Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שקשורה לנושא - האם זה נכון שאסור להעביר את ה rca בצד השמאלי של הרכב כיון שבצד הזה עובר החשמל של הרכב? יש לי גם בעית רעשים ומשהו אמר לי שצריך לעשות הכל מחדש כיון שהיה צריך להעביר rca בצד הימני. אשמח לדעת עמדתכם בנושא.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, עדכון חם מהמתנור.

הבעייה ממש מורכבת ומוזרה :shock:

חיבור ההד-יוניט בוצע ע"י ליפוף האדום והצהוב יחד, וחיבורם לחוט מתח דקיק שהגיע ישירות מהמצבר. אני שיערתי שהמכשיר לא מקבל מספיק מתח, בתוספת הארקה לקוייה מה שעלול לגרום לבעיית רעשי אלטרנטור.

הבחורצ'יק חזר היום אל המתקין בדרישה להפריד את כבל המצבר והסוויץ' ולעשות הארקה ישירות לשילדה, מה שממש לא פתר את בעיית הרעשים והם נמשכים בעוז.

לאחר מכן המתקין החליף לו את המכשיר, והרעשים בשלהם.

הבחור אובד עיצות. הדבר היחיד שלא סטנדרטי ברכב הוא דיבורית "ספיריט" של פלאפון, אך לא ידוע על בעייה מסויימת איתה.

ההשערות כרגע מתרכזות סביב:

1. כבל מתח שסופח רעשים מאיזשהו מקום ומכניס אותם למכשיר.

2. כבל אנטנה לקוי.

3. אלטרנטור שמשום מה מייצר רעשים בקו.

המלצתי לו ללכת לחשמלאי מומחה לאבחון מערכת החשמל.

אעדכן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נהיה מקרה קיצוני העניין.

ניסיתם לשלוף את הרדיודיסק, ולהחזיק אותו ממש מעל המצבר וכך להפעיל אותו? [במידה וה RCA נמתח עד לשם]

ניסיתם לנתק זמנית את ה+ של הדיבורית?

לחבר את הרדיודיסק ישירות לרמקולים כבר אמרו כמה פעמים , ניסיתם?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מה הרעיון להחזיק את הרדיו דיסק מעל המצבר? :shock:

ניסיתי להחזיק את הרדיו באוויר, רחוק מכל מחשב או משהו השראתי אחר - הרעשים בשלהם.

לא ניסינו לחבר את הרמקולים ישירות, אבל כן הדלקנו את המגבר, ניתקנו את ה RCA ולא היו רעשים גם עם גיין פתוח עד הסוף.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דיברתי על לחבר את הרדיודיסק ישר למגבר עם פיוז מתאים.

ככה אתה מדלג על כל המעגלים הסוררים בתוך הרכב.

אם זה כזה קיצוני:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הוא טוען שהיום הם עשו דבר כזה, העבירו כבל + ישירות למצבר, כלומר עקפו את הצמה המקורית של הרכב. זה עדיין ממשיך.

מישהו יודע האם באמצעות פלוק גרפי ניתן לראות השראות? אני כמעט בטוח שכן, אשמח לקבל תשובה ברורה (דני?)

איתמר.

פורסם

איתמר,

אלטרנטור של הרכב מייצר מתח AC שעובר דרך 6 או 9 דיודות יישור ולאחר מכן דרך מייצב מתח אלקטרוני שבנויי מטרנזיסטורים וקבלים שאמורים לסנן את ה-AC ובמוצא לקבל רק מתח DC מסנון ומיוצב.

ייתכן שאחת מדיודות היישור נשרפו או מייצב המתח לא תקין.

בדיקה פשוטה היא לחבר מד-מתח למצבר כאשר הרכב מונע ולבדוק שהמתח מיוצב ונע בין 14.3-14.5 וולט גם תחת עומס.

בדיקה זו היא ראשונית ואמורה לתת תמונה ראשונית של מצב האלטרנטור.

בדיקה עם סקופ לא תעזור לך אם אתה לא יודע מה צריך להיות המוצא כאשר האלטרנטור תקין.

השראות בודקים בעזרת מד השראות בלבד או מעגל אלקטרוני שניתן לבנות ולחברו לסקופ בכדי לבדוק השראות.

בכול מקרה החלפה של הדיודות ומייצב המתח ברכב שציינת היא קלה ולא נדרש לפרק את האלטרנטור לגורמים מכיוון שמייצב המתח (ווסת המתח) הוא חיצוני.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני הייתי מהמר גם על הפרשי ההארקות. בחלק מהרכבים הגדולים מבנה השילדה מחייב ריתוכים מסויימים היוצרים הפרשים בהארקה. כלומר מינוס המצבר מחובר לשלדה בנקודה מסויימת ומינוס המגבר מחובר בנקודה אחרת. שתי הנקודות הנ"ל יושבות על חלקים שונים שרותכו זה לזה ומכאן נוצר ההפרש שמניב את הרעשים.

