Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לך אפשרות ויכולת ואין לך בעיה אם אחריות אז תביא מחו"ל.

תבדוק סאבים של הרץ הם באים בתיבות קטנות שלא תופסות הרבה מקום אבל..קודם שמע בעצמך

כנ"ל לגבי הרמקולים תשמע בעצמך כמה סוגים של רמקולים ואז תחליף על איזה כיוון בכלל ללכת.

אחרי שתבחר סאב וקומפוננט תתאים מגבר בתקציב שנשאר לך.

IBIZA 20vt

פורסם
וואלה כמה כל החכמים פה בפורום הציעו לך אני חושב הפוך מכולם...אם יש לך תקציב של 1200 דולר שזה כיום כ-4 אלף שקל.....אני בטוח אבל בטווח במיליון אחוז שאתה יכול להרכיב פה מערכת אלופה!!! ...

אלופה בשבילך ולא בשבילנו

פורסם

קודם כל - אם יש לך אפשרות להביא רכיבים מחו"ל לך על זה - משדרג לך את הרכיבים בכמה רמות. אין ספק. לפחות על מגבר ו HU אפשר לחסוך המון! תוך הבאת רכיבים איכותיים מאוד. לא אמרתי ה TOP של ה TOP, אבל באמת משהו טוב ואיכותי.

לגבי חיפוש SQ + משהו שבא מאחורה, לא מסתדר לי כל כך. סאונד מכל הכיוונים זה לא בדיוק SQ. תאמין לי סט קדמי טוב שמוגבר ומותקן כראוי, לא תרגיש שחסר לך משהו.

סאב - מה שאתה מחפש זה בעצם סאב טוב שצריך תיבה אטומה כמה שיותר קטנה. ראיתי סאבים של הרץ לדעתי ב גודל 8" או 10"שמנגנים באס לא רע בכלל, בתיבה קטנה מאוד. אתה צריך להחליט איזה נפח של תיבה אתה כן יכול לשים בבגאז'. תבדוק את האופציה. (חיפוש של סאבים 8" בפורום, יניב תוצאות ככל הנראה).

המלצות נקודתיות, זה קצת בעייתי כי מותגים שונים, הם בעלי אופי שונה, שבעיקר אתה צריך לאהוב אותו. לא מומלץ לקבל המלצות על עיוור בנושא סאונד, כלומר אתה יכול לגבש כמה אופציות ולהחליט על ידי האזנה.

אני הבאתי מגבר של PHOENIX GOLD בעל 4 ערוצים X 4 100RMS והוא מצוין לדעתי, עלות באזור 300$, כיום בטח פחות.

מחזיק אצלי סט קומפוננט + סאב 12" בכבוד.

קומפוננט טוב - התשובה יכולה לבוא מהארץ - מורל דוטק אוביישן, אבל אתה צריך להחליט אם האופי שלהם טוב לך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

ברמונדו, NaderShado וכל מי שמגיב בשרשור:

אני מתחיל להסגר על מערכת של קומפוננט טוב מקדימה + מגבר טוב (גם אם הוא יהיה יותר ממה שאני צריך בשביל מערכת כזאת קטנה) + סאב קטן 8 או 10 אינץ'. הכסף שאחסוך על סט שני של קומפוננט יילך על חיווט והתקנה איכותיים.

ארבע שאלות:

1) דובר פה על איטום - האם מישהו יכול להעריך סדר גודל של איטום + חיווט? אני גר בצפון (בכרמיאל).

2) האם יש המלצות למקומות עם מבחר גדול של מערכות אודיו לרכב - כדי להגיע, לשמוע ולהחליט (באזור כרמיאל - חיפה)?

3) מבחינה טכנית (התאמות מבחינת עוצמה, חשמל RMS וכו') - ממה עלי להזהר, ואיך לדעת שרכיבים שונים מתאימים ביניהם? הכוונה היא לאו דווקה מבחינת איכות הצליל, אלא מבחינת ניצולת, הכבדה על מערכת החשמל וכו'.

4) האם עלי לחפש גם מונובלוק, למרות שכרגע אני מחפש סאב קטן (8-10'')?

תודה מראש על תגובותיכם.

פורסם

1. התקנה טובה יכולה לעלות 1000 ש"ח ויותר. כולל איטום וחומרים אף יותר. נאי לא בעל מקצוע לכן קשה לילנקוב בסכום מדויק.

2. מפגש צפון הקרוב. יום שישי הקרוב 15:30. יותר פרטים בראש העמוד. רבים וטובים יהיו שם, אולי אפילו אני. יש שם מביני עניין ובעלי מערכות שונות ומגוונות שישמחו ליעץ ולהדגים.

3. התאמת עוצמות והתנגדויות. אתה צריך לראות שההתנגדות של הסאב מתאימה למגבר שלך. מספר הסלילים שלו וההתנגדות שלהם משנה את התנגדות הסאב. חיבורם של הסלילים בתור או במקביל גם כן משנה. אנא תערוך על זה חיפוש ותוכל למצוא תשובות הרבה יותר מקצועיות.

מבחינת קומפוננט - פה לא צפויה בעיה מיוחדת. כל עוד זה קומפוננט סטנדרטי לרכב (כמו הרוב המוחלט) ההתנגדות תהיה 4 OHM שמתאימה לרוב המגברים לרכב ולרדיודיסקים. מבחינת עוצמות - יש להתאים את הרמקולים כך, שה RMS שהם יכולים לקבל, יהיה קרוב למה שהמגבר מוציא לערוץ.

4. מונובלוק - זו כבר בחירה שלך. ציינת שאתה מחפש שהמערכת תתפוס מינימום מקום - לכן אני חושב שעדיף לך מגבר אחד טוב של 4 ערוצים ולא 2 מגברים (מונו + מגבר 2 ערוצים). נאי ממש לא פוסל פתרון של 2 מגברים - אבל לא תמיד צריך את זה. זה שהסאב קטן לא אומר שהוא לא יכול לקבל הספק בריא.

חכה לעוד תגובות של חברים שיוכלו לפרט עוד \ לחדד לגבי שאלותיך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

למה סאב 8?

אתה יכול לקחת סאב 12 של הרץ בתיבה 16 ליטר או סאב 10 ב12-10 ליטר לא נראה לי שתיבה כזאת קטנה תפריע לך מנסיון.

כמו שכבר נאמר חיווט טוב איטום והתקנה יכולה לעבור את ה2500 בשקט, תתכנן את התקציב לך שלא תשאר אם המכנסים למטה כשתבוא להתקין את המערכת

IBIZA 20vt

פורסם
למה סאב 8?

אתה יכול לקחת סאב 12 של הרץ בתיבה 16 ליטר או סאב 10 ב12-10 ליטר לא נראה לי שתיבה כזאת קטנה תפריע לך מנסיון.

כמו שכבר נאמר חיווט טוב איטום והתקנה יכולה לעבור את ה2500 בשקט, תתכנן את התקציב לך שלא תשאר אם המכנסים למטה כשתבוא להתקין את המערכת

סאב 12 בתיבה כזאת קטנה - האם זה הגיוני? האם ניתן יהיה להפיק באס איכותי משילוב כזה? אני שואל, כי אני לא צריך באס בכל מחיר - אני רוצה באס שיתן צליל חד (עד כמה שאפשר במחירים שאני ציינתי) ואיכותי.

• תוכן חדש...