Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. בקפייר (?) בעזיבת הגז בסל"ד גבוה:

הבעיה קיימת מאז שהרכב אצלנו,3-4 חודשים, אבל עדיין לא הצלחתי למצוא לזה פיתרון. אולי אתם תוכלו לעזור.

העניין הוא כזה: הרכב בעמידה ואני מעלה את הסל"ד ל-4K ועוזב את הדוושה, לאחר כשניה במין דיליי כזה נשמע רעש שמזכיר פיצוץ (קטן) ועמום. הרכב עבר בדיקת גזים ללא בעיה, הוחלפו פלאגים, נבדק האגזוז והתגלה שהוא מתחיל להיאכל מבפנים אבל זה לא משהו שצריך להשפיע כרגע. האם צריך לגשת לעשות כיוון הצתה? ומי מתעסק בזה באיזור השרון?

כמו כן יש הרגשה שבנסיעה רגועה הכל תקין אבל כשלוחצים על הגז הדלק מתכלה במהירות, בדיקה לא מדוייקת העלתה שב-30 ק"מ של נסיעה עם רגל כבדה,ללא מזגן, אני צורך 4-5 ליטרים :-(.

יש לציין שבסל"ד נמוך מ-4K אין רעש וצריכת הדלק סבירה.

2. הרכב מקרטע וכבה לבד לאחר המתנה של מ'ס דקות כשהוא פתוח ולא מונע:

איך זה קורה? -כאשר אני פותח את הרכב בעזרת השלט וממתין מעל לדקה, ואח"כ מנסה שוב להניע הרכב מקרטע ונכבה.

זה קורה גם בהנעה חוזרת, ז"א כיבוי הרכב והנעה חוזרת לאחר דקה +

שמתי לב שהפיתרון הוא להוציא את המפתח מהסוויץ' ולנעול ולפתוח מחדש. מה יכולה להיות הבעיה?

הקודן הוא פויינטר 3 ניתוקים ויש גם אזעקה לא מזוהה.

3. תאורה מהבהבת בזמן נסיעה תחת עומס חשמלי:

בזמן נסיעה כשאני עם אורות דרך ורדיו, ככל שאני אגביר את הרדיו (או את העומס החשמלי), ככה אני הראה יותר היבהובים

בתצוגת הקילומטרז' ברכב, בתאורה הפנימית של תא הנוסעים וברדיו דיסק.

המצבר חדש ומתוצרת לא ידועה.

הרכב הוא פורד פוקוס שנת 2003, מנוע 2.0 זטק.

פורסם

2. האימובילייזר (פוינטר) מתפרע

3. נראה כי יש בעיה בהערכה ( - ), או שלא מקבל מספיק חשמל או שהמגעים של מינוס מלוכלכים.

1. במיוחד שלא באמת בדקת את הצריכה ואמרת כי אתה "לוחץ" על הגז, נראה לי שמוקדם מדי לקבוע כי אתה צורך 4 ליטר. בנסיעה מאומצת הצריכה תהיה דולה בכל מקרה. כיון הצתה - יש לך הצתה אלקטרונית.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

התשובות בגוף הציטוט בצבע כחול:

1. בקפייר (?) בעזיבת הגז בסל"ד גבוה:

תקלה באגזוז- חור- דליפת אוויר, או פירוק פנימי.

דלק שמגיע לאגזוז ללא סיבה . (מזרק משתין/כשל בהצתה ועוד) פחות סביר.

כמו כן יש הרגשה שבנסיעה רגועה הכל תקין אבל כשלוחצים על הגז הדלק מתכלה במהירות, בדיקה לא מדוייקת העלתה שב-30 ק"מ של נסיעה עם רגל כבדה,ללא מזגן, אני צורך 4-5 ליטרים :-(.

זאת לא בדיקה. הבדיקה היא למלא פול, ולבדוק שוב לאחר נסיעה כזו או אחרת במדידת מס' הקמ'/ והלטרים במדוייק.

לזכור, מנוע 2 ליטר ולחיצות, זה מתכון ברור לצריכה שציינת.

2. הרכב מקרטע וכבה לבד לאחר המתנה של מ'ס דקות כשהוא פתוח ולא מונע:

איך זה קורה? -כאשר אני פותח את הרכב בעזרת השלט וממתין מעל לדקה, ואח"כ מנסה שוב להניע הרכב מקרטע ונכבה.

זה קורה גם בהנעה חוזרת, ז"א כיבוי הרכב והנעה חוזרת לאחר דקה +

שמתי לב שהפיתרון הוא להוציא את המפתח מהסוויץ' ולנעול ולפתוח מחדש. מה יכולה להיות הבעיה?

הקודן הוא פויינטר 3 ניתוקים ויש גם אזעקה לא מזוהה.

