Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחפש להשכיר דירה זולה בכיכר המדינה? אתה שפוי?

טוב שלא רצית איזו דירה במגדלי אקירוב, או בפרוייקט YOO בזול :roll:

הדירה שאתה משכיר בSEA&SUN ב1800 דולר לחודש היא אולי דירת 2 חדרים עם נוף לכיוון מזרח (דהיינו חולות, בניינים מכוערים וצבעוניים של איזה אדריכל שברח לי שמו, והגשר החדש שבנו מכביש 2 שמחבר לכביש 5 ו20(איילון)).

דירת 3 חדרים, על הים, ברמת אביב (אני מתאר לעצמי שרמת אביב החדשה, כי הישנה ממש לא על הים) ב1200 דולר לחודש? אל תלך על זה, רוץ על זה! זאת מציאה מטורפת!

דירות בשיכון ל', כוכב הצפון, רמת אביב החדשה וכו' שיש להן אפילו נוף קטנצ'יק לים מהפינה שמאלית העליונה בחלון אוורור של השירותי אורחים, מושכרות ב1800+ דולר לחודש.

דירות 4 חדרים בכיף עוברות את ה2000.

4 חברים שלי משכירים דירת גג (4 חדרים למטה + יחידה נפרדת על הגג) ב2600 דולר לחודש. וזה נחשב יחסית זול.

קובץ של שטויות בהודעה אחת.

במקרה יש לי 2 קרובי משפחה שגרים בסי אנד סאן, אז אני טיפה מכיר את המחירים שם מקרוב.

אני לא יודע מתי פעם האחרונה השכרת דירה בת"א אבל אתה מדבר שטויות, לקחת מחברים דוגמאות זה סבבה אבל בשביל לדעת בדיוק את השוק אתה צריך לבדוק אותו, וזה משתנה מידיי כמה חודשים (על פי חודשי השנה), וגם תמיד יש יוצאים מן הכלל.

2600 דולר דירה 4 חדרים בצפון ת"א עם גג ונוף לים, ברור שתעלה 2600 דולר.

אני לא מחפש לא דירה גדולה אומנם (2.5-3 חדרים) אבל מי אמר שאני מחפש דירה זולה?

עם כל הכבוד 1200 דולר לחודש בת"א זה לא זול אלא נחמד+.

ההשוואה שלי רועי הייתה בין לב ת"א לצפון ת"א, שבאותו מחיר שבלב ת"א אני מארגן לעצמי אחלה של דירה חדשה בצפון ת"א(בין אם זה עם נוף לים או בלי, למרות שאם אני אחפש טוב טוב אולי אף אמצע דירה עם נוף לים מהחלון בשרותים:wink:).

נדב

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו יודע (אולי איציק) איך נראית התנועה מכיוון פ"ת לכיוון צפון ת"א (נאות אפקה) בשעות הבוקר?

כמו-כן, דיברתם על יציאה מת"א, אני מבין שיציאה מצפון ת"א חזרה לפ"ת תלווה בפקקים נוראים, לא?

אני בהחלט חושב ללכת בכיוון של פ"ת ולהתנייד עם רכב.. הדברים שנרשמים פה רק מוסיפים לי לייאוש :-(.

פתח תקוה היא עיר גרועה ביותר מהבחינה הזו - אבל תלוי, כמובן, באיזה שעה אתה מתכנן לצאת מהבית ולחזור לבית וכמובן, מאיזה כיוון אתה יוצא ? (ז'בוטינסקי ? מחלף ירקונים ? מחלף התקווה ? כביש מכבית ?).

בבוקר, הבעיה בכביש 5 נעוצה באיזור צומת מורשה, שם מתחילים לזחול ממחלף התקווה ועד למורשה סדר גודל של 5-10 דקות בממוצע = בהסתייגות שאתה יוצא בשעה נורמלית מהבית (6:45-6:50) ומגיע למורשה באיזור 7:00 +\- 5 דקות (תצליח רק אם אתה גר ממש קרוב ליציאה מפתח תקוה באיזור מחלף ירקונים או התקווה). אחרי מורשה העסק "משתחרר" (הפקק נוצר בגלל השתלבות אינטנסיבית מאוד של כלי רכב מכיוון רעננה לכביש מספר 5 בכיוון מערב). ככל שעובר הזמן הפקק מתעצם ומגיע עד איזור מחלף ירקונים.

בחזרה (איזור 16:00 ואילך); אם אתה מגיע מכיוון הכפר הירוק - שם יש לחץ חזק מאוד בירידה מהמחלף בשעות אחר-הצהריים והערב. יתר הכביש (כל הכיוון המזרחי של כביש 5) פנוי לחלוטין למעט עומס קל לפרקים ב-2 נתיבים ימניים בירידה לפתח תקווה של מחלף ירקונים.

