Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל אל תשכח שלא מס' החדרים הוא הקובע אלא גודל הדירה,בדר"כ דירת 3 חדרים בצפון ת"א היא 60 מ"ר בעוד שבפריפריה דירת 3 חדרים היא בין 80-90 מ"ר.ולכן גם עם המחיר קרוב מה שנראה לי קצת תמוה היחס של מ"ר/דולר לא שווה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל אתה לפעמים כותב מזה שטויות בלי טיפת ידיעה.

ואם הייתי אומר לך שהדירה של הוריי היא בכלל וילה עם 3 מפלסים ו-6 חדרים ? אז מה אתה משווה לדירת 3 חדרים בצפון ת"א ?

ומה אתה משווה שכונה בצפון ת"א שרחוקה מהים לרחוב בצפון ת"א שיושב על הים ?

ההבדל בין רחוב שהוא קו ראשון על המים ל-3 רחובות פנימה יכול להיות הבדל של עשרות אחוזים.

לי יש חבר שהיתה לו דירת סטודיו משופצת מדהימה בבת ים ממש על הים (אני גר 2 דקות ממנו), הוא מכר אותה ב-350K$ (מדבר איתך על בניין בן מעל 40 שנה).

לך תמצא לי דירת 3 חדרים חדשה בצפון ת"א על הים ב-270K$ ואני מוכן לקנות אותה היום,ולתת לך גם עמלת תיווך (כן,תדפיס את הדף הזה,הלוואי שתתפוס אותי במילה).

ידידי המלומד,

לך לבת ים,יש פרוייקט חדש ממש קרוב לגן העיר,קו ראשון על המים, דירת 4 חדרים מתחילה שם מעל 300K$.

ותתפלא,90% מהדירות כבר מכורות.

אז באמת, בחייך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המחירים בת"א הם לרוב תחת הגדרה של טירוף!

המחירים שדורשים על שכירות זה פשוט לא נתפס במונחים של היום.

אבא שלי משכיר דירה 4 חד' חדשה לגמרי (סיימו לבנות אותה לפני שנתיים) בפרוייקט חדש ומדהים בלב זכרון יעקב ב"מחיר רצפה" של פחות מ-3500 ש"ח וזה בערך מה שדורשים בת"א (מרכז/צפון) על דירה 2.5 חדרים "נורמלית" ולא משופצת.

(3500 לחודש בזכרון יעקב לדירה זה נחשב זול לאור הנסיקה בזכרון יעקב לאורך השנים).

ת"א מאוד אופנתית בקרב צעירים שעוברים לגור לשם כדי להרגיש את האווירה התל-אביבית וקורעים את התחת ולא חוסכים שקל בחודש, העיקר כדי לגור בכיכר המדינה והסביבה.

אגב, לאלו שהציעו בת-ים/חולון/ראשל"צ וכו'- תודה אבל זה לא רלוונטי לי כ"כ.

אני מתחיל ללמוד באפקה בצפון ת"א.

אם אמצא דירה בצפון ת"א סמוך למכללה (הדר יוסף למשל) אוכל לוותר על אחזקת רכב ולחסוך בהוצאות (את החסכון אני אשקיע בדירה טובה ויקרה מעט בצפון ת"א).

אם לא אמצא דירה ואתרחק מהאזור אז אני אפנה לר"ג/גבעתיים והפריפריות הקרובות לצפון ת"א ולמכללה ע"מ לחסוך כמה שיותר בזמני הפקקים בבוקר והוצאות הדלק החודשיות.

תודה,

אמיר.

פורסם
אייל אתה לפעמים כותב מזה שטויות בלי טיפת ידיעה.

ואם הייתי אומר לך שהדירה של הוריי היא בכלל וילה עם 3 מפלסים ו-6 חדרים ? אז מה אתה משווה לדירת 3 חדרים בצפון ת"א ?

ומה אתה משווה שכונה בצפון ת"א שרחוקה מהים לרחוב בצפון ת"א שיושב על הים ?

ההבדל בין רחוב שהוא קו ראשון על המים ל-3 רחובות פנימה יכול להיות הבדל של עשרות אחוזים.

