Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אצלי בחדר יש מאוורר עמוד 16 אינץ' של חברת KENNEDY, קניתי אותו ב- 2003 והוא אצלי כבר 5 שנים. מכיוון שאין לי מזגן בחדר (רק בסלון) ואני נאלץ לישון עם חלונות סגורים (אין סורגים ורשתות) אני נאלץ להשאיר אותו עובד כל הלילה.

ועכשיו הבעיה המעצבנת: התחילו רעשים חזקים מממנוע המאוורר של חיכוך. פתחתי את המכסה של המנוע מאחורה ושימנתי את הציר עם WD40 ולא עוזר בכלל. יש לציין שהמאוורר עובד מצויין אבל רק מרעיש.

אתמול התעוררתי באמצע הלילה מהרעשים האלו. איך משתיקים את זה, האם מישהו התנסה בבעיה הזו? זה כבר בלתי נסבל.

תודה מראש..

פורסם

אבל הוא עובד, רק מרעיש. לא חבל לזרוק מוצר תקין?

בכל מקרה אם מישהו מכיר איזה פטנט להשתיק את הרעש הזה הוא מוזמן לכתוב.

פורסם

הרעש לדעתי נגרם מחוסר איזון של החלק שמסתובב על הציר.

לא יודע אם אפשר לכוון כזה דבר.

פורסם

סביר להניח שהמיסבים הלכו לעולמם (בשיבה טובה יש לציין). לרוב לא מדובר במיסבי גלגול אלא במיסבי החלקה/חיכוך (אני לא יודע את שמם המקצועי).

מה שאתה יכול לעשות זה לפתוח את המנוע, להוציא את הציר, לנקות בעזרת נייר מים עדין את החלודה מהציר, לגרז, להרכיב ולקוות לטוב. כל זאת בהנחה שהמאוורר לא רועד כתוצאה מחוסר איזון.

פורסם

צביקי- אני פשוט יודע לשמור על הדברים שלי. יש לי מפזר חום בן 9 שנים, המחשב כבר "חגג" 8.5 שנים (P-3 450), הרכב בן 15 שנה, הפלאפון שלי כבר בן 4 שנים (סמסונג 514) וכולם שמורים כחדשים :-)

בכל מקרה תודה על התשובות! אטפל בזה מחר ואעדכן עם תמונות במקרה הצורך, עכשיו המנוע חם ואני לא רוצה לגעת.

פורסם
צביקי- אני פשוט יודע לשמור על הדברים שלי. יש לי מפזר חום בן 9 שנים, המחשב כבר "חגג" 8.5 שנים (P-3 450), הרכב בן 15 שנה, הפלאפון שלי כבר בן 4 שנים (סמסונג 514) וכולם שמורים כחדשים :-)

אני מאוד מעריך אנשים כמוך, שיודעים לשמור על הדברים שלהם.

לפני שנה קניתי מאוורר יקר והשנה מתחשק לי מאוורר עם שלט (עצלן? אני? כן!), אבל אני לא אקנה כי אין לי לב לזרוק מוצר תקין, שעלה לי גם לא מעט...

פורסם

יש לי מאורר שהתחיל לרעוש, המצב הגיע עד כדי כך שלא רצה להניעה במהירות ראשונה, מאוחר יותר גם בשנייה. שמתי WD40 במיסב קבמי של המנוע, סובבתי קצת את הציר ואז הפעלתי מנוע (כאשר המאורר שוכב, ציר כלפי מעלה) והוא חזר לעבוד במוד הרגיל שלו - 24/7.

מה שמעניין, מאורר מורכב בארץ שנקנה לפני 15 שנים בקרוב ל-200ש"ח עדיין עובד במוד 24/7 ולא מרעיש. פעם בעונה המאוררים מקבלים אצלי טיפול עם שמן.

מאוררים ב-70ש"ח, בד"כ מחזיקים עונה-שתיים וזהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היה לי מאוורר כזה של "תדיראן" הוא היה בצבע צהוב. הבעיה איתם שהמכסה הקדמי היה עשוי פלסטיק ועם השנים הוא נשבר. נפרדתי מהמאוורר הזה אחרי 15 שנה, היה סוס עבודה לפני שהוא התקלקל.

