Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שזכור לי, הנשמה נכנסת לגוף התינוק כמה שניות לפני הלידה. ואם זה נכון לפי הספרים, אז אין פה רצח ולא דבר שדומה לזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תומר, אתה לא רציני נכון? אתה לא יכול להגיד שום דבר לגבי נשמה כי אני לא חושב שיש מישהו בעולם שיודע דבר או חצי דבר על העניין.

פורסם

מה צריך לדעת, אני מדבר מבחינה דתית, ממה שזכור לי בספרים כתוב שהנשמה נכנסת לגוף הילוד כמה שניות לפני הלידה, ושמעתי הסבר שהשקע שיש לנו בשפתיים מתחת לאף, זה נקרא נגיעת מלאך שבעצם מוחקת לנשמה את הזיכרון של הגלגול הקודם.

אני לא יודע מה נכון ומה לא אבל זה מה ששמעתי ממישהו שקצת מבין

in the face

with a chair

פורסם

אני בטוח שיש אנשים שמאמינים בזה. אבל תדמיין את עצמך צריך לשכנע את הבחורה לעשות הפלה בעזרת הטיעון הזה:" זה בסדר, את יכולה לעשות הפלה, לעובר עדיין לא נוצר השקע בשפתיים, המלאך עוד לא נגע בו" :shock::shock::shock:

צריך לדבר אליה תאכלס, להציג לה עובדות ותיאור של מה יקרה בעתיד אם היא תחליט להביא את התינוק לעולם.

פורסם

מה בחורה, אני לא דיברתי על לשכנע אותה או לא, אלא על העניין שאנשים אומרים שהפלה זה רצח בזמן שלפי התורה (שוב אולי אני טועה אבל זה מה שזכור לי) הנשמה נכנסת לגוף קרוב מאוד ללידה ככה שזה לא נראה לי נחשב לרצח.

in the face

with a chair

פורסם

נראה לי שזה מיתוס שהמציאו ולא קשור לדת, אבל אני לא ממש בטוח.

בכל אופן, זה לא קשור לאם יש לו נשמה או לא.

אם זה היה קורה לי הייתי ישר מצביע לכיוון הפלה.

מי רוצה בשלב הזה של החיים שלו להיכנס לזה ביודעין, כשאפשר להימנע מזה לגמרי?

אני לא חושב שהבחורה היא מסכנה, אבל אם שופטים לפי ההתנהלות שלה (חוסר זהירות במשהו כל כך בסיסי, חשוב והרסני בפוטנציה), משהו שם לא לגמרי בסדר.

(אני לא מאשים רק אותה, יש כאן אשמה של שניהם באותה מידה).

נראה לי שכיום עם כל המידע שיש לגבי הנושאים האלו (מין בטוח ומוגן), אין ממש תירוץ לפאק כזה.

אם מוציאים את העניין הדתי מכל העסק הזה (אני אתאיסט, מצטער...), ההחלטה הנבונה בשביל שלושתם היא הפלה.

פורסם
לדעתי הפלה זה רצח...

באמת?!

ומה זה הפלה טבעית בטרימסטר הראשון, מוות מסיבות טבעיות?

אתה יודע שאחוז גדול מההריונות נופל ברבעון הראשון. זה אומר שחצי מהאוכלוסיה צריך להסתובב בהרגשה שמת לו ילד?

לא צריך לכתוב שטויות על נושא רציני שלא מבינים בו כלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נראה לי שכיום עם כל המידע שיש לגבי הנושאים האלו (מין בטוח ומוגן), אין ממש תירוץ לפאק כזה.

כשהז** עומד השכל בתחת. זה התירוץ. מאוד קל לדבר כשאנחנו יושבים רגועים מאחורי המקלדת, אבל בשעת מבחן, צריך לזכור שכל החיווט שלנו נועד לכך שלא יהיו לנו מעצורים בעת יחסי מין, לצורך שמירת ההמשכיות של המין האנושי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

איציק 170

זכותך לחשוב כך, אבל הרבה מאד ילדים נתקעים בבתי יתומים כי לא נמצא להם בית, גם בגלל הקשיים שמערימים על אנשים שמעונינים לאמץ, בנתיים הילדים הללו גדלים "וערכם" יורד. ולכן לדעתי הריון לא רצוי לא צריך להמשיך.

הבאת ילדים לעולם זהו אקט אנוכי, אף אחד לא שאל את הילד אם ברצונו להיוולד וכל התירוצים של המשכיות, מיצווה, הכל טוב ויפה אבל זה הכל חוזר לאותה הנקודה, מי שמביא ילדים לעולם, מביא כי הוא רוצה, כי בא לו כי הוא אוהב, רוצה המשכיות בלה בלה בלה

מישהו פה הציע שהבחור ישב ויסביר לבחורה ברצינות למה לא כדאי לה...., נו באמת את השיחה הזאת הוא הייה צריך לעשות עם עצמו לפני שתקע אותה.

