Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי ממך כבר שחשובה ההצהרה, הפרקטיקה נשאיר "למישהו."

על זה אבא שלי היה אומר: "עדיף להיות בריא ועשיר מעני וחולה".

אני חותם על המשפט הזה.

אולי נריץ אותו כעצומה לכנסת כך שכל האזרחים יהיו עשירים ובריאים.

אתה חותם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כצפוי, החוק מתחיל להניב "פירות".

כאחד שגר ביישוב חקלאי קרוב לשטחים, וסובל מגניבות ציוד ותוצרת חקלאית - אני מאוד חצוי עם התוצאות.

ברור לי שהנזק שנגרם לחקלאים הוא בלתי נסבל. לא מדובר על פגיעה אקראית שבדרך כלל מבוטחת, והנזק בה יחסית נסבל (לא שמישהו צריך לסבול גניבה, אבל על הנזק קל יחסית להתגבר), אלא על גניבות שיטתיות ומתמשכות, בלי ששום גוף יעזור לאזרחים ביישובים. מדובר על נזק כלכלי גדול ומתמשך.

מצד שני - אני רואה יותר ויותר אנשים מסתובבים חמושים, ולא חסרים אלה שהם "שריפים" בעיני עצמם. הסיפור הזה ייגמר לא טוב.

א' - אסור לשכוח שלגנבים, מעצם בחירתם בדרכי העולם התחתון - קל בהרבה להשיג נשק מאשר לאזרח מן השורה. לי יש נשק בזכות תקנות שהיו ואינן, ובד"כ לא ייתנו לאדם מן היישוב אישור לשאת נשק כלשהו. לעבריין מספיק להרים טלפון לחבר "כבד" ולהגיע אליך הבייתה חמוש וחסר עכבות. אם אותו עבריין יידע שיש מצב שהוא הולך לתוך זירת ירי - הוא יבוא חמוש, שלא יהיה לכם ספק.

ב' - הדבר האחרון שהייתי רוצה הוא להתחיל מטווח בתוך הבית שלי, או החצר שלי. את כישורי הקליעה שלי אני מעדיף לפתח במטווח מסודר ובפיקוח.

ובכל זאת - את הגניבות צריך איכשהו לעצור, כי לחיות בצורה בה המדינה מזניחה אוכלוסייה מסויימת (שהופכת לעבריינית) מצד אחד, ומזניחה את שלומו של הצד השני (שנפגע מהתנהגות העבריינים) - זו פשוט לא צורה.

אני מאוד מקווה שהשלטונות יתעשתו סוף סוף ויבינו שמוכרחים כאן משטרה בסדר גודל ובתפקוד (ניהול, מטרות והישגים) אחרים, משטרה שתבצע את תפקידה ולא תעביר חלק גדול ממנו (בעזרת חקיקה ו/או הזנחה) אל האזרח - כי המערב הפרוע ממש מתקרב לכאן :?.

אם צריך לשלם עוד 200 שקל בחודש למשפחה עבור משטרה בהיקף ובאיכות נורמליים - קחו אותם, אבל תנו לנו לחיות. אני יודע מצויין להגן על עצמי ועל הקרובים לי, אבל יש עוד כאלה שיודעים, והאנרכיה קרובה מתמיד.

פורסם

לפי תיאור המקרה, כפי שהובא ברדיו מעדות היורה, לא היה צריך את חוק דרומי כדי להצדיק את ההריגה. מקסימום, החוק הופך את שחרורו של היורה לקל יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שמר, אין לי רצון להכנס לוויכוח על נחיצותו של החוק (לדעתי הוא נחוץ), אין לי גם עניין לנהל דיון על תיפקוד המשטרה (משטרה - מה זה?).

אני כן רוצה להסב את שימת ליבך לכך שמדובר בשרשור שנפתח לפני 4 חודשים. למקרא התגובות ניתן היה לצפות שירי בפורץ יהפוך למעשה יום יומי, בפועל חלפו ארבעה חודשים עד שנידרשנו לחזור לנושא.

מדינת ישראל מוכנה לשלם מחיר של 500 אזרחים מועילים, שנהרגים מידי שנה על כבישי הארץ כל זאת כדי לאפשר לאזרחים חופש תנועה.

האם מחיר חייהם של 10-20 פורצים לשנה הוא מחיר גבוה מידי בכדי להשיב לאזרחי המדינה משהו מתחושת הביטחון שאבדה ולהקטין ולו במשהו את תחושת אין האונים שכולנו חשים?

פורסם

אין לי שום בעייה עם חייהם של 10 פורצים.

יש לי בעייה שהמדינה (שוב) זורקת את האחריות לשירותים מסויימים על האזרח, כדי לכסות על מחדליה.

יש לי בעייה עם זה שלא מעט פורצים (הרי אתה לא באמת מצפה שלא יהיו פריצות,נכון?) יצטיידו מעתה בכלי נשק משלהם, ואז יתפתחו קרבות יריות (במקרה הטוב מבחינת בעל הדירה. במקרה הפחות טוב ויותר נפוץ לבעל הדירה בכלל אין נשק) וכיו"ב.