פתח תקוה היא עיר גרועה מאוד לצאת ממנה וכמעט לא משנה לאן. עדיף לגור רחוק יותר ולא לגור בעיר הזאת. תשתית היציאה\כניסה מה\לעיר פשוט קטסטרופה (למרות שכביש מכבית עזר בצורה מכובדת לכל הצד הדרומי והמזרחי ביציאות\כניסות).

הניסיון האישי שלי הוא כזה:

בתור מי שנוסע באופן יום-יומי על כביש 5 (בבוקר) וגם חוזר דרכו (באיזור השעה 16:50-17:00) הנסיעה בבוקר חלקה למעט עומס קל לפני מורשה - ובחזור חלק לחלוטין ממחלף גהה ועד אחרי מחלף קסם. למעשה, אני מבזבז יותר זמן בפקקים מבני ברק ועד למחלף גהה מאשר הזמן שאני נוסע ממחלף גהה ועד אחרי קסם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאור דבריו של איציק וההצעה של אייל, פ"ת יורדת אוטומטית מהפרק.

כנראה שאין מנוס מלשלם סכומים מופקעים על דירה קטנה בצפון ת"א ולמנוע כמויות עצבים רבות ביומיום בדרכי הגישה לת"א וממנה.

:|

אגב, אני באמת לא מבין את הנהירה הזאת לערים הגדולות המרכזיות.. בדיוק השבוע היה לי ויכוח עם החברה על ההבדלים העצומים בין לגור בפרבר כפרי לעיר גדולה, סואנת, פקוקה ורועשת.

אם לא הלימודים האלה, לא יודע אם הייתי עוזב את זכרון יעקב אי פעם!

פורסם

אתה לא מבין את הנהירה לערים הגדולות אבל הנה, אתה בעצמך עוזב את זכרון המנומנמת ועובר לעיר הגדולה. עכשיו זה לימודים, בעוד שנה-שנתיים תמצא גם עבודה ומשם כבר יהיה קשה לך לעזוב את מדינת ת"א. ככה זה עובד, וכל עוד לב העסקים ומרבית מקומות התעסוקה מרוכזים באיזור הזה יהיה קשה מאוד לשכנע אנשים לעבור החוצה.

יש עדיין אופציות במחיר שפוי שיאפשרו לך נגישות סבירה לאזור של אפקה, אבל במחיר של סביבת מגורים מפוקפקת משהו. שכונת פרדס-כץ, למשל, לא מציעה איכות חיים מדהימה, אבל מצד שני מהשכונה הזאת אפשר לצאת די בקלות לאזור קניון איילון ומשם לחתוך על הגשר החדש לכיוון צפון ת"א.

רוצה עוד אופציה? חפש דירות על ציר אבא-הילל בר"ג. גם משם יחסית קל לצאת לקניון איילון וצפונה לת"א, מחירי השכירות קצת גבוהים יותר אבל איכות החיים ברמה אחרת לגמרי. ברחובות הקטנים שיוצאים מאבא-הילל אפשר למצוא גם בתים צמודי-קרקע מפוארים ויקרים וברחוב הראשי בטוח אפשר למצוא כל מיני דירות ישנות וזולות.

למרות שאתה כותב שלחברה יהיה רכב ליסינג צמוד, אני עדיין חושב שכדאי למצוא אזור עם גיבוי של תחבורה ציבורית או לפחות צירי תחבורה שאינם סתומים עד האף ברכבים. אני לא יודע מה החברה לומדת, אבל לדעתי יש סיכוי יותר מסביר שדי מהר לאורך הדרך מערכות השעות שלכם יפרדו ולא יהיה לך כל כך נוח להתנייד איתה מהבית וחזרה. תשמור לך אופציות, זה לא מזיק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה לא מבין את הנהירה לערים הגדולות אבל הנה, אתה בעצמך עוזב את זכרון המנומנמת ועובר לעיר הגדולה. עכשיו זה לימודים, בעוד שנה-שנתיים תמצא גם עבודה ומשם כבר יהיה קשה לך לעזוב את מדינת ת"א. ככה זה עובד, וכל עוד לב העסקים ומרבית מקומות התעסוקה מרוכזים באיזור הזה יהיה קשה מאוד לשכנע אנשים לעבור החוצה.

אני עובר לת"א/מרכז מחוסר ברירה רק בגלל הלימודים כדי להרוויח נוחות.

אני מבטיח לך שכשאסיים את התואר אחזור בריצה לפרברים כמו זכרון יעקב ואם ידרש ממני אסע כל יום 45 דקות למקום העבודה ואמות בפקקים...אבל בסופ"ש אני אשב לי בגינה הפרטית שלי עם הנוף מההר לים ואהנה מהשקט הכפרי סביבי והאויר הנקי שאני נושם.