אין לו הרבה מה לעשות, זו החלטה שלה, ועידן, להתחיל להמציא כל מיני סיפורים שהילד לא שלו ושהיא מפילה עליו משהו, לא לעניין, יש כלים לבדוק זאת.

ולכן עצתי שיפנה ליעוץ משפטי לכשידרש.

אירית

פורסם
בני, לא קראת את השרשור מספיק טוב. היא לא עשתה החלטה עדיין.

קראתי יוליה

הרגיזה אותי הנימה השוביניסטית של השרשור.

ועכשיו לעידן

לרגע לא כתבתי משהו בנימה של שובניסטיות,אבל כתבתי דברים מתוך ריאליות,עובדתית לא יהיה לאישה\אמא חד הורית, קל למצוא בן זוג שירצה להכניס את עצמו לתוך זה.

עובדתית זה תלוי בנשמות הפועלות. הרי לא בדקת סטטיסטית. מנסיוני, נשים או גברים שמוכנים לקשר כזה הם איכותיים יותר כי הם מוכנים לקחת אתגרים.

אתה יוצא מנקודת הנחה שאישה כזאת תמצא אולי מישהו גרוש שגם בא עם חבילה משלו,אבל מה אם האישה הזאת תרצה למצוא מישהו רווק,שלא עבר פרק א',ב',ג' בחיים ?

נשים כמו גברים הם יצורים מסתגלים ועם ההתבגרות אנחנו גם מתפשרים, אבל גם מי שלא מתפשר מוצא את עצמו. יש המון חד הוריים והיום זה לא בושה וההיצע הוא רב.

יהיה לה לא פשוט בכלל,וזה לא נאמר מתוך שובניסטיות,אלא זה נאמר מתוך עניין שאיך לומר, נקודת הפתיחה שלה היא לא משהו עבור הרווק הממוצע.

מי אמר שהחיים פשוטים? אם היא מחליטה בגיל 30 להיות אם חד הורית אז תאמין לי שהחיים שלה ממילא לא פשוטים

עכשיו לגבי העניין של התמיכה בילד, לא יודע אם חבר שלי יחליט לקחת אחריות ולהתחיל לתמוך עכשיו בילד שהוא בכלל לא רוצה ולהמשיך להיות בקשר עם אישה שאיך לומר, הוא לא ראה אותה מעבר לאותו לילה, זה לא פשוט ומתמטי כמו שאתה מציג את זה.

אין לו שיקול דעת, וזה בהחלט עניין מתמטי - אנימתכוון לכלכלה. וחוצמיזה אתם נורא "דואגים" לעתיד האשה ולא חושבים שאולי הזמן יעשה את שלו גם ביחס לחבר ההוא שיכנס לו קצת ללב שיש לו ילד משלו. אם לא, אז הוא ממילא לא ראוי לה..

ונניח והוא לא יעלם,אבל עכשיו היא תלד והוא יצטרך לשלם לה מזונות ומדי פעם להכנס איתה לדין ודברים בכל מיני עניינים (הרי הסיפורים הכספיים האלה אף פעם לא מסתיימים טוב,תמיד יש פיצוצים בדרך),לא קשה להבין למה בחור לא רוצה להכניס את עצמו לכל זה.

בוודאי שהוא לא רצה, רק רצה זיון קליל בלי הגנות כי מי מאיתנו אוהב קונדום? על זה המורה שלי מהתיכון היתה שולחת אותו להרשם אצל המנהל כי הוא לא תלמיד טוב. אז הוא לא רצה להכניס את עצמו לכל זה אבל הכניס גם הכניס בלי קונדום

מסכים איתך שאפשר להיות משפחה חד הורית ולגדל ילדים לתפארת,אבל תסכים איתי שזה לא אידיאל.

אני חושב שמאחר וזה לא אידיאל,ומאחר ודברים לא אמורים להתגלגל כמו שהם התגלגלו,כן יהיה עוול לתינוק,לאמא ולאבא (אם אפשר לקרוא לו אבא,הרי זה לא שעכשיו הוא יציע לה נישואין).

הוא יכול להיות אבא בלי להציע לה נישואין..שיקח אחריות, גבר גבר ב ז' שלו אבל זה נגמר פיתאום?

מסכים איתך שאין דבר כזה שגר ושכח,בניגוד אלייך אני חושב שלא רק שהפתרון הזה עבר מהעולם,אני חושב שמעולם הוא לא היה קיים,אבל בד בבד אני חושב שחבר שלי נהג בחוסר אחריות משוועת,ועכשיו הוא צריך לקחת אחריות.

