Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לדוח שקיבלתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני נהג חדש ולפני שבועים תפס אותי משטרת תנועה לוקח 4 נוסעים במקום 2,והוא הזמין אותי לבית משפט?מה אני יכול לעשות?ומה העונש שצפוי לי??(הוא לא שלל לי על המקום את הרישיון ולא לקח לי את האוטו)

פורסם

סעיף 10א' לפקודת התעבורה: "לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רישיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג.... ולא ינהג אדם אלא בהתאם לתנאי הרישיון...."

סעיף 12א'2 לפקודת התעבורה: "נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי....לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים..."

תוספת ראשונה לפקודת התעבורה:

1. עבירה לפי סעיף 10.

2א'. עבירה לפי סעיף 12א'2.

סעיף 38 לפקודת התעבורה: "פסילת מינימום שלושה חודשים"

הורשע אדם

(1) על עבירה מן המפורטות בתוספת הראשונה;

במילים פשוטות - נכון להיום אתה עוד לא בן 21 (אפילו פחות מ-20).

היות ועברת עבירה מן המפורטות בתוספת הראשונה, אם תורשע בבית-משפט, השופט יהיה חייב להטיל עליך לפחות 3 חודשי פסילה (מותר לו יותר, אסור לו פחות).

ועכשיו מגיע הבונוס:

תוספת שלישית לפקודת התעבורה:

(1) עבירה לפי סעיפים 10,..... לפקודה זו.

(4) עבירה שבית-המשפט גזר.... פסילה בפועל... לתקופה של שלושה חודשים או יותר.

- - - - - - - - - - - - - - -

סעיף 12א'(א) לפקודת התעבורה: רישיון נהיגה לנוהג חדש, יהא מוגבל לשנתיים.

סעיף 12א'(ב) לפקודת התעבורה: רשות הרישוי תחדש את רשיונו של נוהג חדש, אולם אם הוא הורשע באחת מן העבירות המנויות בתוספת השלישית, תתנה רשות הרישוי את חידוש רשיונו בבחינות שתקבע, ומשחידשה כך את רשיונו אחרי קיום תנאים שהתנתה יחולו הוראות סעיף זה כאילו הוא רישיון כאמור בסעיף קטן (א).

במילים פשוטות - אם תורשע הרי שלאחר שתעמוד בבחינות שתבקש ממך רשות הרישוי - אתה תחזור להיות נהג חדש לעוד שנתיים נוספות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לא ההבנתי אתה יכול להסביר לי יותר טוב בבקשה

אם תורשע

תקבל 3 חודשי שלילה מינימום (מותר יותר).

תקבל נקודות מתנה (זה טוב למועדון הנוסע המתמיד של אלעל :roflmao:)

בתום השנתיים נהג חדש, תבצע בחינות שתדרש ע"י רשות הרישוי, ואם תצליח בהן, תקבל שוב רישיון של נהג חדש לעוד שנתיים, כולל חובת מלווה בחודשים הראשונים.

בסופו של דבר תהיה נהג חדש 4 שנים, יהיה לך פעמיים חובת מלווה והגבלות נוסעים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בקצרה מה שאמיר רשם:

1) השופט יכול לגזור עליך מינימום שלושה חודשי שלילה, לא פחות מזה.

2) לאחר השלילה, תאלץ לעמוד בבחינות מסוימות כדי לחדש את רשיונך (תיאוריה מחדש, טסט).

3) לאחר השלילה, אתה תחזור להיות נהג חדש לעוד שנתיים נוספות.

מקווה שזה מובן יותר, בהצלחה במשפט.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

מתעלק על הפוסט,

לא הבנתי דבר אחד,

יש "נהג חדש" ויש "נוהג חדש"

"נהג חדש" = נהג שטרם מלאו לו 21 או שנתיים מקבלת הרשיון , לא יסיע מעל 2 , זתמרת מי שנגמר לו הנהג חדש אחרי שנתיים מרגע הוצאת הרשיון או שמלאו לו 21 לפני, יוכל להסיע מעל 2 איש.

מה זה: "נוהג חדש"?

אוהד.

פורסם

פקודת התעבורה

פרק ראשון

הגדרות

"נוהג חדש" - מי שקיבל רישיון נהיגה לפי סעיף 11 ולא היה בידו, קודם לכן רישיון נהיגה...

(יש המשך לגבי אופנוע מכונה ניידת וכו').

פורסם
הבנתי בערך,רגע אני יצטרך מלווה עוד פעם?

יש סיכוי שהוא לא ישלול לי את הרישיון?

אם תורשע

1. הוא חייב לשלול את הרישיון לפחות ל-3 חודשים (מותר לו יותר, אסור לו פחות).

2. כן, תצטרך עוד פעם מלווה.

פורסם
שומע אחיי יש לך איסיקיו שאני או פלא שנאי יוכל לדבר איתך עכשיו?

על מה לדבר?

העבירה היא עבירה,

החוק הוא חוק,

האמת היא אמת.

הנתונים האלה קבועים וידועים.

אם אתה רוצה לדבר על איך יוצאים מזה - על זה משלמים הרבה כסף לעו"ד שלא ממש מוציא אותך מזה, במקרה הטוב הוא מקטין לך נזקים, אולי בעזרתו תקבל קנס כספי קטן יותר או לא תקבל, אולי בעזרתו תקבל רק 3 חודשי שלילה ולא יותר וכיו"ב.

צריכים להיות נימוקים יותר מידי טובים, כדי שבית-משפט יקבל שהעבירה הזאת היתה כל כך נחוצה ודחופה (לדוגמה: הצלת חיים מיידית), וישקול להוציאך זכאי, או ימליץ לתביעה למשוך את כתב האישום חזרה.

• תוכן חדש...