Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני צריך עיצה מכם על עניין שלא לי ולא למשפחתי(המורחבת) יש מושג איך להתמודד איתו.

לפני כ3 שנים דודי היקר ז"ל מכר את מכוניתו ל"חבר של חבר של חבר", אבל המכירה התבצעה בצורה הבאה: דודי קיבל כסף והביא את הרכב. הם הסכימו שהם יבצעו העברת בעלות "בקרוב". הבקרוב כמובן לא הגיע, ושכחו לעשות העברת בעלות.

הרכב היה רשום על שמו של דודי הצעיר יותר, אחיו של הדוד שמכר את הרכב(מסיבות שאני לא זוכר כרגע).

בכל מקרה, הבנאדם שאליו נמכר הרכב שם לב שלא משנה כמה דו"חות הוא מקבל, הוא לא כל כך צריך לשלם עליהם, בגלל שהרי הרכב עדיין רשום על שמו של דודי, למרות שהוא הנהג ברכב!

בפרק זמן של שלוש שנים הבנאדם עשה דוחות בשווי 15 אלף שקל(במצטבר), בעבר ניסינו לדבר איתו אך הוא לא מוכן לבצע את העברת הבעלות ולשלם על הדוחות. המשטרה לא יכולה לעזור, בגלל שהם אומרים שאי אפשר לדווח על האוטו כגנוב משום שיש הוכחות שדודי קיבל כסף עבור הרכב. דודי בינתיים נפטר(לפני חודש) והעניין עלה שוב במשפחתנו.

העניין מעיק מאוד על דודי הצעיר יותר, משום שישנה סכנה ברורה ומיידית לרישיון הנהיגה שלו, והבעיה היא שפרנסתו תלויה ברישיון זה. מדובר כאן באדם עבריין ששם(ותסלחו לי על הביטוי) זין על כולם.

לכן באתי אליכם- אולי אתם תוכלו לתת לי רעיונות טובים ומקוריים לאיך להתמודד עם העסק ביש הזה.

בתודה מראש, אבי.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל- האם יש זיכרון דברים או כל מסמך אחר שיכול להוכיח כי הרכב יצא מחזקתו של דודך לפני 3 שנים? דבר שני, ניתן לשלם את הדוחות ואז לתבוע את הבן אדם על הסכום דרך בהמ"ש - כמובן שנטל ההוכחה הוא עליך ולא מספיק שתצטרך להוכיח כי הרכב לא ברשותך כבר 3 שנים אלה תצטרך להוכיח כי הוא זה שבפועל ביצע את העבירות הנ"ל. בקשר להעברת הבעלות- אם הוא לא בעל הרכב הרי שניתן לדרוש את הרכב חזרה ואם הוא טוען שהוא שילם הרי הוא מסכים שהרכב אצלו...

בקיצור התסבוכת לא באמת כל כך סבוכה- ניתן בקלות להוכיח חוסר תום לב מצד הבן אדם. פנה לעו"ד הוא יוציא אותכם מזה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם הרכב עדין בבעלות הבן דוד שלך , למה שלא יחזיר את הרשיונות למשרד הרישוי? ( יעני להוריד את הרכב מהכביש ) או שיקפיא רשיונות? ככה שהרכב יוחרם ברגע שיעצור אותו שוטר או שיגיע לטסט?

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

שלום לך,

עלייך להבין שלמשטרה אין טיפול כאן במישור הפלילי, אין חובת העברת בעלות.

בכל מקרה אני במקומך הייתי כותב מכתב למדור פניות נהגים באגף התנועה ומבקש להעביר את כול הדו"חות מתאריך מכירת הרכב עד היום על שם הקונה.

הייתי מספר להם את הסיפור ומצרף צילומים והעתקים של כל מה שאתה יכול להוכיח (העברה בנקאית או מה שיש לך).

עדיף לך שהמכתב הזה יבוא מעו"ד, ואם לא, אז לפחות תנסה להיות ברור ולציין ספציפית שמות של אנשים ות.ז.

הדוד של הדוד הצעיר והחבר של החבר מאוד מבלבל, הייתי צריך לקרוא את ההודעה שלך כ-5 פעמים עד שהבנתי מי נגד מי.

