Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניות שווה לקנות אם אתה קונה לטווח ארוך ולא מצפה לרווח מהיר, גם לזמן הקניה יש כוח.

אפשר לקנות אחרי מבזק חדשות "מפחיד" שגורם לכולם לצלצל בפאניקה יום אחרי. המועד לדעתי הוא בצהריים המאוחרים כדי לצוד פחדנים שרק רוצים להיפתר מהמניות ולא הצליחו לעשות את זה כל היום ועד שסוף סוף יש קונה הם מאשרים מכירה בסכומים שמונעים לא על ידי חשיבה רציונאלית אלא פחד.

וזאת הבעיה בגלל שאנשים שמשקעים חסכונות לפנסיה ושכר לימוד של הילדים. מניות משקיעים בכסף שאין לו יעוד מיוחד וחשוב כמו השכלה, פנסיה וכו'

.

דווקא אג"ח אולי משתלם לקנות, חברות זקוקות להלוואות

בענייני אופציות אל תתעסק אם אתה לא מבין בנושא, ואם אין לך כסף פנוי לחלוטין מתיכנון.

אותו כנ"ל במניות

אותו כנ"ל באג"ח

אותו כנ"ל בבורסה בכלליות

הכתוב אינו המלצה לקניה מכירה וכו' וכו'

נ.נ.ב

כותב ההודעה ממליץ לעבוד בעבודה שבסופה תקבל תלוש משכורת במקום להמר בסוכנות הימורים שלובשים בה עניבות ומשתמשים במושגים מפוצצים

אגב יאשה נראה לי האופציה שחשבת שווה השקעה תמיד

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה טועה לגבי אג"ח.

לא חסרות אג"ח זבל שלא שוות את הנייר שעליהן הן מודפסות.

בקשר לפנסיה אתה לא יכול לעשות הרבה כי לפי החוק הם חייבים להשקיע כ 70% בשוק ההון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התחלתי לכתוב תגובה רצינית אבל מראש אני רואה שאתה זורק "אתה טועה" בסיגנון של אסייג "לא היה צריך להגיד לו"

אז אני אגיב לך

אני לא טועה

ואשלח אותך לקרוא בוויקפדיה מה זה אג"ח

ועל שיעורי חשיפה בשוק ההון לסוגי השקעות

תהנה

פורסם

שרגאמן - מצטער לאכזב אותך, אבל שי צודק.

אג"ח, איגרות חוב, הן הלוואה שאתה נותן לחברה ציבורית כלשהי על מנת שתוכל לממן פרוייקטים שהיא מפתחת (בין אם מדובר על השקעות בנדל"ן, במו"פ או WHATEVER).

בתמורה להלוואה הזאת, שניתנת לX שנים - החברה מתחייבת החזיר לך את הכסף + X אחוז ריבית על כל שנה.

בד"כ אחוז הריבית יהיה או נמוך יותר ממה שהבנק הציע לחברה - והיא חושבת שמגיעה לה הכסף בפחות ריבית מהיותה חברה גדולה ואמינה.

או אחוז ריבית גבוה יחסית - כיוון שאו שהבנק לא מאשר לחברה את כל ההלוואה או מציע אותה בריבית גבוהה במיוחד.

לא חסרות חברות בשוק, הישראלי והעולמי, שלוקחות הלוואות של עשרות ומאות מליוני שקלים/דולרים/יורואים וכו' - ואחרי 8 שנים (לדוגמא), כשמגיע מועד הפרעון (או לפני) - החברה קורסת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
סליחה, רשמתי לא נכון PUTS

אופציה שאתה רושם אם אתה מאמין שהשערים ירדו, ההפך מאופציית קול CALL

כלומר נניח רשמתי אופציית פוט במחיר כלשהו בוא נאמר 100 שקלים, יצרתי חוזה שאומר שאני יכול למכור לחברה את המניה ב100 שקל גם אם מחיר המניה ירד עד תאריך מסויים

