Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש תחליף טוב לפיברגלאס.

הבנתי שיש חומר דמוי\שהוא פרספקס (לא הבנתי בדיוק את האדם שניסה להסביר לי) דק שבעזרת חום מקבל את הצורה שאני מעוניין ולאחר שמתייבש נהייה חזק כמו פיברגלאס.

כמו כן עוד כמה שאלות:

1) האם מוכרים בארץ קארבון פייבר? (במידה והתשובה היא כן אז היכן).

2) יש עוד דרכים לייצר פלסטיקה חוץ מהדרכים שהוזכרו לעיל? (פיבר\קארבון וכו').

תודה רבה ושבת שלום.

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

נאור,פרספקט\פולי-קרבונט הם שני חומרי פלסטיק שקופים אשר מגיעים בלוחות.אומנם בחימום ניתן ליצור בעזרתם צורה אך יש בדבר קושי מסויים ויש צורך לדעת את מגבלות החומר.

שני הפלסטיקים הם לא "דמוי" פייבר.

פיברגלס הוא חומר שונה לחלוטין הן בסוג החומר,בצורת העבודה ובחוזק.להגיד מה בין שני החומרים יותר חזק(פיבר\פולי) זה תלוי בכמות הסיבים-עובי לעומת עובי הפלטה והצורה המתבקשת.

בארץ ניתן למצוא קארבון(או בשפה העברית,סיבי פחמן) במספר מקומות,אם אתה מאזור הצפון אני יכול להמליץ לך על מקום.

פלסטיקה,פייבר וקארבון הם שלושה חומרים שונים לחלוטין ובעלי תכונות שונות,כל דבר למטרתו.

בברכה,בן.

Got To love It

פורסם

לגבי פיבר-קרבון - מוכרים בארץ

ההבדל הוא ששכבה אחת של פיבר קרבון חזקה כמו שלשוש שכבות של פיבר-גלאס באותו העובי והוא שוקל חצי מהמשקל של הפיברגלאס. מאוד יקר! 200 שקל למטר רבוע.

מטר רבוע של פיבר לעומת זאת יכול לנוע בין 30 ל60 שקלים.

פיברגלאס כמו שאתה מכיר אותו זה לא מה שאתה חושב, פיבר-גלאס הכוונה היא בתרגום ישיר - סיבי זכוכית.

זה בד שעשוי מסיברי זכוכית (במקרה של קרבון הבד עשוי מסיבי פחם) וכששופכים עליו פוליאסטר ביחד עם מאיץ ומקשה הפוליאסטר נספג לתוך סיבי הזכוכית וכשהוא מתקשה ביחד איתם אתה מקבל חומר חזק מאוד שאנחנו קוראים לו "פיברגלאס" כאשר בתכלס זה רק הבד.

התוצאה הסופית היא בעצם פלסטיק מחוזק בסיבי זכוכית reenforced fiber glass.

יש כל מיני תרכובות פלסטיק שניתן להמיס לקבלת צורה - החסרון יכול להיות חוסר עמידות לחום - לא מתאים לרכב בארצנו.

ויש את הפרספקס.

אני לרוב רוכש את חומרי הגלם לפיברגלס אצל "אלגד" באזור המסגר בתל-אביב.

אפשר גם לרכוש בחנויות הDIY כגון אייס, הום סנטר, היפו, רוזנפלד וחברים... אבל הם מוכרים פוליאסטר מואץ שהוא גם בעל גוון צהבהב ולוקח לו הרבה יותר זמן להתקשות.

www.elgad.co.il

ולהבא - תריץ חיפוש.

נ.ב - לפני שאתה מתחיל לעבוד עם החומר תריץ חיפוש ותראה כמה אזהרות רשמתי כאן וגם וותיקים אחרים לגבי הסכנה שבעבודה עם החומר הזה - נפיץ, מתלקח מעצמו - מאוד מסוכן!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

30-60? יקר.

מטר רבוע עולה החל מ15 ש"ח לאריגה עדינה ומגיע ל35-40 לסיבים גסים.

200 שקל,תלוי איזה אריגה ואיזה עובי הקארבון,ניתן גם למצוא יותר זול.

אם אתה מאזור הצפון גש לקידרון פלסטיקה בע"מ אשר נמצאים באזור תעשיה ק. חיים.

בן.

Got To love It

פורסם

להגיד 30-60 זה יקר , או 200 זה יקר זה באוויר. זה כמו להגיד כמה עולה רדיו דיסק ? 2000 ? אז יקר .. ראיתי ב 1000.

יש הבדלים עצומים באיכות של הבדים האלו (אני מדבר כרגע בעיקר על קרבון). הכל תלוי לאיזה תכונות אתה צריך את האריג.

יצא לי לעבוד עם אריגים שעולים 150 למטר מרובע ולעבוד עם אריגים שהוזמנו מאיטליה שעלו פי כמה וכמה עבור מטר מרובע . תחום החומרים המרוכבים הוא תחום מודולרי מאוד וזה היתרון הגדול שלו. הבסיס של חומרים מרוכבים זה שהם מרוכבים - הם מרוכבים על מנת שנוכל לקבל תכונות מסוימות שדרושות לנו. וזה כמובן גורר קשת מחירים גדולה מאוד עבור כל ספסיפיקציה.

בהקשר זה , להגיד שקרבון חזק פי שלוש מפיבר - גם זה לא נכון. לדוגמא אותו מבנה מפיבר יהיה חזק יותר מקרבון עבור מאמצי גזרקה (מכת פטיש לדומא). בסף הכל לקרבון יש תכונות חוזק מהטובות שבחומרים ביחס לחוזק מול משקלו. אבל לא כל דבר יעיל לבנות מקרבון נטו .. סתם לידע כללי ..

פותח השרשור - תסביר אולי מה בעצם אתה רוצה ליצור ואולי נוכל להיות יותר יעילים ביעוץ ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר מחזק את מה שאמרת.

קארבון יכול להגיע למחירים גבוהים לאריגה מסויימת.

קארבון לעומת פיבר עמיד במאמצי פיתול,משיכה אך כמו שאמרת בגזירה הפיבר יותר חזק.

אם הבחור מדבר על בניה לרכב לא נראה לי שיש צורך בקארבון אפשר להסתפק בפיבר,הוא עושה את העבודה :)

Got To love It

פורסם

עבור בניה לרכב לא רק שאין צורך זה הרבה פחות יעיל והרבה יותר יקר לבנות מפיבר. שוב , אם נדע מה בדיוק הוא רוצה נוכל ליעץ בצורה פרקטית יותר ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עבור מאמיצים של חומר

יש חשיבות למלכד שלו (לדבק זאת אומרת ).

תתיעץ עם מהנדס בחנות והא ימליץ לך בדיוק על מה אתה צריך

זה לא נכון להגיד שמביחנה אבסולוטית קרבון פייבר יותר טוב מפייבר גלס

יש איזה 60 סיבים בכמה משפחות וגם איזה 60 מלכדים שאני מכיר .

תגדיר את הדרישות ותשאל בחנות .

• תוכן חדש...