Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול מה הן התופעות של חוסר לחץ שמן?

האם יתחמם השמן?

האם יתחמם הראש?

האם יהיו אילו תופעות לפני שמנוע ישפוך?

האם תופעות אלו יהיו לפני שתדלק מנורת הלחץ שמן?

בתודה מראש

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

הסיכה לא תתבצע כמו שצריך, חיכוך יתר שיגרום לשחיקה וחימום יתר יגרם ובסופו של דבר המנוע יהרס.

הנורה אמורה להדלק כשלחץ השמן לא תקין. אם משום מה אתה חושד שהיא תקולה יש לבדוק בעזרת מד לחץ-שמן חיצוני.

פורסם

השאלה מה יתחמם קודם... השמן או המים...

באירוע האחרון שלי המנוע הראה ערכי חום שמן נמוכים מהרגיל (קצת פחות מ130 מעלות) וחום מים גבוהה מהמותר...

כאשר בד"כ המצב הפוך, אני עוצר כאשר השמן עובר את ה140 מעלות והמים לא מתחממים יתרה על המידה אף פעם...

יכול להיות שהשמן שלי שרוף, מחר אני הולך להחליף שמן לחדש ואיכותי יותר...

חשוב לציין שהנסיעה האחרונה הייתה באיזור ב"ש ביום חם במיוחד!!!

בתודה מראש

נדב

פורסם

אני מניח (ויתקנו אותי אם אני טועה) שכאשר ישנה בעיית שימון השמן ישאר בקרטר ולכן לא יתחמם. לעומת זאת המים ירתחו בנסיון לקרר את המנוע.

המצב שאתה מתאר אמור להדליק לך נורה אדומה (כמו שכנראה קרה). יש לבדוק את נושא לחץ השמן בדחיפות. מתי החלפת שמן ומסנן לאחרונה?

פורסם

לפני 500 קמ'

אבל סביר שהשמן גמור כיוון שהוא בסה"כ LM והוא כבר הגיע פעם פעמיים ל140 מעלות לזמן לא קצר...

למשהו פה יש מד לחץ שמן מתאים ורוצה לעזור לי? כיוון שמוסך זה דבר שקשה לי מאוד להגיע אליו :-(

שוב תודה

פורסם

בעיקרון מה שמשפיע מאד הוא האם השמן הוא סינטטי או לא. בכל מקרה שמן שעבר התחממות יתר הופך בסופו של דבר לצמיגי מאד ומכאן בדרך להרס המנוע. אני מקווה שהשמן שלך לא הגיע למצב הזה.

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר המנוע מתחמם בגלל מאמץ יתר וטמפרטורה חיצונית כפועל יוצא מזה גם השמן רותח.

ישנם כמה פתרונות,הפשוטה והזולה ביותר היא הרכבת קולר שמן חיצוני,והיקרה יותר היא הרכבת אגן שמן גדול יותר בעל צלעות קירור.

אורן

פורסם

מורכב באוטו קולר שמן מקורי של פיזו שמבוסס על מים, הבעיה היא לא התחממות השמן, ברגע שיגמרו התקלות והאוטו יסע קצת אני אחזור להשתמש במוטול 300 V שלא מזיז לו להתחמם מפעם לפעם...

אגב, אחרי הרכבת הקולר השמן מגיע ל140 לעתים נדירות כאשר לפני כן כל נסיעה הייתי מגיע ל150 מעלות ועוצר...

מה שמוזר זה שבנסיעה האחרונה השמן לא התחמם כמעט והמנוע כן, בגלל זה הגעתי למסקנה שאולי יש משהו לא בסדר בשמן...

מחר אני מתכנן להחליף שמן ופילטר לחדשים...

בתקווה אמצא מד לחץ שמן באיזור (מחפש עזרה :oops: ) ואולי גם מישהו שיודע להשתמש בו...

בתודה

נדב

• תוכן חדש...