Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו מחפשים רכב שני למשפחה, ומתלבטים בין השלישיה מבית פולקסוואגן על שלל גרסותיה - כולן ידניות:

פביה, פביה סדאן, איביזה, קורדובה, פולו ופולו קלאסיק.

התקציב הוא עד 40,000 ש"ח. הרכב יעשה 25,000-30,000 ק"מ בשנה. כאשר מרבית הנסיעות הן עם עד 3 אנשים. לכן אין צורך ברכב יותר גדול.

אין לנו העדפה בין כל הדגמים הנ"ל, מחפשים פשוט את הרכב שיהיה במצב טוב יותר ובשנתון גבוה כמה שאפשר.

אבל אנחנו עומדים בפני הדילמה הבאה -

האם ללכת על דגמי הדיזל (וגם ביניהם - עם או בלי טורבו?) או על הבנזין?

השיקולים - עלויות (מחירון ברכישה, דלק, טסט, ביטוח וטיפולים) וביצועים (חשוב שהרכב יהיה זריז).

מה אתם הייתם עושים?

אשמח גם לקבל מספרים (עלויות טסט, צריכת דלק בכל רכב וכו') אם יש בידיכם.

תודה!

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

דיזל או בנזין - תלוי בק"מ השנתי שלך.

אני הייתי בוחר בפביה (בגרסת סטיישן, לא בגרסת הסדאן הלא יפה במיוחד...) - איכותית יותר, נוחה יותר, מרווחת יותר (מהפולו קלאסיק המיושנת) וזולה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם מאוד חשוב לכם שהרכב יהיה זריז, אתם כבר יכולים להוריד את כל אלה עם מנועי SDI (ללא טורבו).

מדובר במנועים אמינים מאוד, אבל ההספק של 64-65 כ"ס אי אפשר לקרוא לזה רכב זריז.

בעבר היתה לי פולו SDI שאיתה עליתי לירושלים במשך 5 שנים. מאוד חיסכונית בדלק (1:18 משולב), ביטוחים זולים, טסט עכשיו יותר יקר רק ב 400 ש"ח.

היא רחוקה מלהיות זריזה אבל את העליות היא עולה בצורה סבירה.

ב 30 אלף ש"ח דיזל חיסכוני משתלם (בתנאי שמוצאים תחנת דלק עם הנחה גדולה מאוד = למחיר של בנזין).

רכב דיזל טורבו הרבה יותר זריז, אבל התקציב קצת נמוך בשביל מכונית שמורה ועם קילומטראז' סביר.

כמו כן, אם הטורבו מתקלקל מחיר החלפתו מאוד יקר. לכן לרכב כזה אני לא יכול לקרוא "פשוט".

אני מציע שתחפשו רכב במצב כמה שיותר שמור ולא משנה האם זה פולו או פאביה או קורדובה. בתקציב כזה הייתי הולך על המנועים היותר חלשים ומשאיר כמה אלפים לתיקונים.

משאבת סולר צריכה להיות תקינה (חלק יקר), מערכת מיזוג, חלונות חשמל.

שים לב, נסיעה של 30 אלף בשנה נחשבת לסבירה ולכן קשה מאוד למצוא רכב שלא נסע פחות מזה (אחר לא היה משתלם לקנות אותו).

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...