מבחינתי במקרה כזה,לקיחת אחריות אמיתית זה לעשות הפלה,כי קרתה טעות,אין סיבה להמשיך ולטעות,צריך להתחיל לתקן.

שמת לב לסתירה בשני המשפטים? הוא ייקח אחריות והיא תעשה הפלה (כדי להוציא ממנו אחריות..) זכות האשה על גופה, כידוע לך

אם היא היתה באה אליו אחרי 3 חודשים עם בטן תפוחה ואומרת לו שהיא בהריון,זה כבר סיפור אחר, אבל כל עוד היא בשלב ההתחלתי של ההתחלתי,אין שום סיבה להמשיך את ההריון הזה.

תבין שמדובר באשה בת 30 והיא תיקח את ההחלטה והאחריות תהיה משותפת. זיינת - שילמת. גם אני מניח שהפיתרון הטוב בשבילו זה הפלה אבל אם היא מחליטה לנצל את ההזדמנות וללדת, אין לו ברירה, היא גם כן אדם בוגר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כשהז** עומד השכל בתחת. זה התירוץ. מאוד קל לדבר כשאנחנו יושבים רגועים מאחורי המקלדת, אבל בשעת מבחן, צריך לזכור שכל החיווט שלנו נועד לכך שלא יהיו לנו מעצורים בעת יחסי מין, לצורך שמירת ההמשכיות של המין האנושי.

אני הייתי במצבים די עדינים כמה פעמים ואני בטוח שאני לא היחיד פה בפורום ואפילו בשרשור הזה.

בן אדם מספיק בוגר וראציונאלי צריך לקחת אחריות כבר על ההתחלה ולמנוע בכלל מצבים כאלו מההתחלה בשביל לא להיתקע במצבים של החלטות הרבה יותר מסובכות כמו עכשיו.

אם אתה לא בוגר מספיק, תישאר בתול עד שתהיה לך היכולת להתמודד עם מצבים קשים ולקיחת אחריות.

יש מצב שתשכב עם מישהי? קח איתך כמה קונדומים בכיס!

פורסם
ממה שזכור לי, הנשמה נכנסת לגוף התינוק כמה שניות לפני הלידה. ואם זה נכון לפי הספרים, אז אין פה רצח ולא דבר שדומה לזה.

מבחינה דתית, אתה טועה.

אבל הרבה מאד ילדים נתקעים בבתי יתומים כי לא נמצא להם בית, גם בגלל הקשיים שמערימים על אנשים שמעונינים לאמץ, בנתיים הילדים הללו גדלים "וערכם" יורד. ולכן לדעתי הריון לא רצוי לא צריך להמשיך.

מעט מאוד תינוקות נתקעים בבתי יתומים. למעשה המספר שואף לאפס בישראל. לתינוקות בריאים יש תור ארוך מאוד לאימוץ.

ילדים שנמצאים בבתי יתומים (שלא קוראים להם כך כיום) הם בד"כ ילדים שהוריהם נפטרו, או שלא היתה להם מסוגלות לגדל אותם, אך לא הגיעו למצב של מסירה.

פורסם

צביקי אני דברתי גלובאלית, וזה נכון שישנה מגמה עולמית של צימצום מספר התינוקות לאימוץ, אבל זה בטח ובטח לא בגלל הגישה של הפלה זה רצח, אלא דווקא ובעיקר בגלל המודעות הגוברת לאמצעי מניעה והפסקות הריון לא רצוי.

אירית.

פורסם
כן, בישראל.

כאן צורת החיים היא שונה (למרות שתגידו שלא) ואנשים אפילו נאלצים "לייבא" תינוקות ממקומות אחרים.

זה בגלל הקריטריונים לאימוץ המחמירים שיש בארץ, רק זוגות חשוכי ילדים ונשואים כחוק, השכלה של לפחות 12 שנות לימוד, הכנסה קבועה וסבירה, תנאי מגורים ראויים כלומר חדר לילד משלו מערכת זוגית תקינה וגיל מקסימלי, ופה הבעיה העיקרית, כי זוגות שמנסים שנים להביא ילד לעולם ולבסוף פונים לאימוץ, ושלב הבדיקות וההמתנה הוא כל כך ארוך שבסופו של דבר הם עברו את הגיל המקסימלי.

חבל שאין קריטריונים מחמירים להורות, שהיו מצמצמים את כמות הילדים שבסיכון ואשר גדלים בסביבה לא ראויה, גם מיצוות פרו ורבו איננה ואסור שתהייה בכל מחיר ובכל מצב.

אירית

• תוכן חדש...