Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שוב מתבלבל! אין קשר בין דחיסה/מומנט ולחץ שמן מנוע, מאיפה אתה מביא את זה??

משאבת השמן אפקטיבית בהתאם לסל"ד שלה, ממש לא משנה מה מומנט המנוע באותו זמן. אם המנוע מסתובב 3000 סל"ד בעומס (האצה) או 3000 סל"ד ללא עומס (ירידה) לחץ השמן והספיקה יהיו זהים לחלוטין. המשאבה היא רק צרכן, בדיוק כמו האלטרנטור או משאבת המים, ובאמת שאי אפשר לקשר בין מומנט המנוע בזמן נתון לזרם הטעינה...נכון?

ללחץ העוקה משמעות אפסית בתרומה או בהפרעה לזרימת השמן ונגיד שהיה, אז המצב היה בדיוק להפך ממה שאתה טוען, מנוע עייף לחץ עוקה גבוה יותר אז לפי ההגיון שלך לחץ השמן אמור לעלות ולא לרדת ושיפוץ מנוע רק יוריד את הלחץ עוקה ולחץ השמן :shock:. ועוד דבר, כדי לנטרל לחצי עוקה יש לנו את נשם המנוע.

פיננסית, עלות החלפת מייסבים היא קטנה מול ביצוע חצי אוברול, שבעל הרכב יחליט מה להשקיע, אך אם אין סיבה לתקן יותר ממה שצריך אז למה לעשות זאת? אולי גם נשפץ את ההממסרה ונחליף מייסבי גלגלים? הרי הם בטח התיישנו ויש הפסדי מומנט יותר גבוהים? צריך להיות פרקטיים ולהתמקד נקודתית בפתרון בעיות של רכב ישן.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל צודק.

בסל"ד נתון, המומנט על ציר המשאבה הוא ההתנגדות שלה לסיבוב. זהו. זה בכלל לא מעניין מהו הגודל הפוטנציאלי של הכוח שמניע אותה. גם אם תשים בתוך הקרטר של הפורד מנוע של ג'מבו שכל תפקידו בעולם יהיה להניע את ציר המשאבה, עבור אותו סל"ד נתון, תקבל את אותו מומנט על ציר המשאבה ואת אותה ספיקה ולחץ ממנה והחוצה.

פורסם
דניאל,

נלקח למקום מענין, אני באמת חושב שאם ישנו רצון לחסוך וגם לחשוב על העתיד בצורה פיננסית יש להחליף לרכב אחר, בגלל הרבה סיבות, ולהעמיד את האסקורט לנסיעת פוזה פעם בחודשים. תחליף מיסבים, אני מסתקרן!

לגבי העקרון, תלוי על איזה עקרון מדובר, אני מדבר על עקרונות טפילים שלא נלקחים בחשבון וצצים לאחר הרבה זמן, אני נמשך אליהם משומה. בדיוק כמו זיהום אוויר שלא קיבל משמעות ואף "פעם" לא היה קיים. והנה תקן יורו 5-6-7.

מענין מאוד מה יעשה הבחור עם האסקורט שרוצה לחסוך וחושב על העתיד.

רמי הנכבד, בוא אני יקח אותך למקום מעניין מאוד, נניח שקניתי רכב אחר, שנתון 95-98 אני ייתן לך כמה נקודות למחשבה.

אני מדבר פה על העניין הכספי, כמו שאמרת אני רוצה לחסוך... (אתה תראה שלבסוף יהיה לי עדיף לעשות אוברול שלם ולא לעבור לרכב אחר)

1. העברת בעלות

2. יישור קו של הרכב. (ז"א טיפול גדול והחלפת צמיגים)

3. מצב המנוע והקילומטרז', רכב משנתון כזה יצטרך לעשות גם כן ראש מנוע בהמשך הדרך.

4.ממיר קטליטי- בארצנו בגלל מצב הדלקים המאוד "טובים" שיש לנו ממיר קטליטי מחזיק בסביבות 2-3 שנים שזוהי הוצאה בטוחה של 2 אלפיות לפחות.

5.ביטוח מקיף.

6. תקלות חשמל, ותקלות קטנות (חיישנים וכו..).

