Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק,

בגדול אני מסכים עם מה שאתה כותב, אבל יש לי כמה סייגים.

לגבי רמת-גן, יש עדיין כמה שכונות בהם אפשר למצוא דירה סבירה במחיר סביר ויש עדיין כמות סבירה של מציאות שרצות בשוק.

גם שכונות הפשע בעיר לא גרועות כמו שכונות פשע בערים אחרות. מה שכונת הפשע של רמת-גן, רמת-עמידר? בחייך, השכונה הזאת זה כסף קטן לעומת פרדס-כץ או כל מיני חורים מוזרים בב"ש.

לגבי רחובות - הכל נכון, אבל מי שגר ברחובות ואמור לעבוד באזור ת"א (או צפונה מת"א) צפוי לפקקי תנועה מאוד מאוד מייאשים בדרך לעבודה ובדרך חזרה. אם מקום העבודה שלך נמצא באזור ראשון או באזור התעשייה של רחובות זה יכול להיות פיתרון לא רע בכלל, אבל נסה לנסוע כל בוקר לת"א ונראה כמה זמן תחזיק.

בעידן הרכבת הקלה דברים בהחלט ישתנו. אבל עד אז, ומדובר בלפחות עוד 8 שנים, מי שבוחר לגור מחוץ ללב העסקים של ת"א אבל נאלץ לעבוד שם משלם בהרבה יותר מ"קצת מרחק" אלא בהרבה זמן, דלק ועצבים שנשרפים בפקקים האין-סופיים. סיוט שאני לא מאחל לאף אחד.

עריכה:

נ.ב - כל אחד צריך לפחות חבר אחד שגר בפריפריה, ויש לו אחלה חצר, גג או מרפסת למנגלים ומפגשים חברתיים. אני פשוט לא בטוח שאני רוצה להיות החבר הזה :)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעידן הרכבת הקלה דברים בהחלט ישתנו. אבל עד אז, ומדובר בלפחות עוד 8 שנים, מי שבוחר לגור מחוץ ללב העסקים של ת"א אבל נאלץ לעבוד שם משלם בהרבה יותר מ"קצת מרחק" אלא בהרבה זמן, דלק ועצבים שנשרפים בפקקים האין-סופיים. סיוט שאני לא מאחל לאף אחד.

רכבת קלה?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

גם בלי להיכנס לקישור שנתת אני מבין על מה מדובר.

שים לב שלא מדובר שם על הקו האדום של הרכבת שהוא כמעט עובדה קיימת אלא על שאר הקווים המתוכננים (ירוק, כתום ושות'). לדעתי מדובר בבלון שהאוצר הפריח כדי להוריד מישהו מהעץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

rgunv, רמות המחירים הללו כבר לא קיימות. תוסיף בין 25 ל50 אחוז לדירה כזאת וזה בדיוק נושא הויכוח ביני לבין עידן.

כנראה שהמון דברים השתנו בשוק בחודש האחרון, מאז שחיפשנו דירה, אם אתה מאוד רוצה אני מוכן לעשות לך סיור קטן, כנראה שכמו שכתבתה יש כאלה שניזונים משמועות.

הבעיה בבת ים זהה כמעט לבעיה בקניית סקודה.

תמורה מעולה למחיר, אחת שלא תתקבל בשום מקרה אחר, אבל החברים יעשו פרצוף כשתיקנה (ואז לעט לעט יצטרפו).

*אם אתה ממש רוצה להתפזר אתה יכול לקנות צמוד קרקע באזור (אני רואה את הפרצוף שאתה עושה דרך המסך), ואז תהיה לך חניה, גינה, שקט וקרבה אף רבה יותר לת"א, וכמובן שגם ישאר לך המון עודף

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לגבי רמת-גן, יש עדיין כמה שכונות בהם אפשר למצוא דירה סבירה במחיר סביר ויש עדיין כמות סבירה של מציאות שרצות בשוק.

גם שכונות הפשע בעיר לא גרועות כמו שכונות פשע בערים אחרות. מה שכונת הפשע של רמת-גן, רמת-עמידר? בחייך, השכונה הזאת זה כסף קטן לעומת פרדס-כץ או כל מיני חורים מוזרים בב"ש.