פורסם

זה ממש לא בעיה לקנות מזגן של אלקטרה או אלקו, הבעיה היא איפה לכל הרוחות אני מתקין את המדחס שלו...

יש כבר בחוץ את מדחס המזגן של הסלון, אני לא יכול לעשות שם בחוץ תערוכה של מדחסים.

פורסם
חוסכים 2500 ש"ח וקונים מזגן של אלקטרה.

גם קח בחשבון שמדובר על הוצאות חשמל אחרות לגמרי אם מזגן יעבוד 24/7.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני במקומך הייתי שם מאוורר תקרה.

לא מזמן קניתי מאוורר כזה של ווסטינגהאוס בהום סנטר בעלות של 129 ש"ח.

מאוורר תיקרה זאת ליגה אחרת , ואני אומר את זה בתור אחד שיש לו מזגן מרכזי ולמרות זאת - משתמש במאוורר תקרה בלילה.

דרך אגב, זה נחמד לשמור על הדברים כחדשים -גם אני עושה זאת ,

אבל אי אפשר לעמוד במקום במשך כמעט עשור מבחינה מיחשובית אלא אם כן יש בעיה כלכלית שמונעת ממך לשדרג.

כנ"ל מבחינת רכב וסלולר... להשתמש בסמסונג 514 ופנטיום 450 מתוך בחירה חופשית ,בשנת 2008 - זה מגוחך.

כשמוצר אצלי , שתמיד נשמר כחדש ,מסיים את תפקידו, הוא נשמר בצד או נמכר ב YAD2 .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אני מסכים איתך, זה מגוחך אבל אני לא צריך יותר. אין שום בעיה מבחינה כלכלית להחליף את הטלפון או המחשב.

מחשב- אני משתמש במחשב לגלישה באינטרנט, שמיעת שירים וצפייה בסרטים. את זה המחשב הנוכחי עושה מצויין. כשמשהו בו מתקלקל אני מתקן לבד, המחשב לא ראה מעבדה שנים רבות.

טלפון סלולרי- המכשיר הנוכחי עובד מצויין. לשלם כ- 2000 ש"ח על טלפון חדש דור 3 וסכום קבוע של כ- 20 ש"ח על "חבילת דור 3"- זה מוגזם. יורידו את המחירים- אני אקנה.

מבחינת רכב אין אפשרות לשדרג בגלל המחירים הגבוהים של רכב חדש/ כמעט חדש והרכב הנוכחי ישרת אותנו עוד שנים רבות (מאוד). בעבר בדקתי כל מיני אפשרויות בנושא באופן מעמיק, אך לבסוף הם כולם נפסלו. כמו כן הרכב נוסע רק 7 ק"מ ביום וביום שבת לא נוסע כלל, כך שאין גם סיבה לקנות משהו יותר טוב. (תקנו אותי אם אני טועה...)

בקשר למאוורר: הבעיה תוקנה- הרעשים פסקו!

פירקתי את כל הכיסויים וכל הדברים מסביב והגעתי למנוע עצמו. מאחורי המנוע מצאתי 4 פתחים עגולים לאוורור המנוע, משם ריססתי כמויות גדולות של שמן והבעיה תוקנה. שמתי לב שהמאוורר עובד עכשיו הרבה יותר מהר וחזק.

תמונות:

מבט צדדי על המנוע ->

96480361rr9.jpg

מבט אחורי עליון ->

47698602bh6.jpg

מבט קדמי ->

18533561dy5.jpg

מדבקת היצרן בסין ->

94301820ew4.jpg

ולסיום: המאוורר לאחר חיבור כל הפלסטיקים השונים וחיבורו חזרה לחשמל. הכנפיים מסתובבות על מהירות 3 אבל מהתמונה חושבים שלא.. ->

32593661dr8.jpg

• תוכן חדש...