ואז הוא מרוויח את ההפרש בין מחיר השוק למחיר החוזה

אופציה היא בעצם חוזה והמימוש יכול להיות דו כיווני אם אדם קונה אופציה

הסיכון הוא שתישאר בלי כלום כי לאופציה יש תוקף, או במקרה שקנית אופציה שהחברה רשמה, שתצטרך לשלם הפרשים בין שערי המניות

עניין קשה

http://www.articles.co.il/article/4551/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%97%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D%20%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9D

אופציות הן עניין מסוכן, עד היום ששוק ההון זה המקצוע שלי אני לא תמיד ממהר להשקיע באופציה.

מניה שאתה משקיע אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שהכסף שהוצאת למניה יכול ללכת. באופציה אתה יכול להגיע למצב שאתה משלם עוד.

אגב, בחור ישראלי אחד בדיוק לפני שפרצה מלחמת לבנון השנייה הימר על אופציית ירידה בלא מעט כסף.

כיום, אחד האנשים היותר עשירים בישראל.

GS300.

פורסם

איך עשיר, סגר פוזיציות תוך יום? הבורסה הרי התאוששה. או שהוא עשה את זה, לא הרוויח הרבה, ואז דוד שלו מת והוריד לו מליארדים?

מה שאתה מסביר לגבי איבוד כסף באופציות נכון רק אם אתה כותב אותם. אם אתה בצד שקונה, ההפסד שלך תחום בסכום ההשקעה. גם אם אתה כותב אופציות, בהנחה שזה לא על מניה עם תנודתיות קיצונית, אתה יכול לבצע Stop loss באמצעות הוראות תלויות לקניה/מכירה במחיר מסויים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קיצר שווה לקנות מניות כי המחירים ירדו, או זה יותר מדי מסוכן

ויש מצב לקריסת הבורסה

נכון.

דווקא אג"ח אולי משתלם לקנות, חברות זקוקות להלוואות

השאלה היא האם הן תוכלנה להחזיר אותן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא טועה

ואשלח אותך לקרוא בוויקפדיה מה זה אג"ח

ועל שיעורי חשיפה בשוק ההון לסוגי השקעות

תהנה

ידידי היקר, אג"ח הוא נייר הלוואה שאתה נותן לחברה שנסחרת בבורסה ובניגוד להלוואות בנקאיות כאן אין לך שום ערבות על הכסף. ספר לכל בעלי האג"ח של אנרון לשמשל שאג"ח הוא דבר בטוח.

אג"ח סחיר יכול לשמור על ערכו אם החברה יציבה ויכולה לפרוע אותו ויכול להתרסק לערכי מסחר אפסיים אם החברה מראה סימנים שהיא לא תוכל לפרוע אותו.

אל תשכח שחברות גם פושטות רגל ואז גם המנייה שלהן פשוט מתפוגגת בלי קשר לערך הקנייה שלה וכל מה שתוכל לתבוע מהחברה (לתבוע. לא בטוח שתקבל כי יש תור של נושים מובטחים לפניך ורק אחריהם מחלקים את השאריות בין כולם) זה את הערך הנקוב של המנייה שבד"כ עומד על שקלים בודדים.

אני לא יודע מה ההיכרות שלך עם שוק ההון ומה הידע שלך אבל לדעת לשחק במניות לא אומר שאתה מבין מה המשמעות של כל נ"ע ומה עומד מאחוריו מבחינה חוקית.

פורסם

ואני אמשיך את הודעתו של שי ואציע - מישהו רוצה לקנות אג"ח של חפציבה בשווי 200 אלף שקל? הבחור מוכן לעשות מחיר מבצע :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יתכן שהבחור התכוון לאג"ח ממשלתיות ולא לקונצרניות. אלו נפרעות בדרך כלל (מישהו אמר ארגנטינה?).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצחיק. יש לי חבר, משקיע כבד בשוק ההון. לא מזמן, בעת שהייתי אצלו, הוא הראה לי מצגת של חפציבה גלובל שהוצאה לאור חודשיים-שלושה לפני הקריסה ההיא. אם מאמינים למה שכתוב שם, אפשר לקבל את הרושם שהחור באוזון נסגר, העולם מתקרר, נמצא התחליף לנפט ובעיות הרעב נפתרו.

