Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

ידוע לי שפנסים קדמיים ראשיים לרכב נחשבים כאביזר בטיחות, משמע המכס לא צריך לגבות עליהם דמי שחרור.

איך מתבצע תהליך השחרור של כזה פריט?

פורסם

לא נראה לי שזה פריט בטיחות.

אם כי על מרכיבי תאורה יש מע"מ בלבד.

לא צריך להיות שום דבר מיוחד בפרוצדורת השחרור שלהם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

פנסים הם אביזר בטיחות.

פעמיים קיבלתי זוג פנסיים אחוריים של קורסה. הגיע לדואר שקרוב לבית ולא שילמתי שקל על מסים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אין צורך בתקן לפנסים?

זה מוזר..

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אז על פנסים משלמים רק מעמ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בוקר טוב

אתה קופץ למשרד התחבורה שנמצא בת'א,עם קבלות קנייה של הפריט, בעצם כל המסמכים שיש ברשותך.

מקבל אישור מאיזה בחור שנמצא בקומה שלישית (אני כבר לא זוכר). עדיף שתתקשר ותשאל מה הפרוצדורה.

ועם האישור הזה אתה הולך למכס בנתב"ג - ממ"ן אם אני לא טועה ומוציא את החבילות.

אם זה אביזר בטיחות או לא? ואיך זה משנה? -אינני יודע. אבל כל פריט לרכב שנכנס לארץ בדרך זו מחייב אישור של משרד התחבורה. אני כבר הבנתי למה הם כאלו לחוצים.

שיהיה בהצלחה -זה סיפור לא פשוט. הרבה בירוקרטיות ושלא נדבר על אגרות.

פורסם

מצאתי מסמך בנושא נכון לשנת 2002, אני לא יודע עד כמה הוא מעודכן.

אך כמו שכתוב שם יש פתור מלא ממס על מספר פריטים בודדים כגון:

א. רפידות בלמים, דסקיות בלימה, תופי בלם, צמיגים, פנסים ומגבים (חלפים בטיחותיים עם שכיחות החלפה גבוהה באופן יחסי).

א. מערכת ABS, כריות אוויר וכן מושבי בטיחות לילדים (חלפים בטיחותיים שמחירם גבוה).

א. ממיר קטליטי (חלף שתרומתו לאיכות הסביבה מכרעת ומחירו גבוה ביותר).

מרשימה זו עולה, כי חגורות הבטיחות אינן מוגדרות כאביזרי בטיחות המזכות בפטור מלא ממס. אי הכללת אביזר זה ברשימה מבוססת על ההנחה שהחלפת חגורות בטיחות אינה שכיחה. כיוון שלדברי מר סופר, המטרה היתה לשמור ככל הניתן על שיעורי מס אחיד ועל רשימה מצומצמת ומוגדרת של אביזרים, כדי למנוע ככל הניתן ניצול לרעה של שיעורי המס, נותר אביזר זה מחוץ לרשימה. יבואני הרכב הסבירו שהבלאי על אביזרים אלה נמוך ביותר, והוא נגרם בעיקר בעקבות תאונות. במצב זה מי שנושא בעלות התיקון הן חברות הביטוח, שרגישותן למחיר נמוכה. עם זאת, קיימת אפשרות שבה הצרכן משלם את מחיר חגורות הבטיחות בצורה עקיפה, דרך פרמיות הביטוח [רשימה של האביזרים שנהנו מפטור ממס לפני הרפורמה, שעליהם הציעה הוועדה לעניין מיסוי חלקי החילוף לרכב לבטל את הפטור ממס, מפורטת בנספח א'].

• צוטט מהמסמך המצורף

http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00542.rtf

מקווה שעזרתי,

תומי

פורסם

אז על כל הפריטים שרשמת רק משלמים מעמ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

באותו עניין.

פנסים קדמיים, אנג'ל-אייז ועדשה לאיביזה קופרה 07, מישהו מכיר? יודע מהיכן ניתן לקנות ?

עדיפות לקנייה בישראל.

בתודה מראש, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...