Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק - אני בראיית הדיוט :grin: רואה כי צמיגות ה 10W-40 - יושבת במקום טוב באמצע

בין ה 5W-30 ל 15W50 .

במהלך עבודת המנוע - הצמיגות של השמנים אשר מאושרים ע"י היבואן :idea: נמצאת בחלק רב מהזמן, ללא קיצון - על 10W-40 .

לא מבין את ההוראה , כך גם בחברות שמנים הממליצות על שמנים ל 406 - ראה דוגמאות

http://www.aral-lubricants.de/oilguide/cont_4_8_0.php?send=models&category=1&make=127&range=1251

אפשר כי ההנחיה היא בגלל שמנים לא איכותיים חצי סינטטיים בדרגת צמיגות 10W-40 הנמצאים בשוק בישראל .

לכן כדאי לקנות שמנים איכותיים של יצרנים ידועים - AGIP ESSO ,ELF MOBIL וכו'

ובכל מצב - לדעתי הרעיון שלך לבצע החלפה כל כ 15,000 - כ טיפול שנתי לרכב הוא נכון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הכל יכול להיות, אבל אלו הן הנחיות היצרן (!).

אני סבור כי יש סיכוי ששמנים בצמיגות 5W30, 5W40, 15W50 עומדים בתקנים יותר גבוהים מאשר ה 10W40 הוותיק (ושוב, אני בטוח שישנם הוכחות שסותרות כל דבר כמעט שיכתב כאן בפורום - ועובדתית היא שקיים, אומנם במינון אפסי, שמן 10W40 סינטטי מלא [אם אני זוכר נכון של רויאל פרפל] אבל כנראה שהיצרן מדבר על הכלל ולא על היוצא מן הכלל - וכמובן שצריך לקחת בחשבון גם את התקופה שבה ניתנה ההנחיה של היצרן [ייתכן ובאותה תקופה היו שמנים בתקן X ועם הזמן שודרגו] ומתי יישם אותה היבואן [או: שם דגש על יישום ההנחיה] ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מהסתכלות בפרוספקט הרשמי של TOTAL עבור השמנים המדוברים

TOTAL QUARTZ 7000 15W50

TOTAL QUARTZ 7000 10W40

נתוני התקנים זהים:

ACEA - A3\B3

API - SL\CF

השמנים הנ"ל הינם SYNTHETIC BASED - כמו שכתוב בספר רכב, פרק טיפולים\איזה לובריקנטים יש להשתמש.

וההבדלים הם בנתונים הטכניים של השמן כמו

VOLUMETRIC MASS, Viscosity, Flash point Cleveland.

*אני בכל מקרה ממלא 15W50 מבוסס סינטטי, וההחלפה מתבצעת פעם ב 10000 ק"מ, מה שיוצא פחות או יותר כל 7 חודשים.

- מה שרשום בספר רכב (הגרסה האנגלית), ההמלצה עבור יוון (הכי קרוב אלינו שמצאתי), זה

10W40\15W50 עבור QUARTZ 7000 ו10W50 עבור QUARTZ 9000 (הסדרה הסינטטי מלא של TOTAL).

החלק הזה של הטיפולים מושמט מהחוברת בעברית (וגם הדגם של הרכב שלי) ובסוף רשום הדבר הבא:

שמן מנוע בנזין מומלץ - לובקס SJ 10W-40 PLUS

איציק, ברשותך עוד מספר שאלות:

1. אם הנחיית היצרן למנועים של פז'ו היא 5W40, למה לא ממלאים את השמן הזה אלא ממלאים את ה 15W50 בלי לשאול את הלקוח או לפחות להציע לו?

2. האם מומלץ גם לי לעבור לשמן סינטטי מלא (5W40) ואיפה ניתן לרכוש כזה של TOTAL\ESSO.

האוטו הוא 206 GTI שנת 2000, מנוע RFR, 2 ליטר , עבר 131,000 ק"מ.

3. מה קורה באמת כשהמנוע נבנה ותוכנן כשבכלל לא היו שמנים כאלה בשוק, בעלי התקנים הגבוהים. הרי אני מאמין שהמנוע נבדק ויכול לעבוד עם מה שמומלץ בספר הרכב. היצרן מוריד הנחיה לעבור לשמן המשופר יותר ומוסכי היבואן מתעדכנים בהתאם?

תודה מראש,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

1. אני לא יודע מה קורה במקומות אחרים, אני מכיר מלא מוסכים ברשת שמשתמשים דווקא ב 5W40 ולא ב 15W50 (עם כי אני מכיר גם הרבה כאלה....).

2. כן, כדאי לעבור לשמן 5W40.

3. ככל שהזמן עובר והשמנים "משתכללים" ועומדים בתקנים גבוהים יותר, היצרן (לפי שיקול דעתו והפידבקים שהוא מקבל מכל העולם) מוריד את ההנחיות ליבואנים, למחלקות הטכניות ומשם למוסכים.

אגב, אני בכלל משתמש ב 5W30....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו המלצת היבואן והיצרן 15W50

יש היום מספר אופציות מעבר לשמן שמוכרים במוסכי היבואן

אני קניתי את השמן של פז ( יש מקביל לחברת דלק ) שכתוב עליו

4 ליטר במחיר 90 ש"ח

פז סינט

דרגת צמיגות

15W/50

t.gifשמן מנוע בטכנולוגיה סינתטית מתקדמת ביותר.

שימושים אופייניים

שמן למנועי בנזין ולמנועי דיזל ברכב קל.

מותאם למפרטים הבאים

ACEA A3/B3

API SL/CF

VW 505.00

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

קראתי וקראתי ואני כבר ממש מבולבל מכל העניין של השמנים.

יש לי 307 2007 שהגיעה עכשיו ל-150000 ק"מ (אני עושה בערך 50-60K בשנה)

שאלה ראשונה האם ללכת ולקנות (יותר נכון להישחט) ממוסך מורשה 15W50 במעל 200 ש"ח?

שאלה שניה האם כבר הגיע הזמן של רצועת תזמון או שאפשר למשוך עוד?

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

• תוכן חדש...