סביר להניח שהם לא יבטלו או יעבירו את הדו"חות על שם החבר, אבל, תרוויח כאן כמה דברים:

1. בהמשך התהליך יש לך תיעוד על כך שפנית למשטרה בנוגע לעניין, ואתה גם מעורר את תשומת ליבם.

2. כנראה שהתשובה שתקבל חזרה תכלול בין היתר גם את מה שאתה צריך ע"מ כן להעביר את הדו"חות על שמו, ולא תקבל חצאי פרטים מכל מיני "מבינים" למיניהם.

כמובן שיכולתי לייעץ לך עצות אחיתופל למיניהן, כמו לדווח שהרכב גנוב, ולא לספר שקיבלת כסף ולהמציא סיפור שקרי כלשהו למה רק עכשיו דיווחת, ככה שאתה זורק את הכדור למגרש של הקונה והוא ייצטרך להוכיח שהוא רכש ממך את הרכב לפני 3 שנים, ושהוא יוכיח את זה, אז זה ישמש לך כעדות נגד הדו"חות.

אבל זה לא חוקי בכמה מישורים לכן, בתור אזרח ישר אני ממליץ לך לא ללכת בדרך זו או דומות לה שמעמידות את הקונה בפינה לא נעימה (כמו ללכת עם גרר ולקח לו את האוטו חזרה) אפילו של] עא"פ יש שמדובר בבן-אדם, לפי התיאור החד צדדי שלך, שמגיע לו.

אחרי שתקבל תשובה ממדור פניות נהגים תוכל לפנות הלאה לפי הנחיותיהם, או עצת עו"ד לתחבורה.

בהצלחה ותעדכן.

פורסם

צור קשר עם הקונה ותגיד לו שאם הוא לא משלם תדוחות ומעביר בעלות אתה מוריד את הרכב מהכביש לצמיתות ואם הוא לא יעשה באמת תוריד תרכב מהכביש אני בטוח שהוא יגיע בדילוגים

החתימה בשיפוצים!!!

פורסם

אני במקומך הייתי מוריד את האוטו מהכביש-לא מפקיד רישיונות שיהיה חזרה אחורה אלא מוריד אותו לגמריי מהכביש-שהחלאה ילמד לקח.האוטו יהיה כאבן שאין לה הופכין לנצחיי נצחים.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אל תבזבז זמן.

לא משרד הרישוי, ולא המשטרה יעזרו לך. אין טעם שתפנה אלהם או תכתוב מכתבים וצילומים.

אין העברת בעלות על טופס רשמי - שום מסמך אחר לא יתקבל להוכיח שאכן הרכב נמכר נקודה.

יש רק דרך אחת לגרום למשרד הריושי לבצע רישום שלא דרך העברת בעלות - צו בית משפט.

בבית המשפט השופט יעיין בכל הניירת, ישמע ויקרא את כל דברי הצדדים ויחליט מה שיחליט.

בית משפט עולה כסף ועולה עו"ד

יכול להיות שהשופט יפסוק לכם פיצוי כספי, אבל אם הקונה הוא עבריין, יתכן גם שאת הפיצוי לא תראו אבל כן תראו פיצוצים.

מה שאתם יכולים לעשות, במקום לרדוף אחרי האדם, זה פשוט לשלוח לו מכתב עם שליח ולהודיע לו חד משמעית שאם עד לתאריך מסויים הוא לא משלם את כל הדוחות ומבצע העברת בעלות - אתם מורידים את הרכב מהכביש.

הורדת רכב היא תהליך פשוט וחד כיווני - באים למשרד הרישוי מדווחים על הורדת הרכב, הרכב נמחק מרישומי משרד הרישוי ולעולם לעולם לא יוכל יותר לנוע בכבישי ישראל כחוק, אך כן יוכל להימכר כגרוטאת ברזל וחלקי חילוף

אתם עוד תקבלו חזרה את החלק היחסי של תשלום אגרת הרישוי

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי ישנם שני מנופי לחץ שניתן להפעיל על הקונה:

1. איום בהורדת הרכב מהכביש, כפי שציינו החברים שלפני.

2. תזכורת לבעל הרכב שקרוב היום שבו הוא ירצה להחליף את הבונבוניירה. הרכב אצלו כבר שלוש שנים ולדעתי יום ההחלפה קרוב. מי יקנה ממנו רכב שאיננו שלו?

על בסיס שני אלה גשו אל האיש לשיחה כדי למצוא פתרון לבעיה. הצליח? מה טוב.

