Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלפא - הבעיה היא לא מה שאתה מאמין - אלא מה שהיא מאמינה בו כי בינינו, אתה לא תהיה זה שיישא בתוצאות של הילד הזה או הפלה. אתה לא יכול לשפוט אותה.

יש לי בעייה עם גישה כזאת. קח לדוגמא מצב שאיש הלך ברחוב ומשהו אחר ירה בו למוות. הרי זה היה בין אותו איש שמת ובין זה שירה. אבל מכיוון שאותו בן אדם שרצחו אותו כבר נולד, זה שירה בו נחשב לעבריין והאירוע פלילי. למה במקרה הזה בית משפט כן שופט את הרוצח ובמקרה שרצחו ילד שלא נולד לא?

מאוד עצוב לי שעושים אבחנה כזאת.

תוספת:

מה שקורה במצב המתואר בשרשור, שאנשים מסויימים מחזיקים אינטרסים אישיים שלהם מעל לערך חיים של בן אדם אחר.

דבר זה, וגישה זו, בחברה שלנו יש בגלל זה השלכות שאנשים מסויימים הולכים דרך גופות כדי לשמור על אינטרסים שלהם, במקרים רבים גם על חשבון אנשים שכבר נולדו והספיקו לחיות כמה שנים טובות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נושא מאוד בעייתי, בגדול הגישה שונה מכיוון כאן שההפלה נעשית לטובת כולם. אם הילד יובא לעולם יהרסו חייהם של שני מבוגרים ושל הילד עצמו שיגדל בעולם מעוות.

זה נשמע מטומטם מה שאני הולך להגיד עכשיו, אבל אם הייתי העובר הזה והייתי גדל לעולם המעוות שעליו אני מדבר, בדיעבד הייתי מעדיף שלא היו מביאים אותי לעולם. אסור להביא ילד לעולם במצב של מצוקה ואי-ודאות - טעות שחרדים ממשיכים לחזור עליה שוב ושוב.

פורסם

עזוב אבחנה או לא אבחנה, יש לה זכות על הגוף שלה.

אני לא נכנסת לעניין רצח או לא כי זה עניין אישי מאוד.

אבל רק תזכור שלך קל מאוד לומר שכדאי לה ללדת את הילד הזה כי אתה לא יודע מה זה הריון, השלכותיו הפיזיות והנפשיות. בנוסף אתה לא יהיה זה שיטפל בילד הזה בהמשך.

ואם היא מעוטת יכולת? עדיף להביא את הילד לעולם עם חיים קשים? אף אחד מאיתנו לא יכול לשפוט אותה ולא אותו כי אנחנו פשוט לא יודעים את כל הפרטים.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
זה נושא מאוד בעייתי, בגדול הגישה שונא מכיוון שזה שההפלה נעשית לטובת כולם. אם הילד יובא לעולם יהרסו חייהם של שני מבוגרים ושל הילד עצמו שיגדל בעולם מעוות.

זה נשמע מטומטם מה שאני הולך להגיד עכשיו, אבל אם הייתי העובר הזה והייתי גדל לעולם המעוות שעליו אני מדבר, בדיעבד הייתי מעדיף שלא היו מביאים אותי לעולם. אסור להביא ילד לעולם במצב של מצוקה ואי-ודאות - טעות שהדתיים ממשיכים לחזור עליה שוב ושוב.

לא בהכרח, אם ההורים יחליטו שלא מתאים להם לגדל ילד, הם יכולים לתת אותו לאימוץ למשפחה שחולמת שיהיו לה ילדים, אבל לא מסוגלים בגלל בעיות פיזיאולוגיות. אני בטוח שאותה משפחה יהיו אחלה הורים וילד יחיה בעולם טוב.

אני אישית מכיר דוגמאות של ילדים שאומצו, מדובר על ילדים בריאום נפשית וגופנית, שהורים חורגים מטפלים בהם מאוד טוב ובאהבה, לא חוסכים להם דבר ומתיחסים עליהם כאילו זה היה ילד ביאולוגי.