לי יש חבר שהיתה לו דירת סטודיו משופצת מדהימה בבת ים ממש על הים (אני גר 2 דקות ממנו), הוא מכר אותה ב-350K$ (מדבר איתך על בניין בן מעל 40 שנה).

לך תמצא לי דירת 3 חדרים חדשה בצפון ת"א על הים ב-270K$ ואני מוכן לקנות אותה היום,ולתת לך גם עמלת תיווך (כן,תדפיס את הדף הזה,הלוואי שתתפוס אותי במילה).

ידידי המלומד,

לך לבת ים,יש פרוייקט חדש ממש קרוב לגן העיר,קו ראשון על המים, דירת 4 חדרים מתחילה שם מעל 300K$.

ותתפלא,90% מהדירות כבר מכורות.

אז באמת, בחייך.

בוא עכשיו תשווה בין רמת האוכלוסיה, החינוך התשתיות והמתקנים של בת ים וצפון ת"א?

אולי בנגישות לשאר המקומות בשעות העומס?

אני כותב שטויות?

אתה יושב לך שם בהונג קונג, בחיים שלך לא קנית דירה ואתה רוצה ללמד אותי?

אני עכשיו רכשתי דירה באחד מהאיזורים החמים במרכז.

אני לא חושב שמן הראוי שאני אשתף את כל העולם ואחותו בפרטי העיסקה כי זה לא ממש חשוב, אבל אני יודע דבר או שניים על שוק הנדל"ן - כשאתה רוכש דירה במיטב כספך ומשתעבד למשך שנים ארוכות מאוד - אתה עושה סקר שוק ברמה של דוקטורט ולומד את כל הפרטים הללו.

כשתחזור מהונג קונג, אתה מוזמן לשבת אצלי על המרפסת ולהשתאות... :)

בכל מקרה, זהו לא נושא השרשור.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בוא אני יגיד לך משהו, אני כועס כי פעם גם אני צחקתי וקיבלתי אזהרה על שטות.

אבל סבבה, ביטלתי מה שהיה. צחקנו, היה מצחיק. תישאר! יש קוסם.

אגב, כרגע אני מול המחשב עם סיגריה, גופיה, שורט וכפכפים.

אל תעצבן אותי. :)

אני לא הייתי עובר לחולון.מלא פרסים שם.אני מבין שיחות פרטיות של אנשים ברחוב.אם מחוץ לתא אז צפונה

אייל

פורסם
אייל אל תשכח שלא מס' החדרים הוא הקובע אלא גודל הדירה,בדר"כ דירת 3 חדרים בצפון ת"א היא 60 מ"ר בעוד שבפריפריה דירת 3 חדרים היא בין 80-90 מ"ר.ולכן גם עם המחיר קרוב מה שנראה לי קצת תמוה היחס של מ"ר/דולר לא שווה.

יוסי

מה שאתה אומר הוא נכון אם משווים דירה חדשה בצ. ת"א מול דירה ישנה בפריפריה.

אם משווים חדש מול חדש - זה בד"כ לא נכון,

אם נתעלם מזה שכמעט ולא בונים כיום 3 חדרים , היום גודל הדירות ירד , שלא לדבר על גודלם הפיזי של החדרים.

אם פעם היו דירות 3 חדרים שנושקות ל100 מ"ר, היום בבניה החדשה (10 שנים אחרונות) מדובר על דירות שמגרדות את ה70 מ"ר - חלקן מלמעלה חלקן מלמטה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
260K$ ריאלי אתה יודע למי תמכור...

חבר קנה דירה 3 חדרים בצפון תל אביב בבניין חדש ובאיזור מצויין ,ב270K $.

אז מה עדיף? בת ים?

אם המחירים של בת ים עולים לרמה של ת"א / ת"א צפון / הרצליה , אז למה בכלל לשקול לקנות שם?

בחייך.

חבר'ה, לא לריב.:wink:

בואו לצפון ב-270K $ אתם קונים אחלה בית, אפילו קונים אדמה ובונים. :shock:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
אם לא אמצא דירה ואתרחק מהאזור אז אני אפנה לר"ג/גבעתיים והפריפריות הקרובות לצפון ת"א ולמכללה ע"מ לחסוך כמה שיותר בזמני הפקקים בבוקר והוצאות הדלק החודשיות.

