Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חשוב לחץ אוויר בצמיגים בטמפ' שונות?

שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

כידוע לנו לחץ של גז כלשהו בכלי סגור משתנה בהתאם לטמפרטורה

מכאן באה השאלה שלי: כשהיצרן מבקש שיהיה 30 PSI בצמיג, לאיזה טמפרטורה הוא מתכוון ?

הרי יש הבדל בין מתי שאני ממלא בבוקר בחורף (קור אימים פשוט) ובין צהרי יולי-אוגוסט.

הבנתי שהקונצנזוס הוא למלא את הוראות היצרן, אבל זה ממש מעסיק ומבלבל אותי.

ועוד שאלה: הבנתי שמדי הלחץ בתחנות הדלק לא כל כך מדויקים. ראיתי ב ACE מד לחץ אוויר קטן ב 30 ש"ח. האם הוא אמין לדעתכם ? כדאי לקנות ?

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוויר ממלאים כאשר הצמיג קר לפי הוראות היצרן .

מד הלחץ בתחנות דלק מדוייק ואין סיבה לקנות מד חיצוני.

היית רוצה

מדי האויר בתחנות מזייפים בגדול

רק הבוקר מילאתי אויר:

40PSI במשאבה הדיגיטאלית בתחנה, בקושי 30PSI נמדד במד לחץ גרמני משובח.

שווה להשקיע במד לחץ טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוויר ממלאים כאשר הצמיג קר לפי הוראות היצרן .

מד הלחץ בתחנות דלק מדוייק ואין סיבה לקנות מד חיצוני.

כמה עולה אחד טוב ? משהו ב 20 ש"ח לא יספיק ?

היית רוצה

מדי האויר בתחנות מזייפים בגדול

רק הבוקר מילאתי אויר:

40PSI במשאבה הדיגיטאלית בתחנה, בקושי 30PSI נמדד במד לחץ גרמני משובח.

שווה להשקיע במד לחץ טוב.

קר זו מילה יחסית. באוגוסט יכול להיות 20 מעלות וזה יהיה קר. בחורף למשל 20 זה לא כל כך קר. שלא נדבר על הפרשים בין מדינות (ש 10 מעלות נחשב ליום נעים)

אז לאיזה טמפ' התכוון היצרן ? הרי לא הגיוני שבנאדם בסקנדינביה ימלא כמו בנאדם בדובאי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קר זו מילה יחסית. באוגוסט יכול להיות 20 מעלות וזה יהיה קר. בחורף למשל 20 זה לא כל כך קר. שלא נדבר על הפרשים בין מדינות (ש 10 מעלות נחשב ליום נעים)

אז לאיזה טמפ' התכוון היצרן ? הרי לא הגיוני שבנאדם בסקנדינביה ימלא כמו בנאדם בדובאי.

נכון אבל אם אתה ממלא פעם בשבועיים בערך אז זה לא משנה , כי העיקרון הוא שהצמיג יהיה מנופח גם כאשר הוא קר. כי אם תמלא לדוגמא כאשר הצמיג חם 30 PSI זה עלול להוריד לך אוויר בטענה שיש לך יותר לחץ אוויר וכאשר תבוא לסוע בבוקר לדוגמא כאשר הצמיג קר אז יהיה חסר אוויר.

אם כבר נפתח על זה נושא אז..

למה בפנצ'ריות ממלאים למשל 30PSI כאשר הגלגל אינו מורכב, האם הלחץ יהיה זהה כאשר הגלגל מורכב או לא?

זה משנה?

אני חושב שאין הבדל כי זה כמו נגיד שתקח בקבוק מלא במיים ותחלץ עליו עם הרגל (כאשר הפקק סגור ) אז המיים לא יברחו , אז אותו הדבר עם האוויר שבצמיג זה לא משנה אם יש עליו את המשקל של האוטו או לא , מלאת בו אוויר ושמת עליו משקל של האוטו האוויר מתפשט למקומות האחרים ולא בורח אל מחוץ לצמיג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שהבנתי את הקטע עם הטמפרטורה

ומה לגבי המד לחץ אוויר ?

אפשר לסמוך על אחד ב 30 ש"ח ?

כמה עולה אחד טוב ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו זמנים, אל תשכח שהטמפרטורה היא של הצמיג - לא של החוץ.. צמיג בנסיעה מתחמם ועובר את הטמפרטורה של הבחוץ, גם אם בחוץ 30 מעלות הצמיג עובר את הטמפרטורה הזו..

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו זמנים, אל תשכח שהטמפרטורה היא של הצמיג - לא של החוץ.. צמיג בנסיעה מתחמם ועובר את הטמפרטורה של הבחוץ, גם אם בחוץ 30 מעלות הצמיג עובר את הטמפרטורה הזו..

זו אחת הסיבות שאני רוצה לקנות מד לחץ אוויר - שאני אוכל למדוד בבית ולא בתחנה (=לאחר נסיעה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבדלי הטמפ' החיצוני זניחים, חשוב להקפיד על מילוי הלחץ כאשר הצמיג קר ואין צורך לקחת בחשבון את הטמפ' הסביבתית כשם שאין צורך להתחיל לקזז לחצי ניפוח צמיגים שאתה ממלא אויר בי"ם או בים המלח...:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המודדים הטאיוונים שעולים 30 ש"ח מספיקים בהחלט.

יש לך ספק? גש לפנצ'ריה, מדוד את לחץ האוויר שבצמיג ומיד בצע את אותה המדידה עם המודד שרכשת. להערכתי הסטייה תהיה בגבולות ה- 5%.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק - אבל צריך איזו נקודת יחוס.

אם ישנו פער גדול בין המדידות אז אין ברירה אלא ללכת לפנצריה אחרת כדי לקבל חוות דעת נוספת. :shock:

הרי ידוע שמי שמחזיק בשני שעונים לא יודע מה השעה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...