יש דריכה פאסיבית למיגון שהותקן באוטו. או לאזעקה או לקודן. כשאתה מפעיל את האזעקה ומנטרל מייד אותה ו/או את הקודן, בעצם ביטלת את הדריכה הפאסיבית של המיגון שהותקן בארץ. כך צריך להיות.

3. תאורה מהבהבת בזמן נסיעה תחת עומס חשמלי:

בזמן נסיעה כשאני עם אורות דרך ורדיו, ככל שאני אגביר את הרדיו (או את העומס החשמלי), ככה אני הראה יותר היבהובים

בתצוגת הקילומטרז' ברכב, בתאורה הפנימית של תא הנוסעים וברדיו דיסק.

המצבר חדש ומתוצרת לא ידועה.

אם יש מגברים באוטו וסאב, זה סביר, ובכל זאת כדאי לבדוק את מתח הטעינה שהוא יציב. אם אין מגברים וסאב, נראה שיש בעית טעינה ואולי משפיעה על דברים נוספים .

הרכב הוא פורד פוקוס שנת 2003, מנוע 2.0 זטק.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על ההתיחסות לשאלות..

1. האגזוזן אמר שהדוד האמצעי מתפרק מבפנים. הרכב עדיין לא הגיע ל60,000 ק"מ, זה הגיוני? ועד כמה זה משפיע על הנסיעה/צריכת דלק וכו'

צריכת דלק יצא בינעירוני ללא מזגן 1:9 בנסיעה לרמת הגולן וחזרה - נראה לי שמשהו לא תקין כאן.

כמו כן שמתי לב היום שבהילוך סרק כשהרכב בעמידה ללא מזגן המנוע עובד במין 'פולסים' לא קבועים, אבל אין תזוזה בשעון הטורים.

2. לא הסברתי את עצמי ברור. אני ניגש לרכב, פותח אותו ע"י השלט, מתקתק את הקוד ומכניס מפתח ופותח סוויץ' עד הסוף (ללא סטרטר). במצב הזה עפ"י מה שהבנתי אני יכול להיות עד מחר ולא אמורה להיות דריכה, וגם לא שמעתי שום ציפצוף שמתריע על כך. בכל מקרה אם אני לא מניע מיד אלא מחכה דקה, הרכב יניע ויכבה לאחר כ5 שניות של קירטועים ואצטרך להניע מחדש.

3. ברכב לא מותקן מגבר או צרכן חשמל רציני, המצבר חדש מתוצרת פחות מוכרת (הבעלים הקודם החליף), שמתי לב שכל האורות מרצדים גם אם אני לוחץ על הגז ואח"כ עוזב.

יש לי הרגשה שהבעיות איכשהו קשורות אחת לשניה. אני אציין שהרכב עבר בדיקת מחשב ובדיקת גזים ונמצא תקין, כמו כן עבר טיפול פלאגים,שמנים + פילטרים לפני פחות מ5,000 ק"מ.

במה כדאי להתחיל? הייתי בשני מוסכים שאמרו שהרכב תקין מבחינתם. האם לחזור למתקין הקודן ולבקש בדיקה של העסק?

ד"א לגבי בדיקת ההצתה שהתכוונתי אליה - הבנתי שיש דבר כזה שקוראים לו SUN ועם אנלייזר מסויים אפשר לבדוק את העניין..

פורסם

נמחק מה שנראה כ"פרסומת" נטו של משתמש חדש.

תודה על ההמלצה אם כי קצת רחוק.

בכל מקרה איך הסתדרת בסוף עם הקודנית? התקינו לך אותה מחדש?

פורסם

אני יתחיל בבדיקה של הקודנית, נראה לי שזה המקור לתקלות.

האם יש משהו צפציפי שצריך לדרוש מהמתקין שיבדוק?

לגבי ההיבהובים של האורות, האם לגשת לעשות בדיקת טעינה?

מתן.

פורסם

מתן שלום רב!

הייתי ממליץ לך לגשת לחשמלאי רכב מוסמך שייבדוק את מתח הטעינה כשאתה מניע ועומד עם הרכב, מתח הטעינה תחת עומס.

סביר מאוד שישנה בעיה במערכת הטעינה [אלטרנטור, מצבר (למרות שהוא חדש, אם הוא מתוצרת לא ידועה, אז יכול מאוד להיות שהוא יתכלה תוך כמ החודשים, כי הוא לא איכותי), מגעים רופפים, בעיקר מינוס של המצבר).

בהצלחה, וחזור לעדכן! :-)

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם

FUEL TANK תודה על התגובה, מקווה מאוד שזה משהו שולי ולא בעיה רצינית,בכל מקרה מחר אני אסע לחשמלאי רכב לבדוק את העניין.

ד"א מישהו מכיר חשמלאי או מוסך טוב? חייב להיות תותח בעבודה וישר כמו סרגל :lol:

רצוי במיקום של פרדס חנה - חדרה - נתניה. רפי יש המלצות? :wink:

• תוכן חדש...