7. תיקונים יקרים הרבה יותר.

לאחר שראית את כל הדברים הנ"ל נחזור לפורד.

בפורד החמודה כל הדברים הללו כבר נעשו חוץ מהממיר קטליטי שאין לי, והביטוח המקיף שלא משתלם לעשות אותו, ושלא נדבר שהחלקים הם זולים ביחס לשנתון גבוה יותר.

ידוע שלאסקורטים יש מנוע מצויין ואמין אני יכול להתערב איתך שאני יסע עם הרכב במצב הזה וגם עוד חצי שנה לא יקרה כלום, צביקה יוכל להעיד לך על זה.

מצב הקילומטרז ברכב שלי הוא 280,000 שזהו רק 1400 ק"מ ממוצע לשנה! אני לא ימצא רכב בשנתון 95-97 במצב כזה.

מבחינת תקלות חשמל, ברכב כזה הכל מכני יש כולה 30 חוטים שמסתובבים בכל הרכב (ואפשר גם לטפל לבד) ברכב משנתון אחר הכל משתנה, מחשב רכב, תזמון הצתה, חיישנים למיניהם, ובא לא נדבר על ההשקעה העצמית שלי ברכב, הבנייה של הטמבון הקדמי (טמבון מקורי) על הריפוד החדש (מצורף תמונות), גלגלי מגנזיום, אגזוז זרימה חופשית של סברינג ועל המחשב שיש לי ברכב (פנטיום 4, 3GHZ) רק לבנות את התשתית של המערכת ברכב אחר ייקח לי 3 ימי עבודה, חוצמיזה ברכב הזה יש משהו מיוחד, אתה לא תבין זה משהו בהסטוריה שלו איתי, ואני לא מתכוון לוותר עליו אחרי כל זה.

אז לאחר שראיתי את כל הדברים הללו... האם באמת כדי לי לעבור לרכב אחר :?: ולא להשקיע גג 2K :?:

DSC01138.JPG

DSC01149.JPG

DSC01148.JPG

DSC01137.JPG

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

רמי שלום רב!

קראתי את תגובתיך הרבות המנוסחות נהדר, אך לצערי העובדות שציינת רחוקות, מהמציאות רחוק מזרח ממערב.

לא אחזור על התגובות של חברי דניאל ושל חנן גיפולוג, כי הם פרטו זאת בהרחבה, ואין צורך לחזור אחרי הסבריהם המנומקים, לגבי הקשר בין לחץ שמן ודחיסה,שברור שאין קשר ישיר בינהם).

רציתי רק להוסיף שאני חייב להסכים עם כל מילה של ישי פותח השרשור, בתגובתו האחרונה, לגבי כדאויות ההשקעה ברכב ישן, לעומת רכב מתקדם יותר, ביחס שבין עלות תועלת.

מכיוון שיצא לי לטפל ברכב של ישי, אני יכול להעיד, שמלבד מצבו המכני של המנוע, הרכב שמור יחסית לגילו.

ולאמינות והפשטות של רכבי פורד בעבר אין תחליף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היה לי רכב כזה בדיוק מודל 91, השנה שבה יצא גם הדגם המוזרק החדש של האסקורט, אחלה רכב.

מה שמוזר זה שהיה לי גם מנוע 1600 , ואני לא זוכר שהוא נראה ממש ככה, אולי זה כי אני זוכר מכסה פלסטיק עגול שחור שבו נמצא פילטר האוויר, אבל אצלך הוא מבוטל .

בהצלחה בשיפוץ.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

צביקה,

דבר ראשון תודה על התמיכה.

דבר שני, אחרי הטיפול שאני יעשה במיסבים\משאבה אני יצטרך לקפוץ אליך לכוונון של הקרבורטור. תתכונן ;)

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
היה לי רכב כזה בדיוק מודל 91, השנה שבה יצא גם הדגם המוזרק החדש של האסקורט, אחלה רכב.

מה שמוזר זה שהיה לי גם מנוע 1600 , ואני לא זוכר שהוא נראה ממש ככה, אולי זה כי אני זוכר מכסה פלסטיק עגול שחור שבו נמצא פילטר האוויר, אבל אצלך הוא מבוטל .

