Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכל המשיבים.

ממש לא! דווקא הדגם האחרון של ה-S הוא כזה! עשו אותו כבר ממש מוגזם, עם כל ה"ניפוחים" והכל. כל מה שהיה לפני- לטעמי בסדר גמור. לו היה לי כסף- הייתי הולך על הדגם הלפני-האחרון, מלפני כמה שנים.

אגב, לשואל השאלה- למה אתה שולל את ה-E בגלל ה"מראה של המונית"- לדעתי, אם האוטו לא בצבע הלבן- לא נשאר שום זכר למונית בדגם הזה! ולאישתך לדעתי יהיה יותר קל להסתדר עם האוטו יותר קטן, כאשר הנוחות הפנימית שלו לא ממש נופלת מהנוחות של ה-S! (אני אומר את זה בתור אחד, שעד לא מזמן חיפש לעצמו את ה-E משנת 86 עד 90, וראה ונסע בכמה).

יש הרבה היגיון בדבריך - S או E משנות ה-90 מתאימות יותר כרכב ליום-יום.

מצד שני - אם הייתי מחפש היגיון הייתי רוכש לאשתי מזדה 3.

משהו קרה לעיצוב של מרצדס בשנות ה-90. אפילו לפסגת שאיפותיי, ה-SL, היה עיצוב מאכזב.

תסתכלו על המתחרה הישירה של ה-E, הב.מ.וו. סדרה 5, שעיצובה לאורך השנים מצליח לעמוד במבחן הזמן, מה שלא ניתן להגיד על ה-E.

הכל כמובן הוא לפי טעמי האישי וזכותו של כל אחד לחשוב ש-E משנות ה-90 היא פסגת העיצוב של עולם הרכב.

ואפשר גם לקבל החלטה מודעת שמה שחשוב זה לנהוג ברכב איכותי כמו מרצדס ושמצידי שכל העולם יחשוב שזה נראה כמ טקסי.

אבא שלי נוהג ב-C קלאס 2007 (הדגם הקודם) בצבע סולידי ודווקא מבסוט שהיא לא מנקרת עיניים (וגם נכנסת לחניה קטנה יחסית).

אני עדיין בקטע של ה-S, אך במידה ואחליט שלא אכפת לי ללכת על רכב שנראה כמו טקסי, אולי הייתי הולך קודמתה של ה-C, ה 190. ואם כבר 190, גם אשתי וגם אני מעדיפים גיר ידני ולפני כ 10 שנים נתקלתי ב 190 בנזין ידנית.

אין כרגע אף אחת כזו ב YAD2 (אני מתכוון לדגם רגיל, לא ל 190 2.3-16, כי זה רכב שייסע רק בעיר), אבל האם שווה לחפש כזו, או מרצדס בנזין ידנית אחרת?

פורסם
לחבר שלום

בודי 126

יש לשים לב לתיבת ההגה (לא ניתן לשפץ בארץ)

קורת השלדה עליה יושבת התיבה, סדקים ,רקבונות

יגאל

כשאתה מדבר על תיבת ההגה, למה בדיוק הכוונה?

למה אי אפשר לשפץ בארץ, ובמה כרוך השיפוץ?

איך בודקים שהיא בסדר?

תודה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מסובבים את הציר ואם יש מכה אז התיבה גמורה.

(יש בורג שבדרך כלל מסובב עד הסוף אבל אם לא אז אפשר לצמצם את החופש..)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ברשותי 190E שנת 84 שנמצאת כמעט בשימוש יומיומי. כמעט- כי יש עוד רכבים בבית ולפעמים אני מעדיף את הרכבים האחרים. הרכב נקנה עם 159000 ק"מ אמיתיים לפני כשנתיים וכיום הוא עם כמעט 170000 ק"מ.

