Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S3, Sportback ומה שבניהן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני קצת מתעניין בנוגע לוריאציות השונות של ה-A3.

הנה כמה תהיות שיש לי...

למה ה-Sportback מגיעה עם DSG וה-S3 לא?

אם לשתיהן יש את ה-2.0FSI, עם קונפיגורציה שונה, ה-Sportback לא תתן את אותו הספק? (במקור, 200 כ"ס לעומת 265 כ"ס של ה-S3)

האם יש להן את אותו היגוי של הA3 הרגילה? (ל120i יש היגוי יוצא מן הכלל ולכן זה מטריד אותי)

בזמן הקרוב אני הולך לעשות נסיעת מבחן על ה-Sportback, בגלל שאין להם S3...

זה שהם מציעים את ה-Sportback במקום, גם מוזר לי. אני מקווה שה-S3 לא דומה בהתנהגות לA3.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

הA3 מגיעה ב2 תצורות מרכב - 3 דלתות ו5 דלתות.

גרסאת ה5 דלתות נקראת "SPORTBACK". היא מגיעה עם מנועי 1.8T (כ150 כ"ס) 2.0T (כ200 כ"ס) ו3.2 (כ250 כ"ס).

גרסא ה3 דלתות מגיעה עם מנועי 1.6 (כ115 כ"ס), 1.8T (כ150 כ"ס), 2.0T (כ200 כ"ס) ו-3.2 (כ250 כ"ס).

כל המנועים האלו משודכים הן לתיבה אוטומטית (חלקן לתיבת DSG וחלקן לתיבה סטנדטית) והן לתיבה ידנית.

בנוסף לגרסאות הסטנדרטיות הללו, מוצעת גרסא ספורטיבית במיוחד, תחת השם S3.

גרסא זו מגיעה ברמת איבזור גבוהה במיוחד ומוצעת עם מנוע 2.0T משודרג המספק 265 כ"ס - ומגיעה עם גיר ידני בלבד.

אם מה שאתה רוצה לקנות זו אכן הS3, אז תעדיף לבקש את הA3 בגרסאת ה3 דלתות לנסיעת מבחן.

למרות שגם זה לא באמת תספק את אותה חווית נסיעה (למיטב זכרוני, ה3 דלתות שיש לנסיעת מבחן היא 1.6 או 1.8T).

בכל מקרה - הS3 ממש לא מתחרה ב120i. אם כבר ב135i.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שכחת פרט "קטן" - ל-S3 הנעה 4X4...

למה היא לא באה עם DSG, לא יודע.

בזמן הקרוב אני אנהג על ה-S3. את ה-2.0T אני מכיר טוב ואוכל לכתוב את דעתי. ה-S3 אמורה להיות חיה אחרת לגמרי ואל חושב שניתן להסיק הרבה מאחת על השנייה, מבחינת התנהגות-ביצועים.

לגבי 120i לעומת 2.0T, מבחינת התנהגות, איזון שלדה והיגוי, ה-BMW עדיפה בהרבה. אם אני הייתי צריך לבחור בשבילי, הייתי קונה 120i ידנית (בין שתי האפשרויות הנ"ל - כן?!)

ל-Audi ביצועים עדיפים ומנוע וגיר עדיפים (לא שאלו של ה-BMW פחות מטובים). אבל יש ב-Audi פאולים שמונעים ממנה להיות מכונית נהיגה. קודם כל ההגה נורא ואיום ולא מעביר שום פידבק. העובדה שהוא משנה את ההתנגדות שלו רק מקשה עוד יותר על העניין. זה בעיקר. יש גם את עניין דוושת הבלם שגבוהה משמעותית מדוושת הגז (מאט ומעצבן) ומהלך ארוך מדי של שתי הדוושות (בייחוד הבלם). זה קטנוני, אבל כשאתה רוצה לנהוג מהר זה מציק.

אם אתה נהג מתקדם שאוהב למשוך את הבלימה לתוך הסיבוב יש ל-Audi עוד תכונה מרגיזה, ה-ESP יכול להיכנס במצב כזה גם אם הוא ב-off. מצד אחד, זה בטיחותי, מצד שני, זה אולי לא בדיוק מה שרצית שייקרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אה, לרגע חשבתי שה-Sportback 2.0T הוא ה-3 דלתות. תודה על התיקון :)

בכל אופן, לנסיעת מבחן הם יביאו את ה-3 דלתות, 2.0T עם DSG. (עם ה200 כ"ס)

לפי מה שזה נשמע, הרכב שונה לחלוטין מה-S3. הגיר שונה, הוא לא 4X4 אני מניח, המתלים שונים, המנוע...

