Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רכב (מגאן 2000) שבעליו אומר שעבר תאונה חזיתית בה הוחלפו פגוש, מכסה מנוע ורדיאטור. הוא אומר שאין פגיעה בשסי. שאלתי היא קודם כל האם בכלל שווה לקחת את הרכב לבדיקה במכון, האם הגיוני שתהיה תאונה כזו ללא פגיעה בשסי??

בנוסף, כמה נהוג להוריד ממחיר המחירון על תאונה כזו?

תודה, מראש.

אני מתחיל להתייאש מחיפוש רכב יד שניה :(

פורסם

במקרה כזה מדובר על קצה שלדה בד"כ. לא אמורה להיות לתאונה כזאת השלכה על בטיחות של הרכב. ניתן להוריד כמה אלפי שקלים (5-10K) - תלוי עד כמה המוחר לחוץ למכור.

ברור שקנייה הופכת לכדאית אך ורק אם הורידו בצורה משמעותית ממחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

2K מתחת למחירון זה יותר בדיחה מאשר משהו רציני, אלא אם כן הרכב שמור בטירוף, יד ראשונה עם ק"מ נמוך ומאוד מאובזר.

בכל מקרה קח בחשבון שכל תאונה כזאת פוגעת בגיאומטרייה של הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במקרה כזה מדובר על קצה שלדה בד"כ. לא אמורה להיות לתאונה כזאת השלכה על בטיחות של הרכב.

בכל מקרה קח בחשבון שכל תאונה כזאת פוגעת בגיאומטרייה של הרכב.

רק אני מזהה פה את הסתירה בדברים?

לפותח השרשור:

כן, יכול להיות מצב שבו הרכב עבר תאונה, הדברים שציינת הוחלפו ולא היתה פגיעה בשילדה. במקרה כזה, אינני חושב שיש מקום להורדה במחיר, קל וחומר אם נעשה תיקון איכותי שהחזיר את הרכב למצבו קודם התאונה.

כמובן שלא לחלום אפילו על קניה ללא בדיקה, אבל באופן כללי, אם אלה הם אכן פני הדברים, לדעתי אתה יכול להיות רגוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק אני מזהה פה את הסתירה בדברים?

גיאומטרייה לקוייה אינה מפגע בטיחותי מיידי, מדובר על שחיקה לא שווה של חלקים וכו'. במקרה של תאונה אחרי תיקונים שצויינו, לא אמור להיות הבדל במקרה של תאונה.

פורסם

אם הגיאומטריה לקויה ויש שחיקה לא אחידה של חלקים, משמעות הדבר היא שהשילדה עקומה ובעת בלימה, האצה או כל סיטואציה אחרת שבה מופעל כוח על השילדה, היא תתעוות באופן שיגרום להתנהגות לא טבעית של הרכב (יכול לבוא לידי ביטוי, בין היתר, במשיכה לא מוסברת ולא צפויה לאחד הצדדים).

וזה, ידידי, חתיכת מפגע בטיחותי!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד ס, מסכים איתך.

יתר על כן, רוצה להוסיף כי אני בטוח שתאונה חזיתית לגרום לפגיעה בגיאומטרייה של השלדה, מכיוון שחזית הרכב קרובה למערכת היגוי.

פורסם

אם מדובר ב-BMW סידרה 3, אתה צודק.

אם מדובר בפיז'ו 407, המרחק שלך מהאמת הוא בערך כמו המרחק מחרטום ה-407 ועד לרדיאטור שלה :lol:

ברנו מגאן, אני מאמין שיתכן מצב שלא היתה פגיעה בשילדה.

פורסם
ברנו מגאן, אני מאמין שיתכן מצב שלא היתה פגיעה בשילדה.

העניין שסטייה יכולה להיות קטנה ובמכון בדיקה לא יצליחו לזהות אותה.

מחשש לפגיעה בשאסי, או לגמרי לוותר על הרכב או הורדת מחיר משמעותית. כי לא חסרים אקזמפלרים של מגאן שלא עברו תאונה כזאת או בכלל תאונות.

פורסם

שים לב למינוחים המקצועיים במכוני הבדיקה. לרכב בהחלט יכול להיות פגיעה בקצה שילדה ובוודאות מוחלטת בקורת רוחב, מה שמצויין בטופס אך הבוחנים נוטים לחפף בסיכום, בסוף אתה תיתקע עם אוטו שלא מעניין אף אחד אם זה קצה, קורת רוחב או כל משמעות נמוכה אחרת- הצרכן הישראלי פשוט לא מוכן להתעסק ברכב שנפגע שלדה, ולכן גם הורדה של 10 מהמחירון ויותר (במיוחד במגאן שגם ככה נמכר ב-5 פחות גם אם רופא מחדרה עם 30K ) היא פשוט לא רלוונטית. חשוב איך תמכור את האוטו בעתיד...

דרך אגב, המלצה מנסיון אישי- פשוט תתרחק מהמגאן. יש יפניות שוות בתקציב שלך.

• תוכן חדש...