הרכב התחיל עם מנוע 2000 סמ"ק ועקב צריכת שמן מוגברת ובלאי גבוה המנוע הוחלף למנוע 2300 סמ"ק. אם 190 אז עדיף בהחלט את ה 2300 ולא את ה 2000. צריכת הדלק נעה בין 1 ל 7 (הרבה פקקים ונסיעות בתוך העיר) ומגיעה גם ל- 1ל 9 (פחות פקקים). יש לציין שאני לא עדין עם הדוושה ואני לא נוהג בצורה חסכונית.

אם ישנם עוד רכבים בבית והרכב לא הולך להיות הרכב היחיד בבית אז ניתן לחיות איתו ביום יום. לפעמים קשה למצוא חלפים. לדוגמא, לפני כחודשיים החלפתי את כל הבוקסות ועוד כמה חלקים של המערכת היגוי. לא קל למצוא את כל החלקים (במחיר שפוי) וצריך לחפש קצת עד שמוצאים. אותו המקרה היה גם לפני שנה שנכשלתי בטסט על חור בדוד האמצעי באגזוז. גם אז לקח לי יומיים של התרוצצויות עד שמצאתי דוד. כיום אני בחיפושים אחר מדחס למזגן (משום מה המדחס זהה למדחס של אמריקאיות ישנות ולא ניתן למצוא אותו).

תא המטען ברכב ענק ולא תהיה בעייה להכניס עגלה וציוד של תינוק. במקומך הייתי בודק רק את המרווח של המושב האחורי שהוא יחסית מצומצם וצפוף.

ישנה 190 ידנית שחונה במשך היום ברחוב נחלת בנימין קרוב לפינת אחד העם בת"א. הרכב בצבע אפור כהה ויש לו לוחית דיפלומטית. שווה אולי להשאיר פתק לבעלים כי לא נתקלתי בהרבה 190 ידניות. ה"חלום" שלי עדיין להסב את שלי לידנית אך מתוך בירור מדובר בפרויקט קצת יקר- כ 9K ש"ח בערך.

אסף

פורסם

190 ידנית.

היתה לי 190 2.3-16 ידנית, ואמנם התיבה "קצת" שונה שם, אבל בכל זאת:

בתור חסיד של תיבות ידניות, מרצדס הוא הרכב היחיד שבו אני מעדיף אוטומטי. התיבות האוטומטיות שמרצדס מייצרת הם ללא תחרות מבחינת התפקוד וההחלפות. מבחינת ביצועים, זה מדהים אבל יש להן אותן נתוני ביצועים כמו בתיבות הידניות. מנסיון שלי בפגודה, הביצועים אפילו יותר טובים באוטומטיות.

חוץ מזה, ל190 שלי היתה תיבה ידנית שהיתה ידועה בתפקוד כמו של "כף עץ בתוך דייסה סמיכה" בתרגום חופשי מאנגלית. יש יוצאים מהכלל אבל באופן כללי תיבות ידניות של מרצדס ידועות בתפקוד מאוד מעורפל, ולפעמים גם נוקשה.

אם אתה רוצה להרגיש מרצדס כמו שצריך לך על אוטומטית. אם אתה מתעקש על ידנית, יש כמה אלפות מענינות בסביבה...

פורסם

תודה לכולם, עם הידע הרב שיש פה ניתן לפתוח פורום ייעודי למרצדס.

ברשותי 190E שנת 84 שנמצאת כמעט בשימוש יומיומי. כמעט- כי יש עוד רכבים בבית ולפעמים אני מעדיף את הרכבים האחרים. הרכב נקנה עם 159000 ק"מ אמיתיים לפני כשנתיים וכיום הוא עם כמעט 170000 ק"מ.

אסף

זה מדהים שהיא עדיין נוסעת, בהתחשב שלמיטב זכרוני, ה 190 יצאה רק ב 1983, במקביל לגיליונות הראשונים של "טורבו".

זה אומר שהיא לא סבלה ממחלות ילדות, כמו (להבדיל...) ה-A קלאס.

לא חושב שיש בישראל עוד מכונית שייצורה החל בסביבות 83-84 (כמו אונו, 205, רנו 9) ושדגמים מהשנים הראשונות של הייצור עדיין שורדים.