נכון, אבל נראה לי שהבהרתי את הנקודה עוד קודם; התייחסתי לערים יחסית גדולות ומבוקשות במרכז הארץ ולא לבאר שבע.

בעניין הדירות ברמת גן; המציאות היחידות שראיתי (דאז לפני מספר חודשים) היו זקנות, רובן זקוקות לשיפוץ, ללא חניה בטאבו וללא מעלית. מצטער, לא מצליח להתחבר למקומות כאלה רק בשביל לומר "אני גר ברמת גן".

לגבי רחובות - הכל נכון, אבל מי שגר ברחובות ואמור לעבוד באזור ת"א (או צפונה מת"א) צפוי לפקקי תנועה מאוד מאוד מייאשים בדרך לעבודה ובדרך חזרה. אם מקום העבודה שלך נמצא באזור ראשון או באזור התעשייה של רחובות זה יכול להיות פיתרון לא רע בכלל, אבל נסה לנסוע כל בוקר לת"א ונראה כמה זמן תחזיק.

הרכבת כבר היום עושה את המסלול הזה ללא בעיה. חברים קרובים שגרים בנס ציונה ורחובות מגיעים כל בוקר לתל אביב עם הרכבת ללא שום בעיה מיוחדת. זה עובד, רק צריך רצון לזה. יש לי גם חבר שעושה את הדרך הזאת מוקדם מאוד בבוקר (ללא שום פקק עד בני-ברק) ואחה"צ מקלל כל רגע (מבני-ברק ועד רחובות) - אבל מקום העבודה שלו (מבלי לנקוב בשם) הוא מקום עם משרה בטוחה ותנאים מעולים, כך שהוא לא מוכן לוותר על זה למרות הכל.

מי שנאלץ לעבוד בלב העסקים של תל אביב חייב לקחת בחשבון תחבורה ציבורית (אוטובוס\רכבת). להיכנס לתל אביב (ולא משנה מאיפה !) זה סיוט ולא משנה אם אתה מגיע מפתח תקוה, חיפה או רחובות. זה פשוט ח-ר-א !!!

כשעבדתי בתל אביב, לפני מספר שנים, אכלתי פקקים נוראיים כמעט על בסיס יומי (לקראת תום העבודה שלי שם בדיוק הקימו את המנהרה של רחוב הירדן ודרך השלום - ואז הפקק עבר לרמזור 1 אחריו). תודה לאל אני לא עובד בתל אביב אבל עובר בקטע כביש שמוביל לתל אביב בכל בוקר.

ומה חדש ? מידי בוקר אני עדיין רואה שיירות של מכוניות ממשיכות בפקק הנצחי לכיוון תל אביב ובכלל לא ברור לי איך אנשים מסוגלים לעבור את הגהינום הזה כל בוקר (!). כנראה שלישראלים (על הכביש) יש יכולות בלתי-נתפסות לעמוד כמו עדר בפקקים הנצחיים הללו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

*אם אתה ממש רוצה להתפזר אתה יכול לקנות צמוד קרקע באזור (אני רואה את הפרצוף שאתה עושה דרך המסך), ואז תהיה לך חניה, גינה, שקט וקרבה אף רבה יותר לת"א, וכמובן שגם ישאר לך המון עודף

אתה לא מעודכן, אבל המחירים באזור (יש לי חברים שם) נסקו בזמן האחרון גם כן.

איציק, נניח ואתה גר בצפון תל אביב ועובד ברמת החייל?

היכן הפקקים?

אני אישית שונא ומתעב את כל מה שיש אחרי הירקון ונקרא ת"א , כי הצפיפות, הגועל והאוויר נוראיים.

אבל צפון תל אביב זה כאילו עיר אחרת לגמרי שממוקמת צפונית לתל אביב.

גרתי שם 5 שנים, נסו והיווכחו.

בזמן מגוריי בצפון תל אביב עבדתי ב:

א) ראש העין - יציאה חלקה לגמרי בבוקר

ב) פתח תקווה - יציאה חלקה לגמרי בבוקר

ג) הרצליה פיתוח - יציאה חלקה לגמרי , פקקים באיזור הגשר של הרצליה

ד) רמת החייל - 3 דקות נסיעה ואני במשרד עם הקפה ביד.

