Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פרונט ויבוא מגבים מפריז לרנו סניק II

גמל בדלת
שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שני נושאים לא קשורים:

לפני כמה זמן שמנו לב שהרכב שבכותרת מושך ימינה. במוסך שלי אמרו לי לקחת את האוטו לכיוון פרונט ובהתאם להמלצות שמצאתי בחיפוש בפורום לקחתי את הרכב לכיוון פרונט אצל דוד שוקרון בחיפה. עבדו שם על האוטו שלי שעה(!), כיוונו כל מיני ברגים, החליפו מקומות של צמיגים קדימה/אחורה/ימינה/שמאלה ובסוף אמרו שהרכב בסדר.

עבר כשבוע מאז כיוון הפרונט והאוטו עדיין מושך ימינה - הרבה פחות מקודם, אבל מושך.

לפני שאני *שוב* ממירה יום עבודה בבילוי במוסך -

האם אתם מכירים כביש/מגרש חניה ישר במיוחד בחיפה שניתן שם לבדוק האם זה האוטו שמושך או השיפוע בכבישים?

במידה וזה לא יטופל, האם צפוי להיגרם נזק לרכב (פרט לצמיגים, שבמכון הפרונט הגדירו אותם כ"זבאלה" אבל אמרו לי להמשיך לנסוע עליהם עד שיגמרו כי הם חדשים - הורכבו לא מזמן ע"י בעלת הרכב הקודמת - ואני רק מחפשת תירוץ להחליף אותם)?

האם האוטו עלול להיכשל על כך בטסט?

ונושא שני -

לאור המידע שהגיע אלי על המחירים השערורייתיים של מגבים לרנו סניק II, אני מעוניינת שחמותי תביא לי מגבים מפריז (היא תהיה שם עוד חודש). היא מעדיפה שאני לא אזמין באינטרנט אלא היא תלך בעצמה לקנות -

באיזה מידע אני אמורה לצייד אותה כדי שתקנה את המגבים המתאימים? האם שם הדגם/גודל של המגבים מופיע בספר הרכב ויהיה זהה למס' הדגם בצרפת? האם במוסך המורשה ידעו?

איך אני מבררת איפה היא יכולה למצוא מגבים כאלה? הידע שלי בצרפתית מוגבל מאוד והיא תשהה ברובע ה-11 לא רחוק מהבסטיל.

קראתי בדה-מרקר שיש מכס של 46% על אביזרים לרכב ביבוא אישי - האם היא תיאלץ לשלם אותו בכניסה ארצה? האם עדיין זה משתלם להביא מגבים מפריז?

האם על המגבים מצויין תאריך הייצור שלהם? כדי שאדע שאני לא קונה מגבים ששכבו במחסן חודשים.

ולסיום - האם יש דרך לתחזק מגבים כדי שיאריכו יותר זמן? באוטו הקודם החלפתי מגבים בתחילת כל חורף אבל שם קניתי זוג מגבי בוש בכ-100 ש"ח בכל אוטו דיפו...

תודה

:type:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כ"כ הבנתי מה הבעיה להשיג וישרים. האם מדובר במשהו לא סטנדרטי?

אני הייתי מנסה להביא דרך EBAY. מדובר במוצר פשוט יחסית ולא נראה לי שיקחו מכס רציני, אם בכלל.

לגבי הפרונט - אני דווקא הייתי מעדיף לעשות את זה דרך המוסכים של קרסו - ככה הם אחראים עד הסוף לתיקון הבעיה.

לגבי הצמיגים - כל עוד יש הזדמנות, להעיף אותם תמורת זיכוי בצמיגים נורמליים. עם בטיחות לא משחקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מטפלת ברכב בקרסו אבל הם שלחו אותי לעשות כיוון פרונט במקום אחר כך שהנחתי שהם לא עושים את זה.

המגבים של הסניק הם מסוג aerotwin ועולים כ-600 ש"ח לזוג בארץ.

מה זאת אומרת "לגבי הצמיגים - כל עוד יש הזדמנות, להעיף אותם תמורת זיכוי בצמיגים נורמליים"? מי יתן לי זיכוי עליהם? הם על האוטו כבר חצי שנה. כל מי ששאלתי אותו על הצמיגים אומר שהם לא משהו אבל בהחלט אפשר לנסוע עליהם (אליאנס) ואני מתגעגעת לפירלי שהיו לי על האוטו הקודם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אחר האיזון הרכב תקין?-אפשר לנסוע בלי להחליף צמיגים.

אם אחר האיזון עדיין הרכב "מושך ימינה" -עדיף לחזור לאותו שוקרון שייבחן כעת מה קורה ולחכות לבדיקתו, אפילו אם תפסידי זמן עבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיסתכלי בקישורים בתחתית שרשור זה, יש שם מספר קישורים לשירשורים בהם מדברים על נושא הוישרים, וגם פתרונות סבירים.

