Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשלנות מקצועית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כ 4 חודשים זיהיתי במגאן (97 בנזין) מחסור במים ,נגשתי למוסך מורשה והוא החליף את הפלאנצ' (100 ש"ח) בדק ואמר הכל תקין סע.

הבעיה לא נעלמה ,והמשכתי לראות שלאחר שבוע נגמר מיכל מים ,חום המנוע לאורך כל הסיפור היה תקין ולא עבר את החצי.

איכשהו מחוסר זמן משכתי כך כ 3 חודשים בהם אני ממלא מים כל שבוע.

לפני חודש נגשתי שוב לאותו מוסך לטיפול בבעית המים ,הפעם הוא פירק את הצד המתכתי הנגדי לפלאנצ' ועשה לו חריטה (250 ש"ח) ע"מ שהסגירה תהיה הרמטית.

חזרתי הביתה ושוב לאחר יומיים חסר מים ,חזרתי אליו שוב הפעם הוא אמר זה משאבת מים ,סיכמנו גם על החלפת טימינג (סה"כ 800 ש"ח מחיר מיוחד לחברי מועדון...) ואתם כבר בטח מנחשים ששוב המים נעלמים!

חזרתי אליו שוב בדק בדק ,הפעם זה ראש מנוע קבע המומחה (הוא הכניס איזה מבחנה המורכבת מ2 חלקים ואמר שאם צבע המים ישתנה בחלק העליון ז"א שיש לחצים מכיוון המנוע...).

טוב בנקודה זהו כבר נשברתי ולקחתי את הרכב. פניתי לשמאי רכב ליעוץ והוא הציע 2 מסלולים שלם 350 ש"ח ואני אנהל מו"מ עם המוסכניק כך שיתקן הכל על חשבונו או במידה ולא הצלחתי לשכנעו שלם 850 ש"ח וקבל דו"ח מלומד לבית המשפט לצורך תביעה.

חברים יקרים ,אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית \ רגשית \ ניחומים וכו'

בברכה,

אלון.

פורסם

*אין לצטט הודעה שמעל*

ריגשית - צר לי עליך שנפלת על מכונאי חאפר ואולי גם רמאי .

מקצועית - היית צריך להגיע ולשאול כאן את המומחים בשלב הרבה יותר מוקדם .

לא יודע איך שמאי יכול להתמודד מול המוסכניק , אבל אני חושב שבהחלט יש צורך לגרום לו למכונאי לפצות אותך על הטרטורים והוצאת הכספים המיותרת ( כי הרי הבעיה הראשונית לא נפתרה )

בהצלחה

פורסם

אם אתה בטוח שאכן הבדיקה של המוסך מקצועית ויש לטפל בראש מנוע, אני הייתי מנסה להגיע איתו להסכם שבגלל שהוא החליף חלקים שלא לצורך, תעשה אצלו את הטיפול, אבל שהתשלום הכולל על כל ההחלפות יהיה בגובה של טיפול בראש מנוע.

כלומר שיקזז את מחיר החריטה של הפלאנג' ומשאבת המיים וטיימינג.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ספוג את שכר הלימוד ששילמת, ובזמן שאתה מחפש מוסך אמין ומקצועי שבאמת יטפל לך בבעית נוזל הקירור שנן את הלקח שלמדת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום לפותח השרשור,

היה לי כאן בפורום ויכוח כאן לפני מספר שרשורים עם ניצן shaft שהוא בעל מוסך,אני טענתי שבמוסכים מעדיפים לא לבצע בדיקה יסודית בלחץ למערכת הקירור ובדרך כלל אומרים "פרק ראש מנוע".

וכאן מסתבר שיש צדק מסויים בדברי ואשמח אם ניצן יגיב לשרשור.(ניצן,אין בכוונתי לומר,שאתה הוא אחד מבעלי המקצוע שלא עושים עבודה יסודית,אך פותח השרשור מגלה לנו בעצם שיש מקרים כאלה ומה שטענתי היה בהסתמך לא על מקרה אחד וגם לא על שניים).

מה שאתה מתאר כאן זו מדיניות פסולה של "נחש מצליח",וזה בדרך כלל (תמיד) פוגע בכיס הלקוח.

עצה לי אליך- התרחק מהמוסך ופנה בדחיפות לבדיקה בלחץ של מערכת הקירור -רצוי במכון לרדיאטורים מומלץ/מוסך שיש לו מכשיר כזה בלבד !

לאחר שתבוצע הבדיקה תוכל לדעת האם קיימת נזילה ממקום מסויים (צינורות רדיאטור,תרמוסטט,משאבת מיים,פקק רדיאטור-יש לבדוק בלחץ אם איבוד המים לא גדול,נזק לרדיאטור(נזילה/רקבונות) וכמו כן,אם יש לך בריחת לחץ אל מערכת הקירור גם את זה יאמר לך הבוחן,אלא שאז באמת תהיה בבעיה ותצטרך להפנים בסיכוי גבוה מאוד שיש להוריד ראש מנוע לשיפוץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפותח השירשור שלום

לאחי יש מגאן 1600 שנת 97 כמו שלך.

