Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי מגבר של נקמיצ'י דגם PA4100 והייתי רוצה לדעת לכוון אותו לבד לפי השמיעה שלי כדי לעשות את זה אני צריך בסיס של מושגים על למגבר מחוברים כרגע 2 סטים MBQ דגם QSC ר"ד של ECLIPSE CD7100 כרגע המערכת נשמעת גרועה ורמקול אחד אני חושב מתחיל לחרחר יכול להיות בגלל שהמגבר מעביר תדרים נמוכים לקומפוננט מה שיכול להרוס לכן אני צריך מיכם עזרה .

על המגבר יש כפתור LOW PAS שאמור להיות על OFF

HIGH FASS ON ומעל הכפתורים הללו יש לי FILTER FREQ .

על כמה אני צריך לכוון אותם כאשר התדרים הגבוהים נעים בין (15-400 ב HZׂ )

על כמה אני צריך לכוון את הנמוכים (אם בכלל) כאשר הם נעים בין (40-200 ב HZ)

יש לי עוד כפתור שניתן להזיז אותו והא ניקרא INPUT SENSITIVITY אני יכול לבחור בין שתי מצבים או 0.2-4

או 0.4-8 מעליו יש את כפתור הגיין שאצלי הוא על 2 (1-7)

יש לי גם BASS EQ נע בין (0-12 בDB) וגם PHASE נע בין (0-180) .

אשמח לקבל עזרה ותודה לכולם אני מצטער אם סיבכתי אותכם פשוט ניראה לי שהולך ללכת לי רמקול יקר בגלל כיוונים מרושלים.

פורסם

גל שלום ,

אז ככה אם ובמגבר מחוברים רק הסטים (קומפוננט) אז החיתוכים אמורים להיות על HIGH PASS בFILTER FREQ רצוי לנחש לכיוון ה70HZ ומטה :]

אבל ! מאחר ויש לך מכשיר רדיו איכותי ניתן לבצע בקלות את כל החיתוכים הנדרשים דרכו ללא כל צורך בקרוס של המגבר !

כאשר נשאר במגבר רק לכוון את עוצמת הכניסה (INPUT SESITIVITY)

הייתי ממליץ לאפס את המגבר כלומר הכל על פלאט והוריד גיין

להכנס לתפריט הקרוס ברדיו דיסק ולעשות כך :

1. FRONT HPF 80Hz

2. REAR HPF 80Hz

ואז לכוון את עוצמת הווליום ברדיו עד ל4\3 לדוגמא אם זה עד 35 מקסימום אז להציב את הווליום על 30 :]

ואז ללכת שוב למגבר ולהתחיל להרים גיין בעדינות ובנעימות עד לאשר נשמע צליל לא נקי - עיוות קל מהרמקולים , כזה מגיע להוריד טיפה את הגיין

עד כאן כיוונתה את עוצמת הכניסה של המכשיר וגם נתת HPF לרמקולים .

זהו בעיקרון כמובן שלאחר מכן אתה יכול לשחק עם האקולייזר של המכשיר ובכיוון הטיים אליימנט ולראות אם הסאונד משתפר .

נ.ב - כשלא יודעים אין על כיוון של מתקין ( אפילו שקשה למצוא אחד שיודע טיפה יותר ממך) :)

פורסם

אחלה תגובה באמת תודה רבה האמת שהמתקין כיוון לי ורמקול אחד מתחיל לחרחר קראתי כאן מס' תגובות והבנתי שכנראה הוא חתך אותם נמוך מידי והם מוציאים תדרים נמוכים מה שגורם לרמקול לחרחר אני מפחד שלא ישרף או משהו זה רמקול דיי יקר

מה בקשר ל INPUT SENSITIVITY אני יכול לבחור בין שתי מצבים או 0.2-4 או 0.4-8 מה לעשות איתו?

יש לי גם BASS EQ נע בין (0-12 בDB) וגם PHASE נע בין (0-180) . מה איתם?

פורסם

בקשר לאיינפוט - למכשיר שלך יש פרא-אוט של 8V אם אנני טועה

לכן האופציה השניה 0.4 - 8 V ? היא שתיהייה טובה .

בקשר לבאס בוסט בטל אותו תכף ומיד !

בעיקרון זה מעלה תדר מסוים (לכל חברה יש את התדר שהיא בוחרת לעצמה וישנם מספר מגברים שניתן לשנות תדר זה)

מה שזה עושה בעיקר זה להכניס עיוות לרמקול בדר"כ לסאב כי זה מגביר תדר באיזור ה45-50 HZ

בקיצור תן לה בOFF או שפשוט על המינימום .

נ.ב - אני מקווה שאתה לא מכוון ככה עכשיו בחושך :p

פורסם

אכן כן פרי אאוט של 8V

חחחח(הפורום אינו צ'אט) לא מה פתאום רשמתי עד דף את הכיוונים שהבאת פה ואני ישנה את זה בהמשך היום .

אגב הבס בוסטר אצלי נמצא כרגע על רבע כנראה זו הבעיה האמיתית של הרמקול.

מה בקשר לאופציית ה PHASE?

וואי ממש תודה לך וואלה לא יודע מה הייתי עושה בלעשיך אני גם חייב לבוא למפגש הקרוב כדי ללמוד ולהחכים.

• תוכן חדש...