Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ג'סטי 92 , KOMPY המליץ לי להתגבר על רעשי חריקה בבלמים האחוריים ע"י שימון של הגומיות היבשות בשמן ברקסים (בטענה שזה שמן על בסיס צמחי שלא ייבש את הגומיות אח"כ) , בקיצר יש לי 2 שאלות , אם אני כבר רוכש שמן ברקסים האם זו בעיה להחליף את שמן הברקסים במכונית? מה השלבים ? מה צריך לעשות ? ו 2 אם זה כן בעייתי , איזה שמן אחר אני יכול להשתמש בו בשביל השימון ? יש לי סוג של שמן שרשרת של האפנוע שלי ? אולי אפשר להשתמש בזה?? או אולי בשמן המנוע של (20W50) , אודה לכם מאוד על העזרה.

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם
יש לי ג'סטי 92 , KOMPY המליץ לי להתגבר על רעשי חריקה בבלמים האחוריים ע"י שימון של הגומיות היבשות בשמן ברקסים (בטענה שזה שמן על בסיס צמחי שלא ייבש את הגומיות אח"כ) , בקיצר יש לי 2 שאלות , אם אני כבר רוכש שמן ברקסים האם זו בעיה להחליף את שמן הברקסים במכונית? מה השלבים ? מה צריך לעשות ? ו 2 אם זה כן בעייתי , איזה שמן אחר אני יכול להשתמש בו בשביל השימון ? יש לי סוג של שמן שרשרת של האפנוע שלי ? אולי אפשר להשתמש בזה?? או אולי בשמן המנוע של (20W50) , אודה לכם מאוד על העזרה.

שמן ברקסים זה לא שמן רגיל , בהחלט לא מאותו סוג של השמן מנוע או כל שמן לשימון.

השמן לא עולה הרבה , ניראה לי 70 שקל למכל שמספיק למילוי כל המערכת בלמים.

כדי לרוקן אתה צריך לעשות ניקוז , ואחרי זה ניקוז אוויר , צריך כלים מיוחדים וידע בזה.

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

שמן ברקסים זה לא שמן רגיל , בהחלט לא מאותו סוג של השמן מנוע או כל שמן לשימון.

השמן לא עולה הרבה , ניראה לי 70 שקל למכל שמספיק למילוי כל המערכת בלמים.

כדי לרוקן אתה צריך לעשות ניקוז , ואחרי זה ניקוז אוויר , צריך כלים מיוחדים וידע בזה.

א. זה לא עולה 70 שח (מיכל של 300-400 מ"ל עולה כ 15 שח, צריך בד"כ 2 כאלו).

ב. לא צריך כלים מיוחדים

ג. ידע צריך - ולכן אין טעם להתעסק בזה ל-ב-ד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אולי תסבירו לי כדי שיהיה לי את הידע שצריך?

בסך הכל ביקשתי הסבר איך להחליף נוזל בלמים. לא איך להרכיב פצצת אטום.

אם תחליף שמן בלמים בעצמך אתה עלול למצוא את עצמך נוסע בלי ברקסים. בלמים זה משהו שלא מתעסקים איתם "בשביל להעשיר את הידע".

עדיף שתלך למוסך שיחליפו לך ותסתכל איך הם עושים את זה.

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם

אם תחליף שמן בלמים בעצמך אתה עלול למצוא את עצמך נוסע בלי ברקסים. בלמים זה משהו שלא מתעסקים איתם "בשביל להעשיר את הידע".

לא שמן, כי אם נוזל בלמים !

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

וגם לא מספיק ! צריך להתנסות בעבודה ולהתמקצע!

לא לנסות לבד - מסוכן ביותר!

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא שמן, כי אם נוזל בלמים !

שמן, נוזל, אותו הדבר 8)

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם

אכן לא צריך כלים מיוחדים אם עושים את זה שני אנשים. אם בן אדם אחד רוצה לעשות את זה לבד, הוא כן צריך כלים מיוחדים כדי לנקז אויר.

ההחלפה עצמה היא די פשוטה, אם כי שונה מהחלפה של שמנים ונוזלים אחרים ברכב - לא מרוקנים וממלאים, אלא מוסיפים כל הזמן מלמעלה ומנקזים מלמטה כך שלא יהיה מצב שיש רק אויר במערכת.

עד כאן זה נשמע פשוט, נכון?

אבל השלב הקריטי של ניקוז האויר צריך להתבצע על ידי מישהו שיודע מה הוא עושה, כי אם לא - יהיו בועות אויר במערכת והתוצאה היא שתמצא את עצמך לפעמים, בהפתעה, בלי בלמים כמעט. פשוט תלחץ את הדוושה עד הסוף והבלמים לא יגיבו, זה לא נעים ומאוד מסוכן.

אז פשוט אל תשחק עם זה. גם אני, שמשתדל לטפל ברכב שלי לבד כמה שיותר, את נושא הבלמים עושה יחד עם חבר מכונאי מיומן. אם בכל מקרה צריך שני אנשים כדי לעשות את זה - אז שהשני יהיה מיומן ומנוסה , כי זה באמת לא צחוק. זה לא משהו שמקסימום נתקעים איתו בצד הדרך. זה משהו שנתקעים בגללו ברכב אחר או בגדר הפרדה.

פורסם

הניקוז אוויר מתבצע שהצינוריות מלאות בנוזל ומישהו מנקז למטה והאחר לוחץ על הברקסים .

אם יש אוויר במערכת אתה תרגיש את זה בלחיצה על הברקס.

ולגבי הכלים, אני משתמש בכלים מיוחדים לזה.

בכל מיקרה, בלמים זה לא נושא שכדאי להתעסק איתו אם לא ראיתה כמה פעמים איך עושים את זה.

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

• תוכן חדש...