ה) רחובות פארק המדע - אם יוצאים אחרי 9 עלולים להתעכב קצת באיילון דרום, אבל לא יותר מזה. בשאר הדרך אתה נגד כיוון הפקקים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אייל,

עכשיו קח את הנתונים שנתתי לך על הדירה של ההורים שלי,ותביא לי דירה כזאת בדיוק בצפון ת"א (110 מ"ר) במיקום שהוא חצי דקה מהים במחיר שמתקרב ל-260K$.

הרי זה ברור שלא תמצא,לא בבניין בן 50 ובטח ובטח שלא בבניין חדש.

הנקודה שאני אמרתי היא מאוד פשוטה:

בצפון ת"א המחירים יצאו מכל פרופורציות,אבל העניין הוא שגם בערים שצמודות לים מחוץ לת"א (בעיקר נתניה ובת ים) יש קפיצות מחירים משמעותיות.

קנינו לפני כשנה דירת 3 חדרים -חדשה-, כ100 מ"ר, קומה שניה, שרואים את הים בפינה העליונה בחלון של האמבטיה, ברמת אביב החדשה - 400 אלף דולר וגם זה כי מכירים את הקבלן (שרצה כ50K יותר).

דירה זהה במפרט שלה (3 חדרים), אם כי קצת יותר גדולה, בר"ג - הוערכה לפני כחצי שנה ע"י שמאי בכ260K דולר.

חוץ מהפער במחיר הדולרי, תעשו גם השוואה לעומת שער הדולר לפני כשנה לעומת שער הדולר לפני כחצי שנה.

דירה בנתניה, זהה במפרט לדירה בת"א (כ100מ"ר, קומה 5, נוף לים בפינה השמאלית של החלון במטבח) - נמכרה בערך באותה תקופה בכ250 אלף.

ככה שבהחלט יש הפרש מחירים, ודי גדול, בין ת"א לשכנותיה (על הים או לא על הים).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אייל, הנהירה הגדולה לתל אביב בשעות הבוקר היא לכיוון תל אביב ולא ממנה החוצה - לכן ברור לי שמי שגר בתל אביב ויוצא ממנה - רוב הסיכויים שלא יאכל את הפקקים שיש בנתיבים הנגדיים.

אל תשכח שצפון תל אביב ממוקמת קרוב מאוד לצירי תנועה ראשיים ולכן, באופן יחסי, קל מאוד לצאת (במיוחד לכיוונים עליהם אתה מדבר בשעות הבוקר) וגם קל להיכנס (למרות שאיילון דרום דיי לא נעים בשעות אחר הצהריים ועד לערב והכניסות לאיזור צהלה [הפניות שמאלה] גם לא ממש ריקות מאדם).

כמובן שהכל יחסי ולי אישית יוצא לפעמים לעבור בצירים הללו (גם בשעות שנראה לך שאולי ריק שם) וישנן שעות שהעומס שם מגיע לרמות של זחילה ופקק ענק עד למחלף הכפר הירוק, שלא לדבר על חזרה לכיוון תל אביב דרך ציר צהלה (הפקקים הנגרמים כתוצאה מתושבים שפונים שמאלה לשכונות יוצר עומסים אדירים עקב ריבוי מכוניות, רמזורים קצרים ונהגים ישנוניים).

לגבי פתח תקוה מול הערים השכנות; להיכנס יחסית קל ופנוי (הודות לשינויים שעשו בשנים האחרונות) - אבל לצאת ? סיוט. בדקת פעם איך נראה ציר ז'בוטיסנקי ב 7:30 בבוקר ? (שים לב גם לצירים של איזור התעשיה שמשמש ציר עוקף לפקקים וגורם לפקק בעצמו).

בסופו של דבר מי שסובל מהפקקים בכניסות וביציאות מהעיר זה בעיקר התושבים (זיהום אויר ברמות גבוהות) גם אם הם לא עומדים בכל הפקקים וגם אם הפקק הוא לא מטר מהבית שלהם.

אני בהחלט מקבל את כל מה שאמרת עד כה (רק חבל שלא ציינת באיזה שעות יצאת מהבית ודרך איזה צירים) ומכבד את דעתך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השינוי שהצרפתים עושים לת"א זה שאף פעם לא היו כלכך הרבה מרוקאים בת"א.

