Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

זאת הפעם הראשונה שאני משתתף בפורום הזה - ומסיבה טובה. אני מתכוון לקנות את הרכב הראשון שלי (כלומר, הראשון שיהיה בבעלותי).

אני מחפש מכונית משומשת במסגרת תקציב של 50-55 אלף. אני צריך אוטו אמין ופרקטי (1.6-1.8 ליטר) יותר משאני צריך אוטו דאווינים, כי אני פשוט לא יכול להרשות לעצמי את הזמן ואת הכסף שבתיקונים תמידיים או/ו הוצאות מטורפות על דלק. מבחינתי (תקנו אותי אם אני טועה), אוטו אמין זה אוטו עם קילומטרז' נמוך (ב 15-17 אלף ק"מ לשנה ועד 100,000 בכלל), יד ראשונה או שניה (מקסימום שלישית), בלי תאונות ובשום פנים ואופן לא אוטו מליסינג או השכרה. אוטו אמין זה גם כמובן לא אוטו צרפתי :lol:, ואני גם רוצה להתרחק ממכוניות קוריאניות.

מהסקירה שערכתי בשוק, גיליתי שהאוטו האמין שיהיה בתקציב שלי ושהכי קל לקנות (יש היצע בשוק) זה פולקסואגן גולף שנת 2000-2001. לחילופין, יש גם את פולקסואגן בורה שהיא קצת יותר זולה (כי היא פחות "נחשבת") ולכן בתקציב שלי אני יכול לקנות גם בורה שנת 2002. לצערי, יש הרבה פחות בורות למכירה מאשר גולפים.

אפשרות סבירה נוספת היא הלאנטיס (שנת 2001-2002). הרוב המוחלט של הלאנטיסים שמוצאים למכירה הם בעלי קילומטראז' גבוה והרבה פעמים הן גם מליסינג, אך עם זאת אפשר למצוא גם לאנטיס פרטית שעברה פחות מ 100,000.

סובארו אימפרזה (שנת 2000-2001) ומיצובישי קריזמה (שנת 2002) הן גם אופציות, עם כי כמעט ולא נתקלתי במודעות של הרכבים האלו (חוץ מקומץ של אימפרזות עם קילומטראז' בשמיים).

שמתי לב שסוזוקי ליאנה (שנת 2003) ובלנו (2001-2002) גם עומדות בקריטריונים, אך אני אישית לא אוהב אותן באופן כללי והתודעה שלי לא מסתדרת עם סוזוקי בלנו שעולה כמו גולף מאותה שנת הייצור. (אחרי הכל, סוזוקי ליאנה היא אחת המכוניות הכי מכוערות שפקדו את כבישי ישראל מאז פיאט מולטיפלה)

רציתי להיעזר במומחיות שלכם בשביל להחליט מה הוא הכיוון הנכון ללכת בו. למה בשוק יש כל כך הרבה גולפים עם קילומטראז' נמוך? יש איזשהן בעיות ידועות עם הגרסה ה-4 של הגולף? הן מתקלקלות יותר מהיפניות? למה הבורה (שתמיד חשבתי עליה כעל גולף 4 דלתות) עולה משמעותית פחות מהגולף? האם פולקסואגנים הם עד כדי כך יקרים לתיחזוק (ביטוח וטיפולים שוטפים) שפשוט לא משתלם לקנות אותן? האם הלאנטיס עדיפה על הגולף? האם יש טעם לחפש אימפרזות וקריזמות או שהן לא שוות את זה? ומה הסיפור עם הסוזוקי? מה כל כך טוב בהן? האם יש עוד איזשהן אופציות שכדאי לי לבדוק?

אשמח גם אם תתיחסו לעלויות התחזוקה של רכבים, לביטוח (אני נהג צעיר, בן 22, 5 שנות ניסיון) ולפגמים ספציפיים שהייתם ממליצים לי לחפש בבדיקת כל אחת מהמכוניות שציינתי.

ואגב, יש לי עוד שאלה בנושא: מיצובישי גאלאנט. גאלאנט (שנות 2001-2003) היא לדעתי המכונית הכי יפה שהגיע אלינו מיפן. אי פעם. ועם כל זאת, וגם בהיותה מכונית מנהלים עם מנוע 2 ליטר היא נמצאת בטווח המחירים של סוזוקי בלנו. נכון לעכשיו, אם אני אחליט לצאת מהגבולות הפרקטיים שהצבתי לעצמי, אני אקנה דווקא גאלאנט. למישהו יש טיעון משכנע למה זאת לא תהייה החלטה נבונה? (או שאולי זאת כן החלטה נבונה?)

