Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סכנת נפשות? הגזמת. מאוד.

קודם כל - אתה משווה הפרש טכנולוגיה של 10 שנים. מישהו אמר שלא הייתה התפתחות מאז? הייתה, ועוד איך.

אם אתה רוצה להשוות את ה-940 לאיזשהו רכב, תשווה אותו לרכב מאותה תקופה, לא אחד שיוצר 13 שנה אחרי.

תשווה אותה לרנו קליאו '94 או דייהטסו שרייד (אז לא הייתה סיריון) - ותראה מה יהיו התוצאות.

מדובר כאמור על תקופה שלא כללה "כריות אוויר" או שלל ראשי תיבות למיניהם כסטנדרט. הבטיחות הייתה פאסיבית כמעט לחלוטין. ה-940 מצויידת בכרית אוויר אחת או שתיים, בנוסף ל-ABS, מערכת SIPS לחיזוק קורות צד, וזהו פחות או יותר.

ובאותו עניין - בעבר ריסקו סמארט לתוך S קלאס. הסמארט התהפכה 3 פעמים עד שעצרה על הצד, ה-S כאמור יצאה עם נזקים פיזיים מועטים יחסית. מה שבטוח - במקרים כאלה גם הגודל קובע, לא רק.

למי שאמר שהשוודים לא מפתחים בטיחות - http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1093430.

שורה תחתונה , למרות כל התירוצים , רכב מודרני בטוח הרבה יותר לנוסעים מאשר טנק מיושן.

מעבר לזה, המנחה ציין בפירוש שהדעה שרכב גדול כמו הוולבו מייצג תדמית של בטיחות אצל מרבית האנשים, אשר מעדיפים לעיתים לרכוש אותה מאשר סופר מיני מודרנית משיקול בטיחותי.

בא המבחן הז וניפץ את כל האשליות שהיו להם, מקווה שגם לך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרוצים? אני לא יבואן וולוו, אני לא מרוויח על פרסום, אל תדאג.

אתה משווה רכב שתוכנן אי שם בתחילת שנות ה-90' לרכב שתוכנן בשנות ה-2000, אחרי שהייתה עליית מדרגה גדולה מאוד מבחינת הבטיחות באופן כולל.

רסק שרייד או קליאו כמו שאמר רועי, לתוך וולוו כזאת (אתה עושה השוואות לא הגיוניות פשוט מאוד - מודל 93 לערך אל מול 2005?) ותראה מה יהיו התוצאות.

ובלי קשר - הנה הודעה של אדם נוסף, עם דוגמא אישית: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=686553&postcount=9

לפי דעתי צורת ההתרסקות של הוולוו מעידה על איזשהו ליקוי ברכב - למרות שכנראה לא נוכל לדעת את התשובה האמיתית, כבר היה בעבר ריסוק של פורד פוקוס אחרי תאונת שאסי, אל מול פוקוס עם שלדה תקינה. התוצאות מובנות כמדומני.

פורסם

האם נכון להניח כי במידה והיו לוקחים וולוו מודרנית (שתוכננה בתוך עידן ה-EuroNCap) ומפגישים אותה חזיתית עם המודוס, אזי המודוס הייתה יוצאת בנזק מופחת מאשר אל מול ה-940?

כמו כן, האם במצב כזה, הבדלי המשקל כן היו משחקים לטובת נוסעי הוולוו (כאשר במידה וההנחה הקודמת נכונה, אז נוסעי המודוס היו נפגעים פחות מאשר במקרה המקורי)?

volvo240 - אתה סוטה מהנקודה - פותח השרשור אמר "אני מקווה שמבחן זה יעזור לעוד אנשים להיפתר מתגובות שגויות, אבל נפוצות בסגנון של "אני מעדיף טנק שוודי/אמריקאי יישן על רנו פלסטיקית חדשה".

מטרת הסרטון היא להראות שאפילו המכוניות הקטנות של היום בטוחות בהרבה מהמכוניות שנחשבו הכי בטוחות בשנות ה-90 (ולכן, מן הסתם, לא תרסק "שרייד או קליאו" לתוך הוולוו, כי יוצאים מנקודות הנחה שהיא יותר בטוחה מהן).

פורסם

למרות מראה הטנק של ה 940 היא כבדה מהרנו ב 150 ק"ג סה"כ.

