוב טוב שאתה ממקם אותה באותה דרך שהוצאת אותה (זאת אומרת לא לסובב אותה או להפוך אותה).

2) לאחר מכן חבר את כבל המידע הרחב מאחורה, לאחר מכן חבר ללוח אם, או שאם יש לך כבל שמופצל ל- 2 יציאות, חבר לשם.

3) חבר את כבל המתח שלך אל הכונן הקשיח.

4) הפעל את המחשב ובדוק האם הוא מזהה אותו , בעלייה אתה תראה שהוא מציג לך כוננים או התקנים שמחוברים, שים לב שהתווסף לך עוד כונן.

5) אם יש בעיה כלשהיא, עשה רסטרט, כנס ל BIOS , בדוק היכן הבעיה. (אם לא תבין מה איפה, תחזור לכאן להתייעצות, מכיוון שהביוס לא תמדי מקום חביב לכולם).

6) ברגע שהכל יעבוד טוב, פרמט את כל הכונן הקשיח שלך הישר מהמערכת הפעלה שלך, וזהו. אם תרצה ליצור עוד מחיצות, השתמש בתוכנה מאוד ידידותית והיא PARTITION MAGIC .

• תוכן חדש...