190 ידנית.

אם אתה רוצה להרגיש מרצדס כמו שצריך לך על אוטומטית. אם אתה מתעקש על ידנית, יש כמה אלפות מענינות בסביבה...

או ב.מ.וו., שבישראל יש כמה יחידות של סדרה 3 ידניות למכירה, עד 97'.

לא נתקלתי בידניות בשתי הגרסאות האחרונות של סדרה 3.

מה שאתה אומר מסביר אולי את זה שאפילו באירופה לא נתקלתי כמעט במרצדס ידניות, גם לא בדגמים קודמים של SL ו- SLK שנהגתי להציץ לתוכן כדי לבדוק את סוג ידית ההילוכים.

פורסם

למיטב ידיעתי הSL וSLK מגיעות אך ורק עם תיבת ההילוכים האוטומטית שמרצדס כלכך מתגאים בה - 7G.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
למיטב ידיעתי הSL וSLK מגיעות אך ורק עם תיבת ההילוכים האוטומטית שמרצדס כלכך מתגאים בה - 7G.

כתבתי שהדגמים הקודמים.

יש אפילו SLK ידנית למכירה בישראל:

http://www.yad2.co.il/Cars/CarDetails.php?CarID=512029

אם לא הייתי נזקק עכשיו למושב אחורי זו בהחלט הייתה אופציה אפשרית.

התעניינת פעם ברכב כזה, לא?

פורסם
האם מרצדס כזאת (כולל המכונית של רז) תחזיק מעמד 30K ק"מ בשנה?

מה בנוגע לעלויות הביטוח של רכבים כאלה?

אם הדייהו רייסר של חברה שלי, שנתון 94 עם +-200000 ק"מ עושה זאת, "כנראה" שמרצדס מסדרת הS קלאס או הE קלאס יעמדו בזה.

אגב, למה ללכת על שנתונים ישנים? אפשר לקחת היום דגמי מרצדס שהיו מוניות לשעבר במחירים מעולים.

מה בדיוק מפחיד? הקילומטראז'?--> שטויות.

שהייתי עם אבי אצל "יוהדה מזרחי" הגיע בחור עם מרצדס שנת 99 (לא זוכר את הדגם אבל היא הייתה מסדרת הE) עם מעל מליון ק"מ לעשות טרייד אין.

הרכבים הנ"ל עם מנועי הדיזל עושים מאות אלפי ק"מ בלי קושי.

אני לא אומר לרכוש C200 עם חצי מליון ק"מ.

אבל יש לא מעט נהגי מוניות מבוגרים או בעלי תחנות מוניות שפשוט נוסעים במונית כפרייבט עם כמה נסיעות בחודש בשביל לשמור על המונית עם E280,S320 או S350 שלרוב עושות ב3 שנים לא יותר מרכב משפחתי רגיל.

זה שזה היה מונית לשעבר מוריד את המחירים משמעותית.

אבל נחזור רגע לנושא המקורי.

מרצדס מסדרת הS קלאס משנות של סוף שנות ה80 או תחילת שנות התשעים הם עדיין רכב ישן עם כל המחלות שיכולות להיות בו החל מרקבונות והשד יודע מה.

אפשר לקחת באותם מחירים רכבי מנהלים אחרים שלא פחות או אפילו יותר מפנקים מהרכבים המדובר.

לדוגמא?: לאנצ'יה קאפה , או בגרסת ה2.0 ליטר טורבו, או 2400 סמ"ק או ה3000 סמ"ק V6.

רכב מדהים, אחד הרכבים המפנקים שיש עם כל האבזורים האפשריים.

באותם מחירים ניתן למצוא מודלים החל מ96 ועד 98 אולי אפילו 99.

רכב הרבה יותר חדש במצב הרבה יותר שמור ולא חסרות כאלו.

אני הייתי ממליץ על ה2.0 ליטר טורבו, ואם זה אוטומט אז אפשר ללכת על הV6.

under construction..

• תוכן חדש...