Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את המערכת שלי אתם יכולים לראות בחתימה.

הבעייה שלי היא כשהאוטו מונע ואני נותן גז שומעים אז זה במערכת(רעשי אלטרנטור).

את ההתקנה אני ודוד שלי (שהוא מוסכניק) עשינו.

בצד אחד של האוטו (שמאל) עובר כבל החשמל (4 גייג) ובצד השני(ימין) עוברים כבל הRCA והכבלים של הרמקולים.

ניסיתי לחבר כבל RCA ישירות מהרדיו-דיסק אל המגבר וזה לא עזר.

שמעתי שאפשר לשים דבר שנקרא משקט וזה פותר את הרעשים, זה מומלץ?

יש לכם עוד פתרונות בשבילי כי כבר אין לי הרבה מה לעשות.

עוד משהו קטן ,מידי פעם שאני מדליק את המערכת יש פיצוץ כזה, מה לעשות שזה לא יקרה שוב?

האוטו שלי הוא טויוטה קורולה 98 אם זה עוזר לכם.

תודה רבה לכל מי שיעזור לי.

ד"א אני עוד שבועיים בערך יחליף את הרדיו-דיסק לפיוניר פרימייר 8600,

יש סיכוי שאחת מהבעיות האלו יפתרו אחרי החלפת הרדיו-דיסק?

המערכת למכירה בקישור למטה:

http://www.carsforum.co.il

/vb/showthread.php?p=1810490#post1810490

פורסם

היי עדן =) כמה פעמים אני צריך להגיד לך להרים טלאפון בבעיות כאלה ? בשביל מה יש דודים שעוד גרים 10 מ' אחד מהשני ?

תראה הבעיות האלה יכולים להגיד מהמון מקומות והאופציות כאן רכבות מאוד ...

נתחיל בבעיות הידועות יותר :

1. התקנה לא נכונה.

2. חיוט לא תקין .

3. מנחטי rca של 2 שקל.

4. תבדוק שאין לך לולאה בכבל הארקה.

5. תבדוק את ההלחמות של שקעי ה - RCA במגבר.

5. תחליף את הרדיודיסק זה הההההסאונד.

תלוי מאוד גם בסאוד שאתה שומע איזה סוג של סאונד הלינג הזה יכול מאוד לכיוון אותך לבעיה , תעבור על הצליל הצורם לפי המאמר.

אני יכול להרחיב עוד אבל תבדוק קודם את אלו ורק אז נדבר. אני ימשיך לעזור לך .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

בתור התחלה - האם ערכת חיפוש בנושא רעשי אלטרנטור ?

כהמשך וכבעל טויוטה 98 אני לא נתקלתי בבעיה כזו והמערכת שלי קצת יותר "כבדה" משלך ,

אני מניח שהבעיה היא בחיבורים , אולי איזה כבל משוחרר , ולגבי ה"פיצוץ" הייתי בודק גיינים במגברים.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

בקשר לדעת אם הבעיה באה מהרדיו דיסק כמו שאני מכיר אותך אתה בטוח מת לדעת יש איזה שיטה ששמעתי עליה דיי מזמן .

1. כבה את המגבר ושאר הרכיבים.

2. נתק את ה RCA מהמגבר.

3. הפעל את המערכת ותסעה , תלחץ על דוושת הגז כמובן .

תגיעה למסקנה :

אין רעש - הבעיה מהHU.

יש רעש - הבעיה לא מהHU.

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

ערכתי מספיק חיפוש וזה לא בדיוק עזר לי.

כבעל קורולה כמו שלי באיזה צדדים עוברים אצלך הכבלים?איזה כבלים עוברים באיזה צד?

אני עוד מעט יצלם תמונה של הארקה של המגבר, יכול להיות שהיא לא מחוברת טוב.

יש לכם טיפים בשבילי כי אין לי הרבה מה לעשות?

לפי דעתי ההתקנה לא הייתה טובה, איך אפשר לתקן את זה?

מה לגבי המשרט רעשים הזה?

עוד שאלה קטנה לבעל הקורולה - יש לך קבל באוטו?

1. התקנה לא נכונה - יש מצב גדול.

