Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד, אתה קורא את כל ההודעות בשרשורים בהם אתה מגיב?

או שאתה פשוט מגיב לפי הכותרת וזהו?

בדרך כלל אני מגיב על פי כותרת אבל הפעם דווקא התייחסתי גם להודעות.

ועכשיו ברצינות, כתבתי לפי ההודעות שנכתבו ופשוט משגע אותי שישר קופצים למסקנות של הלך החלק.

ואגב הגבתי את התגובה הזאת אחרי שהגבת לתגובה של אור.ס ומשום מה כמה הודעות הקדימו אותי.

פורסם
בדרך כלל אני מגיב על פי כותרת אבל הפעם דווקא התייחסתי גם להודעות.

ועכשיו ברצינות, כתבתי לפי ההודעות שנכתבו ופשוט משגע אותי שישר קופצים למסקנות של הלך החלק.

ואגב הגבתי את התגובה הזאת אחרי שהגבת לתגובה של אור.ס ומשום מה כמה הודעות הקדימו אותי.

יש לך מעל 1200 הודעות ואתה מגיב לפי כותרת?

הרשה לי להתייחס בע"מ לאיכות ההודעות שלך.

ניסית לפני שעה לשחרר את הסתימה עם חומר עדין לפירוק אבנית (לא מלח לימון) והבעיה לא נפתרה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני חושב שהכי טוב לפרק את המשאבה להניח אותה לילה שלם בתוך מסיר אבנית ולראות מה יקרה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
יש לך מעל 1200 הודעות ואתה מגיב לפי כותרת?

הרשה לי להתייחס בע"מ לאיכות ההודעות שלך.

ניסית לפני שעה לשחרר את הסתימה עם חומר עדין לפירוק אבנית (לא מלח לימון) והבעיה לא נפתרה.

תפסיק להיות חאפר:wink:. אצלך הגישה יותר טובה מאצלי ותדרוש הרבה פחות זמן. לאן אתה מצפה שהאבנית תעלם ממיכל המים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

מאחר והמשאבה בקליאו היא משאבה עם ספיקה גבוהה יותר ביחס למשאבות הרגילות, החרירים של המתזים על איזור מכסה המנוע דיי גדולים ולכן הסיכוי שהם נסתמים הוא נמוך מאוד (עד כה עברו תחת ידיי כמה מאות מכוניות עם מערכת דומה ואפשר לספור על יד אחת - וגם פחות מזה - את המכוניות שהמתזים שלהן היו סתומים).

ב 99% מהמקרים המשאבה מתבלה והספיקה שלה יורדת בצורה דראסטית. הדבר בא לידי ביטוי בכך שהיא עדיין עובדת (ברוב המקרים) אבל הלחץ שיוצא מהמתזים נמוך. הפתרון הוא כמובן להחליף את המשאבה (סדר גודל של כמעט 300 שח כולל מעמ). בהמשך הדרך (אם לא תוחלף המשאבה) היא תקצר או שתפסיק לעבוד לחלוטין.

לפני ההחלפה אפשר, בשביל השקט הנפשי בלבד, לבדוק שהמתזים לא סתומים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, גם אני הייתי באותה דעה וכבר כמעט קניתי משאבה חדשה אבל אז בשביל הספורט פירקתי את כל המערכת מקדימה.

אצלי, מבנה מיכל המים בעל צורה כזו שמרכזת את רוב האבנית באזור של המשאבה. אחרי הפירוק וניקוי של הכל מערכת השפריצרים עובדת כמו חדשה והרי המשאבה בת 5 שנים כבר.

אני ממשיך לדבוק שזאת רק סתימה.:smile:

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

יש לי רק שאלה אחת - למה לעזעזל אתם ממלאים מים לא נוזל שמשות יעודי? (כן גם כזה שעולה 15 שקל באוטו דיפו).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היי,

תופעה דומה היתה אצלי באוטו (קליאו ספורט 2001). לאחר שפירקתי את כל הצינורות ונשפתי לחץ אוויר וזה לא עזר,

פירקתי את המשאבה והלכתי לחנות חלפי רכב (ש.י.א. מכללים בחדרה). הבחור בחנות לקח את המשאבה ליד וזיהה אותה

לאחר כשניה וחצי כמשאבה זהה למשאבת ווישרים של מגאן. שילמתי 85 שקלים למיטב זכרוני. הרכבתי חזרה בקלות: הכל מתאים כמו שעון והכי חשוב - המשאבה עובדת כמו חדשה.

לסיכום, לכל בעלי קליאו ספורט עם בעייה במשאבת מים של הווישרים: לכו לחנות חלקי חילוף עם המשאבה ביד, תקבלו משאבה דומה עד כדי זהה של רנו מגאן, כ - 85 ש"ח, הרכבה של 5 דקות - כמו חדש!!!

בהצלחה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

רק הערה קטנה: במי עדן יש פחות אבנית מאשר במי ברז, אלא אם אתה במקרה אילתי.

כל האמור לעיל נכון - מינרלים = מומסים = אבנית.

אבל כאן, צריך לעיין בתכולה של מי עדן שמכילים הרבה פחות קלציום ומגנזיום מאשר מי ברז. הסיבה שקוראים למים מינרלים (שהם למעשה מים חסרי מינרלים) "מינרלים" היא סיבה היסטורית שנעוצה בכך שהאירופאים ששותים מי שלגים או מי גשמים היו זקוקים לתוספות של מינרלים במים, ולכן "מי בריאות" נקראו שם "מים מינרליים". ההקשר הבריאותי נשאר, אבל הכימיה הפוכה.

יחד עם זאת, גם במים מינרליים יש יותר אבנית מאשר במים מזוקקים.

אייל

כל יום דבר חדש

• תוכן חדש...