לא הצליח שילחו אליו מכתב מנומס שבו אזהרה על כך שאתם עומדים להוריד את הרכב מהכביש כדי לצמצם את נזקיכם.

אם גם אחרי שלבשת את "חליפת האיומים" שום דבר לא זז, חזור אל הפורום לעשיית הערכת מצב חדשה. בכל מיקרה לא לנקוט שום צעד מעשי לפני חשיבה לעומק.

בהצלחה.

פורסם

שלום לכולם וכמה שאלות

במידה והרכב אצל הבחור כבר 3 שנים והוא לא ביצע את העברת הבעלות .

אז איך הוא העביר את הרכב טסט שנתי ? הוא הרי לא קיבל את רשיונות הרכב אליו הביתה

הכתובת המוגדרת היא הכתובת שרשומה במשרד הרשוי לא כן ?

דבר נוסף במידה והוא יצליח להשיג את הרשיונות ממשרד הרשוי , לא צריך את בעל הרכב כולל

תעודת זהות יעביר את הרכב טסט ?

לכל המגיבים , נקודה נוספת למחשבה , נאמר שהבן אדם הוא סוג של עבריין , מה יקרה אם הוא יגלה שהורידו לו את הרכב מהכביש בלי הסכמתו ?

זה יכול להגמר לא נעים .

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

עזוב עיצות ושאר ירקות, במילה אחת:

עו"ד.

חבר משפחה, או מישהו שאתם מכירים.

צריך מישהו שמכיר את החוק ויש לו ניסיון בשטח.

לא מדובר בסיכסוך על 10 שקל...

שעת נהיגה - כשעת מלחמה.

פורסם

זה יכול להישמע קצת דפוק אבל זה עובד.

קרה לקרוב משפחה דבר דומה ופשוט הרכב של הבחור נשרף.:-\

או שאתה יכול הלקליט אותו מדבר איתך ולנסות כך שהוא יפליל את עצמו כמה שיותר בשיחה הזאת.

ותלך עם זה לבית משפט.

ומותר לך להקליט מישהו רק אם אתה משתתף בשיחה איתו. אחרת זה לא חוקי

crazy... citroen ZX.

למכירה j-b weld יש לי שלוש חבילות.

פרטים בה"פ

פורסם

מדובר בעבריין בכל מקרה

העבריין הזה היה במשרד הרישוי שנה אחרי שנה וקיבל לידיו ברמאות ותוך כדי הצגת מסמכים מזוייפים את רשיונות הרכב.

אחרת אין שום דרך בעולם שהיה יכול לקבל את רשיונות הרכב לחידוש.

באותה הדרך הוא ימכור את הרכב בעתיד עם מסמכים מזוייפים.

אפשרות נוספת - מישהו במשרד הרישוי עוזר לו. והעזרה הזאת היא לא חוקית.

שים לב !!

אתה יכול לגשת למשטרה ולהגיש תלונה על כך שמשרד הרישוי ניפק לו רשיונות לחידוש וברור שמדובר בכך שהוצגו להם מסמכים מזוייפים או שמישהו קיבל שוחד.

תפתח חקירת משטרה וגם הוא יוזמן למסור עדות.

בסופו של דבר מישהו ישלם ויועמד לדין.

יתכן מצב שמישהו במשטרה ישלח לכם תשובה שהתיק נסגר מחוסר ענין לציבור - להגיש מיד עירעור..

אבל תזכור שכל התהליכים האלה לוקחים המון זמן עד שתראו את הסוף

לעומת זאת אי חידוש רשיון הנהיגה של הקרוב שלך, הינו מוחשי ויקרה הרבה יותר מהר

רק עו"ד וכסף יובילו מהלכים קצת יותר מהר ועדיין זה יכול לקחת הרבה מאוד זמן.

והכי חשוב, אם התוצאות לא ימצאו חן בעיני הקונה העבריין, הוא כבר יראה לכם מאיפה משתין הדג

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שכחתי לציין פרט קטן: הרכב ללא טסט כבר תקופה מסויימת, והבנאדם שנוהג בו נוהג ללא טסט.

לכן גם אי אפשר לבצע העברת בעלות.

תודה לכולם על התגובות בינתיים נתתם לנו הרבה חומר למחשבה.

• תוכן חדש...