Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

התחדשנו היום ב LCD חדשה של פנסוניק מדגם TX-32LX75X.

בלי למרוח בסיפורים, הבעייה היא כזאת:

החלטתי לחבר את הממיר בשיטת ה SVIDEO, אחרי שהבנתי שהיא איכותית יותר משיטת ה COMPOSITE הסטנדרטית.

לשם כך רכשתי כבל SCART -> SVIDEO + זוג RCAים לאודיו.

משום מה לאחר משחק עם כל ההגדרות האפשריות גם בממיר וגם בטלויזיה, התוצאה הכי טובה שמתקבלת היא שחור לבן + צבעי יסוד: ירוק, אדום וכחול :shock:

חיבור בצורת COMPOSITE נותן צבעים מלאים, אך התמונה נראית, איך נאמר, מרוחה משהו.

חיבור של אותו הכבל בדיוק לטלויזיה טושיבה סטנדרטית נותנת צבעים אמיתיים, משמע הכבל והממיר תקינים.

לשאלותי:

האם פספסתי משהו בהגדרות הטלויזיה? האם פספסתי משהו בהגדרות הממיר? משהו מקולקל בטלויזיה?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לאור התגובות הרבות (:wink:) ואין סוף הנסיונות - מדובר בתקלה בטלויזיה.

חיבור ה SVIDEO לכניסה שבצד המסך (AV3) מניב תמונה טובה. חיבור הכבל לכניסה האחורית (AV1) מניב תמונה בשחור לבן + צבעי יסוד.

shit happens...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שינית בממיר את ההגדרות הבאות?

1. כניסה לתפריט יס

2. הגדרות

3. אתחול מתקדם

4. הגדרת סקארט -> לבחור ב-S-VHS

אם אחרי שהגדרת את הממיר ככה עדיין לא רואים כמו שצריך אז אכן הבעיה בטלויזיה

ד"א אני חושב שיש לך רק כניסת SVIDEO אחת במסך הזה אז אני לא מבין איך אמרת שחיבת ב-SVIDEO אחר וזה פעל (תקן אותי אם אני טועה ואכן יש יותר מכניסת SVIDEO אחת)

פורסם
ואיך האיכות? (אבל תגיד את האמת, בהשוואה לטלוויזית CRT סטנדרטית)

שידורי כבלים/יס יראו יותר טוב במסך CRT רגיל

בתכנים אחרים כגון שידורי HD, חיבור מחשב, PS יראו יותר טוב ב-LCD

פורסם

עוד התפתחויות.

אתמול החזרנו את הטלויזה לחנות, והם רצו לבדוק האם באמת יש תקלה.

חיברו SVIDEO לכניסה הבעייתית והופ - רואים נפלא.

חזרתי הביתה, חיברתי את הממיר של "יס" לכניסה הבעייתית ושוב רואים שחור לבן + ירוק, אדום וכחול.

:shock:

ההשערה היחידה שנותרה היא שאולי יש בעיית מתחים בטלויזיה או בממיר. בחנות ראו נפלא וגם בכניסה הצידית של הטלויזיה רואים מצויין. יש כאן מישהו שנתקל בתופעה \ בעיית מתחים זה דבר נפוץ?

לגבי השאלות:

1. לא, ב טלויזית CRT רואים טוב משמעותית מאשר ב LCD. ביום שנתקדם לשידורים דיגיטאליים + ממירים איכותיים וחיבורים דיגיטאליים (יס HD לבדו עדיין לא מספק את הסחורה) אני משוכנע ש LCD תיתן תמונה טובה יותר מ CRT סטנדרטית.

2. דבר ראשון שעשיתי היה להגדיר את יציאת ה SCART בממיר. היא מוגדרת כפי שציינו בתחילת הת'רד.

3. יש שתי כניסות SVIDEO במסך, אחת אחורית ואחת צידית לחיבור מצלמות וידאו וכו'. האחורית היא זאת שעושה את בעיות.

פורסם

הגדרת לממיר להוציא S-Video מה-Scart?

לא כל הממירים של YES יכולים להוציא S-Video. חלקם רק Composite ו-RGB.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חיובי.

ושוב, בכניסה הצידית רואים מצויין.

איתמר.

פורסם

יש הרבה בעיות עם להוציא svideo מממירים של יס למרות שהם כביכול תומכים.

עם רובם יש בעיות שונות. אלה שעובדים טוב הם ה-3100 והמקס (וגם pace1000 אבל הוא מכשיר ישן ודפוק).

יש גם הרבה בעיות עם מתאמים גרועים מה-scart ל-svideo אבל במקרה שלך הכבל עובד טוב עם כניסה אחרת אז אני מניח שזאת לא הבעיה.

כמובן שמעצם העובדה שיש הבדל אצלך בין כניסות שונות אז זה אומר שאולי ההבדל הזה ניתן לתיקון בהגדרות המסך.

מקסימום, תמשיך לחבר בכניסה השניה שעובדת טוב.

ניר

פורסם

לא קראתי עד הסוף...

הניחוש שלי, אולי בעיית חיבורים/הלחמות קלה שהטלטול משפיע עליה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...