תיזהר מאוד מהקרבה המדומה הזאת של גבעתיים ור"ג לצפון ת"א.

יש לא מעט אזורים בגבעתיים ור"ג שלצאת מהם עם רכב בשעות הבוקר זה סיוט שיגרום לך לרצון עז ובלתי נשלט לדומם מנוע, לצאת מהרכב ולדפוק את הראש בעמוד חשמל מזדמן.

רק לשם הדוגמא, נסה לצאת מאזור רחוב הירדן בר"ג בשעה 8:00-9:00 בבוקר עם רכב. ס-י-ו-ט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אולי בנגישות לשאר המקומות בשעות העומס?

אני כותב שטויות?

אתה יושב לך שם בהונג קונג, בחיים שלך לא קנית דירה ואתה רוצה ללמד אותי?

.

מזמין אותך באמת להשוות ברמת החינוך (בת ים משמשת היום דוגמא להמון ערים בארץ במודל החינוך המעולה שיש בעיר).

איזה תשתיות ומתקנים מיוחדים יש בצפון ת"א שאין בבת ים ?

הצחקת אותי לגבי נגישות למקומות בשעות העומס.

וכן,אני "יושב לי פה בהונג קונג", ואתה לא יודע אם וכמה דירות קניתי או לא קניתי בחיים שלי,ואיפה.

אז תפסיק להתפלצן כמו תמיד,ותעמוד במילה שלך למצוא לי דירה חדשה בצפון ת"א של מינימום 3 חדרים על קו המים ב-270K$.

נ.ב

באמת מה קשור העניין שאני גר בחו"ל,אתה חושב שאני מנותק ולא יודע מה קורה בארץ ?

מזל שלא הכנסת לשרשור את זה שאתה שונא צרפתיות,זה היה מתקשר לעניין בערך כמו המשפט האינפנטילי שלך ("אתה יושב לך שם בהונג קונג"...).

כנראה שלא עשית סקר שוק מספיק טוב,אם אתה עושה לי השוואות טיפשיות של רמת חינוך, "מתקנים" ו"תשתיות".

ברוך הבא לשנות ה-2000, גם בבת ים יש אינטרנט וכבישים.

פורסם

אולי בנגישות לשאר המקומות בשעות העומס? 15 דקות בנסיעה רגוע מהבית אל החניה של העבודה בתוככי רח' הרצל בת"א, 15 נוספות עד העיריה (8 בבוקר)

אני כותב שטויות?

אתה יושב לך שם בהונג קונג, בחיים שלך לא קנית דירה ואתה רוצה ללמד אותי? כמה דירות אתה קניתה, האם זה הופך אותך לאיש עסקים ממולח יותר או משקיע טוב יותר ?

אני עכשיו רכשתי דירה באחד מהאיזורים החמים במרכז.

אני לא חושב שמן הראוי שאני אשתף את כל העולם ואחותו בפרטי העיסקה כי זה לא ממש חשוב, אבל אני יודע דבר או שניים על שוק הנדל"ן - כשאתה רוכש דירה במיטב כספך ומשתעבד למשך שנים ארוכות מאוד - אתה עושה סקר שוק ברמה של דוקטורט ולומד את כל הפרטים הללו, פרטים כמו העובדה שבאותו המחיר יכולתה לקנות 2 דירות בבת ים לשפץ, לרהט לגור באחת להשכיר את השניה ולחנות באלכסון בחניון של הבניין מבלי שידפקו לך את הסבתא של הטמבון ?.

.

ושכחתי לציין שהחל משבוע שעבר יש לנו גם מים זורמים, אייל שב בצל, שתה כוס מיץ.

*דירת 4 חדרים, כ100 מטר מרובע, 2 חניות, 2 מעליות, קומה 7, בניין שקט, דשא ענקי, ברח' שקט עם נוף לים (לא מהשירותים) בפחות מ200K$ ולהגיע לעבודה בת"א יקח לך פחות זמן מאשר להסתובב שם בפקקים.

גם הארנונה קצת יותר זולה, ואם תחנה ברחוב לא יגיע פקח ויתן לך ביס.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
מזמין אותך באמת להשוות ברמת החינוך (בת ים משמשת היום דוגמא להמון ערים בארץ במודל החינוך המעולה שיש בעיר).