הם מסתובבים ברחובות עם מכנסיים קצרים,גופיה,קפקפים וצועקים אחד על השני כל הזמן.

זה תיאור מדוייק של בנצי וסחבק, אתה בטוח שזה לא בבת ים?

זוהי חופשת הקיץ בצרפת והם גם מאכלסים את כל בתי המלון, מזה שנים לא נתן להזמין חדר בבית מלון לפחות מ7 לילות בת"א ויש בתי מלון שמחייבים 14 לילות שהייה מינימום, יעד נוסף הוא נתניה, בקיצור ערי החוף

אירית

פורסם

מישהו יודע (אולי איציק) איך נראית התנועה מכיוון פ"ת לכיוון צפון ת"א (נאות אפקה) בשעות הבוקר?

כמו-כן, דיברתם על יציאה מת"א, אני מבין שיציאה מצפון ת"א חזרה לפ"ת תלווה בפקקים נוראים, לא?

אני בהחלט חושב ללכת בכיוון של פ"ת ולהתנייד עם רכב.. הדברים שנרשמים פה רק מוסיפים לי לייאוש :-(.

פורסם

במקרה אני כרגע גר בפ"ת וחושב ברצינות לעבור למרכז ת"א בסוף יולי הקרוב.

השיקולים שלי לפחות בבחירה של ת"א זה ניידות והחוויה.

אני לא יודע בדיוק בן כמה אתה, אבל במידה ואתה בגיל 22+ אז ת"א זאת חוויה לעומת שאר הערים מסביב לה.

לגבי ניידות זה השוואה בין אם להחזיק רכב ולהתקע כל בוקר בפקקים או לגור בלב ת"א ולנסוע לעבודה באופניים/טוסטוס.

אומנם בפ"ת אתה מוצא דירה 3 חדרים חדשה באיזה 600 דולר ובת"א זה מתחיל בסביבות ה-1000 דולר ומעלה, אבל בסופו של דבר זה משתלם לא משנה איך תסתכל על זה (כל עוד אתה עובד במרכז ת"א).

אני כרגע בחיפושים רציניים לגבי דירה במרכז ת"א ואני יגיד לך ת'אמת זה כל כך מתיש ומתסכל המחירים האלה אבל אין ברירה, סתם כדוגמא מהימים האחרונים דירה בכיכר המדינה ברחוב ה' באייר דרשו ממני 1800 דולר לחודש שזה הון תועפות! באותו כסף אני משכיר דירה על הים בסי אנד סאן ועוד נשאר לי עודף, עוד דוגמא קטנה היא שהמחיר הממוצע לדירה נורמאלית 2.5-3 חדרים בלב ת"א הוא על פי דעתי בערך 1200 דולר, באותו כסף אני משכיר דירה חדשה על הים ברמת אביב (אבל שוב להתנייד כל בוקר וערב משם למרכז ת"א זה בעייתי!).

לסיכום,

אם אתה חייב רכב צמוד כמו הרבה אחרים שאני מכיר אז ת"א לא בשבילך, אם אתה יכול לוותר על רכב בשביל לחוות חוויה כזאת או אחרת במשך שנה-שנתיים (וכן, אל תבנה לחסוך משהו בזמן הזה) אז ת"א היא בשבילך.

נדב

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם
מישהו יודע (אולי איציק) איך נראית התנועה מכיוון פ"ת לכיוון צפון ת"א (נאות אפקה) בשעות הבוקר?

:-(.

יותר זוועה מזה אין !

עומדים בכביש 5 כל אלה שחשבו שזה רעיון טוב לגור ברעננה/כפר סבא / כל ישוב אחר שמתחבר לכביש 5 לכיוון ת"א,

והם עומדים במשך שעות - הפקק מתחיל בדרך כלל קצת אחרי ראש העין.

כשעבדתי בפ"ת / ראש העין - כל יום בהלוך ראיתי את זה והתחרפנתי.

ודרך אגב - יש גם לחץ בחזור לפני 20:00.... אז פסול ובמהירות.

פתח תקווה? רעיון יותר רע מזה עוד לא שמעתי.