תודה מראש על התשובות,

ג'ייק.

פורסם

ג'ייק,

קצת תמוה בעיניי שאתה מבקש יעוץ אבל בו-בזמן קובע כ"כ הרבה קביעות נחרצות (שרובן לא ממש מדויקות, אגב) וניזון משמועות וסטיגמות האופייניות, לצערי, לעדר הישראלי.

באמת שאין לי כח כרגע לתקן את כל הטעויות שלך (ואיני מתכוון לעניינים של טעם אישי, אלא לתובנות ה"עדריות"), אבל בטח עוד מעט יגיעו מי שכבר יעשו זאת. מה שכן - עשית סלט שלם וערבבת יותר מדי נושאים, ובעיקר סגמנטים רבים של מכוניות, וקשה לתת ייעוץ למי שמתפזר למקומות רבים כ"כ.

קח את הביקורת הזו בקלות ויותר חשוב - נסה למקד את רצונותיך וצרכיך לקבוצה מסויימת של מכוניות בסדרי-גודל מסוימים (קומפקטיות/משפחתיות/משפחתיות גדולות וכו') והשתדל להמנע מהכללות גורפות. זה יעשה את החיפוש שלך לקל יותר, תאמין לי.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

נכון, באמת עירבתי פה הרבה נושאים אבל קניית אוטו זה נושא מורכב. אני גם מסכים עם זה שאני סובל מהרבה סטיגמות, אבל בגלל זה באתי לכאן - לקבל יעוץ. עם יש לך תיקונים לעובדות שקבעתי, בבקשה תקן אותי. (חוץ מהקטע על מכוניות צרפתיות - אף אחד לעולם לא יצליח לשכנע אותי לקנות אוטו צרפתי)

ובאשר למכונית שאני מחפש, חשבתי שדי הבהרתי את זה. אני מחפש את מה שמחירון לוי יצחק מגדיר כמכונית "משפחתית קומפקטית" (לאנטיס, גולף, סיוויק, אלמרה וכו). אני מחפש (מתוך אילוצי תקציב) אוטו מהשנים 2000-2003, יד 1-3, שעבר עד 100,000.

השאלה על גאלאנט הייתה ניפרדת.

פורסם

לפותח השרשור !

הייתי מחליט לבחור אחת מהמכוניות הבאות:

- ניסאן אלמרה 1600 או אפילו 1800.

- מאזדה לנטיס- בכל זאת אפשר למצוא רכב שמור במיוחד באזור המרכז.

- טויוטה קורולה- יש הרבה פרטיות ותוכל למצוא משנתון 2000-2001.

הונדה סיוויק יהיה גם כן אמין אבל תחזוקתו תעלה ביוקר בהשוואה לאלו שהומלצו קודם לכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כל המכוניות עלו כאן בהחלט מכוניות סבירות (פרט לבאלנו שהיא פשוט מיושנת).

לי יש סיבה לפסול כל אחת המכוניות שהעלת אם הייתי במקומך.

הבורה וגולף צפופות מאחור, חלקים עלולים להיות יקרים, מתלים רכים מידי, מנוע 1.6 חלש שגורר נסיעה רעשנית וצריכת דלק גבוהה. הבורה עולה פחות מהגולף בגלל עינייני שוק, אין מה להיבהל. הגולף היא צותג חזק וידוע בכל העולם כבר הרבה שנים הבורות לדורותיהן (אני מתכוון לג'טות וונטו'ס) תמיד סבלו מאנונימיות וחוסר ביקוש כמשומשות ללא הצדקה אמיתית.

לאנטיס, האמת שחוץ מהאלמרה 1.8 היא איכשהו יוצאת הרע במיעוטו. אבל גם כאן, נוחות ורמת נסיעה נמוכה (הרכב לא כ"כ שקט בנסיעה ומרגיש קצת זול), ובנוסף על כך רמת הבטיחות שלו צפויה להיות נמוכה יחסית.