איזה תשתיות ומתקנים מיוחדים יש בצפון ת"א שאין בבת ים ?

הצחקת אותי לגבי נגישות למקומות בשעות העומס.

וכן,אני "יושב לי פה בהונג קונג", ואתה לא יודע אם וכמה דירות קניתי או לא קניתי בחיים שלי,ואיפה.

אז תפסיק להתפלצן כמו תמיד,ותעמוד במילה שלך למצוא לי דירה חדשה בצפון ת"א של מינימום 3 חדרים על קו המים ב-270K$.

נ.ב

באמת מה קשור העניין שאני גר בחו"ל,אתה חושב שאני מנותק ולא יודע מה קורה בארץ ?

מזל שלא הכנסת לשרשור את זה שאתה שונא צרפתיות,זה היה מתקשר לעניין בערך כמו המשפט האינפנטילי שלך ("אתה יושב לך שם בהונג קונג"...).

כנראה שלא עשית סקר שוק מספיק טוב,אם אתה עושה לי השוואות טיפשיות של רמת חינוך, "מתקנים" ו"תשתיות".

ברוך הבא לשנות ה-2000, גם בבת ים יש אינטרנט וכבישים.

צורת ההתבטאות שלך בהודעה הקודמת גררה תגובה מתלהמת שלי אז אל תתפלא.

מי שמתפלצן זה אתה,לעתים קרובות אתה מתנסח כאילו אתה יודע הכל, ובגלל זה התחלתי את ההתבטאות ב"אתה יושב לך שם בהונג קונג..."

אני במקור נתנייתי, מכיר את הנושא של דירות על קו החוף ,רמות המחירים דומות לבת ים, אבל לא תצליח לשכנע אותי

שלגור בשכונות איכותיות בתל אביב (לא צפופות בצפון העיר, עם שפע חניה) ולשלם X כסף , עדיף פחות על להשקיע את אותו X כסף בדיוק בבת-ים.

מי שמכיר את השוק באמת, יודע שיש הפרזה בהערכת המחירים האמיתיים בהם נסגרות עסקאות בתל אביב (וצפון ת"א),

והמחירים לא גבוהים בהרבה ,ובחלק מהמקרים דומה.

זה אותו דבר דרך אגב, כמו אלה שחושבים שבלובינסקי הרבה יותר זול מאשר צ'מפיון.

אז הם חושבים. כי הם ראו רק דבר אחד כל החיים שלהם - לובינסקי.

לעומת זאת יש כאלה שהיו בשני הסרטים ויודעים.

rgunv, רמות המחירים הללו כבר לא קיימות. תוסיף בין 25 ל50 אחוז לדירה כזאת וזה בדיוק נושא הויכוח ביני לבין עידן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
260K$ ריאלי אתה יודע למי תמכור...

חבר קנה דירה 3 חדרים בצפון תל אביב בבניין חדש ובאיזור מצויין ,ב270K $.

אז מה עדיף? בת ים?

אם המחירים של בת ים עולים לרמה של ת"א / ת"א צפון / הרצליה , אז למה בכלל לשקול לקנות שם?

בחייך.

כולכם צודקים אבל לא מסתכלים על הפרטים הקטנים...

דבר ראשון, ע"מ ליישר קו - דברו בשקלים כי מאז שהדולר צנח המחירים בדולרים "עלו".

3 חדרים ב 270K$ זה לא מעט כסף ב-כ-ל-ל !!! (כ- 950,000 ש"ח).

מי אמר שכדאי לשלם פי 2 יותר בשביל "להנות" מזיהום האויר של תל אביב ולא לגור מחוצה לה ? למה כדאי לקנות בית במקום שלאן שלא תרצה לצאת ממנו סביר להניח שתעמוד בפקק ?

יש אנשים שבאמת אוהבים לפתוח את החלון בסלון ולהנות מפיח האוטובוסים ואנשים 24 שעות ביממה. אני לא...

בוא נסתכל מסביב...