אמיר, קח את הזמן, חפש בנחת ובסוף תתפוס משהו.

כדאי להיאזר בסבלנות וגם לדעת למצוא חן בעיני בעלי הדירה

מה התקציב שלך בכלל ? (רק שכירות)

במקרה ולא תצליח למצוא הייתי מנסה להעזר בשירותיו של מתווך במקרה הצורך.

במקומך לא הייתי גר דרומה מבבלי או מעבר לכפר הירוק - גג רמת השרון.... (אגב רמת השרון חלופה טובה בשבילך - אתה מגיע צ'יק צ'ק לאפקה)

ועוד משהו קטן : כדאי דווקא לחפש לפני הקיץ - כי בקיץ אתה מתחרה מול המון סטודנטים אחרים וזה כמעט בלתי אפשרי.

אם תשכור את הדירה הראשונה שלך בקיץ, ככה תחפש גם את הדירות הבאות בחודשים נוחים,

ולא כמוני שתמיד שכרתי וחיפשתי באוקטובר שזאת העונה הכי חמה ומטורפת.

קח בחשבון שבמהלך התואר תחליף לפחות 2 דירות, עקב בעלי דירה שדומים לאפריים מידבר מארץ נהדרת.

(אני גם החלפתי כתוצאה משותפים מהגיהנום)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, כרגיל, תודה על התגובה העיניינית.

אני מתכנן לגור עם הבת-זוג ככה שמבחינת בעיות עם שותפים אני לא מודאג.

ניידות ברכב פחות חשובה לי כיוון שלחברה שלי יהיה רכב ליסינג עם דלקן.

אני מעדיף לוותר על רכב כעיקרון וללכת ברגל או לרכב על אופניים כל הדרך למכללה.

התקציב הוא גג 3000 שקל לדירה נורמלית (לא פחות מ-50 מ"ר) בעלת כ-2.5 חדרים.

פ"ת כאמור, בהמלצת אייל, ירדה מהפרק (אותם דברים שחשבתי לעצמי).

גם ברמה"ש אני מחפש אך גם שם המחירים אסטרונומים.

אין ברירה, אני באמת אקח אוויר ואמשיך לחפש בנחת.

פורסם

סתם כדוגמא מהימים האחרונים דירה בכיכר המדינה ברחוב ה' באייר דרשו ממני 1800 דולר לחודש שזה הון תועפות! באותו כסף אני משכיר דירה על הים בסי אנד סאן ועוד נשאר לי עודף, עוד דוגמא קטנה היא שהמחיר הממוצע לדירה נורמאלית 2.5-3 חדרים בלב ת"א הוא על פי דעתי בערך 1200 דולר, באותו כסף אני משכיר דירה חדשה על הים ברמת אביב (אבל שוב להתנייד כל בוקר וערב משם למרכז ת"א זה בעייתי!).

נדב

מחפש להשכיר דירה זולה בכיכר המדינה? אתה שפוי?

טוב שלא רצית איזו דירה במגדלי אקירוב, או בפרוייקט YOO בזול :roll:

הדירה שאתה משכיר בSEA&SUN ב1800 דולר לחודש היא אולי דירת 2 חדרים עם נוף לכיוון מזרח (דהיינו חולות, בניינים מכוערים וצבעוניים של איזה אדריכל שברח לי שמו, והגשר החדש שבנו מכביש 2 שמחבר לכביש 5 ו20(איילון)).

דירת 3 חדרים, על הים, ברמת אביב (אני מתאר לעצמי שרמת אביב החדשה, כי הישנה ממש לא על הים) ב1200 דולר לחודש? אל תלך על זה, רוץ על זה! זאת מציאה מטורפת!

דירות בשיכון ל', כוכב הצפון, רמת אביב החדשה וכו' שיש להן אפילו נוף קטנצ'יק לים מהפינה שמאלית העליונה בחלון אוורור של השירותי אורחים, מושכרות ב1800+ דולר לחודש.

דירות 4 חדרים בכיף עוברות את ה2000.

4 חברים שלי משכירים דירת גג (4 חדרים למטה + יחידה נפרדת על הגג) ב2600 דולר לחודש. וזה נחשב יחסית זול.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...