Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2006, האם מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך עזרה לגבי רנו מגאן 2006 סדאן רמת גימור PR מנוע 2000.

למען האמת שמעתי רק דברים טובים לגבי המגאן אבל מה שמטריד אותי זה המנוע הגדול.

האם אני צריך לפחד מצריכת הדלק? משהו יודע מה ההבדלים בין המגאן לנניח מאזדה 3?

צריך לציין שהמחיר בו מציעים לנו את הרכב הוא זול מאד (103 אלף ש"ח כאשר לרכב 8000 ק"מ).

בנוסף צריך לציין כי המחירון הוא 108,000 ש"ח ורמת גימור PR נחשבת לרמת הגימור הגבוהה ביותר.

מה אתם ממליצים?

תודה רבה לעוזרים.

לילה טוב!

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

זה רכב מדהים,

ברמת הגימור PRIVILEGE זו מכונית פאר של ממש:

גימור עור, צמיגים רחבים וחישוקי "16 סגסוגת קלה, ידיות ופגושים מוכספים, בקרת שיוט, בקרת אקלים (במנוע 2,000), חיישני אורות וגשם, 6 כריות אוויר ועוד ועוד...

המגאן מרגישה יציבה ומאוזנת מאוד וכאילו "יצוקה" על הכביש. בנוסף היא לא פחות מחרישית ובידוד הרעשים שלה נפלא.

לגבי צריכת הדלק במגאן, מה שרבים לא יודעים הוא שהגיר במגאן (בשונה מגירים אוטומטיים ברוב המכוניות האחרות) מצוייד בממיר מומנט ננעל, מה שמביא לשיפור בביצועים (תחושה של "ידני") וחסכון בדלק. בעוד שבהילוכים הנמוכים נדרשת ההחלקה הטבעית של ממיר המומנט (בזכות זרימת השמן - דוגמה טובה לכך היא נסיעה בפקק), הרי שבנסיעה מהירה אין סיבה להפסדים בהעברת הכח ולכן במהלך התאוצה ("באמצע" הילוך שני) ניתן להרגיש הצמדה (הטורים מעט יורדים) ומאותה נקודה והלאה הממיר נעול ומעביר כח ישירות. כאמור הביצועים והחסכון בדלק ניכרים וקרובים לגיר ידני.

עוד תכונה חשובה ובטיחותית היא שהגיר מוריד הילוכים בעצירה ומסייע בבלימת הרכב (כשם שנהג במכונית ידנית מוריד הילוכים). בהזדמנות זאת אציין את הבלמים החזקים (דיסקים בכל ארבעת הגלגלים).

אומרים שמכל רכב חדש מתלהבים בשבועיים הראשונים ואח"כ מתרגלים... ברכב הזה כל נסיעה היא תענוג וחוויה פעם אחר פעם!

פורסם

לי יש מגאן 1600 ידנית מודל 2006 ברמת גימור אחת מתחת (בין מה שאתה רוצה לקנות לבין גירסת הליסינג). הרכב מאובזר בנדיבות (כל החישמול הרגיל בתוספת חישני אורות, חישני גשם, אפשרות להשאיר אורות לעוד 30 שניות אחרי היציאה מהרכב ע"מ להגיע הביתה עם תאורה, בקרת אקלים, תא כפפות מקורר, תאי אחסון ברצפה, תאי אחסון בידיות הדלתות ותא אחסון במדף האחרי) ומאוד נוח כשאצלך למיטב ידיעתי מעבר לעור, חישוקים קלים וכמה שטויות קוסמטיות יש גם מראה מתכהה באופן אוטומטי, משענות ראש שמתגוננות גם למרחק ואם אני זוכר נכון גם כרטיס חכם להנעה ללא צורך להכניסו לחריץ.

אישית אני מאוד מרוצה מהרכב הן מבחינת אמינות (תקלה יחידה היתה צינור ניקוז סתום של המזגן) והן מבחינת צריכת הדלק. המנוע הגדול לא אמור לצרוך יותר דלק בצורה שתורגש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הרכב הוא מצוין, בטיחותי, מאובזר, ויפה בנוסף.

אבל יש לו בעייה אחת

בעיית חשמל.

לפני שקניתי את הטוארג שלי היתה לי מגאן והיא היתה עושה לי בעיות כאלה.

קניתי מצבר למגאן ויומיים אחר כן לא הצלחתי להניע את הרכב עקב בעיית חשמל שכיחה כמעט בכל רכב מסוג מגאן מעל שנת 2005

שלומי.