כמובן שלא חסרות תיאוריות אבל זה עדיין לא צויין בשרשור.

איתמר, לדעתי סבירות גבוהה מאוד שמה שרענן כתב זו הבעיה. לאחר שקראתי חומר שנכתב בחו"ל בנושא, הבנתי שמה שכתוב למעלה זו בעיה מאוד שכיחה שגורמת לרעשי מנוע.

אני מחר אבדוק את הנושא אצלי ברכב ומהתשובות שלך אני מבין שגם אתם לא בדקתם את זה עדין. שווה לבדוק.

פורסם

דווקא התשובה של מרק היא הכיוון שלא היה באפשרותנו לבדוק עד כה, על אחת כמה וכמה שלחבר החליפו אלטרנטור לפני כמה חודשים.

תודה.

איתמר.

פורסם

ברוב המקרים אלטרנטור משופץ הווה אומר שחליפו פחמים+מיסב+ווסת מתח ולא מחליפים דיודות יישור.

אל תשכח שרשמת השיפוץ של אלטרנטורים בימינו היא גרועה מאוד כי משתמשים בחלקים תוצרת סין.

פורסם

אמרת שהכבלים של הרמקולים תקינים,בדקתם אולי שהם לא נוגעים אחד בשני כשהם מתחברים ליציאות שלהם במגבר?

הייתה לי בעיה דומה שסיב אחד או שניים מהחוט נגע בפלוס לידו וגרם לרעש אלטרנטור (סוג של,היה רעש גם כשהמנוע היה מכובה והסוויץ' היה במצב אחד לפני הסטארט)

פורסם

אתם יכולים פשוט לחבר את הרדיו דיסק למצבר אחר שלא מחובר לאלטרנטור כדי לוודא ששם הבעיה.

ליתר ביטחון הייתי מחבר גם מכשיר MP3 ל-RCA לוודא שמשם והלאה הכל בסדר.

אם יש בעיה באלטרנטור היא יכולה להשפיע על כל המערכת, קרי מגברים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אם החלפת 3 הד יוניט הסיכוי שזה מגיע משם הוא אפסי.

לדעתי משהו קרה במגבר, כנראה הכניסות. זה שניתקם RCA והפסיק הרעש זה הגיוני.

הבדיקה הכי טובה היא להשאיר את הרדיו דיסק הזה ולחבר מגבר אחר!

לדעתי חיבור הRCA היה כאשר המכשיר היה דלוק, על ווליום , וכמו המגבר היה דלוק.

מה שעוד שאלה היא מה מתח היציאה של הCD ומה מתח הכניסה של המגבר . יש סיכוי שיש פה איזשהי אי התאמה קשה.

מה התנגדויות היציאה והכניסה ?

תנסו לחבר את הרדיו דיסק ללא כבל אנטנה .

תנסו להחליף בין החיבורים של המכשיר. לחבר טוב שלי הייתה בעיה כזו שהתקנו מגבר אחר יום אחד ואז גילינו פתאום במגבר החדש שRCA אחד של מאנסטר (הכי יקר שלהם) היה לקוי , כנראה נדפק בזמן ההתקנה.

פורסם
...

מישהו יודע האם באמצעות פלוק גרפי ניתן לראות השראות? אני כמעט בטוח שכן, אשמח לקבל תשובה ברורה (דני?)

איתמר.

איתמר - ציין את דגם הפלוק או שתעלה תמונה שלו וננסה לענות.

בגדול - יש דגמים של פלוק שהם מצויינים ביכולות שלהם ויוכלו לתת לך תשובה לא רעה בכלל ומאחר ואתה מדבר על רעש בתחום השמע, לא צריכה להיות בעיה לפלוק להציג אך שוב, ציין דגם או שתעלה צילום שלו ונתקדם משם.

כמו כן, האם ניסיתם להלביש קבל קטן בין מתח ההזנה של ה-HU לאדמה?

שווה לנסות ולראות אם יש החלשות ההפרעות.

פורסם

תיאורתית אפשר לבצע את מה שרשמת אבל עדיף ספקטרום אנלייזר, במידה ואין לך מידע איזה רעשים וצורת הגל שאמורות להיות במצב תקין אז חבל על הזמן.

הבדיקה הכי טובה זה פשוט לסכך את כול הכבלים עם נייר אלומיניום, זה מה שאני עושה במקלטים ומשדרים העובדים בתדרי UHF וגם SHF.

כבלים באורך 3-5 מטר לא מסוככים הם למעשה אנטנה מצויינת ויכולים לקלוט רעשים מכול מיני רכיבי חשמל שיוצרים שדה מגנטי סביבם.

• תוכן חדש...