Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קרור נעלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח להעזר במומחיותכם. ברשותי פורד פוקוס שנת 2002 - העומד לשימושה של אישתי. במאי שנה שעברה התחילו להעלם המים מהמיכל (נוזל קרור כתום). המוסך איתר סדק במיכל המים והחליפו ומאז הבעיה נעלמה. לפני כשבועיים הודיעה לי אישתי שהמנוע מתחמם. בדיקתי העלתה כי נוזל הקרור נעלם קליל ממיכל העיבוי. מילאתי בבוקר יום ג' את המיכל עד למקסימום ונסעתי בו. לאורך כל היום המנוע לא היה חם ומד הטמפרטורה עמד על חצי מהסקאלה

בסוף היום המיכל שוב היה ריק לחלוטין. ביום ד' מילאתי שוב ונסעתי - לא היה חימום של המנוע. בסוף היום היתה ירידה של המיים אך לא באותו יחס כמו ביום ג'.

נכנסתי למוסכניק - והוא בדק את המערכת בבלחץ מיים ומדווח שאין נזילות. לשאלתי להיכן נעלמו המיים ענה שיתכן וקיימת התאיידות בראש המנוע וזה עסק יקר. נראה לי שהוא מושך לכיוון יותר "מעניין" לטעמו.

אילו אפשרויות ניתן לבדוק ולנטרל לפני שמגיעים למסקנה שיש נזילה בראש מנוע ?

פורסם

תבדוק מתחת לרכב ובתא המנוע ותנסה לזהות נזילת מים.

במקביל תבדוק בתוך הרכב מתחת לשטיחים הקידמיים שלא רטוב שמ יכול להיות גם מהרדיאטור של החימום .

פורסם

כדאי לפנות למכון שמתמחה ברדיאטורים ויש לו ציוד ייעודי לבדיקת לחץ של מערכת הקירור.

ההבדל בינו לבין החברה- האבחון קצר ולעניין וללא משיכות לצד כזה או אחר.

בדיקה בלחץ של מערכת הקירור תתן תשובות מדוייקות לגבי קיומן או אי קיומן של נזילות מהמערכת (צינורות מיים /רדיאטור/פקק רדיאטור שהקפיץ שלו התעייף.

אם הרכב לא התחמם יהיה לא פשוט לאתר את התקלה אבל לטובתך כדאי מאוד שהיא תאותר לפני שיגרם נזק מיותר לראש המנוע,ללב ולכיס.

היו כאן שרשורים שדיברו על תופעה סידרתית של סדק במיכל העיבוי ולמרות שהוחלף אחד כזה אין לשלול את האפשרות לתקלה דומה שוב.

בנוסף מומלץ לפתוח בזהירות כשהרכב קר את פקק השמן ולראות אם יש עליו סימני קצף לבן /טחינה.

אם יש כאלו יש פריצת אטם ראש מנוע .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הציוד ברשות מכון רדיאטורים הוא זהה לזה של המוסך. אתה צריך בדיקה של מוסך יותר סבלני שימצא את מקור הנזילה וגם אם זה ראש המנוע שיאבחן זאת בוודאות.

פורסם

אני מצטרף לדניאל, לגשת למוסך מקצועי וסבלני. לעיתים לוקח זמן לאתר נזילות, לפעמים צריך להעמיד את הרכב כמה שעות עד שיתקרר, אחרת לא רואים שום נזילה בבדיקה. בנוסף יתכן והנזילה ממשאבת המים שמבריחה מים מהציר בעת סיבוב המשאבה. בקיצור יש הרבה אפשרויות, לדעתי המשך לעקוב, יכול להיות שנוזל הקירור התרוקן לחלוטין, הוספת מים ולא ניקזת אוויר ולכן בסוף היום ראית שהכל נעלם, אם אתה אומר שלמחרת נעלם פחות זה גם הגיוני. בקיצור מוסך בהמלצה.

• תוכן חדש...