Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המאזדה6 ב-147,000 לא טובה לכם? לא שווה את הכסף?

לא. גם מזדה 3 ב-114000 לא שווה את הכסף, ובטוח שהונדה לג'נד בחצי מליון שקל לא שווה את הכסף. למה? כי קונים מכונית אחת במחיר של שתיים פלוס אחזקה שוטפת לשלוש שנים.

אבל העדר ממשיך לקנות, אפילו שמשמעות העניין הוא לקחת משכנתא שניה.

לא כזה פשוט - יש כמה כשלי שוק:

1. חברות הליסינג שמונעות הנחות ללקוחות פרטיים נו באמת, ליבואנים המסכנים אין כסף לתת הנחות ללקוחות פרטיים. אם הייתה תחרות הוגנת ולא יד רוחצת יד, ואם העדר לא היה קונה, אז אולי היו מציעים לך סובארו עם ביטוח מתנה או מזדה עם דלק חינם לשנה, או סיטרואן עם ביטוח תיקונים לחמש שנים(כן, זוהי דרך להגיד שמכונית שלכם אמינה בניגוד לסטיגמה). אבל מה לעשות שכל היבואנים פועלים מתוך תיאום מחירים, כמו דוכני שווארמה באותו רחוב

2. מותגי היוקרה שפועלים כמעט מתוך תיאום מחירים ולא רק מותגי היוקרה, כפי שאמרתי, יד רוחצת יד

3. הפרשים בשערי חליפין בהם נקנות המכוניות השונות זה המצב בכל העולם, רק שבמדינות הנאורות הצרכן גם נהנה מזה

הפתרון לכל אלו הוא פתיחת היבוא לתחרות מוחלטת, no questions asked.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו באמת, הסיבה שכל הרכבים נמכרים באותו מחיר היא מדרגות הליסינג. אם המדינה מאפשרת לי לקבוע מחיר מינימום, למה שאמכור בפחות? ואם אתה פרטי ורוצה רכב קצת יותר מאובזר, טוב על זה צריך להוסיף עוד כסף אחרת לא יהיה שום הפרש וירטואלי מהגרסה ה"זולה", נכון?

נראה לי שהובנתי שלא כהלכה, שוק הרכב בישראל הוא שוק משוכלל כי כמעט כל היצרנים מיוצגים במדינה באמצעות מספר יבואנים.

אם תקרא שנית את ההודעות שלי, אז תראה שציינתי במפורש שחלק גדול מכשלי השוק מקורם בתופעת הליסינג.

בחלק זה של ההודעה אני מתייחס למחיר שבו רכב נמכר ללקוח פרטי. כל שטענתי (ואני עדיין טוען - ובתוקף) שבתנאי התחרות שיש במדינת ישראל (זו שנוח לנו כל כך להשמיץ), עומדות בפני הלקוח מספר אופציות.

אם באופציה א' התמורה ללקוח נמוכה, אז הלקוח מוזמן לרכוש רכב מיבואן ב' שאצלו ההצעה טובה יותר. איך שלא תתבונן על העניין, התופעה הזו (בעברית - תחרות) תגרום לשוק להגיע למחיר שיווי משקל שבו היבואן ימכור רכב בשולי רווח הגיוניים.

אני מקווה שעכשיו אני מובן יותר, בכל מקרה אלה הם חוקי הכלכלה שלמיטב ידיעתי תקפים גם למדינת ישראל.

פורסם

שהיבואן ירוויח גם פי 10 אם הוא רוצה אבל שיתנו לעוד חברות לייבא רכבים ושיפתחו את היבוא האישי לאנשים. אין שום דבר רע בזה. גם אם אנשים יביאו מכוניות משנת 2000 למשל עדיין זה יהיה עדיף מהגרוטאות של שנות ה 90-80 שרבים מאיתנו נוסעים בהם עדיין.

אני לא מכיר את התחום של היבוא האישי אבל קראתי לא מזמן שמשרד התחבורע סגר את הברז כמעט לחוטין.

משפחתיות יפניות מאמצע שנות ה 90 שקולות פה לזהב, כאשר בחו"ל גם בחינם לא יקחו אותם זה ממש אבסורד.