הוא קנה את הרכב ביום שישי האחרון.

חום המנוע היה תמיד בשליש העליון.

פירקתי לו את הרדיאטור

פירקתי את האמבטיות של הרדיאטור וגיליתי שם גן חיות אמיתי .

ג'יפה שלא ראיתי מיימי.

ניקיתי את הרדיאטור וכמו כן הוחלף טרמוסטט ( נבדק ונמצא שלא נפתח היטב)

נוקז אויר ממערכת הקירור היטב.

והרכב נוסע ואינו מתחמם.

ירון מאיר

פורסם

אצלי הייתה בעיית חום בפיג'ו למשך זמן. החלפתי טרמוסטט, יוניט חום של הרדיאטור, ניקיתי את הרדיאטור, פירקו לי את הברזלים שאליהם ההאוסים של הרדיאטור מתחברים, וגם שם הרחיבו את המעברים שהיו מלאים בחלודה, והאוטו הפסיק להתחמם.

תשקול לנסות את הכיוונים האלו, לפני שאתה הולך לראש מנוע.

ובכל מקרה, תבדוק את הצבע של השמן שלך, כי אם יש פריצה באטם ראש , אז מן הסתם , יצאו מים ממעברי המים, ויעברו למעברים של השמן, ובשמן שלך יהיה מים. ואת זה אפשר לדעת אם השמן מקבל צבע לבנבן כמו טחינה בהירה (תערבב מים עם שמן וראה את התוצאה).

פורסם

יתכן וכדאי לבדוק במקום נוסף. בכל אופן, מהתחלה היתה דליפת מיים שלא אותרה או לא אותרה כולה, ועולה כעת שיתכן ויש צורך להוריד ראש מנוע.

אין ספק שאם הבעיה בראש, היתה היא מלכתכילה, עובדה, הדליפה היתה ולא נעלמה, ויתכן ורק זמן האיתור התארך.

לחילופין, הזנחתך לאורך זמן מכניסה אחת לאחרת למוסך, לא היטיבה עם מעמדך.

כמה צודק או לא צודק החלפת החלקים שהוחלפו, אין לקפוץ מראש, לא נראה לי שסתם החליפו חלקים בלי שום סיבה שהיא.

רצוי לקבל דיעה נוספת לגבי הבעיה העכשוית.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קולטי תפריד חמוד שלי, מכון רדיאטורים אכן בודק בלחץ

את מערכת המים, אך רק לזיהוי מקור הנזילה.

וכך כל מוסך מבצע עם אותו הציוד את הבדיקה לאיבחון מקור הנזילה,

מכון רדיאטורים לא יכול לקבוע חד משמעית שיש דליפת קומפרסייה

למערכת המים, מכוון שישנה בדיקה אחת ויחידה לאימות ב 100%,

ע"י בדיקה בלחץ הפוך לאחר פירוק הפלגים ובדיקת כל צלינדר בנפרד

לזיהוי הדליפה וזאת בדיקה שנעשית במוסך .

שים לב שבשרשור הנ"ל המכונאי עבד הפוך, היכן שהיתה נזילה

תיקן ושחרר את בעל הרכב, כך בשנית תיקן מקור הנזילה ושחרר שוב את הלקוח,

כך בחשבון שכל עיבודי המים הנ"ל מקורם מלכתחילה היתה בעייה בראש המנוע ,

אך בעקבות לחץ במערכת המקום הכי רגיש נפרץ, אך העניין הוא שהמכונאי טיפל

בתוצאה ולא בסיבה לנזילה .

עכשיו אני מקווה שהבנתה את מה שרשמתה בשרשור הקודם, יש הבדל בין בדיקה בלחץ ,

לבין לחץ במערכת .

וזה שוב מחזק את דברי לכך שמכונאים לא ממהרים להוריד ראש ,

אך במקרה הנ"ל המכונאי אכן כשל בדיאגנוסטיקה וטירטר את הלקוח וחבל.

נ.ב. זה יכל לקרות בכל מוסך אפילו המומחים ביותר שמתוך ניסיון

המערכת לא מחשידה אותם לצורך בדיקה בלחץ הפוך (קולטי לא להתבלבל ),

מתקנים נזילת מים ומשחררים לקוח, ובשנית שהלקוח חוזר אכן מאבחנים את סיבת

הנזילה לא רק את התוצאה.

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

חברים ,תודה על כל התגובות.

עידכון- השמאי בא ואכן התרשם שזה ראש מנוע.

כעת הראש מפורק וישנם סימני ריקבון (לא קשים במיוחד) במעברי המים וכמו שיעצתם לי אני אנסה להגיע לפשרה כלשהיא.

תודה רבה לכולכם.

• תוכן חדש...