2. חיוט לא תקין - אין מצב, קניתי חיווט איכותי 4 גייג לרכב

3. מנחטי rca של 2 שקל - תסביר לטיפש כמוני מזה אומר.

4. תבדוק שאין לך לולאה בכבל הארקה - תסביר לטיפש כמוני מזה אומר.

5. תבדוק את ההלחמות של שקעי ה - RCA במגבר - המגבר חדש לא ניראה לי שזאת אמורה להיות בעייה אבל בכל זאת אני יבדוק את זה

5. תחליף את הרדיודיסק זה הההההסאונד. אמרתי לך כבר בערך בעוד שבועיים.

בקשר לדעת אם הבעיה באה מהרדיו דיסק כמו שאני מכיר אותך אתה בטוח מת לדעת יש איזה שיטה ששמעתי עליה דיי מזמן .

1. כבה את המגבר ושאר הרכיבים.

2. נתק את ה RCA מהמגבר.

3. הפעל את המערכת ותסעה , תלחץ על דוושת הגז כמובן .

תגיעה למסקנה :

אין רעש - הבעיה מהHU.

יש רעש - הבעיה לא מהHU.

יעקב

יש עם זה קצת בעייה, ברגע שאני ינתק את המגבר לא יהיה מאיפה לשמוע אם עדיין יש לי רעשי אלטרנטור כי הקומפוננט והסאב מחוברים למגבר וניתקתי את האחוריים.

פורסם

"לולאות הארקה\אדמה

לולאה בהארקה נוצרת כאשר הארקת אודיו (החלק החיצוני של ה-RCA) מחוברת ל"אדמה" (מרכב הרכב) בכמה מקומות. המקום היחיד להארקת אודיו הוא במכשיר הרדיו-דיסק. אם תבדקו עם מולטימטר התנגדות בין ההדק החיצוני של קונקטור ה-RCA שיוצא מהמכשיר למינוס של המכשיר, ההתנגדות אמורה להיות אפס (זאת אומרת קצר). אם המוליך העוטף של RCA מחובר בעוד מקום חוץ מהרדיו-דיסק ל"אדמה" (למשל במגבר) קיבלתם לולאה. הדבר קורה מכיוון שהתנגדות גוף הרכב רחוקה מלהיות מוליך-על, זאת אומרת התנגדותו אינה אפסית. הדבר גורם להפרשי פוטנציאל בין שתי הנקודות, וכתוצאה מכך נוצרים רעשים."

נלקח מאתר אחר (שנתתי לך 2 הודעות שלי למעלה). אין הסבר יותר פשוט מזה.

אני זוכר את הסט כבלים שקנית , אם אני לא טועה אין לך שם כבל RCA של 2 שקל , מינימום 10 .

אני עדיין בטוח באופציה הראשונה כמו שכתבתי ואני רואה שגם אתה , תעבור אצלי מתישהו נעביר סריקה קצרה .

אתה צריך שוב לבדוק את הכבלים של הרמקולים אם הם המקוריים ואם לא מה הרמה שלהם בכלל , עובי וכו'... ערוך חיפוש על כך כדי לדעת עוד .

החלפת הרדיו דיסק הייתה בצחוק =) ציניות קצת :) אני יודע שאתה מחליף אותו בעוד שבועיים, ד"א אליקו זה הבחור שדיברתי איתך על הרדיו דיסק שהוא רוצה לקנות היום .

בברכה

יעקב

פורסם

יש עם זה קצת בעייה, ברגע שאני ינתק את המגבר לא יהיה מאיפה לשמוע אם עדיין יש לי רעשי אלטרנטור כי הקומפוננט והסאב מחוברים למגבר וניתקתי את האחוריים.

קודם כל , מנהלים מצטער על ההודעה הכפולה . פשוט לא שמתי לב הוא ערך את ההודעה וכבר הגבתי לפני לא שמתי לב .

חבר בצורה צולעת את הרמקולים ככה סתם עם כבל פשוט .

רק כדי לבדוק את העניין סיפור של 10 דקות הכל .

יעקב

פורסם

אצלי כמובן שהצדדים נפרדים לכבלי הרמקולים והחשמל בדומה להתקנה שלך ,

אין לי קבל אבל יש לי חיזוק של "3 הגדולים" במנוע.