החבר, שלא כהרגלו, הרביץ הפעם נפילה של כמה רבבות שקלים עם האג"ח המחורבנת הזאת. נו מילא, שכר לימוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא הגדרתי סוג אג"ח שכדאי להשקיע בו אבל גם אם לא הגדרתי, לקחת מקרי קצה ולהשליך אותם על הכל זה לא ענייני

ברור שיש חברות כמו אנרון וחפציבה, ורק הן מתפרסמות ולכן רק כאלה חברות אנשים מכירים וזה מה שהם יודעים על אג"ח.

בתקופה הזאת הכל מסוכן, השקעה בחברה ביחונית באג"ח יכולה להיות מאוד מניבה ביחס להשקעה במניות רגילות

וזה כאמור בטווח ארוך

אם אתם רוצים לקחת שני מקרים ולהגיד שזה כל שוק האג"ח אז זו החלטה שלכם, מקרי קצה חריגים בגודלם.

פורסם

היחיד שיצא בהצהרה לגבי שוק האג"ח זה אתה.

מידת הכדאיות של האג"ח היא פונקציה של מי שהנפיק את האג"ח. יש אג"ח זבל ויש אג"ח ממשלתי וזה לא אותו הדבר מבחינת סיכון (או סיכוי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

"דווקא אג"ח אולי משתלם לקנות, חברות זקוקות להלוואות"

זה נראה כמו הצהרה חד משמעית?

אתה אולי מעוניין שאני גם אפרט לך את כל המדדים בעולם, דיי ברור שיש סוגים שונים של איגרות חוב

לא סתם אמרתי

"בענייני אופציות אל תתעסק אם אתה לא מבין בנושא, ואם אין לך כסף פנוי לחלוטין מתיכנון.

אותו כנ"ל במניות

אותו כנ"ל באג"ח"

אני לא ממש בראש של להתווכח איתך מי אמר למי ובאיזה הקשר

אתה מוזמן לשים את הכסף שלך איפה שאתה רוצה

כל אחד יגיד מה לדעתו אפיק ההשקעה הרווחי ביותר, כי כל אדם בוחר אחרת את הסיכונים שלו ולכן מה שמתאים לי לא מתאים לאחר, בגלל זה ויוכח כזה לא יוביל לשום מקום.

אם כל אחד היה יודע מה האפיק הריווחי ביותר היינו כולנו מיליונרים

נתתי את דעתי , אנשים מוזמנים להסביר את הדעה שלהם אבל בדיונים מהסוג הזה להגיד אתה טועה זה אי הבנה בסיסי של בורסה וזה בגלל נטילת סיכונים שונה.

שוב אני אומר לקחת 2 מקרים שקראת בעיתון זה לא אומר שככה כל השוק מתנהג

פורסם

אני לא מדבר כלל על כתבות בעיתון אלא נתתי אותם כי הן מוכרות. אני מדבר מתוך היכרות עמוקה עם העולם העסקי ועם המנפיקים עצמם.

חברה יציבה תיקח מימון הזול ביותר שתוכל ואם היא הנפיקה אג"ח עם תשואה גבוהה זה אומר שאפיקים כמו בנקים לא הסכימו לממן אותה. מכאן הדברים מתחלקים להימורים שהצליחו ולהימורים שנכשלו. באיזה משני הסוגים תיפול אתה לא יכול לדעת כי כשיודעים אז כבר מאוחר מידי כי אתה לא היחיד שיודע.

בעולם העסקי זה כלל ידוע שכגודל הסיכון כך גם התשואה. השאלה היא מה גודל הסיכון האמיתי ואם אתה מוכן ויכול לעמוד בכישלון.

• תוכן חדש...