גם אם בגלל המיסים הרכב צריך לעלות פי 2 אז מה ההסבר לזה שהרכב עולה פי 2.5 ואפילו פי 3 מבחו"ל? וזה לא תוספת של 1000-2000 ש"ח אלה הרבה יותר.

ההוצאות של היבואן די דומות מבנים עובדים וציוד (שלא לדבר שהשכר בארץ לא גבוהה במיוחד) אז למה?

כי פשוט זה גנבה לאור היום אין הסבר.

סתם להזכיר למי ששכח בשנות ה 90 דקת שיחה לרוסיה דרך חברת המונופול בזק עלתה איזה 8 ש"ח :loco:

לאחר שמשרד התקשורת נתן אישור לספקים נוספים להיכנס לשוק המחיר ירד ל אזור ה 10 אגורות לדקה ועדיין כולם מרוויחים מזה.

אז שהיבואנים בארץ לא יבכו.

חודש אחד שאנשים יפסיקו להזמין מכוניות אפילו מיבואן אחד יעשה את ההבדל במחיר

פורסם

סתם להזכיר למי ששכח בשנות ה 90 דקת שיחה לרוסיה דרך חברת המונופול בזק עלתה איזה 8 ש"ח :loco:

לאחר שמשרד התקשורת נתן אישור לספקים נוספים להיכנס לשוק המחיר ירד ל אזור ה 10 אגורות לדקה ועדיין כולם מרוויחים מזה.

דוגמא ממש לא מייצגת.

באותן השנים השיחות לחו"ל היו יקרות בשל סיבסוד צולב. משמעות הסבסוד הייתה שאתה תשלם יקר עבור שיחות לחו"ל כדי שמסעודה משדרות תקבל טלפון בזול. זה היה הרציונאל שמאחרי התמחור (השערוריתי) של משרד התקשורת (לא בזק, שגם היום לא יכולה לשנות תעריפים כרצונה), שהוא הרגולטור של השוק.

עם פתיחת שוק התקשורת לתחרות, נקבעו מחירים ריאליים גם לשיחות לחו"ל וגם לדמי אחזקת הקו (התייקרות חדה).

אלה הן העובדות, סתם רציתי שתדע.

פורסם
דוגמא ממש לא מייצגת.

באותן השנים השיחות לחו"ל היו יקרות בשל סיבסוד צולב. משמעות הסבסוד הייתה שאתה תשלם יקר עבור שיחות לחו"ל כדי שמסעודה משדרות תקבל טלפון בזול. זה היה הרציונאל שמאחרי התמחור (השערוריתי) של משרד התקשורת (לא בזק, שגם היום לא יכולה לשנות תעריפים כרצונה), שהוא הרגולטור של השוק.

עם פתיחת שוק התקשורת לתחרות, נקבעו מחירים ריאליים גם לשיחות לחו"ל וגם לדמי אחזקת הקו (התייקרות חדה).

אלה הן העובדות, סתם רציתי שתדע.

ואני הבנתי כי הדוגמה וההסבר של dorki - כן מייצגים את המצב היום ..

סיבסוד צולב .

מסעודה = חברות הליסינג .

שיחות לחו"ל = הקונה הפרטי .

משרד התקשורת = משרד התחבורה ( ראה את התנהלותו לאחרונה, בהגנה על יבואני הרכב )

כך שהקונה הפרטי משלם עלות ++ כדי שיבואן הרכב, יתמחר מחיר זול לליסינג .

והתיקרות חדה במחיר אחזקת קו הטלפון = כבר היום, מחיר אחזקת הרכב הוא הגבוה בעולם ..

מיסים ישירים - מכס מ.ע.מ. אגרות רישוי ,

מיסים עקיפים - דלק, טיפולים שוטפים, ותיקונים .

כך שאין הרבה הבדל , ואולי אין בכלל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
שהיבואן ירוויח גם פי 10 אם הוא רוצה אבל שיתנו לעוד חברות לייבא רכבים

האם אתה מכיר עוד מדינות (מערביות) בהן יש יותר מיבואן אחד רשמי ליצרן? זה לא קיים, אז אתה יכול להפסיק לפנטז. אין שום מקום בו זה נעשה כך ואף יצרן גם לא יסכים לכך.

ושיפתחו את היבוא האישי לאנשים. אין שום דבר רע בזה.

היבוא האישי פתוח. אתה יכול להביא מכל מקום שממנו מביא היבואן הרשמי.