הוולבו 940 הינה מכונית שהוצגה ב 83'(כוולבו 760),וברור שקשה להשוות אותה למכונית שתוכננה 20 שנה מאוחר יותר,תוך סיוע במחשבי על,שבסוף שנות ה 70' אפילו לא חלמו עליהם.

לתקופתה,נחשבה ה 940 למכונית בטוחה מאד עם אחוזי שרידות גבוהים מאד והגנה מצויינת על הנוסעים.

אני בספק גדול אם הרבה מכוניות בנות תקופתה היו מספקות הגנה טובה יותר לנוסעים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני מצטער על סיום ההודעה הלא מובנת פשוט הייתה לי בעייה במחשב. התכוונתי לומר שהיו מספקים מכוניות שתוכננו בעידן שלפני הNCAP ודומיו ועדין רכבים אחרים השיגו תוצאות טובות יותר מאותם טנקים.

לאינטגרה, אתה שוב מדבר סיטגמות לא מבוססות, תראה את התוצאות הנהדרות של טויטה (יאירס, קורולה, אוונסיס ועוד) ניסאן (קשקאי) מאזדה (5) סובארו (אימפרזה, B4 טרייבקה) ותראה עד כמה אתה טועה.

אמרתי, שהיפנים התחילו להשקיע על הבטיחות בשנים האחרונות. ואני לא מדבר רק על שמירת הנוסעים בזמן נהיגה אלה גם על יציבות ואחיזה של הרכב בכביש. ברור שעכשיו גם אצלן היפניות חלה השתפרות גדול.

וניסאן ממש בטיחותים כבר הרבה זמן בגלל השיטוץ פעולה עם רנו.

אבל שחושבים על זה במחבן הזה באמת לא פייר. אם כבר מבחן שבאמת היה משמעותי זה נגד וולוו חדשה. אני די בטוח שאז התוצאות היו שונות.

פורסם

אתה אומר התחילו - אבל יש יצרנים שבטיחות אצלם זה משהו בסיסי ולא "בשנים האחרונות" (ולא רק וולוו).

אגב, חן הצליח להעביר בדיוק את מה שניסיתי לומר, אבל בקצרה. :D

פורסם

איש לא יקח מוולוו את הזכויות הרבות שמגיעות להם על קידום נושא הבטיחות, אבל, וזה אבל גדול, המבחן הזה לא נועד להשפיל את וולוו או להראות שהיא אינה בטוחה.

המבחן נועד לנפץ אמונה רווחת, לפיה מכונית מודרנית ש"נראית קטנה" ו"נראית עשויה מפלסטיק" היא בהכרח בטוחה פחות ממכונית ישנה יותר אך גדולה ומסיבית.

ברור שוולוו מראשית שנות ה-90 תרסק מכונית קטנה אחרת מאותו השנתון, אבל זו לא תכלית הסרטון הזה, וזו כלל אינה השאלה.

פורסם
למרות מראה הטנק של ה 940 היא כבדה מהרנו ב 150 ק"ג סה"כ.

הוולבו 940 הינה מכונית שהוצגה ב 83'(כוולבו 760),וברור שקשה להשוות אותה למכונית שתוכננה 20 שנה מאוחר יותר,תוך סיוע במחשבי על,שבסוף שנות ה 70' אפילו לא חלמו עליהם.

לתקופתה,נחשבה ה 940 למכונית בטוחה מאד עם אחוזי שרידות גבוהים מאד והגנה מצויינת על הנוסעים.

חן, לדעתי החמצת את מטרת הנסיון.

הודגש שהנסיון היה על מנת לבחון את התאוריה שעדיף רכב גדול גם אם ישן יותר (טנק) מאשר רכב קטן ומודרני שיגן עליך פחות.

הנסיון הוכיח מעבר לכול ספק שתאוריה זו בטעות יסודה, ועדיף רכב קטן וחדיש, מאשר טנק מיושן.

אימות נוסף לתאורית החדש והמודרני מול טנק ניתנה בנסיון נוסף שנערך באותה תוכנית .

בוצעה התנגשות דומה בין רנו אספאס לדיסקאברי, באופן ברור הוכח שהאספאס הגנה על הנוסעים בצורה טובה הרבה יותר מהדיסקברי.