חבל שאין לS3 תיבת DSG :(

לא השוותי את הרכבים הנ"ל ל120i. אם כבר להשוות, אז את המנוע 2.0 הרגיל של ה-A3 ושם אולי ה-120i לוקחת בגלל ההתנהגות. אבל לא ניכנס לזה.

מה ש-falou אמר זה בדיוק מה שמטריד אותי. ההיגוי, האחיזה, האיזון של הרכב. דברים שאני בהחלט מרוצה מהם ב-120i. המנוע זה לא הכל :)

האם ה-2.0T הרגילה עם צ'יפ יכולה להגיע לרמת הביצועים של הS3?

ד"א, איך ה-2.0T הרגילה לעומת הגולף GTI ? לפי ה-specים נראה שה-GTI קצת יותר חזרה. רק ה-GTI עולה 30 אלף פחות... (שתיהן עם DSG)

פורסם

לא הבנתי בסוף אם נסיעת המבחן תהיה על 3 דלתות רגילה והתבלבלת בשם, או שבאמת אאודי מציעים לך נסיעה על ספורטבק.

בנוסף למה שכבר נאמר, הספורטבק ארוכה יותר בכמה סנטימטרים וכבדה יותר מה-A3 ה"רגילה" וניתן להניח שיש לכך גם השפעה מסויימת על ההתנהגות, אם כי התוספת היא מאחור אז אולי ההשפעה לא כך כך גרועה... בכל מקרה נראה לי טפשי שאאודי מציעה למי ששוקל S3 לעשות סיבוב על הגרסא המשפחתית, הכבדה והארוכה.

לא נותר לי אלא להצטרף גם להסתייגויות שהעלה falou ובפרט לגבי ההגה. אם אתה עושה נסיעת מבחן, עשה לעצמך טובה - אל תעשה את זה בשעה שתתקע באיילון ותצטרך לחזור בלי להגיע לכביש נורמלי. עשה את זה בשעת צהריים, קח את הרכב לסופרלנד או משהו כזה, ותראה בדיוק למה הכוונה בעניין ההגה. אני מניח/מקווה/מאמין שברכב ספורטיבי כמו S3 ההגה טוב יותר (משוב לא יצליחו לייצר, אבל אין סיבה שעם setup נורמלי ההגה לא ירגיש טוב יותר). אבל חובת ההוכחה על אאודי. לא הייתי קונה רכב כזה יקר בלי לוודא את הנקודה הזו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אם אתה נהג מתקדם שאוהב למשוך את הבלימה לתוך הסיבוב יש ל-Audi עוד תכונה מרגיזה, ה-ESP יכול להיכנס במצב כזה גם אם הוא ב-off. מצד אחד, זה בטיחותי, מצד שני, זה אולי לא בדיוק מה שרצית שייקרה.

גם בA3 וגם בA6, כשהייתי על המסלול, אחרי שביטלתי לגמרי את הESP (יש לESP 2 רמות של כיבוי) - הוא לא חזר להתערב בשום שלב.

פורסם

you are welcome on board ;)

פורסם
לא הבנתי בסוף אם נסיעת המבחן תהיה על 3 דלתות רגילה והתבלבלת בשם, או שבאמת אאודי מציעים לך נסיעה על ספורטבק.

בנוסף למה שכבר נאמר, הספורטבק ארוכה יותר בכמה סנטימטרים וכבדה יותר מה-A3 ה"רגילה" וניתן להניח שיש לכך גם השפעה מסויימת על ההתנהגות, אם כי התוספת היא מאחור אז אולי ההשפעה לא כך כך גרועה... בכל מקרה נראה לי טפשי שאאודי מציעה למי ששוקל S3 לעשות סיבוב על הגרסא המשפחתית, הכבדה והארוכה.