תוכל לעבור אצל מתקין מערכות לבדוק מה לא תקין ,

תוכל להגיע לאחד המפגשים ונשמח לעזור ,

תתחיל בבדיקת כל חיבורי החשמל - הפלוסים והמינוסים וכד'.

תומר.

פורסם

עדן אל תנסה להסתמך על המערכת של תומר הבנאדם התקדם 3 צעדים קדימה , שיפור שלושת הגדולים ממש לא אופציה רלוונטית ונדרשת בשלב הזה של המערכת שלך .

כמובן תומר אם תוכל לעזור לו בעוד מקומות עקב נסיונך מאוד יעזור .

יעקב

פורסם

אני נתקלתי בקטע של "פיצוצים" עקב חיבורי חשמל לא תקינים וחיבורי RCA רופפים \ RCA דפוק.

לגבי הרעשים , יש לשים לב מהו תוואי סלילת הכבלים ואת זה צריך לראות בעיניים .

תומר.

פורסם

אני ממש חושב שההתקנה היא זאת שגרמה לבעיות.

צילמתי את החיבור מינוס של המגבר

לפי דעתי משהו בחיבורי המינוס לא תקין או שבאיזור הרדיו-דיסק הכבל RCA והכבל של הפלוס ממש קרובים אחד לשני

תומר תוכל להסביר לי בדיוק מה אומר ואיך לבצע את 3 הגדולים?

מכל החיפושים שעשיתי מדברים פה רק על 3 הגדולים ולא מסבירים מה לחבר ולאיפה.

03022008190.jpg

03022008191.jpg

פורסם

נזכרתי עכשיו בכמה פרטים שאולי יעזרו לפתור את הבעייה הזאת.

בשבועיים הראשונים שהמערכת הייתה מותקנת רק הסאב המגבר והרדיו דיסק היו מחוברים, לאחר שבועיים חיברתי את המורל.

בשבועיים הראשונים לא היה זכר ליללת אלטרנטור ורק לאחר חיבור המורלים בדלתות החלו הבעיות האלו.

כבל הREMOTE שלי נמצא בתוך כבל הRCA (כבל ממש קטן ושחור,

ועכשיו שאני חושב על זה הוא כנראה אמור לשמש כתוספת להארקה, תקנו אותי אם אני טועה).

בקיר האש באיזור שממנו יוצא כבל הפלוס עובר לידו גם כבל הRCA(שגם כולל בתוכו את כבל הREMOTE),

מה שיוצר בלאגן שלם באיזור הזה.

קראתי קצת בפורום וראיתי שאפשר להגביר את הארקה של כבל הRCA וזאת בעייה ידועה במכשירי פיוניר, אני יבדוק את זה.

עוד משהו קטן, הכבלים של הוופרים והטויטרים מקומבנים בצורה בטורפת, סתם כבלים זרוקים שהיו בבית.

לסיכום:

כבלי הRCA והREMOTE והכבלים של הרמקולים עוברים באותה מסילה, ובמסילה השנייה עובר רק כלב ה+.

יש הרבה בלאגן באיזור הרדיו דיסק, כל הכבלים מתערבבים שמה.

הארקה של המגבר ממש לא בסדר לפי דעתי, אני כנראה יחבר אותה ליד הגלגל הרזרבי, וגם לא גירדתי את הצבע משם.

הכבלים של הטויטרים והוופרים ממש מקומבנים וצריך להחליף אותם

בקיצור יש הרבה מה לשפר במערכת, ובעתיד אני כנראה יעשה את 3 הגדולים

כי שמתי לב שבכל מכת באס האורות בתוך האוטו נחלשים בצורה משמעותית.

יש לכם עוד טיפים/כל מיני דברים ששחכתי שיעזרו לי?

אם יום שבת לא יהיה גשם אני יסדר את הכל, סנדורי אתה מוזמן לבוא.

תומר אני ישמח אם תענה לי על חלק/כל השאלות בתור בעל קורולה כמו שלי.

עוד שאלה לי אליך: לאיפה חיברת את הארקה של המגבר(אם ממש בלך אתה מוזמן לצלם)?

