Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האופן הביזיוני בו מתייחסת מדינת ישראל לאיכות הסביבה מבטל בשישים את מאמצי האזרחים הפשוטים בנושא.

הטבות המס אשר כביכול ניתנות ל"נושא הירוק" הרי מגולגלות ישר לכיסם של בעלי הממון, כך שללא פיקוח המחירים ההטבות הנ"ל הן מבחינתינו מרוקנות מתוכן.

פורסם
לפי דעתי לרכוש רכב היברידי זה בזבוז כסף.

המימדים של טויוטה פריוס משתווים לכול משפחתית 1600,

בהפרש שצריך לשלם על רכב ההיברידי(111000-147000)= 36 אלף שקל, אפשר לקנות (36000/6.4)=5625 ליטר בנזין.

אם ניקח לדוגמה את טויוטה קורולה החדשה שעוברת 14.5 קילומטר לכול ליטר בנזין, נגיע למסקנה שבהפרש מחיר של שתי המכוניות אפשר לנסוע חינם כמעת 82 אלף קילומטר (5625*14.5) וצריך גם להתחשב בזה שרכב היבירדי גם צורך דלק (23.5 קילומטר לכול ליטר) אם נתחשב גם בזה(( 14.5-23.5)*5625) נוכל להגיע למסקנה שבהפרש בין רכב היברידי לרגיל אפשר לנסוע חינם 133 אלף קילומטר!!!!!!!!!!!!!!

אתה יודע לעשות חישובים כמו שאני רוקד טנגו...

ראשית, ההפרש הוא מול אוטו באיבזור דומה - קורולה באבזור דומה עולה כ 127 אלף. שנית, חלק מההפרש מתקזז במכירה. אתה לא מוכר אותם באותו מחיר לאחר 3-5 שנים. ועוד ועוד...

לך תלמד חשבונאות בסיסית, ותחזור.

פורסם
. שנית, חלק מההפרש מתקזז במכירה. אתה לא מוכר אותם באותו מחיר לאחר 3-5 שנים. ועוד ועוד... לך תלמד חשבונאות בסיסית, ותחזור.

נדמה לי כי ירידת הערך של פריוס דווקא יותר גדולה מקורולה. כך ניתן ללמוד באתרים אמריקניים. אני מעריך כי עצלינו ירידת הערך תהיה עוד יותר חזקה מכול מיני סיבות. ואכן את הרכבים משנתון 2006 שעלו כנדמה 180 K כרגע נמכרים ב115.000-110.000

כאשר המחירון הוא 120.000. סימן לא טוב לבאות.

פורסם

אורך החיים של הסוללה הוא 8-10 שנים. כשהיא מתה יש צורך החליף אותה בעלות של 17,000 שקל.

מעניין מי יצליח למכור אותה המחיר מחירון כשהיא מעל 5.

פורסם

בארה"ב לא מחליפים את כול הסוללה, אלה רק החלקים המקולקלים וזה יוצא לא כול כך יקר. אבל שם המחיר של הרכב החדש הוא בסך הכול בסביבות 95.000 ש"ח כאשר המיסוי דומה לזה שבישראל.

אילו עצלינו המחיר של פריוס החדש היה אפילו 110.000 הייתי הולך על זה בעיניים עצומות, בציפיה להמשך עליית מחיר הדלק. אבל ב147.000+ - כמה שהדלק לא יעלה - זה פשוט לא משתלם.

פורסם
פיריוס עושה 24 ק"מ לליטר כמו שאני מצמיח כנפיים וקופץ מהחלון,

המנוע החשמלי מסיע את הרכב עד למהירות מסויימת(30 או 50, לא זוכר בדיוק, ל-5 ק"מ בדיוק) ומשם המנוע החשמלי יושב בצד והמנוע בנזין עובד.

ככה שבכל אופן, במהירות שיוט בכביש בין עירוני, יש לך גיר אוטומט ומנוע 1500 המפיק 76 כ"ס.

בנסיעות עירוניות יש לו יתרון, אבל הוא מאבד הכל כשעוברים את ה-70 קמ"ש

לא נכון לחלוטין,המנוע החשמלי מסייע גם מחוץ לעיר בתאוצות ביניים ככה שהמנועים כן עובדים יחד גם מחוץ לעיר.

לגבי השיקול הכלכלי,אם הרכב נוסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר הוא עדיין יותר חסכוני מכל רכב אחר חוץ מאולי רכב דיזל קטן ימדים ללא טורבו.

אם רוב הנסיעות הן בתוך העיר אין יותר חסכוני ממנו חוץ מאולי באמת קטנוע 200 סמ"ק.

לגבי גודל הרכב,הוא אכן נשחב לרכב משפחתי,לאחר שבדקתי אותו בסוכנות יש המון מקום ליושבים מאחור עם ספייר הרבה יותר גדול מכל רכב בקטגוריית המשפחתיות שתבדוק היום,ומשתווה לדעתי למשפחתיות גדולות או מנהלים בסדר גודל מקום בתא הנוסעים.

לגבי התא מטען הוא דיי גדול בכל סדר גודל של מפשחתי 1.6 כמובן שהעובדה שהמצברים יושבים מאחורי הכיסאות האחוריים למטה טיפה מקטין אותו.

השיקול היחיד כאן הוא מחיר אם אתה יכול לקנות מה שאני לא הצלחתי לגרד אז מומלץ ביותר.

• תוכן חדש...