בהצלחה בשיפוץ.

עמית שלום רב!

שום דבר לא מוזר, ישי בעל הרכב ופותח השרשור, ביטל את בית המסנן אוויר המקורי, ובנה מסנן אוויר פתוח, בבניה עצמית.

מהיכרות אישית עם ישי, אני חייב לציין שהוא בחור צעיר כשרוני, ובעל ידים של זהב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמו שחשדתי, עכשיו הכל ברור, תודה על ההסבר.

שוב, אחלה רכב, שמור עליו.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ישי, אני כן מבין. אני גם מחובר למכוניות שלי, וחושב שאף אחד לא מבין אותי... אבל וואלה יש המון כאלו:-P

אני אית באותה הגישה, אם אתה פותח את המנוע להחלפת מיסבי קראנק, תעשה שיפוץ כללי, מאותה סיבה שאף אחד לא מבין אבל מדברים עליה המון. אם היית מבצע את העבודה לבד, תעשה מה שאתה רוצה מתי שתרצה. אבל קח בחשבון שעדיף שלא יהיו מדרגות אלא קו לינארי, שהוא הכי בריא לחלקי הרכב הפנימיים והחיצוניים.

הטענה שלי היא הסיבה שנוצרה פתאום, תקלה במיסבי הקראנק, התקלה היא הדלקות נורת לחץ שמן, ללא ידיעת הלחץ שמן באותו רגע שהנורה נדלקת. אני מנסה להבין את הסיבה ללא התירוץ של בלאי וזמן.

אני מסכים שהמומנט במשאבה הוא התנגדות צמיגות השמן. נכון אבל הוא גם התנגדות השמן, האנרגיה=כוח מגיע מתא השריפה, ולשם מהאנרגיה האצורה בדלק. התנגדות השמן הוא נגזרת של הכוח שפועל בקצה הכאפה, ששם המומנט המירבי להתנגדות הסיבוב של המשאבה. אני חושב שהמאמץ הכללי גדל עקב הסיבה שציינתי בתגובה הקודמת, וגרם ל"מדרגה".

כל עוד אתה לא מחליף את המיסבים, וחושב על זה, אתה גורם להגדלת החופש במיסבי הובכנה והטלטל, כיוון שהגל ארכובה שוקע בקצווה התחתון, וכל התנעת מנוע, הגל קופץ הצידה וגורם לתנודות. זה פןרד, הרכב יכול לספוג הכל, אבל תשמרו על הספיגה למתי שבאמת תצטרך אותה!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אני מסכים שהמומנט במשאבה הוא התנגדות צמיגות השמן. נכון אבל הוא גם התנגדות השמן, האנרגיה=כוח מגיע מתא השריפה, ולשם מהאנרגיה האצורה בדלק. התנגדות השמן הוא נגזרת של הכוח שפועל בקצה הכאפה, ששם המומנט המירבי להתנגדות הסיבוב של המשאבה. אני חושב שהמאמץ הכללי גדל עקב הסיבה שציינתי בתגובה הקודמת, וגרם ל"מדרגה". שוב, אין קשר - באמת חבל על מאמציך לנסות ולחבר בין שני האלמנטים כי הקשר לא קיים!

כל עוד אתה לא מחליף את המיסבים, וחושב על זה, אתה גורם להגדלת החופש במיסבי הובכנה והטלטל, כיוון שהגל ארכובה שוקע בקצווה התחתון, וכל התנעת מנוע, הגל קופץ הצידה וגורם לתנודות. כל התנעת מנוע הגל מתפס (לא קופץ) על המיסב, בין אם הוא חדש או לא, אני שוב לא מקשר בין הדברים, הרי מדובר בשחיקה קלה ביותר! זה פןרד, הרכב יכול לספוג הכל, אבל תשמרו על הספיגה למתי שבאמת תצטרך אותה!

הערותיי בסגול.

פורסם

חברה אני זקוק לעצתכם... אני כנראה הולך להחליף את המייסבים (במידה וזו הבעיה)

מה כבר כדי לי להחליף "על הדרך"? (אני מדבר כמובן רק על מכלולי המנוע)

לפי איך שהבנתי מבני כדי להחליף מיסבים וטלטל.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...