לא נותר לי אלא להצטרף גם להסתייגויות שהעלה falou ובפרט לגבי ההגה. אם אתה עושה נסיעת מבחן, עשה לעצמך טובה - אל תעשה את זה בשעה שתתקע באיילון ותצטרך לחזור בלי להגיע לכביש נורמלי. עשה את זה בשעת צהריים, קח את הרכב לסופרלנד או משהו כזה, ותראה בדיוק למה הכוונה בעניין ההגה. אני מניח/מקווה/מאמין שברכב ספורטיבי כמו S3 ההגה טוב יותר (משוב לא יצליחו לייצר, אבל אין סיבה שעם setup נורמלי ההגה לא ירגיש טוב יותר). אבל חובת ההוכחה על אאודי. לא הייתי קונה רכב כזה יקר בלי לוודא את הנקודה הזו.

אכן התבלבלתי בשם. הסיבוב יהיה על ה3 דלתות, 2.0T עם DSG, לפי מה שהבנתי. זה אולי הכי דומה לS3.

באמת חבל שאין להם S3. בכל אופן, הנסיעה תהיה בחיפה, ככה שיהיו לי תנאי שטח טובים :)

ההגה באמת זה הדבר היחיד שמטריד אותי...

פורסם
גם בA3 וגם בA6, כשהייתי על המסלול, אחרי שביטלתי לגמרי את הESP (יש לESP 2 רמות של כיבוי) - הוא לא חזר להתערב בשום שלב.

למה שתי רמות ?

לחיצה קצרה זה ASR OFF, שזה בקרת משיכה,

לחיצה ארוכה זה ASR+ESP OFF, שזה ביטול בכל.

אני בודק את העניין הזה כבר כל החורף

עם ASR OFF אתה יכול לפרפר (עם כל ה-4 ) אבל מיני דריפט לא יצא כי הESP ימשיך להתערב.

כשהכל OFF אפשר באמת להתפרע.

פורסם

הבקרת יציבות בGTI באמת מתנתקת, אבל מתערבת במצב של החלקה + בלימה, למשל trail braking, מעל סף מסויים. צריך ללמוד את האוטו ואז אפשר לנהוג סביב זה, אבל בבלימה חזקה זה עדיין מתערב. בהתחלה חשבתי שזה יפריע, אבל זה לא. אני משער שבאודי זה דומה.

לגבי הS3, היא לא באה עם DSG בגלל תצורת יחידת ההינע - אין שילוב של מנוע לרוחב + קוואטרו + DSG באף אחד מהדגמים, גם לא בTT.

S3 ספורטבק עם DSG זה משהו שהייתי שמח לאמץ לחיקי.

בנוגע לA3 2.0T לעומת הGTI - בכל מקום, למעט אחד (אוטובלוג - אמריקאים, נו) הGTI הייתה העדיפה, חד משמעית. היא מרווחת יותר, מתקשרת יותר, הגה טוב יותר וקצת יותר זולה. בארץ אמרו שהA3 עדיפה, ואמנם אני מכבד את "אוטו", אבל אני מכבד יותר את CAR וEVO.

אגב, גם במבחן hot-hatch גדול שערכו CAR לפני בערך שנה, הגולפים (GTI וR32) עשו לS3 בית ספר, מבחינת התנהגות וכיול. המנוע של הS3 משתמש בטורבו גדול יותר מאשר זה בGTI\A3, מה שמוביל לתגובה פחות חדה, פחות עידון ויותר השהייה (אבל כנראה, כשמגיע הכוח אז מגיע).

אני לקחתי בסוף את הGTI אחרי התלבטות ארוכה, עם DSG, ואני לא מתחרט לרגע. זה אוטו מאוד מרשים ומאוזן, ואם להחליף אותו, זה יותר בגלל שעמום מאשר צורך.

מה שכן, הייתי שמח לכוח הנוסף של הS3...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
למה שתי רמות ?

לחיצה קצרה זה ASR OFF, שזה בקרת משיכה,

לחיצה ארוכה זה ASR+ESP OFF, שזה ביטול בכל.

אתה אומר בעצמך שיש 2 רמות;

הראשונה כיבוי ASR והשניה כיבוי ESP + ASR.

בכל מקרה, כמו שאמרת (ואמרתי לפני זה) כשהכל OFF - הוא לא מתערב באמצע ובהחלט אפשר להנות :twisted:

פורסם

הזמנתי נסיעת מבחן גם על הגולף GTI, בתור מתחרה לA3 2.0T. שתיהן 3 דלתות DSG.

אבל שום דבר לא מתקרב לS3. הכל עניין של תקציב, כי ההפרש בין הGTI לS3 קרוב ל100 אלף שקל.

• תוכן חדש...