גם אם אנשים יביאו מכוניות משנת 2000 למשל עדיין זה יהיה עדיף מהגרוטאות של שנות ה 90-80 שרבים מאיתנו נוסעים בהם עדיין.

אתה אפילו לא מתחיל לתאר לעצמך איזה גרוטאות יגיעו לכאן ביבוא מסחרי המוני אם דבר כזה יתאפשר, מכוניות שלאף אחד אין דרך לבדוק את ההיסטוריה שלהן.

אני לא מכיר את התחום של היבוא האישי אבל קראתי לא מזמן שמשרד התחבורע סגר את הברז כמעט לחוטין. לא, הוא לא.

משפחתיות יפניות מאמצע שנות ה 90 שקולות פה לזהב, כאשר בחו"ל גם בחינם לא יקחו אותם זה ממש אבסורד.

גם אם בגלל המיסים הרכב צריך לעלות פי 2 אז מה ההסבר לזה שהרכב עולה פי 2.5 ואפילו פי 3 מבחו"ל? וזה לא תוספת של 1000-2000 ש"ח אלה הרבה יותר. ההוצאות של היבואן די דומות מבנים עובדים וציוד (שלא לדבר שהשכר בארץ לא גבוהה במיוחד) אז למה?

כי פשוט זה גנבה לאור היום אין הסבר.

פי 2.5? פי 3? בהשוואה לאיזה מקום? אתה עושה את אותה הטעות כמו כולם ומשווה לארה"ב, שזה שוק-בועה מנותק משאר העולם, אשר פועל לפי כללים שונים לגמרי. תשווה מחירים לאירופה ונראה לאיזה פערים תגיע.

מה הקשר? מחיר שיחות הטלפון הגבוה נבע מרגולציה. מחירי מכוניות נקבעים בשוק חופשי, כולל ההנחות לחברות הליסינג. זהו שיקול מסחרי של היבואנים.

אתה תמים. בואו נקרא לילד בשמו: האנשים שצועקים הכי חזק לגבי סגירת היבוא האישי מארה"ב הן אותן הסוכנויות האפורות שעשו הון עתק מיבוא אישי, והלקוחות עם הכיסים המרופדים היטב שיכולים להרשות לעצמם את רכבי-היוקרה שהגיעו משם. בשביל רוב הציבור זה חסר משמעות, כי אף אחד לא הביא קורולה, מאזדה3 או יונדאי גטץ מארה"ב.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

ואני הבנתי כי הדוגמה וההסבר של dorki - כן מייצגים את המצב היום ..

סיבסוד צולב .

מסעודה = חברות הליסינג .

שיחות לחו"ל = הקונה הפרטי .

משרד התקשורת = משרד התחבורה ( ראה את התנהלותו לאחרונה, בהגנה על יבואני הרכב )

האמת, לא חשבתי על זה כך , התייחסתי למחירי שוק בתחרות חופשית.

במחשבה שנייה - קניתי את הטיעון שלך !

פורסם

אני מקווה שעכשיו אני מובן יותר, בכל מקרה אלה הם חוקי הכלכלה שלמיטב ידיעתי תקפים גם למדינת ישראל.

אם כבר כלכלה, אז:

א. לכל יבואן יש מונופול, זה וודאי ברור לך, על הדגמים שהוא מביא. עם זאת, נניח שמדובר על אוליגופול, משום שאפשר לבחור רכב של יצרן אחד. אלא מה, ב"מקרה" מדובר על אותו מחיר...

ב. ההתייחסות היותר חמורה שלי היתה למונופול המפלה (כלומר קבוע מחיר A ללקוח אחד ומחיר B ללקוח אחר, כאשר B מממן למעשה את A). זה קיים גם בתחומים אחרים, כמו למשל אינטרנט, אבל שם באמת יש מוצר תחליפי מלא ואתה יכול לעבור לכל חברה אחרת ולקבל בדיוק את אותו מוצר, מה שברכב אין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אבל שם באמת יש מוצר תחליפי מלא ואתה יכול לעבור לכל חברה אחרת ולקבל בדיוק את אותו מוצר, מה שברכב אין.

כלומר, אתה מניח שרכב א' טוב משמעותית מרכב ב' ולכן רכב ב' איננו מהווה מוצר תחליפי בעבורו.