רמת גן... אתה יודע מה - לא - בוא נסתכל לא רחוק משם; האיזורים החדשים של גבעת שמואל - לא מדברים איתך על פחות מ 1,250,000 שח לדירת 4 חדרים בקומות נמוכות יחסית. על מה ?? בגלל שזה "קרוב" לתל אביב ? הרי 75% מהעיר היא חורבה ללא שום תשתית נורמלית ורק האיזור החדש נמכר כאילו מדובר בסביון... והאוכלוסיה ? על הפנים !

משיטוט במקום נראה שכבר בבניינים חדשים תמצא בהמות שזורקות פסולת מהחלון שמגיעה ישר לדירות הגן הממוקמות מטה. אז בגלל שהדירות שם יקרות האוכלוסיה יותר טובה ? מסתבר שלא.

באיזור רמת גן תראה שהמחירים הם לא פחות פסיכיים מתל אביב: דירת 3 חדרים בשכונת הגפן או מרום נווה נמכרו באיזור ה 1,100,000 שח !!! כשברוב המקרים אתה עלול למצוא בית בן 30 שנה לפחות, לעיתים ללא חניה וללא מעלית (!!!!) - ואם חלילה תרצה לתקוע מסמר בקיר עבור תמונה או חלילה לתלות מדף - רוב הסיכויים שיתפורר לך הקיר (גרתי 3 שנים ברמת גן - אהבתי את המקום אבל בהחלט הספיק לי. הפקקים פשוט גמרו אותי).

אותו הדבר לגבי הוד השרון; הרבה אלטיזעכן, לא מעט בניה חדשה - אבל המחירים בשמיים אפילו לאלטיזעכן.

היעד הבא: קרית אונו.

גם שם מחירי הדירות נוסקים באורך פלא. דירת 3 חדרים נמכרת במחיר שערורייתי של בין 850,000 ל 1,250,000 שח. על מה ?? בגלל שזה "קריית אונו" ? פחחחחחחחחחחחחח.

מחוץ לאיזור תל אביב העניינים משפתרים;

אם תדרים לאיזור רחובות אזי ב 950,000 ש"ח אתה קונה דירת 4 חדרים ברחובות החדשה (ועוד נשאר עם עודף) או דירת 5 חדרים

במחיר הזה תוכל לקנות דירת 4 חדרים בפתח תקוה (אם תקנה משומשת תישאר עם עודף, אם תקנה חדשה תצטרך להוסיף עוד קצת - תלוי איפה אתה קונה ומה מועד הכניסה. מבירור אישי שעשיתי אזי בסביבות 1,050,000 שח אתה קונה 4 חדרים בפרוייקט חדש לא רחוק מהקניון הגדול). הנדל"ן בפתח תקוה גם מרקיע שחקים (אני הטלתי וטו על העיר הזאת, גרתי שם 26 שנה ואני לא מתכוון לחזור: גישה מחורבנת ופקקים אינסופיים מכל כיוון. חרא חרא חרא - אבל אנשים רצים וקונים במחירים גבוהים מזה).

להזכירך: אוכלוסיה טובה ואוכלוסיה גרועה יש בכל עיר (כל עיר והאיזור שלה); גם בתל אביב, פתח תקוה, הוד השרון, רעננה, כפר סבא, רמת גן (כן, גם שם יש שכונות פשע) וכד'.

פה ושם עדיין קיימים מקומות שהביקוש אליהם הוא אולי נמוך ביחס לביקוש בתל אביב - אבל מאוד עירני וההיצע אפסי = מה ששומר על רמת מחירים שפויה עם ביקוש ער (מתי שתרצה למכור - יהיה קונה). כל הפריפריות מסביב לפתח תקוה וכפר סבא פורחות והמחירים לא מוגזמים. המון צעירים נוהרים למקומות כאלה בגלל המחיר - והתוצאה היא מקומות טובים עם תשתית טובה (קופות חולים, גני ילדים, בתי ספר, מרכזי קניות וכד') במחירים שפויים.

...והכי חשוב: לכל אלו יש איכות חיים שבחיים לא תהיה לתושב תל אביב (זיהום אויר נמוך, הרבה ירוק, שקט, אויר צח ובניינים\בתים שאינם מפוייחים\מסריחים + הרבה פחות פקקים). מסתבר שיש אנשים שיודעים להעריך את המשמעות האמיתית של איכות חיים ומעדיפים לנסוע קצת יותר מרחק במקום לסבול 99% מהזמן בפקקים אבל העיקר לומר שהם גרים יותר קרוב ל....:p

אגב, דווקא לחלק גדול מהפריפריות יש גישה לכבישים הראשיים שהיא הרבה יותר נוחה והרבה יותר מהירה לכל מקום.

