Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:lol:אחרי מכוניות שחנכתי ונחנקתי בשנות 5-10 לחייהן , אני מציע לנסות ללכת על מכונית בטווח גיל של 3-5. יש פחות סיכוי לנפילות ,ראשי מנוע , פלנז'ים של מים , משאבות... וכל מרעין בישין שמכירים לך את רשויות כבישש - במקרה האידיאלי, ואת חסד הגוררים ופחד ההמתנה להם במקומות לא צפויים..

בוצע פעם מחקר בנושא על ידי אחד העטונין הגדולים.

הם הגיעו למסקנה, שמבחינה כלכלית נטו, הכי משתלם להחזיק רכב משומש בן 7-8 שנים, שערכו כ 35000 ש"ח. (מדובר במכוניות המשפחתיות בקבוצת מחיר 2).

:roll:ממשיך לחפש-אורי
פורסם

אני אישית די מסכים שמבחינה כלכלית נטו שווה רכב בן 4 - 6 שנים בערך, אבל זה אישי, ובשביל לעשות תחשיב כלכלי נכון, חסר נתון אחד - עלות שעת עבודה מבוזבזת.

לדוגמא, אם אני מרוויח 20 ש"ח לשעה, שווה לי לקנות רכב הרבה יותר זול, ולהשקיע בו בממוצע 5 שעות בחודש (~100 ש"ח) בביקור במוסכים (בהנחה שעלות התיקונים קטנה משמעותית מההפרש במחיר). גם להפסיד בשנה 5 - 10 ימי עבודה בגללו לא יגרמו להפסד כלכלי גדול מדי (~1000 ש"ח?)

אם אני עו"ד שמרוויח 170$ לשעת פגישה, ולהתקע עם הרכב אומר שאני מפסיד כמה פגישות, וגורם ללקוחות עצבניים - כנראה שלא שווה לקחת את הסיכון.

כל זה כמובן אם אנחנו מניחים שאין לי העדפה בין פיאסטה חבוטה משנת 97 לפוקוס 2008 דנדנשה - רוב האנשים יהיו מוכנים לשלם יותר עבור חווית הנסיעה באחרונה, גם אם שתיהן מסוגלות לעשות את אותה נסיעה. למה? לא כל כך קשה להבין.

פורסם

ובנוסף לכל שנכתב, אפשר לשכלל את השיטה הכלכלית ולהרחיב אותה לכל תחומי החיים:

לא לאכול במסעדה - לחם ובצל יעשו את אותה העבודה בדיוק

לא לקנות מותגים - גם ג'ינס תוצרת עזה יושב יפה מאוד על הגוף.

לא צריך לצאת לחופשה - גם טיול חינמי בטיילת על חוף הים מאוד מרגיע.

שאני אמשיך? אחד כזה מגיע יום אחד לגיל מתקדם, יושב ועושה חשבון נפש ואז הוא מבין שחיו היו חיי כלב, הוא לא פירגן לעצמו ולא נהנה מדבר.

מה שכן - ילדיו יודו לו - כל מה שהוא חסך יעבור אליהם כירושה.

לכן, בא לכם על רכב חדש? מצבכם הכלכלי מאפשר את זה? תקנו ותהנו.

החיים שבירים - אין לדעת מה יהיה מחר.

פורסם

לגבי ביטוח מקיף - אז בתור אחד שבא לקבל הצעת מחיר לדבר הנ"ל והתשובה שקיבל הייתה "עזוב, לא שווה לך" (זה מה שאמר לי סוכן ביטוח). מסקנה - תקנה רכב לא גניב.

ועוד משהו - קסנטיה 97 עם כל התקלות עדיין לא תגיע להוצאות על הונדה סיויק חדשה (עוד לא הגענו לטיפולים ודלק).

אולי במדינות כמו גרמניה ויפן עדיף לך לקנות רכב חדש מאשר להחזיק רכב בן 5-7 שנים, כי על רכב חדש, בטוח יותר ומזהם פחות , פלוס יש לך הנחה במיסים וביטוח. ביפן גם אחרי שש שנים אתה מתחיל לשלם משהו שנקרא SHAKEN (מין אגרת רישוי) שעדיף לך לא להתעסק עם זה ולקנות רכב חדש בטרייד אין (זה גם למה יש תחלופה של דגם של אוטו יפני כל 6 שנים).

אבל בארץ, עם אפס מודעות לבטיחות וזיהום אוויר ומיסים דרקוניים יותר כדאי לך לקנות רכב משומש בן 3 שנים שכבר איבד כחצי מהערך שלו כחדש (ויחד עם זאת עדיין נמצא בייצור, אז אתה גם יכול לצחוק על הפראיירים שהרגע זרקו 120 אלף שקל עם אוטו שקנית ב60K).

נ.ב. לגבי מה שקודמי אמר - לא צריך להקצין דברים, זה עניין של VFM. אתה תוכל להבדיל בין פוקוס 2005 לפוקוס 2008? לא נראה לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כדאי לך לקנות רכב משומש בן 3 שנים שכבר איבד כחצי מהערך שלו כחדש (ויחד עם זאת עדיין נמצא בייצור, אז אתה גם יכול לצחוק על הפראיירים שהרגע זרקו 120 אלף שקל עם אוטו שקנית ב60K).

אתה יכול לצחוק על ה"פראיירים" עד מחר.

את האמת אתה יודע וגם האחרים יודעים - קנית רכב משומש שכאן רואים את קילוף בצבע, הדלת כבר הוחלפה ממכת חנייה (שלא הגיעה לשאסי), שם הריפוד משופשף, במקום נוסף ישנו כתם שלא יורד יותר, צריך לסתום את החורים של הדיבורית... בתוך ליבך אתה יודע שחסכת על עצמך ושקנית את העודפים של מישהו שכן יודע לפרגן לעצמו.

ה"פראייר" קרע ניילונים, קיבל רכב חדש עם ריח חדש - ואתה?

זה חביבי כל ההבדל.

אם המצב הכלכלי לא מאפשר זה דבר אחד - אבל כדרך חיים ? :shock:

פורסם

כפי שכבר אמרתי, מה שאתה אומר נכון רק לגבי מדינות שאין בהן מס דרקוני על רכבים כמו פה.

לגבי לפרגן לעצמך - זה הכל תלוי ברמת חיים שאתה רגיל אליה, יש אנשים שקנו סופר לנסר במקום DL ובשבילם חלונות חשמל זה חידוש, ויש שיגידו שבשבילם מרצדס 600 לא מספיק מפנקת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כבר ציינתי זאת פעם מעל דפים אלו, אבל זה רלוונטי אז הנה שוב:

( ציטוט ממכתב שלו)

...בענין הקאר, טוב לקנות חדשה, וכמדומה שחדשה 53 (המכתב הוא מ-1954) טוב כחדשה 54 וזול שלא בערך.

כלומר הכי טוב לקנות חדש אבל לא מהניילונים.

• תוכן חדש...