אימפרזה, חלשה, מיושנת, צפופה ויקרה.

ליאנה, נוחות נסיעה גרועה, מרגישה זולה וקצת מגעילה מבפנים, לא כ"כ חסכונית. רמת בטיחות לא ידועה.

קורולה, הדגם לאחר מתיחת הפנים בעל מנוע מצוין, חזק וחסכוני, כמובן מוניטין אמינות מצויין. אך היא צפופה בעלת רמת בטיחות בינונית והיא פשוט יקרה מאוד.

היפנית היחידה שאני הייתי מעלה על הדעת היא האלמרה 1.8.

מנוע 1.8 עדיף על רוב ה1.6 בסביבה, 4 כוכבים במחני הריסוק, איבזור ברמה סבירה, אמינות מצויינת, מרווח סביר.

אם אתה מעוניין להישאר בתחום ה"בטוח" של סגמנט ה1.6 ועדיין להנות מרכב מעולה אזי הפורד פוקוס היא הבחירה.

בכל מקרה אם אתה מעוניין לחסוך בכסף אני ממליץ לך לנסות למצוא מכונית ידנית, אתה עוד צעיר אתה יכול לסבול, אבל גם להינות מהוצאות דלק ותחזוקה נמוכות, וכמובן גם חיסכון במחיר הקניה.

אם אתה איש אמיץ, אתה יכול לנסות לעשות צעד לתחום האפל של סגמנט המשפחתיות.

אתה יכול לחסוך כ-10,000 ש"ח בקניה הראשונית, לשים אותם בצד ליום גשום.

ו..........

אתה מוכן?

תשב!

לקנות רכב צרפתי.

כן כן, כיום מכוניות כמו רנו מגאן וסיטרואן קסארה יתנו לך רמת בטיחות טובה, איבזור מכובד, מרווח נאה, נוחות נסיעה שלא תמצא כמותה אצל המתחרות ואפילו שלדות מעט עליזות ומהנות יותר וכל זאת בכ20 אחוז פחות ממה שתשלם על יפנית מאותה שנה.

מגאן ידנית בטוח תצליח למצוא, אני רואה לא מעט מסתובבות.

מצב השוק שלהם לא טוב עקב מוניטין אמינות מפוקפק ולא מוצדק לחלוטין.

נכון, סביר להניח שעם רנו/סיטרואן תבקר מעט יותר אצל המוסך. תטפל בה כהלכה במוסך נורמלי ותקווה חטוב.

אם תקנה ידנית אז גם תחסוך לעצמך את הכאב ראש הפוטנציאלי הזה (נחשב לבעייתי במיוחד במכוניות המיוצרות מערבית לגרמניה).

אני מצטער שסיבכתי אותך עוד יותר, אבל אני באמת מאמין שזאת תהיה הבחירה הנכונה, וזאת גם הייתה הבחירה שאני הייתי עושה.

וסתם שאלה, יש סיבה לכך שאתה לא מסתפק במכונית סופר מיני (פונטו, יאריס, קליאו)?

פורסם

קודם כל, תודה למגיבים.

היום סוף סוף רכשתי אוטו. האוטו הוא הונדה סיוויק 2001 5 דלתות. לא האוטו הכי סקסי ובטח שלא הכי זול לתחזוקה (כפי שאוששו שלל סוכני הביטוח שדיברתי איתם היום) אבל הקילומטראז' הנמוך (פחות מ 70 אלף) והמצב המכני המעולה שלו לא השאירו לי בררה. הקומפיוטסט לא הראה אף תקלה מכנית, חוץ מכמה סממני בלאי טיבעי שיצאו בצהוב וזה שהייתה החלפה די רצינית בחלקי מרכב מתעונה קודמת שהמוכר סיפר עליה מראש (והשאסי יצא לא נגוע). יצא לי גם מחיר סביר, כמה אלפים מתחת למחירון המשוקלל.

מה דעתכם על הבחירה שלי? למישהו יש ביקורת, פירגונים, עצות, הזהרות?

פורסם

כל המכוניות עלו כאן בהחלט מכוניות סבירות (פרט לבאלנו שהיא פשוט מיושנת).

לי יש סיבה לפסול כל אחת המכוניות שהעלת אם הייתי במקומך.