אתה תראה שבעידן הרכבת הקלה דברים עוד ישתנו והמחירים במרכז יתחילו להתייצב למה שהם באמת שווים ולא מוגזמים כמו שהם עכשיו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אייל,

לא ניסיתי להתלהם לרגע,אבל אתה לא צדקת במה שכתבת,כי אתה דיברת על דירת 3 חדרים בצפון ת"א שעולה כחדשה 270K$, שזה דבר אחד,ואני דיברתי איתך על משהו בכלל אחר שזה הדירה של ההורים שלי שהיא חצי דקה הליכה מהים ברחוב שקט יחסית בבניין בן 20,וזו בכלל דירת 4 חדרים.

עכשיו קח את הנתונים שנתתי לך על הדירה של ההורים שלי,ותביא לי דירה כזאת בדיוק בצפון ת"א (110 מ"ר) במיקום שהוא חצי דקה מהים במחיר שמתקרב ל-260K$.

הרי זה ברור שלא תמצא,לא בבניין בן 50 ובטח ובטח שלא בבניין חדש.

הנקודה שאני אמרתי היא מאוד פשוטה:

בצפון ת"א המחירים יצאו מכל פרופורציות,אבל העניין הוא שגם בערים שצמודות לים מחוץ לת"א (בעיקר נתניה ובת ים) יש קפיצות מחירים משמעותיות.

עכשיו יכול להיות שלך לא יהיה ריאלי לשלם 260K$ על דירה בבת ים מטר מהים,אבל יש לא מעט שמעדיפים לשלם מחירים כאלה על דירות בבת ים מאשר לקחת דירה עם נתונים דומים ולשלם עליה בערך פי 2 רק כי היא בצפון ת"א.

אתה יודע איך אפשר לדעת שהמחירים יחסית ריאליים?

לך תחפש דירות למכירה באיזור הים בבת ים,תתרשם מהמחירים שמדברים עליהם, ותבדוק תוך כמה זמן הן נמכרו, ותגלה שיש מי שמשלם מחירים כאלה בבת ים.

וכמו שאיציק אמר,בעידן ברכבת הקלה שכבר נמצא בפתח,אנשים יעדיפו להתרחק מהבלאגן (כבר לא יצטרכו לקום ב-6 בבוקר כדי להזיז את הרכב שלא יגררו להם אותו) ומהזיהום ולעבור לגור במקומות איכותיים בפרפרייה, ולמען האמת לא חסרים היום מקומות כאלה.

איציק,רצית נתונים בשקלים,אז בבקשה:

זוג חברים של ההורים מכרו לפני כחודשיים דירה ברחוב העצמאות בבת ים קרוב לים,הדירה בבניין בן 30 ומשהו,קומה שנייה עם מעלית וחנייה,חזית צופה לים,עברה שיפוץ חלקי- שולם עבור הדירה 1.2 מליון שקל.

באנגלית זה אומר- בערך 340K$.

דירה דומה בתל אביב עם נוף כמו בדירה המדוברת היתה נמכרת במחיר כפול.

פורסם

אם הייתי אומר "ערבי מסריח", או "רוסי מסריח" קרוב לוודאי שהייתי מקבל אזהרה ועף מהפורום.

מספיק שתזכיר טרנספר ותקבל מכות מאחד המנהלים.

לעניין- תעברו באזור רחוב דיסקין בירושלים, כל דירה עולה כאילו הבניין עשוי מזהב. בכל הדירות אין אור בערבים. למה? כי האמריקאים התשלטו על האזור, חלקם גרים שם, ורובם סתם קנו את הדירות.

ד"א דירה במושבה הגרמנית,אזור קק"ל,דיסקין. עולה פי כמה וכמה מדירה בשנקין. בעיתון ממון נכתב שדירה ממוצעת ברמת אביב זולה פי 3 מדירה ממוצעת במושבה הגרמנית. מרכז ירושלים הרבה הרבה יותר יקר ממרכז ת"א.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...