דרך אגב, האספאס ריסקה את הדיסקברי בדיוק כפי שהמודוס ריסקה את הוולבו..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

cx25GTI,

שים לב למה שכתב חן, הוא לא אומר שהוולוו בטוחה מול מכוניות כיום,

הוא אומר שוולוו של אז היתה אחת המכוניות הבטוחות יותר מול מכוניות של אז.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הסרטון מרשים לכל הדעות ומראה בעיקר את ההתקדמות בנושא הגנה הפסיבית בשנים האחרונות.

אבל למה הסרטון כל כך ארוך - יותר מ 9 דקות מתוכם רק ההכנות זה כחצי. יכלו להראות את הדברים החשובים ללא כל המלל המיותר

פורסם

לפי CARFOLIO , המודוס דיזל שוקלת 1180, הוולוו 940 (משנת 1990) שוקלת 1380.

יש מצב שבשנת 1990 לא היה נהוג לחשב גם את משקל הדלק והנוזלים, ולכן הוולוו אפילו יותר כבדה.

אני חושב שבסרטון הם אמרו שהוולוו שוקלת טון וחצי.

בכל אופן סרטון מדהים- מהמכה, המודוס עפה הרבה יותר, בדיוק כמו שלמדנו בפיזיקה בתיכון, אבל מסתבר שזה ממש לא הדרך להעריך את הפגיעה.

בנוסף הם אמרו שהוולוו קיבלה בזמנו פרס על בטיחות.

פורסם

במקום העבודה הקודם שלי, עובדת אישה שנוסעת יום יום בוולוו 240 סטיישן.

היא משוכנעת שזה אוטו בטוח הרבה יותר מכל דבר אחר, כי "הוא בנוי כמו טנק".

אפילו אובדני שליטה מזדמנים וסחרור מלא אחד (היא יורדת כל יום את דרך הים בחיפה: ירידה תלולה ומפותלת + אספלט משובש וחלקלק + סרן חי מאחורה + גשם) לא שכנעו אותה שלא מדובר ברכב בטיחותי.

אבל גם הסרט לא ישכנע אותה. גם אם היא תתנגש (חו"ח) בקטנוען שייצא ללא שריטה והוולוו תהיה טוטאלוס, היא תקנה עוד אחת.

זה מין עם עקשן כזה, הוולוואיסטים של פעם. לכן גם יכול כל הפורום להפסיק ולנסות לשכנע את שני החברים לעיל בעניין זה, זה לא ילך. אתם יודעים מה? אתם צודקים. לוולוו בסרט יש שאסי. וההפקה גם ניסרו לה את הקורה לפני הריסוק. והמודוס מלאה בבטון. שכנעתם אותי. מישהו מוכר 240?

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

חנרו,כנראה יש לך קשיים בהבנת הנקרא.

לזמנה ה 940 נחשבה למכונית בטוחה מאד,ומכון הבטיחות השבדי שסקר אלפי תאונות דרכים ואת תוצאותיהן,הגיע למסקנה שאחוזי הניפגעים קשה+הרוגים היו הנמוכים ביותר בוולבו 740\940.

אף אחד לא טען כאן שהתוצאות פוברקו,וכפי שטען ארנון המבחן לא נועד להשפיל את הוולבו אלא להוכיח את כברת הדרך העצומה שעשו המכוניות בעשור האחרון.

ובקשר ל 240-שוב,לזמנה היא נחשבה למכונית בטוחה מאד,והיתה המכונית הראשונה בעולם שתוכננה לפי התפיסה הרווחת כיום-אזורי קריסה ותא נוסעים שבנוי ככלוב בטיחות.

מוטות הגנה בדלתות היו ל 144 כבר בשנת 73',וכנ"ל גם חיזוקים לגג המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחרי מבחן כזה, אנשים הרוכשים מכוניות כדוגמאת שברולט אביאו/פיאט פנדה לדוג' מראים לי עד כמה אנשים עדיין לא תמיד מייחסים לנושא זה חשיבות עליונה.

מבחן מרתק ואכן נותן חומר למחשבה.

אבל בהתחשב בזה שאתה ממליץ בחתימה שלך על מכונית עם עמידות של פחית שתייה, ההמלצה שלך קצת מצחיקה...8)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...