פורסם

לא יכלתי להתאפק עד יום שבת אז סיימתי עם זה היום ולאחר בדיקה מעמיקה שארכה כל הלילה הגעתי לתשובות הבאות:

כבל הREMOTE שלי נמצא בתוך כבל הRCA (כבל ממש קטן ושחור,

ועכשיו שאני חושב על זה הוא כנראה אמור לשמש כתוספת להארקה, תקנו אותי אם אני טועה).

זאת הייתה הבעייה, שחיברתי את יציאת הREMOTE בכבל אחר שהיה מחובר סתם באוויר הבעייה נפתרה!!!

בקיר האש באיזור שממנו יוצא כבל הפלוס עובר לידו גם כבל הRCA(שגם כולל בתוכו את כבל הREMOTE),

מה שיוצר בלאגן שלם באיזור הזה.

תוקן,

קראתי קצת בפורום וראיתי שאפשר להגביר את הארקה של כבל הRCA וזאת בעייה ידועה במכשירי פיוניר, אני יבדוק את זה.

ניסיתי את זה אבל זה לא היה קשור לבעייה שלי.

עוד משהו קטן, הכבלים של הוופרים והטויטרים מקומבנים בצורה בטורפת, סתם כבלים זרוקים שהיו בבית.

למרות כל הכבלים בקומבינה אין שום הפרעות ושום רעשים, כנראה שהכבלים מספיק טובים.

הארקה של המגבר ממש לא בסדר לפי דעתי, אני כנראה יחבר אותה ליד הגלגל הרזרבי, וגם לא גירדתי את הצבע משם.

חיברתי את הארקה למקום הרבה יותר טוב, ליד הגלגל הרזרבי ששם זאת בטוח השלדה ולא סתם חתיחת פח כמו מיקודם

בקיצור יש הרבה מה לשפר במערכת, ובעתיד אני כנראה יעשה את 3 הגדולים

לגבי 3 הגדולים, תומר אני מחכה לתשובה ממך.

יש לי עוד שאלה אליך תומר - את הכבל של הREMOTE לחבר בצד שמאל(הצד עם כבל ה+) או בצד השני?

תומר וסנדורי, ממש תודה רבה לכם, בלעדיכם לא הייתי מצליח לסדר את המערכת.

למנהלים - מצטער על ההקפצות, אחרי 30 דקות כבר אי אפשר לערוך.

פורסם

עם התקנה כזו אתה מצפה שלא יהיו לך רעשים העברת את הפלוס בצד אחד ואת ה-RCA בצד השני אבל ה-RCA עובר ליד הפלוס בקיר אש לפי מה שאמרת.

כל החוטים ליד המגבר צמודים אחד לשני פלוס ו-RCA המינוס לא מחובר כמו שצריך בקיצור התקנה חאפרית ביותר אז מה אתה מצפה שיהיה לך

תפרק הכל ותתקין מחדש כולל חיווט כמו שצריך לרמקולים מינוס קצר כמה שיותר רצוי שיהיה מחובר לברגים של הכיסאות ולא כמו שחיברת עם בורג קודח, לא לישכוח לגרד את הצבע את הRCA תחביא רחוק מהפלוס איפה שזה מיתחבר למגבר לעשות בידוד לחוטים כולל צינור שרשורי

בקיצור לא למהר קח את הזמן אם ההתקנה טובה אין שום סיבה שיהיו לך רעשים אלה אם אחד המוצרים פגום בהצלחה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

שלום שוב ,

שמח לשמוע שהדברים מסתדרים לאט לאט -

לגבי "3 הגדולים" - ישנו קישור לת'רד שרשמתי תחת הכותרת "קישורי אודיו - התקנות, פורומים, מדריכים וחנויות" בראש הפורום ,

כדי לחסוך לך , פשוט לחץ כאן ותגיע אליו : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=132447

ההארכה של המגבר שלי מחוברת לבורג גדול הנמצא מתחת\מאחורי המושבים האחוריים שמחובר לשלדה , קצת קשה לצלם את זה לצערי אבל מדובר בבורג בלתי ניתן לפספוס.

בהצלחה.

תומר.

• תוכן חדש...