Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור תקציב לא גדול במיוחד 12000 שקל.

ניו פליסיה דיזל הבנתי שהמכונית עושה משהו כמו 15 -17 לליטר מחוץ לעיר , זה בערך כמו שעשתה הניו פליסיה בנזין שהייתה לי אז מה הביג דיל של המנוע דיזל ?

(למרות שבעיר הייתי מגיע ל 1 ל10 עם הפליסיה ללא מזגן ונסיעה רגועה)

עד כמה הטיפולים יותר יקרים בהשוואה למנועי בנזין (אני לא מוטרד מאגרת הטסט) ?

והאם יש עדיפות מסויימת לאמינות וחסכנות בדלק לתקציב שלי ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

רכב דיזל שעולה 12000 ש"ח יביא בעיקר צרות ולא יחסוך כלום - אם הפליסיה שלך צורכת דלק כמו שאתה מתאר - תשאר איתה.

אם בכל זאת תרצה לקנות אז הניו פליסיה היא כמעט האופציה היחידה.

זאת שהיתה גיסי הגיעה גם ל-22 ק"מ לליטר.

עד כמה הטיפולים יותר יקרים? לפי הספר בין 30-50%. ברכב בגיל כזה - זה גם תלוי במזל.

(למשל אם הולכת משאבת סולר - אז כל החישוב משתנה...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רכב דיזל שעולה 12000 ש"ח יביא בעיקר צרות ולא יחסוך כלום - אם הפליסיה שלך צורכת דלק כמו שאתה מתאר - תשאר איתה.

עד כמה הטיפולים יותר יקרים? לפי הספר בין 30-50%. ברכב בגיל כזה - זה גם תלוי במזל.

כבר מכרתי את הניו פלסיה בנזין שהייתה לי עקב נסיעה לחוץ לארץ , אבל היא הייתה זללנית של דלק 1 ל9 בעיר בעיקר בעיר ובגלל זה אני חושב על ניו פליסיה דיזל , אתה אומר שהפלסיה דיזל עושה 1 ל 20 או 22 ?

שמעתי שלדגמי הדיזל יש בעיה עם הגיר זה נכון ?

כמה

פורסם

כבר מכרתי הניו פלסיה עקב שהות ארוכה בחוץ לארץ ,היא לא הייתה חסכונית 1 ל 9 בעיר בלי מזגן ורגוע.

אתה אומר שהדיזל עושה 1 ל 20 בערך ?

מה עלות של משאבת סולר שהבנתי שזה נורא יקר ?

פורסם

בתקציב הזה אל תסתכל על דיזל; ברוב המקרים תקבל מנוע חלוש עם צריכת דלק קרובה מאוד אם לא זהה לבנזין.

תתמקד בחיפושים אחר בנזין ידני עד נפח 1400 סמ"ק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עלות שיפוץ משאבת הסולר בניו פליסיה דיזל נעה בין 1800-2700 ש"ח, תלוי במהות השיפוץ וכמובן במקום בו מבוצעת העבודה.

אני מחזק את המלצו של איציק נ. וממליץ על סיטרואן סקסו 1.4 ידנית.

מנוע חסכוני, אמין, פשוט לאחזקה, ובשילוב יחסי העברה ארוכים יחסית תקבל צריכת דלק מרשימה.

הרכב זריז ונוח ולדעתי האישית עדיף משמעותית מהניו פליסיה דיזל, מנסיון עם שתיהן.

מספר נקודות להשוואה:

-לא יהיה פשוט למצוא אקזמפלר של ניו פליסיה דיזל, בעל ק"מ נמוך, מאחר ורכבי דיזל נרכשים (בד"כ) לצורך גמיאת ק"מ רבים (ביניהם מוניות, חברות השכרה עוד).

-המנוע בניו פליסיה רועש ומטרטר (אפילו לא מדובר במנוע Y1 של פולקסווגן, אלא דגם חלש ונחות יותר).

סתם לדוגמא, נסיעה ב-100 קמ"ש מתבצעת על 3,000 סל"ד רועשים ולא נעימים בשיוט ארוך.

-בסקסו תקבל 2 כריות אויר + חלונות חשמל, בסקודה כרית אויר אחת וכל החלונות ידניים.

-בסקסו המזגן שברכב מקורי, בניו פליסיה הורכב ע"י אלכס אורגינל והוא אינו באותה הרמה.

-לסקסו לא מעט אחיות "שותפות" לחלקים (מנוע, גיר ועוד) הן מסיטרואן והן בפג'ו, מה שמקל על מציאת חלפים מתאימים (גם בפירוקיות).

לסקודה אין אחיות מקבילות בעלות אותו המנוע מבית פולקסווגן / סיאט מאותן השנים.

ודבר אחרון (שלפחות לי הפריע בנהיגה): בניו פליסיה מרכז הגה אינו מול הנהג, אלא מימין לו, מה שמצריך תנוחת נהיגה "לא סימטרית", ועלול להציק בעיקר בעת נהיגה ממושכת.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אני נוסע כבר שנה בסיטרואן קסארה שנרכשה ב-12 אלף ש"ח, ללא בעיות.

רצוי שיהיה כסף ליישור קו מייד על ההתחלה. היום אפשר לרכוש קסארה דיזל ידנית משנת 98 בפחות מ-10K. אני מניח שיישאר בערך 3-4 אלף ש"ח ליישור קו. זה מספיק.

חבל שהבנאדם מתמקד רק במכונית נחותה כמו הניו פליסיה.

פורסם

22 קילומטר לליטר ??????????????

כל אלה שיש להם ודברתי איתם אמרו שזה עושה 13 בעיר ו 16 מחות לעיר (עם מזגן)

אתה יכול להסביר לגביי ה 22 לליטר ?

פורסם

אני מחזק את המלצו של איציק נ. וממליץ על סיטרואן סקסו 1.4 ידנית.

מנוע חסכוני, אמין, פשוט לאחזקה, ובשילוב יחסי העברה ארוכים יחסית תקבל צריכת דלק מרשימה.

אפרים

דיברתי עם מישהו שמוכר 1.4 ידנית הוא אומר שעושה לו 1 ל 10 , אז תסביר את החסכנות ?

פורסם

הכל תלוי בצורת הנהיגה ותמהיל הנסיעות. ככל שתסע יותר מחוץ לעיר עם רגל קלה על הגז - כך צריכת הדלק תרד.

יכול להיות שבעל הסקסו צעיר עם רגיל כבדה שגר באמצע תל אביב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דיברתי עם מישהו שמוכר 1.4 ידנית הוא אומר שעושה לו 1 ל 10 , אז תסביר את החסכנות ?

מדובר בצריכה גבוהה יותר ממה שסקסו (רכב קל במשקלו), עם מנוע 1.4 (נפח קטן) וגיר ידני (אין צורך לפרט, אך נציין שיחסי ההעברה ארוכים - לטובת חיסכון) אמורה לצרוך.

קח לדוגמא את התדלוק האחרון שביצעתי:

בשבוע שעבר תדלקתי את הסקסו (זהה למפורט), שנסעה עם מזגן בנסיעות עירוניות ובין עירוניות, בתמהיל של 50/50, לאחר שרוקנתי את המיכל (נדלקה מנורת התדלוק).

התוצאה: 600 ק"מ, 41 ליטר.

כלומר: 14.6 ק"מ לליטר.

כמובן שללא מזגן הצריכה משתפרת משמעותית.

קח בחשבון שלא נסעתי כמו סבתא (קרי: נסיעה "עירנית").

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...