Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרצתי חיפוש כבר וראיתי שאין פה דעה חד משמעית על העיניין הזה.

לכן פתחתי את האשכול הזה בישביל לדעת אם במערכת שיש לי , יש מקום להכניס רמקולים 6X9 אחוריים.

אז ככה:

הרכב הוא סיויק שנת 99.

מה שיש ברכב זה ככה:

רדיו דיסק : פיונייר 6950IB

קומפננט : פוקאל K2

סאב: audio system - שבקרוב יוחלף בסאב כולשהו אחר בעל תיבה סגורה.

המגברים : שתי מגברים של שרווד 12 VOLT.

אני מאוד מרוצה מהמערכת עד עכשיו, שהתקנתי אותה אמרו לי שזאת לא מערכת לפוצץ בווליום. אמרתי שאני יודע ושאני לא מחפש לפוצץ, אלה לשמוע כמו שצריך.

וכמו שאמרו לי ושחשבתי המערכת לא "מפוצצת". אז חשבתי על אולי להוסיף רמקולים אחוריים?

השאלה היא איזה?. כי מגבר אחד הולך מונובלוק לסאב. השני לקומפננט. ככה שהם לא יהיו מוגברים

ובכל זאת אם נוסיף אותך אני ירצה תוספת משמעותית בעוצמה (והכי חשוב שלא תיהיה פגיעה באיכות!)

מה שהכי חשוב לי זה שהאיכות של הקומפננטים לא תיפגע

אז השאלה היא בגדול

איזה רמקולים למאחורה אני יכול לשים (ואם לשים בכלל) בלי שתיפגע האיכות?

פורסם

במצב שלך איןטעם לשים רמקולים אחוריים. אלה אם אתה לא רוצה "לפוצץ" את הרכב כמו שאתה אומר... בקיצור קצר קצרצר.. רמקול אחורי ועוד בגודל 6 על 9 יהיה יותר שמיע מהרמוקל הקידמי ואמשוך את כל הסאוד אחורה. תעשה את השיקולים.

פורסם

אתה מרוצה מהשמיעה עד עכשיו? מה חסר לך במערכת?

ככל הידוע לי יש גם 6X9 של פוקל, אני מניח שיש להם אותו סגנון צליל שיש לך בקומפוננט הקדמי, כך שזה לא "יפגע באיכות", מקסימום אם אין לך ערוצים פנויים אתה יכול לחבר להגברה של רדיו דיסק.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

טוב, אני מבין שבסוף כן החלטת "לפוצץ". אם אתה רוצה לדחוף עוד מקורות צליל, 6X9 זה פתרון פשוט יחסית לביצוע.

מספר הערות:

- אתה חושש מאוד לפגוע באיכות הקומפוננט - הקומפוננט כבר איכותי, אי אפשר לקחת את זה ממנו. האיכות שלו לא תיפגע, מה שכן ילך ממנו זה כל הבמה. אני מרגיש את הבמה נמשכת אחורה גם מרמקול 6.5 קואקסיאלי פשוט שמוגבר מה HU ומוחלש עם פיידר.

- אתה מחפש עכשיו תוספת משמעותית, כדבריך בעוצמה. 6X9 יוסיפו עוצמה מסוימת - אך אם אתה רוצה באמת להרגיש אותם, תצטרך מגבר (לדעתי).

- הסיבה לזה שלא מצאת תשובה חד משמעית לגבי כדאיות רמקול אחורי, היא כי אין תשובה חד משמעית בנושא. זה מאוד אינדיבידואלי, אחד אוהב, שני שונא. ההחלטה היא בעיקר שלך - אתה צריך להחליט מה אתה רוצה - במה קדמית נכונה או "לפוצץ". אגב אני מקווה שאתה מרגיש שחסר לך עוצמה וזו לא השפעה של דעות אחרות של "מומחים גדולים בתחום". מערכת שלך, כסף שלך - כדאי שאתה תחליט האם אתה באמת רוצה את זה.

- אני מצוטט אותך: "...אני מאוד מרוצה מהמערכת עד עכשיו..." - אז מה הבעיה,תמשיך ליהנות.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות עד עכשיו

כן תאמת אולי הושפעתי קצת מאנשים... יש לי חבר עם רמקולים של פוקאל ה-K (יותר חלשים משלי) ועם רמקולים סינים מעפנים מאחורה (6X9) ושלו הייתה יותר חזקה משלי מה שקצת ביאס

אבל בקטנה אני מרוצה ממה שיש לי. והחלטתי שבמקום להשקיע עכשיו ברמקולים אחוריים אני יחסוך עוד קצת ונשקיע באיטום (:

• תוכן חדש...