Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צניחת דוושת בלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בנסיעה בזמן לחיצה על הבלם פתאום הדוושה צנחה, הבלימה הייתה ממש בסוף הדוושה וממש חלשה, לאחר עצירה גלגל ימני אחורי היה רותח ומסריח כאילו משהו נשרף שם, לאחר כמה שעות נסעתי שוב- הכול בסדר.

הלכתי למוסך- הוא אמר לי שנשרף לי מיסב של הגלגל, בנוסף בדק לחץ שמן במשאבה המרכזית ויעץ להחליף אותה.

מדובר על סיאט טולדו 93.

מה יכולה להיות התקלה?

האם מה מאמרו לי במוסך זה הגיוני?- הרי שהגלגל יושב ישר, המיסב לא התפרק...

תודה.

פורסם

מיסב הגלגל לא קשור לדוושת הבלם יכול להיות שזה צירוף מקרים.

לגהבי הבלמים משאבה בהחלט יכולה לשחק ככה לפני שהיא מתה סופית. אם יש חשש תחליף אותה כי החיים שלך ושל הסובבים אותך הרבה יותר יקרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חושב שיש קשר בין שתי התקלות. מה שהמוסך אומר נשמע הגיוני בהחלט.

בד"כ שהדוושא מגיע עד הריצפה זה אומר שהמשאבת בלם המרכזית פגומה,תקלה בטיחותית חמורה מאוד. עלות משאבה חליפית משהו באזור ה300 ש"ח. תשים לב שברגע שמחליפים לך את המשאווה המרכזית שלא ידלוף נוזל בלמים לכיוון צבע הרכב. נוזל הבלמים יסיר את צבע הרכב וישאיר לך כתמים.

האם היו לך רעשים קודם לכן מאזור הגלגל? כמו חריקות או משהו דומה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

"הוא אמר לי שנשרף לי מיסב של הגלגל, "

אמנם אני לא מכונאי אבל כאשר מיסב של גלגל אינו תקין הוא משמיע נהמה חזקה מאוד שקשה להתעלם ממנה מנסיון אישי שלי.

פורסם

האם חסר לך נוזל בלמים במערכת? אם כן יתכן שהדוושה צנחה כתוצאה מנזילה ואז יש לאתר אותה ולתקן בהתאם.

אם לא אז - לדעתי - רוץ להחליף משאבת בלם מרכזית.

בכל מיקרה, מנסיון אישי וכפי שהזכירו קודמי - מרעש של מיסב שרוף אי אפשר להתעלם.

פורסם

תודה על התגובות, המיסב לא השמיע לפני זה שום רעש, אבל בכל מקרה במוסך הוא יעץ לי להחליף אותו- היה לו ריח ממש שרוף, גם שהוא לא יקר מידי...

החלפתי גם את המשאבה המרכזית, עכשיו הבלמים בסדר גמור, הדוושה תופסת ממש בהתחלה...

פורסם
מיסב הגלגל לא קשור לדוושת הבלם יכול להיות שזה צירוף מקרים.

לגהבי הבלמים משאבה בהחלט יכולה לשחק ככה לפני שהיא מתה סופית. אם יש חשש תחליף אותה כי החיים שלך ושל הסובבים אותך הרבה יותר יקרים.

שלום.

למה אתה כותב שטויות ומטעה את הבחור?

הרי מדובר בבלמים ובחיי אדם איפה האחריות שלך?

את חוסר האחריות כבר ראיתי בתגובה שלך שמצביע על חוסר ידע משוועה!!!

להבא כאשר מדברים על מערכות בטיחות תחשוב טוב טוב לפני שאתה מיעץ או מגיב !!!

לבעל הכב.

מירב הסיכוים שהבעיה נובעת ממיסב שרוף וחופש במיסב.

לדעתי הבעיה לא נובעת ממשאבת הבלם המרכזי או אפשרות שניה שהמשאבה תקולה והמוסך השחיל אותך במיסב ללא הצדקה.

אין מצב שהבעיה נבעה משני התופעות יחד.

לסיכום או האכילו אותך אם משאבה או אים מיסב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שאלה שלי האם הצניחה של הדוושה הייתי אחרי ירידה ממושכת וכל הזמן אתה עם הרגל על הדוושה,

אם כן אז כנראה שנוזל רתח ויצר אוויר במערכת ואז אתה חייב להחליף גם נוזל בלמים.

אם במישור אז כמו שאמר לך דני ובני ל, שהחופש במיסב הוא שעשה את הבעיה

פורסם
הבעיות כן קשורות, שיש חופש במייסב גלגל קדמי דוושת הבלם עלולה לשקוע- מכונאות בסיסית!

דן פותח השרשור טען שהבעייה במיסב שרוף בגלגל אחורי ימני, ולא בקדמי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום.

ל

מירב הסיכוים שהבעיה נובעת ממיסב שרוף וחופש במיסב.

לדעתי הבעיה לא נובעת ממשאבת הבלם המרכזי או אפשרות שניה שהמשאבה תקולה והמוסך השחיל אותך במיסב ללא הצדקה.

אין מצב שהבעיה נבעה משני התופעות יחד.

לסיכום או האכילו אותך אם משאבה או אים מיסב.

בברכה בני ל.

אשמח לשמוע הסבר למה שאתה אומר כי לאור הידע שלי בהידראוליקה במע' משאבות ובוכנות תקינה נוזל לא עובר והמקסימום שתקבל ממיסב חופשי הוא רעידה בדוושה.

פורסם

שי, אני מבין כך את העניין:

הרעירות במיסב גורמות לדיסק להסתובב ב"שמיניות", צורת הסיבוב הזו של הדיסק גורמת לרפידות הבלימה להפתח הרבה יותר מהמתוכנן.לחיצה על דוושת הבלם צריכה לסגור רפידות שרחוקות מהדיסק. התוצאה - צניחת דוושה.

אלא מה, מיסב שרוף גורם לצליל שקשה להתעלם ממנו ולכן לא ברור לי כ"כ איך בעל הרכב לא הרגיש בכך.

אנא הערות / הארות לנאמר.

פורסם

אבל הקליפר צף והדיסק נשאר באותו העובי בין הרפידות עד כדי מאיות המ"מ עקב שינויי הזוית בגלל החופש במיסב.

שים לב שהוא מתאר תופעה לא קבועה אלא רנדומאלית.

• תוכן חדש...