Blue Jay, אם כל הכבוד, זכות על הגוף יש לה, אבל לא על חים של בן אדם אחר. בקשר לחוסר יכולת לגדל, כבר התיחסתי ונתתי פתרון. אין לנו את היכולת לנבא עתיד, לכן זו עוד סיבה, מדוע איננו יכולים לדעת אילו חים היו מצפים לילד הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז אתה חושב שאתה יכול לבוא לבחורה ההיא שנמצאת בהריון ולומר לה "תלדי את הילד, יהיה בסדר, נסתדר כבר נמסור אותו לאימוץ או משהו"?

מבחינתה שום דבר לא ודאי ואני מניח שהיא בלחץ היסטרי, אתה לא יכול להבטיח לה דברים שלא בטוח יקרו.

פורסם
אז אתה חושב שאתה יכול לבוא לבחורה ההיא שנמצאת בהריון ולומר לה "תלדי את הילד, יהיה בסדר, נסתדר כבר נמסור אותו לאימוץ או משהו"?

מבחינתה שום דבר לא ודאי ואני מניח שהיא בלחץ היסטרי, אתה לא יכול להבטיח לה דברים שלא בטוח יקרו.

דווקא בגלל שאיננו יכולים לנבא שום דבר, בגלל זה אין לנו זכות לקחת מילד הזה את חיו.

בשלב הזה, אני ימנע מלהמשיך להגיב לדיון הזה.

פורסם

הנושא הזה מאוד בעייתי. לדעתי, לא צריך ללדת ילד שהוריו לא רוצים בו. להביא ילד לסיטואציה כזאת יגרום נזק גם להורים וגם לילד.

אלפא, אתה הורג חרקים לפעמים (יתושים, ג'וקים וכו')? בשלב הזה של ההריון, העובר הרבה פחות מפותח מחרק. בשלב הזה, לדעתי, אין בעיה מוסרית בהפלה. בשלבים מאוחרים יותר של ההריון, יכול להיות שאסכים איתך. בשלב זה, רצון ההורים (ובעיקר האם) הוא הקובע.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אני חושב שגם אם האם לא מוכנה/יכולה לגדל את הילד, היא תמיד יכולה לעניק אותו לאימוץ למשפחה שאין באפשרותה להביא ילדים לעולם.

לכן אינני רואה סיבה שיכולה להצדיק הפלה.

תוספת:

רצח של בן אדם חסר אונים וישע, נישאר רצח ואינני רואה שום נסיבות מקלות. אני מאמין שלאף אחד מאיתנו אין זכות לקבוע מי יחיה ומי ימות.

אני מסכים איתך במאה אחוז.

(במיוחד כאשר לפני כמה דקות הרדמתי את האחיין שלי בן השבועיים, חומד של תינוק)

פורסם

אלפא - למרות שיש אמת לחלק מטענותיך, עובר בשלב כה מוקדם בהחלט אינו בר השוואה לאדם בוגר.

ללא כל צל של ספק, לעובר בשלב כה מוקדם אין את היכולת לבטא או להבין את משמעות המושג "רצון", שהינו אחת מההגדרות ל"אדם בפני עצמו".

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ראשית, אני מציע לעיין בשרשור הזה. אין צורך להתעמק בויכוח, אבל יש שם לא מעט מידע.

שנית, מאיזה איזור הם? כאמור בשרשור, השירות הסוציאלי בבילינסון טוב במיוחד, וידע לסייע בתמיכה, בייעוץ ובהחלטה.

לגבי הויכוח המתנהל כאן- לדעתי הוא הרבה יותר עמוק מכפי שניתן לנהלו מעל דפי הפורום. קחו בחשבון שנושא זה הוא סלע מחלוקת בארה"ב כבר שנים ארוכות ועליו קמים ונופלים נשיאים, ושמימות התרבות הרומית כבר מתעסקים בו.

בהצלחה בכל אשר יפנו.

צביקי

נ.ב.

אסור להביא ילד לעולם במצב של מצוקה ואי-ודאות - טעות שחרדים ממשיכים לחזור עליה שוב ושוב.

