Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים נכנסתי למוסך להחליף בולמים ובעל המוסך אמר שאין להשיג בולמי על שמן (הרכב שברולט קוולאיר ),

הוא אפילו התקשר לכל הספקים שלו באיזור נתניה וביקש על שמן וכולם אמרו אין,

ביוזמתי התקשרתי לUMI בנתניה אפילו להם אין ,בינתיים החלפתי ל ACDELCO על גז ,

יש שיפור אבל לא כמו שציפיתי לו ,אני בקרוב צריך להרכיב שני בולמים אחוריים בשברולט

ורציתי לדעת אם מישהוא מהפורום יודע היכן אני יכול להזמין בולמים על שמן ,

תודה, וחג שמח לכל חברי הפורום

דוקטור למחשבים

www.0544355275.com

פורסם

תיקון קל : אין בולם זעזועים ללא שמן ! לא קיים יצור כזה , אם הוא בולם עם גז אזי יש בנוסף לשמן גם גז בלחץ , הגז תפקידו לשמש כקפיץ נוסף (פנאומטי) לשיפור השיכוך של תנודות הרכב.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

בהחלט יש בולמים רק על שמן , אני חייב לדייק ולאמר שגם בבולמים רק עם שמן יש בתוך הצינור תא אוויר המתכווץ ומתפשט עם עבודת הבולם , תא אוויר זה מונע נעילה הידרוסטאטית בבולם ! ,תא האוויר מאפשר למוט הבולם לחדור לתוך הצינור וגם לאפשר לו יציאה מהצינור (שינוי נפחים).

פורסם

דניאל היקר, קראתי ולמדתי עוד דבר שלא ידעתי על הבולמים !,

אם מותר לי לחדד פרט טכני והוא:

קאוויטציה ובעברית "מיעור" הינה תופעה בה הנוזל משנה את מצב הצבירה שלו מנוזל לגז בעוברו דרך הנחיר צר אל החלל הצינור, מצב צבירה הגזי הוא פוגם באיכות השיכוך (בועות אדי שמן) וגם תוקף את המתכת של בוכנות הבולמים !, עכשו למדתי משהו מאוד חשוב שדרך הגב בספרות המקצועית לא מוזכר עניין הקוויטציה בבולמים , מידע זה יועבר גם לתלמידי

.

תופעה שלילית זו קיימת בהרבה מערכות הידראוליות וגורמת לנזקים ,נכון מאוד, אחד הפתרונות הוא העלאת הלחץ של הנוזל , זה בדיוק מה שכתבת אתה ואנוכי לא נתתי את דעתי שגם בבולמים יש את התופעה השלילית הזו.

תודה על השיעור !

דניאל אין עליך !

• תוכן חדש...