Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי מרק,

מה זה הידרומטר?

היי,

קיבלת תשובה מה זה הידרומטר אבל במצברים ההידרומטר עובד קצת בצורה שונה.

ראשית הצבעים שניתן לראות דרך 'עינית הקסם' מצביעים על מצב הטעינה של המצבר , צירפתי לך קובץ עם הסבר וצילום של המצבר המותקן ברכב שלי אחרי פריקה עמוקה (מתוכננת) של המצבר וניתן לראות את הצבע בעינית שהוא שחור.

ירוק=מצבר תקין

שקוף/צהוב=מצבר גמור ויש להחליפו (למעשה ההידרומטר מצביע שלמעשה רמת האלקטורליט נמוכה)

כיצד עובד ההידרומטר במצברים אני הסביר בפעם הבאה.

Battery Top-3.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני כמו הבחור שפתח את הנושא חיפשתי איפה אפשר לקנות במרכז מצבר בוש סילבר ובעקבות ההמלצות פה הגעתי לבכר דניאל" שיושב בראשון אכן כמו ההמלצות פה קיבלתי שרות מצויין והנחה על המצבר שיצא בסופו של דבר הכי זול שמאצתי

בקיצור ממליץ בחום!

פורסם

תודה לכל העוזרים, המצבר הוחלף במצבר Varta Blue Dynamic , 60Ah .

המצבר הוזמן דרך חבר בעל מוסך, כך שאת המחיר הסופי אני עדיין לא יודע.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
במידה וקיימים במצבר פקקים הניתנים לפתיחה ללא מאמץ אזי ניתן להוסיף מים מזוקקים.

אם קיימת מדבקה ללא שום אזהרה הורד את המדבקה ופתח את הפקקים בכדי לבדוק את גובה הנוזל.

אני לא ניתקלתי במצבר של שנפ 'ללא טיפול' המתאים להגדרה כמצבר ללא טיפול.

צר לי לבשר לך אבל המצברים תוצרת הארץ מבחינה טכנולוגית עדיין מפגרים לעומת מצברים תוצרת וורטא/בוש.

אם המחירים של וורטא/בוש היו סבירים יותר נראה לי שגם המוסכים המורשים היו מתקינים רק מצברים תוצרת חברות אלו שהם יותר מתאימים לדרישות הייצרן מבחינת עמידות ובטיחות של מצברים אלה.

אין לי פקקים "לפתיחה ללא מאמץ"

ישנם 2 פקקים גליליים קטנים בקוטר של עיפרון

מה המשמעות של העניין?

שאין צורך בטיפול במצבר?....

המצבר הינו שנפ לבן,אמור להיות ללא טיפול.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
הידרומטר הינו מכשיר שדומה מאוד במראהו למד טמפ' מכספית, אשר מודד את צפיפות הנוזל או את המשקל הסגולי של הנוזל.

למה זה חשוב? למשל כשאתה מוסיף מים מזוקקים או מי מזגן למצבר, אתה משנה את ההרכב הכימי של המים, והמשקל הסגולי משתנה. כמו כן אם זכרוני אינו מטעה אותי, ברוסיה למשל, בימי החורף צריך צפיפות מסוימת ובקיץ צפיפות אחרת. אם אני לא טועה הצפיפות לנוזל מצבר עומדת בערך על 1.2 גרם סמ"ק.

זה על רגל אחת.

"הנוזל" במצבר עופרת/חומצה נקרא אלקטרוליט והוא מורכב מחומצה גפריתנית H2SO4 וממים H2O.

בברכה - רפי לין :-)

שלום רפי,

אני מנסה להשמיש מצבר ששוכב אצלי שנתיים, שהוא בדרך אגב היילקס 97', עדין לא הבנתי:

1. אם אני מכין תמיסת חומצה גופריתנית ולוקח קריאה בהידרומטר 1.2 גרם לסמ"ק, וממלא את המצבר אני מביא לאיזון מחודש באלקטרוליט ותיאורטית המצבר צריך להיטען. פשוט מדי?

2. במצב של טעינה חיצונית, מה צריך להיות האמפר? כרגע אני טוען אותו ב 14 וולט וב 2.5 אמפר. כמה זמן צריך לחכות?

3. יש לי מצבר וורטה בן שנה וחצי שספג טעינת יתר 15-16 וולט במשך כמה חודשים ולדברי כמה חשמלאים "נשרפו בו תאים" האם ניתן לעשות איתו משהו? מה זה נשרפו בו תאים?

תודה על העזרה!

אבידן

• תוכן חדש...