פורסם

מצטער שלומי, אני כבעל המאגאן השניה שלי, לא יודע על מה אתה מדבר.

אין שום בעיות חשמל כלליות בדגמי המאגאן, יכול להיות שברכב הספציפי שלך היתה הבעיה, מכאן ועד הכללה שביצעת המרחק גדול.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ממליצים לקנות. במחיר כזה ועם כזה קילומטראז' זו כנראה מציאה נהדרת. המנוע לא צורך יותר מ-2.0 ליטרים אחרים. צפה ל-1:10-1:12 בנסיעה מעורבת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כבעל רכב עם מנוע 2 ליטר (הרכב של זוגתי שתחייה), וגם הוא צרפתי, בעיר הרכב לא יעשה יותר מ 1:7.5 , מחוץ לעיר יגיע גם ל 1:14 במידה ולא תחרוג מ 100 ק"מש..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX25GTI:

כשהיתה לי את המגאן היו לא מעט בעיות חשמל

וגם למכר קרוב שלי היתה את אותה הבעיה עם המגאן שלו

וכששאלתי את המוסכניק שלי למה המכונית לא התניעה אחרי החלפת מצבר הוא אמר לי שזה בעיית חשמל שכיחה.

שלומי.

פורסם

לשכן שלי הלך מנוע היום מגאן 2005 86000 ק"מ.

סתם לידיעה....

דיזל.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
לשכן שלי הלך מנוע היום מגאן 2005 86000 ק"מ.

סתם לידיעה....

דיזל.

לגבי המקרה הספציפי הזה אני לא יודע איך הוא טיפל ברכב אבל אפילו לאדה לא תשפוך מנוע אחרי 86000 ק"מ.

לגבי בעיות חשמל,

הרבה אמרו לי שצרפתיות וחשמל זה מכה.. השאלה היא האם זה בכמה רכבים ספציפיים או בכל מהדגמים ובכל הרכבים.

תודה רבה על העזרה!

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
לגבי המקרה הספציפי הזה אני לא יודע איך הוא טיפל ברכב אבל אפילו לאדה לא תשפוך מנוע אחרי 86000 ק"מ.

לגבי בעיות חשמל,

הרבה אמרו לי שצרפתיות וחשמל זה מכה.. השאלה היא האם זה בכמה רכבים ספציפיים או בכל מהדגמים ובכל הרכבים.

תודה רבה על העזרה!

נכנסתי לשכן לברר מה קרה...

אמרו לו במוסך שנשבר מייסב של שרשרת טיימינג וכל העסק עף מהמקום...

קבלו תיקון, מנוע בנזין 1600

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
הגיר במגאן (בשונה מגירים אוטומטיים ברוב המכוניות האחרות) מצוייד בממיר מומנט ננעל, מה שמביא לשיפור בביצועים (תחושה של "ידני") וחסכון בדלק. בעוד שבהילוכים הנמוכים נדרשת ההחלקה הטבעית של ממיר המומנט (בזכות זרימת השמן - דוגמה טובה לכך היא נסיעה בפקק), הרי שבנסיעה מהירה אין סיבה להפסדים בהעברת הכח ולכן במהלך התאוצה ("באמצע" הילוך שני) ניתן להרגיש הצמדה (הטורים מעט יורדים) ומאותה נקודה והלאה הממיר נעול ומעביר כח ישירות. כאמור הביצועים והחסכון בדלק ניכרים וקרובים לגיר ידני.

עוד תכונה חשובה ובטיחותית היא שהגיר מוריד הילוכים בעצירה ומסייע בבלימת הרכב (כשם שנהג במכונית ידנית מוריד הילוכים).

אותו גיר בדיוק נמצא בכל הצרפתיות האוטומטיות שמיובאות לארץ ב-6 השנים האחרונות.

נעילת ממיר מומנט קיימת כמעט בכל גיר אוטו' מעשר השנים האחרונות.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אלא שבגיר הזה ממיר המומנט יודע להינעל גם בהילוך השני (וכמובן בשלישי וברביעי). זה לא מאוד שכיח.

במגאן נעילת הממיר בהילוך השני אינה מתרחשת בתדירות (המוגזמת) שבה היא מתרחשת בתוצרת פיז'ו-סיטרואן, מה שמקנה לה תאוצות ביניים טובות יותר.

• תוכן חדש...