אם כך הדבר, אז רכב א' שווה את הפרמיה העודפת שנידרשת בעבורו...

פורסם

בהמשך לדיון - כתבה מידיעות אחרונות , Ynet .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3538997,00.html

סימנים ראשוניים להחלשות הליסינג .

ועל זה נאמר, נראה ונחיה .

או שיוזילו/יספסדו להם יותר את המחיר , כדי ליצור להם, מתח רווחים יותר גדול (מאחר והכמות קטנה)לתחרות ... לא חופשית .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה יקח עוד המון זמן , ומאוד יתכן והאוצר ימנע את ירידתם מתחת לסף מסויים (ברגע שמכבש הלחצים יתחיל לפעול ) . חברת ליסינג עובדת על מינוף אדיר , העובדה שהיא יכולה לקבל על המכונית X כסף כשהיא קונה אותה בY , והמשחק שיש מספיק מכוניות שכבר מכורות ,יוצר מעין הון עצמי שמתחזק את המאזן . אם היחס הזה יפגע הבנקים (ובמיוחד עכשיו) ילחצו על חברות הליסינג , ואז יכולה להיות קריסה מוחלטת של כול הענף . זה למעשה הגרזן שהיבואנים מחזיקים על חברות הליסינג (הן המחיר והן המחיר שהם אומרים שזה מחיר צרכן , ואותו מציגים כבסיס למחירון )

השוט שיש לליסינג על היבאונים זה שהם יקנו מיבואן שמשתף פעולה (לא לגמרי אפשרי , כי אי אפשר להחרים כמה ), ולייבא ולקחת סיכון על המחירון

כול עוד מאזן האימה הוא כזה שהיבואנים לא שוברים את הכלים וגם הליסינג הכול יעבוד . אבל אם היבואנים יראו שחלק הליסינג יורד יותר מידי , ויחליטו להתחרות באגרסיביות על הפרטיים , זה יכולה להיות מכת מוות לליסינג . ואת זה לא יתנו שיקרה . אז כנראה המטוטלת תנוע קצת אחורה כי היא הגזימה , אבל לדעתי עדיין ישאר במינימום שיעור של 45% ליסינג .

מה שכן חשוב זה העובדה שבידיעה אחרת בYNET כתבו שבית המשפט פסק שמשרד התחבורע חייב לנמק מדוע הוא מתחיל לאכוף את התקנות על יבוא מארה"ב . אם הם לא יצליחו לשכנע (ונראה לי שיהיה להם קשה ) , אזי יוכלו להביא מזדה אמריקאית , אבל אז היבואנים עלולים לנטוש את הליסינג ו/או לקוחות הליסינג יצביעו ברגליים , ואז תהיה כאן מהומת אלוקים , עם קריסת חברות ענק

בברכה יהודה

פורסם

כול עוד מאזן האימה הוא כזה שהיבואנים לא שוברים את הכלים וגם הליסינג הכול יעבוד .

יהודה - עקרונית אני מסכים עם הניתוח שלך.

לטעמי, שובר השיוויון יהיה פתיחת השוק ליבוא מקביל. במצב הזה היחידים שיהיה להם כדאי לייבא (בנוסף ליבואן הרשמי) מכוניות לקבוצות 2-3 הן חברות הליסינג.

מה שישאיר ליבואנים המסורתיים את הלקוחות הפרטיים.

מכאן אני כבר לא מסוגל להעריך לאן השוק ילך, אבל צריך להביא בחשבון שהעלאת המיסוי על משתמשי הליסינג עדיין לא הופעלה במלוא העצמה ולכן מוקדם מכדי לשפוט. לדעתי, בסוף הסבב הנוכחי התמונה תהיה ברורה יותר, המס יופעל במלואו, משתמשי ליסינג "קלים" יעדיפו לעבור לרכב בבעלות פרטית ואז הם יעשו את הצעד המתבקש: הם יירכשו מחברות הליסינג את הרכב שהם נוסעים בו (בהנחה שהוא שמור).

יום טוב !

פורסם
יהודה - עקרונית אני מסכים עם הניתוח שלך.

