Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר JLAudio 300.4 - חוות דעת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו פה משתמש במגברים שלהם אולי?

נתנו לי הצעת מחיר (אני מחליף מגבר) 3800 עליו (4x75)... וגם הוסיפו גיחוך כשאמרתי להם שאני מגשר שני ערוצים שלו לכל ערוץ של המורל הייבריד 6 שלי כי טענו שאף קומפוננט לא מגיע יותר מ 75 אר אמ אס.

אני כבר יודע שהבן אדם טועה ובגדול... אבל הוא מדבר אליי כאילו אני זה שלא מבין.

קיצר... חוות דעת למגברים של ג'ייאל ? או של 300.4 ספציפית?

תודה רבה!

גמר חתימה טובה :p

פורסם

ומתי נתת לו סטירה ? ישר שהוא אמר שאף קומפוננט מגיע למעל 75 ? או אחרי זה ...

אני מכיר אישית את המגבר אבל אם המוכר כזה "מומחה" אולי כדי שתבדוק במקום אחר ...

אבל זאת דעה אישית שלי ...

פורסם

אני נתתי להייבריד 120WX2 ועכשיו Y נותן להם הספק כזה, סה"כ אין להם בעיה לקבל הספק כזה, לגבי הספק מעל 150W אני לא בטוח...

יש רמקולים שיכולים לספוג גם 300W ואפילו יותר, זה שלחנויות בארץ יש בעיקר ניסיון עם ציוד זול ש75W כבר מביא אותו לגבול יכולתו זה משהו אחר, דרך אגב זה לא בהכרח אשמתם זה מה שהן מכירות כי ציוד יקר יותר פשוט קשה עד בלתי אפשרי למכור בארץ.

לJL מגברים טובים, לגבי המחיר תעשה סקר בכמה חנויות אני ממש לא יודע.

פורסם

RADI: אני לא יכול לתת לבן אדם סטירה... עדיין לא בכל אופן... אבל כשהוא יראה את הגישור עם הקומפוננט ושהכל עובד - הוא יביא לעצמו סטירה.

אייל: אני מתכוון לגשר ולהוריד את ה gain קצת פחות מנומינלי לרמה כזאת שהוא יתן 120 בערך בגישור כדיי לא לשרוף שוםדבר. תודה על התגובה :p

הם עובדים שם עם כל החברות (ככה טוענים לפחות) חוץ ממורל. אז לפי התגובות של הבןאדם הזה שדיברתי איתו והנסיון המעשי שלו (לפי מה שהוא אמר לפחות), הוא לא ראה קומפוננט של יותר מ-75.

קיצר אז נוכיח לו שהוא טועה.

קרייתי: הרמקולים רשומים בתור 140 אר אמ אס.

פורסם

אם מדברים על גישור אם אני מגשר מגבר של 4 ערוצים ל 2 ישמעו הבדל משמעותי בעוצמה ?

ואם צריך להוריד יחסית הרבה את הגיין לרמקול שהוא יותר חלש מהגישור ?

יובל

פורסם

קודם כל תבדוק שאפשר לגשר לשני ערוצים במגבר שלך... וכמובן שיש הבדל... כפול 2 בעוצמה שלו!

וכן אם הרמקול שלך יותר חלש מהגישור אתה צריך להוריד את הגיין. אלא אם כן זה מגבר ממש גרוע ואז הגישור יתן לך עדיין מעט כוח.

יש לי עוד שאלה: ראיתי את הטבלה הזאת של איזה סוג כבל מתאים לכמה אר אמ אס.

אם אני עובר מ 35 אראמאס לערוץ ל-150 אר אמ אס לערוץ - צריך להחליף כבלים?

פורסם

וואט RMS או מליון וחצי וואט RMS...

הרי אף אחד לא פותח את הווליום עד הסוף.

אף אחד לא מגיע עם המערכת שלו לגבולות החשמליים שלה. אז מה הענין?

כעקרון עדיף בהרבה להשתמש ביחסי רמקול-מגבר שמגבר שהוא הרבה יותר חזק מהרמקול מאשר להיפך.

למה?

כי מגבר חזק יותר ישלוט ברמקול, לא ידחוף אותו או יזיז אלא ישלוט.

מכבר חלש יותר יזיז את הרמקול, יגיע לקליפינכ הרבה יותר מהר, ויכול אפילו להרוס את הטוויטרים או מכניס DC ישיר עקב התחממות יתר או קליפינג ליותר מידי זמן.

כזה דבר אף פעם לא יכול לקרות עם מגבר שהוא חזק משמעותית מהרמקול, כי לרוב אתם תשמעו לבד שהרמקול כבר לא יכול להתמודד עם הכוח שהמגבר נותן לו והוא מעוות את הצליל...

בקיצור.

חבל על הויכוח למי יש יותר גדול או אם המורל הייבריד יכולים לקבל XYZ וואטים בזמן נתון.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מה זו השטות הזו שאף אחד לא פותח את הווליום עד הסוף או מגיע לגבולות החשמליים? רמקול יכול להינזק ב3 דרכים:

1. עובר את היכולת הטרמית שלו.

2. עובר את היכולת המכנית שלו.

3. פגיעה פיסית.

לכל רמקול יש הספק מסויים שבו הוא יכול לעמוד, ניתן בהחלט לשרוף רמקול עם מגבר בעל הספק גבוה כבר עשיתי את זה בעבר וכמו כן רבים אחרים.

קליפינג לא הורס רמקול, זה יכול להביא לעליה בחום שברמקול ואם זה יעבור את גבול היכולת הטרמית שלו אז הרמקול יכול להינזק אבל זה יכול להעשות גם רק עם מגבר בעל הספק גבוה.

לא ניתן לשרוף רמקול שיכול לעמוד בהספק של 80 וואט עם מגבר של 20 וואט למשל.

רמקול שמקבל הספק גבוה נשמע פתוח ודינמי יותר, אנשים אומרים שהוא נשלט טוב יותר בעיקר מכיוון שיש הספק זמין ובכל עוצמת האזנה.

ניתן ורצוי לחבר מגבר בעל הספק גבוה מההספק שמוצהר שבו רמקול יכול לעמוד מכיוון שההספק שהמגבר יוציא תלוי בתדרים המושמעים שמשפיעים על התנגדות הרמקול וכתוצאה מכך על ספק המגבר ואם נמדוד הספק ממוצע (RMS) שהמגבר מפיק בעזרת דיסק מוסיקה נראה שהוא נמוך מההספק המוצהר עליו שנמדד באמצעות תדר והתנגדות קבועים.

פורסם

יש לי עוד שאלה: ראיתי את הטבלה הזאת של איזה סוג כבל מתאים לכמה אר אמ אס.

אם אני עובר מ 35 אראמאס לערוץ ל-150 אר אמ אס לערוץ - צריך להחליף כבלים?

פורסם

תעשה חישוב של כמה RMS יש לך הספק כולל. השאלה היא אם אתה רוצה להתחרות, אם כן אז תצטרך לעשות את החישוב לפי החוקים. אם לא אז יש סיכוי שתוכל לשים כבל עבה פחות מזה שמומלץ ע"י EMMA מכיוון שהם לוקחים מרווח בטחון די גדול.

• תוכן חדש...