הבורה וגולף צפופות מאחור, חלקים עלולים להיות יקרים, מתלים רכים מידי, מנוע 1.6 חלש שגורר נסיעה רעשנית וצריכת דלק גבוהה. הבורה עולה פחות מהגולף בגלל עינייני שוק, אין מה להיבהל. הגולף היא צותג חזק וידוע בכל העולם כבר הרבה שנים הבורות לדורותיהן (אני מתכוון לג'טות וונטו'ס) תמיד סבלו מאנונימיות וחוסר ביקוש כמשומשות ללא הצדקה אמיתית.

לאנטיס, האמת שחוץ מהאלמרה 1.8 היא איכשהו יוצאת הרע במיעוטו. אבל גם כאן, נוחות ורמת נסיעה נמוכה (הרכב לא כ"כ שקט בנסיעה ומרגיש קצת זול), ובנוסף על כך רמת הבטיחות שלו צפויה להיות נמוכה יחסית.

אימפרזה, חלשה, מיושנת, צפופה ויקרה.

ליאנה, נוחות נסיעה גרועה, מרגישה זולה וקצת מגעילה מבפנים, לא כ"כ חסכונית. רמת בטיחות לא ידועה.

קורולה, הדגם לאחר מתיחת הפנים בעל מנוע מצוין, חזק וחסכוני, כמובן מוניטין אמינות מצויין. אך היא צפופה בעלת רמת בטיחות בינונית והיא פשוט יקרה מאוד.

היפנית היחידה שאני הייתי מעלה על הדעת היא האלמרה 1.8.

מנוע 1.8 עדיף על רוב ה1.6 בסביבה, 4 כוכבים במחני הריסוק, איבזור ברמה סבירה, אמינות מצויינת, מרווח סביר.

אם אתה מעוניין להישאר בתחום ה"בטוח" של סגמנט ה1.6 ועדיין להנות מרכב מעולה אזי הפורד פוקוס היא הבחירה.

בכל מקרה אם אתה מעוניין לחסוך בכסף אני ממליץ לך לנסות למצוא מכונית ידנית, אתה עוד צעיר אתה יכול לסבול, אבל גם להינות מהוצאות דלק ותחזוקה נמוכות, וכמובן גם חיסכון במחיר הקניה.

אם אתה איש אמיץ, אתה יכול לנסות לעשות צעד לתחום האפל של סגמנט המשפחתיות.

אתה יכול לחסוך כ-10,000 ש"ח בקניה הראשונית, לשים אותם בצד ליום גשום.

ו..........

אתה מוכן?

תשב!

לקנות רכב צרפתי.

כן כן, כיום מכוניות כמו רנו מגאן וסיטרואן קסארה יתנו לך רמת בטיחות טובה, איבזור מכובד, מרווח נאה, נוחות נסיעה שלא תמצא כמותה אצל המתחרות ואפילו שלדות מעט עליזות ומהנות יותר וכל זאת בכ20 אחוז פחות ממה שתשלם על יפנית מאותה שנה.

מגאן ידנית בטוח תצליח למצוא, אני רואה לא מעט מסתובבות.

מצב השוק שלהם לא טוב עקב מוניטין אמינות מפוקפק ולא מוצדק לחלוטין.

נכון, סביר להניח שעם רנו/סיטרואן תבקר מעט יותר אצל המוסך. תטפל בה כהלכה במוסך נורמלי ותקווה חטוב.

אם תקנה ידנית אז גם תחסוך לעצמך את הכאב ראש הפוטנציאלי הזה (נחשב לבעייתי במיוחד במכוניות המיוצרות מערבית לגרמניה).

אני מצטער שסיבכתי אותך עוד יותר, אבל אני באמת מאמין שזאת תהיה הבחירה הנכונה, וזאת גם הייתה הבחירה שאני הייתי עושה.

וסתם שאלה, יש סיבה לכך שאתה לא מסתפק במכונית סופר מיני (פונטו, יאריס, קליאו)?

אל עומר ב.

צרפתיות אכן בטיחוטיות. יש לי שתי שאלות נוספות אליך.

מדוע אינך מזכיר\ ממליץ על פיז'ו?

האם ההפרש של 10000 ש"ח במחיר קניה בין יפנית לצרפתית מתבזבז א"כ על טיפולים ותיקונים?

תודה,

• תוכן חדש...