אם בכל זאת את רוצה לקנות בצרפת, ניתן לקנות באיביי צרפת או אנגליה אפילו ולבקש שישלחו לכתובת בה תשהה חמותך - זה יהיה זול יותר מלשלוח לארץ, אבל צריך לתזמן את זה כמו שצריך.

אני לא חושב שיש צורך להצהיר במכס על וישרים שעולים כמה עשרות יורו.

לגבי הגלגלים - בחלק מהסניקים יש חישני לחץ אויר בגלגלים ולכן אסור להחליף מקומות בין גלגלים. תבדקי שזה לא המצב אצלך.

(add lightness' (Colin Chapman'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במחירי המגבים של סיניק בארץ שווה שחמותך תפתח קו יבוא אישי.

לגבי דוד שוקרון הוא הכי טוב בחיפה,ציוד מיושן ומחירים גבוהים - אבל(וזה אבל גדול) הוא מבין מה הוא עושה בניגוד לחלק מהאחרים בתחום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יכול להיות שלא ניתן לתקן משיכה ימינה? בכל זאת עבדו על זה שעה ומכון הפרונט הזה הכי מומלץ פה באזור.

כמו כן, לסניק שלי אכן יש חיישני אוויר בגלגלים (לכל גלגל הצבע שלו) - האם זה אומר שאסור היה להם להחליף צמיגים בין הגלגלים? ניתן להניח ששלי לא היה הסניק הראשון שהם ראו, לא?

עשיתי כבר חיפוש באיביי אבל אני קצת חוששת להזמין משהו שעלול להתברר כלא טוב - ראיתי שחלק מציינים שזה מתאים לרכב בריטי (כלומר ההגה מצד ימין) מה שלא יתאים לשלי ואחרים שלא מציינים. בצרפת לפחות נוסעים באותו צד של הכביש כמונו.

האם למישהו פה יש נסיון טוב עם אחד המוכרים/יצרנים של מגבים באיביי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעיון בשרשורים דומים בנושא אין מגבים תחליפיים לרכב זה, אז באמת כדאי לנצל את ההזדמנות להביא מצרפת.

תציידי את חמותך במספר השלדה של הרכב, זה אמור להספיק (רשום ברשיון הרכב).

בנושא המשיכה ימינה:

אמת, נטית הכביש ימינה לניקוז מיי גשם תורמת לעניין אך זוויות המתלה אמורות לנטרל או להפחית תופעה זו. כדי לוודא שאין מדובר בנטיית הכביש למשוך ימינה, יש לנסוע על כביש ריק, שקט וישר בשני הכוונים על אותו הנתיב או במרכז הכביש.

יש לוודא כי קיים שדה ראיה נרחב על כביש הניסוי כדאי להמנע מתאונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה רע במגב תחליפי?

במחיר של 100 ש"ח, זה הימור לא רע. לא מדובר בציריה תחליפית או ברכיב חשמלי באיכות ירודה - בסה"כ מגב.

אם זה יחזיק חורף אחד וקיץ אחד, זה עשה את שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו כן, לסניק שלי אכן יש חיישני אוויר בגלגלים (לכל גלגל הצבע שלו) - האם זה אומר שאסור היה להם להחליף צמיגים בין הגלגלים?

אם הם החליפו צמיגים, אבל כל ג'אנט נשאר במקום שלו אז זה בסדר. בד"כ פשוט מעבירים גלגלים ממקום למקום.

(add lightness' (Colin Chapman'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אבדוק מחר בבוקר שכל צבע של חיישן אוויר נמצא איפה שהוא אמור להיות ע"פ ספר הרכב.

לגבי מגבים חלופיים - באופן רגיל אין לי בעיה עם זה - כאמור לרכב הקודם הייתי קונה מגבים חלופיים בתחילת כל חורף. אבל העובדה שבארץ אין בכלל חלופיים מהסוג הזה גורמת לי קצת לחשוש מההתאמה שלהם לרכב אפילו שבאיביי יש כאלה שמתחייבים שזה יתאים וכו'. לא שאני הולכת לשלוח את המגבים חזרה לאנגליה...

דרך אגב, הסניק שלי ברשיון הוא 2005 אבל עלה על הכביש ביולי 2004 - גם באירופה הוא נחשב 2005? כי ראיתי באיביי למשל שהמגבים מתאימים מ-2005 ואילך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את יכולה לקנות את הבוש 957 עם או בלי S שמתאימים לסניק 2 וכך את לא תלויה בקרסו ומחיריהם.

מנסיון עם בוש הם מחזיקים בין שנה וחצי לשנתיים ושווים את ההשקעה.

אם את מזדמנת לאיזור ראשל"צ אז אפשר לקנות ישר אצל לדיקו באזוה"ת מאחורי קניון הזהב.

האחורי הוא דגם 801H (האות H מסמנת שמדובר בוישר יחיד אחורי) ואכן שני הדגמים ייחודיים לסניק 2 (האחורי משותף למגאן 2 סטיישן שלא משווק בארץ)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...