היית חייב, אה?

פורסם

פוסטינור הוא לא פתרון של חודש אחרי.

סתם כאנקדוטה בגיל הזה זה לא נחשב עובר גם בעיני הנצרות.

וכמה שאני זוכר מדיבור בנושא עם בחור קצת יותר "חזק" ממני , הרמב"מ דיבר על 40 יום אחרי ההפריה , השלב שבו יש עיניים (איזה פרשה משמות למיטב זכרוני) , גם פה - לפי ההלכה היהודית - עדיין אין בעיה.

אלפא , כל תהליך ההריון אינו דבר פשוט , לא גופנית ולא פסיכולוגית , אזל להגיד לגברת - תלדי כי אלוהים אמר שאסור , ואנחנו נסתדר עם הילד אח"כ זה טוב ויפה , וקל לך להגיד בלי 9 חודשים של סבל ולידה , אבל לה לא כ"כ.

ליביו (עם דעותיו הפרטיות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פוסטינור לא יעזור גם אם היא תיקח את כל מה שיש בסופרפארם ,כי זו גלולה שמשתמשים בה גג אחרי 72 שעות.

תגיד לו שלגמור בחוץ לא עובד, כי עוד לפני שהוא גומר יוצא זרע שלעיתים מספיק בכדי להכניס אישה להריון.

בקיצור,שינסה לשכנע אותה לעשות הפלה,כי זה יכול לדפוק לו את החיים בצורה רצינית אם הוא יצתרך לשלם לה מזונות.

בנוגע להפלה,עדייף לסיים את זה בשלב כזה מוקדם כי (אי אפשר להגיד את זה בלי להישמע מאנייק) זה לא ממש יצור חי שחושב ומרגיש.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בשלב הזה עדיין ניתן לבצע הפלה תרופתית, אין צורך בגרידה, אז התהליך הרבה פחות פרובלמטי. מה שחשוב הוא פעולה מהירה והחלטית.

כרגע החבר שלך צריך לברר כמה דברים:

1. האם היא באמת בהיריון? (עצוב שצריך להניח כזה דבר, אבל היו דברים מעולם)

2. האם היא מוכנה לעשות הפלה?

3. במידה והיא לא מוכנה, הוא צריך לחשוב על דרכי התמודדות. מה הוא עושה אם היא אכן מביאה את הילד לעולם, או איך הוא משכנע אותה בכיוון של הפלה. זה נושא רגיש, ואני לא כל כך מעוניין לדוש בו על גבי הפורום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ferez כתב:

אסור להביא ילד לעולם במצב של מצוקה ואי-ודאות - טעות שחרדים ממשיכים לחזור עליה שוב ושוב.

היית חייב, אה?

מה שנכון נכון, מאות ילדים באים לעולם של מצוקה וגדלים בתנאים מכפירים, וזאת רק דוגמא שאמורה להרתיע אחרים.

1. האם היא באמת בהיריון? (עצוב שצריך להניח כזה דבר, אבל היו דברים מעולם)

באמת משהו שיכול לקרות בעולם של היום וצריך לחקור אותו לאור הנסיבות.

פורסם
אני חושב שגם אם האם לא מוכנה/יכולה לגדל את הילד, היא תמיד יכולה לעניק אותו לאימוץ למשפחה שאין באפשרותה להביא ילדים לעולם.

לכן אינני רואה סיבה שיכולה להצדיק הפלה.

תוספת:

רצח של בן אדם חסר אונים וישע, נישאר רצח ואינני רואה שום נסיבות מקלות. אני מאמין שלאף אחד מאיתנו אין זכות לקבוע מי יחיה ומי ימות.

למה שהיא תעבור תשעה חודשים של סבל - בשביל למסור את התינוק שלה ?

ידידי, אתה רוצח מדי יום ביומו יצורים חיים, ושם אותם על הצלחת.

במה בדיוק זה שונה ?

אני מאמין שלך אין שום זכות לקבוע בשביל מישהו אחר את אמות המידה המוסריות שלו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...