הנהירה לת"א שהזכרתי מדברת על אותם חבר'ה צעירים שרצים להשכיר דירות בת"א כדי להרגיש "צעירים תל-אביבים" אי שם בפלורנטין והסביבה ובנוסף לזה, הצרפתים ותושבי החוץ שמגיעים לפתע בהמוניהם.

יצא לי מעט מאוד בחיים שלי לראות אנשים עוזבים את הכפר/ פרבר כדי להשתקע בלב ליבה של ת"א מתוך רצון אישי.

אני מאמין שהרכב ישאר ברשותי.. כנראה שרמה"ש היא העדיפות הבאה שלי למרות שאני עדיין לא אומר נואש ואני ממשיך לחפש דירות בת"א בצפון...במחיר שפוי..:?

פורסם

אני חייב לכתוב דבר אחד לגבי ת"א בתור אחד שעובד כל היום בת"א ומטייל בה מדרום לצפון.

למה אנשים אוהבים לגור במקום הזה ולשלם את המחירים האלה למה ?!

דירות זוועה קירות זוועה חניה זוועה פקקים זוועה דופקים לך את הרכב כל יומיים זוועה רחובות צרים זוועה מחירים זוועה.

אה אבל שכחתי, יש ים. (חוץ מלרמת החייל הם לא נחשבים).

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

אני מבטיח לך שכשאסיים את התואר אחזור בריצה לפרברים כמו זכרון יעקב ואם ידרש ממני אסע כל יום 45 דקות למקום העבודה ואמות בפקקים...אבל בסופ"ש אני אשב לי בגינה הפרטית שלי עם הנוף מההר לים ואהנה מהשקט הכפרי סביבי והאויר הנקי שאני נושם.

אני מקווה בשבילך שגם תצליח לממש את ההבטחה הזאת. ניסיון של לא מעט חברים קרובים שלי מוכיח אחרת לגמרי.

בכל מקרה, בהצלחה בחיפושים!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קובץ של שטויות בהודעה אחת.

במקרה יש לי 2 קרובי משפחה שגרים בסי אנד סאן, אז אני טיפה מכיר את המחירים שם מקרוב.

אני לא יודע מתי פעם האחרונה השכרת דירה בת"א אבל אתה מדבר שטויות, לקחת מחברים דוגמאות זה סבבה אבל בשביל לדעת בדיוק את השוק אתה צריך לבדוק אותו, וזה משתנה מידיי כמה חודשים (על פי חודשי השנה), וגם תמיד יש יוצאים מן הכלל.

2600 דולר דירה 4 חדרים בצפון ת"א עם גג ונוף לים, ברור שתעלה 2600 דולר.

אני לא מחפש לא דירה גדולה אומנם (2.5-3 חדרים) אבל מי אמר שאני מחפש דירה זולה?

עם כל הכבוד 1200 דולר לחודש בת"א זה לא זול אלא נחמד+.

ההשוואה שלי רועי הייתה בין לב ת"א לצפון ת"א, שבאותו מחיר שבלב ת"א אני מארגן לעצמי אחלה של דירה חדשה בצפון ת"א(בין אם זה עם נוף לים או בלי, למרות שאם אני אחפש טוב טוב אולי אף אמצע דירה עם נוף לים מהחלון בשרותים:wink:).

נדב

יש לי 3 קרובי משפחה שגרים ב(צפון) ת"א, ו4 דירות של ההורים שמושכרות בצפון ת"א.

ואבא שלי עובד עם כמעט כל קבלן שבונה בת"א (ובארץ בכלל).

נכון למצב השוק היום, 1200 דולר לדירת 3 חדרים בת"א (לא בדרום ת"א) - זה זול. נקודה.

אכן בלב ת"א גובים מחירים גבוהים, במיוחד ביחס לתמורה (בניין מלפני 30-40 שנה, עם קירות מתפרקים ופיצוצים בצנרת),

אבל בצורה אבסולוטית - המחירים בצפון ת"א גבוהים יותר. והמחיר עולה ועולה כככול שמתקרבים לאוניברסיטה.

וד"א, גם למכור דירה בצפון ת"א היה הרבה יותר קל מלמכור דירה בכיכר המדינה.

2 הדירות פרסמו בערך באותו זמן (תחילת 2007);

הדירה בצפון העיר נמכרה תוך כחודשיים במחיר המבוקש.

הדירה בכיכר המדינה נמכרה רק בחודש פברואר השנה, וגם זה עם "תנאים מיוחדים" שקיבל הקונה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני מתחיל ללמוד באפקה בצפון ת"א.

אם אמצא דירה בצפון ת"א סמוך למכללה (הדר יוסף למשל) אוכל לוותר על אחזקת רכב ולחסוך בהוצאות (את החסכון אני אשקיע בדירה טובה ויקרה מעט בצפון ת"א).