אם אני צריך לשמור על עצמי בלילות, לטפל בעצמי אצל רופא בצורה פרטית, לשלם עבור כל נסיעה שלי (תח"צ כושלת ולא זמינה), להקים לעצמי צבא פרטי נגד מחבלים, לבדוק את המזון שאני קונה (כי משרד הבריאות נכשל בזאת), ועוד כהנה וכהנה, בשביל מה בכלל צריך את המדינה? כדי שהמיסים שלי יכלכלו עוד כמה עלוקות לובשות חליפות? :?

פורסם

שמר,

הנה מתחיל הבלאגאן ואני הולך לא להסכים איתך (כולם להתכופף) :wink:

ברמה העקרונית- אני מסכים עם כל מה שכתבת.

ברמה המעשית - גם אם תהיה משטרה מעולה ומשובחת (אינשאללה) במדינה הזאת, עדיין לעולם לא יוכלו למנוע את התסריט המסויט שבו באמצע הלילה אני מתעורר ו 3 גנבים הופכים לי את הבית, במידה ואני חמוש ומחליט להתעמת איתם, לא הגיוני שאני אועמד לדין (אלא אם תפסתי את שלושתם, הכרחתי כל אחד לאכול את עיניו של השני ואז שחטתי אותם בסכין מהאוסף של ברווז). המצב הנתון של "ביתי מבצרי" חייב להיות מעוגן בחוק.

בקשר לחשש מהמערב הפרוע-שים לב, חוק דרומי לא מאשר לקיים טכסס אצלך בבית וכל הריגה תיחקר ע"י המשטרה.

אם מחר מישהוא יהרוג 2 פורצים תוך ריסוס 4 מחסניות של ה M16 של הבן שלו שבחופשה, אני בספק אם חוק דרומי יעזור לו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקיי, HERE WE GO !!!! :snipersmi:snipersmi:snipersmi:snipersmi:snipersmi:snipersmi

:lol:

חוק דרומי לא בא לעגן את "ביתי מבצרי". הוא בא להוריד את המטלה מהמשטרה. עם משטרה יעילה מספיק, ימעטו המקרים.

אין לי דבר וחצי דבר נגד הקביעה של "ביתי מבצרי" - אבל במצב הנוכחי (בו המשטרה נמנעת מלסייע לאזרח, ולא משנה הסיבה כרגע), זה יהיה "המערב הפרוע".

ואם יצא לך לראות מערבונים, לא רק הרעים נפגעים.

כוונת אלה שחוקקו את החוק טובה, אבל התוצאה תהיה הרסנית, בוא נדבר בעוד 3-4 שנים.

פורסם
ואם יצא לך לראות מערבונים, לא רק הרעים נפגעים.

כשהייתי צעיר היתה בערוץ אחד סדרה בשם "אחרון המוהיקנים" (עפ"י הספר הידוע)בצרפתית.

צינגצקוק והוק-איי דיברו בניהם צרפתית :shock:

אחרי ההצלחה המסחררת הזאת הם הביאו יד הנפץ ווינטו גם כן בצרפתית :shock:

זה נחשב מערבונים?

פורסם
לפי תיאור המקרה, כפי שהובא ברדיו מעדות היורה, לא היה צריך את חוק דרומי כדי להצדיק את ההריגה. מקסימום, החוק הופך את שחרורו של היורה לקל יותר.

זה בדיוק מה שחשבתי כששמעתי את החדשות.

בהתחלה התלהבתי ואז כששמעתי את הכל נשמע שמדובר לכאורה במקרה של הגנה עצמית.

עד שהחוק לא יעמוד במבחן המציאות אי אפשר לסמוך עליו.

פורסם
יש לי בעייה שהמדינה (שוב) זורקת את האחריות לשירותים מסויימים על האזרח, כדי לכסות על מחדליה.

מסכים עם כל מילה.הוצאת לי אותם מהמקור ממש.

אם אני צריך לשמור על עצמי בלילות, לטפל בעצמי אצל רופא בצורה פרטית, לשלם עבור כל נסיעה שלי (תח"צ כושלת ולא זמינה), להקים לעצמי צבא פרטי נגד מחבלים, לבדוק את המזון שאני קונה (כי משרד הבריאות נכשל בזאת), ועוד כהנה וכהנה, בשביל מה בכלל צריך את המדינה?

האמת היא שאני ממש לא יודע את התשובה.

אבל אני נרגע קצת-עכשיו שראיתי שאני לא היחיד שחושב על זה.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טקס גיבור המערב הפרוע זה סתם חרה, אני אהבתי את זאגור!

attachment.php?attachmentid=133125&stc=1&d=1225236272

attachment.php?attachmentid=133126&stc=1&d=1225236272

zagor2.jpg

ZagorColorMini.jpg

• תוכן חדש...