Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שתי בעיות שקשורת למערכת הקירור:

מאז שהתחילו ימי החורף הקרים נראה כאילו הרכב פשוט קר כל הזמן ואינו מצליח להתחמם אלא לאחר נסיעה מאוד ממושכת.

נראה כי שעון החום מזייף ולא מראה את מצב בחום האמיתי מכיוון שגם כאשר המנוע חם לעיתים השעון נמצא ממש לגמרי המפלס התחתון.

ברכב ישנם שני חיישנים שיושבים על הבלוק ממש באיזור שדרכו נכנסים המים( האחד בעל שני חוטים והשני בעל חוט אחד), למיטב ידיעתי, הראשון (בעל שני חוטים) זהו חיישן החום שמפעיל את הוונטה והשני (חוט אחד) אמור להציג את הטמפ' בשעון החום.

יש לי מס' שאלות בנושא:

1. האם זה אכן תפקידם של כל אחד מהחיישנים וכיצד ניתן לוודא את תפקודם (יש ברשותי וולטמטר).

2. האם הסיבה לכך שהרכב קר רוב הזמן יכולה להיות תרמוסטט תקול בלבד?

3. מה מיקומו של התרמוסטט ברכב (יושב על הפלאנג' שמחבר את צינור הרדיאטור לבלוק?)

4. כיצד ניתן לבדוק את תקינות התרמוסטט ועד כמה זה מורכב להחליפו?

5. שאלה אחרונה, מה מחירם פחות או יותר של יוניט חום / טרמוסטט תחליפיים?

אם מישהו בקיא באופן כללי במערכת הקירור של רכב זה ויש לו סכימה כלשהי שמתארת את מערכת הקירור אני ישמח לקבל.

תודה מראש על התשובות.

פורסם

בכדי לבדוק את החיישנים תחבר את ה+ לחיישן ואת ה- לקצה השני של החיישן (או ל- של המצבר) , מיד לאחר שהנעת את הרכב כשהרכב קר, ותרשום את הקריאת המתח, תעשה כך גם לחיישן השני , תחבר רב מודד במצב מדידת מתח

לאחר מספר דקות שהרכב יתחמם, או שתעשה נסיעה כדי שיתחמם תבדוק שוב את הקריאות, מה שהשתנה זה הקריאה של שעון הטמפ' ,

או שתנסה למדוד את התנגדות החיישנים כשהרכב קר , ולאחר שנסעת איתו והוא התחמם קצת, חשוב מאוד למדוד את הקריאה שהרכב כבוי לחלוטין ואפילו אם תתוכל לנתק את החיישנים לפני כל מדידה.

(האמת בשיטה של מדידת ההתנגדות אני לא בטוח אם החיישן הזה משנה את התנגדותו כתוצאה מהחום או שהוא עובד בצורה אחרת שהוא מוציא זרם יחסית לחום )

אם וונטה אחת היא מכאנית שמסתובבת על ציר משאבת המים( כמו בסובארו) אז אתה יכול לתפוס אות כשהרכב כבוי , ואז שחבר יניע את הרכב ותמשיך לתפוס את הוונטה זה יעזור לרכב להתחמם יותר מהר וככה תוכל לחסוך בזמן ולמדוד את הקריאות של החיישנים,

בקשר לשאלתך השניה, יכול להיות תרמוסטט תפוס במצב פתוח או חוסר בתרמוסטט, או שאם יש לך 2 וונטות אז שתיהן עובדות קבוע.

בקשר לשאלת השלישית אני לא בטוח אבל אני חושב שכן.

שאלתך הרביעית, כשהרכב מונע כמה דקות תיגע בצינור ראדיאטור העליון והתחתון ותוודא ששניהם חמים , או שתפרק אותו ותבדוק אם הוא נפתח במים חמים.

כמה מסובך לפרק? לא יודע אבל קח בחשבון שתצטרך למלא מים מחדש, ויתכן אפילו להשתמש בסיליקון בכדי לאטום את בית הטרמוסטט , אז רצוי שאת הפירוק יעשו במוסך, ועדיף בכל מקרה להחליף לטרמוסטט חדש, לא יזיק.

בקשר לשאלתך החמישית , לא נראה לי שזה יהיה יקר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...