אם לא אמצא דירה ואתרחק מהאזור אז אני אפנה לר"ג/גבעתיים והפריפריות הקרובות לצפון ת"א ולמכללה ע"מ לחסוך כמה שיותר בזמני הפקקים בבוקר והוצאות הדלק החודשיות.

תודה,

אמיר.

ברוך הבא.

אני כבר לומד שם (במכינה ) ,אני שוכר דירה בדרום העיר חמש דקות מתחנת ההגנה ,ומגיע בשילוב של רכבת/ אוטובוס .

יש לפעמים מציאות בצפון העיר ביחידות דיור,כדאי לבדוק.

חוץ מזה התפנה בדירה שלי חדר אם אתה רוצה לבוא לראות .

0505782498

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני חייב לכתוב דבר אחד לגבי ת"א בתור אחד שעובד כל היום בת"א ומטייל בה מדרום לצפון.

למה אנשים אוהבים לגור במקום הזה ולשלם את המחירים האלה למה ?!

דירות זוועה קירות זוועה חניה זוועה פקקים זוועה דופקים לך את הרכב כל יומיים זוועה רחובות צרים זוועה מחירים זוועה.

אה אבל שכחתי, יש ים. (חוץ מלרמת החייל הם לא נחשבים).

וגם הים פה

זוועה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אומי, התיבה שלך מלאה ולא ניתן לשלוח לך הודעות!

בנוגע לחדר, אם מדובר בדירה עם שותפים זה לא רלוונטי כי אני מחפש דירה נפרדת לי ולחברה.

אני גם מעדיף למצוא דירה עם דרכי גישה נוחים ומהירים למכללה (אני עם רכב).

מה אתה מתחיל ללמוד?

פורסם
אומי, התיבה שלך מלאה ולא ניתן לשלוח לך הודעות!

בנוגע לחדר, אם מדובר בדירה עם שותפים זה לא רלוונטי כי אני מחפש דירה נפרדת לי ולחברה.

אני גם מעדיף למצוא דירה עם דרכי גישה נוחים ומהירים למכללה (אני עם רכב).

מה אתה מתחיל ללמוד?

זה עם שותפים ,אני במכינה ,צריך ציונים גבוהים כדי להמשיך שנה הבאה

פורסם

הנהירה לת"א שהזכרתי מדברת על אותם חבר'ה צעירים שרצים להשכיר דירות בת"א כדי להרגיש "צעירים תל-אביבים" אי שם בפלורנטין והסביבה ובנוסף לזה, הצרפתים ותושבי החוץ שמגיעים לפתע בהמוניהם.

יצא לי מעט מאוד בחיים שלי לראות אנשים עוזבים את הכפר/ פרבר כדי להשתקע בלב ליבה של ת"א מתוך רצון אישי.

אני מאמין שהרכב ישאר ברשותי.. כנראה שרמה"ש היא העדיפות הבאה שלי למרות שאני עדיין לא אומר נואש ואני ממשיך לחפש דירות בת"א בצפון...במחיר שפוי..:?

גם אני חשבתי פעם ככה.

חשבתי שאני אסיים את התואר ואחזור לפריפריה, אבל כשאתה מתרגל לנוחות של לגור באיזור הזה, אתה לא יכול לחזור אחורה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גם אני חשבתי פעם ככה.

חשבתי שאני אסיים את התואר ואחזור לפריפריה, אבל כשאתה מתרגל לנוחות של לגור באיזור הזה, אתה לא יכול לחזור אחורה.

אם אקבל שם באזור המרכז כמחצית אפילו ממה שיש לי כאן בזכרון הכפרית אני אומר אמן ואשתקע בנחת...אני לא מאמין שזה יקרה. :wink:

פורסם

אם היה לי רכב בליסינג, הייתי נוסע הלוך חזור מזכרון ומתאם את המערכת כך שלפחות שלושה ימים בשבוע אני עוקף את הפקקים.

אם יש רכבת בזכרון כגיבוי - בכלל לא הייתי מתלבט.

עוד שיקול שבטוח לא הכנסת בשכירות - בתקופת המבחנים אפשר ללמוד מהבית ואתה משלם על הדירה סתם.

אגב, אני אשקלוני שלומד בת"א. אפילו שאני גר שני מטר מהאונ' - בחשבון כולל אם הייתי נוסע ברכבת הייתי מוציא 1000 ש"ח בחודש פחות. עכשיו אני שוקל ברצינות לקנות איזו פיז/ 106GTI ולהשקיע את הסכום הזה בה במקום בדירה מתקלפת. (לנסוע איתה לרכבת ומשם ברכבת לאונ').

• תוכן חדש...