לטעמי, שובר השיוויון יהיה פתיחת השוק ליבוא מקביל. במצב הזה היחידים שיהיה להם כדאי לייבא (בנוסף ליבואן הרשמי) מכוניות לקבוצות 2-3 הן חברות הליסינג. נכון . אבל לא ממש בטוח שיהיה להם התזרים הפנוי לכך . אם גודל ההון העצמי במאזן שלהם (שמורכב ממחירון של מכוניות) ירד , הבנקים עלולים לא לתת אשראי נוסף וזה טוב ויכולים במקרה הרע לדרוש אשראי קיים ו/או לא לחדשו

מה שישאיר ליבואנים המסורתיים את הלקוחות הפרטיים.

מכאן אני כבר לא מסוגל להעריך לאן השוק ילך, אבל צריך להביא בחשבון שהעלאת המיסוי על משתמשי הליסינג עדיין לא הופעלה במלוא העצמה ולכן מוקדם מכדי לשפוט. לדעתי, בסוף הסבב הנוכחי התמונה תהיה ברורה יותר, המס יופעל במלואו, משתמשי ליסינג "קלים" יעדיפו לעבור לרכב בבעלות פרטית ואז הם יעשו את הצעד המתבקש: הם יירכשו מחברות הליסינג את הרכב שהם נוסעים בו (בהנחה שהוא שמור).

יום טוב !

גם ההנחה האחרונה שלך לא לגמרי מדוייקת , א: כולם יודעים איך נוהגים רכבי הליסינג , הוא יודע היטב שהוא לא רוצה את שלו , והוא חושב שהדשא של השכן ירוק יותר , אז הוא ינסה שם (ואז הוא יקנה ליסינג של מישהו ש"קרע" את הרכב עוד יותר ממנו, אבל זה סיפור אחר:lol:) , הוא ינסה בשוק הפרטי

אם הוא ינסה בשוק הפרטי ולא ילך לו אז הוא יחזור לליסינג . אני מניח שהחברות לא ילחצו כי הן מכירות את השוק ויודעות שיקנו מהן (אין מספיק רכבים פרטיים ) וזה טוב

האפשרות השניה הוא יסכים לשלם קצת יותר ולעלות רמה אולי לקבוצה 4 (במיוחד אלו שהיו בקבוצה 3 ), אם כך יקרה , מחירי המשומשות הרלבנטיות יתיקרו , אבל חברות הליסינג יתחילו להרגיש בעיה בכיס .

היות ויש מספיק קונסטלציות שהבן חברות הליסינג עלולות למצוא עצמן בצרה צרורה , הייתי ממתין ורואה מה האוצר ומשרד התחבורע יעשו עבורן . (יש להם לובי חזק לא פחות מהיבואנים ואנו רואים מה הם עושים )

בברכה יהודה

פורסם

גם ההנחה האחרונה שלך לא לגמרי מדוייקת , א: כולם יודעים איך נוהגים רכבי הליסינג , הוא יודע היטב שהוא לא רוצה את שלו , והוא חושב שהדשא של השכן ירוק יותר , אז הוא ינסה שם (ואז הוא יקנה ליסינג של מישהו ש"קרע" את הרכב עוד יותר ממנו, אבל זה סיפור אחר:lol:) , הוא ינסה בשוק הפרטי

ההנחה האחרונה שלי מאוד מדויקת. לא כל נהגי הליסינג שחטו את המכוניות שלהם (כמעט כולם), אני מכיר מיקרים של עובדים שידעו שהם עומדים לפרוש ממקום העבודה והם שמרו על רכב הליסינג שלהם מכל משמר.

יש נסיעה? אין בעיה - הרכב שלהם נשאר בחניון (למרות שאין הגבלת בנזין) והם חיפשו טרמפ עם מישהו אחר, הסיבה לכך הייתה שהם כבר החליטו לרכוש מהליסינג את המכונית.

כמובן שהתיאור שלי לא רלוונטי לאלה שהחזיקו 4X4 מליסינג, במקרה הזה עוברים בצעד קל למקרים שאתה תיארת... :lol:

פורסם

סתם לספר:כשהייתי בניו יורק לפני חצי שנה עמדה למכירה פורד מוסטנג

2006 gt ברחוב כשכתוב לה על החלון למכירה ב9,000. לקח לי כמה ימים לעקל

את מה שראיתי ולשקול מחדש אם לחזור לארץ.

והנה אני פה לצערי נתקל במחירים האיומים האלה של הרכבים החדשים.

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

• תוכן חדש...