Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החיפושית שלי התחילה להתחמם , אחרי שהיא מונעת 5-10 דקות המנוע כבר חם ולאחר נסיעה קלה , המנוע לא שומר על טורים בסרק ורק אם אני מעלה בקרבורטור את הטורים המנוע מצליח לעבוד קצת עגול , יחד עם בקפיירים או משהו כזה שמרגישים אבל בקושי שומעים (מעין דפיקות).

מאז שהיא התחממה בפעם הראשונה אין סטרטר (בדקתי ולא מגיע אליו מתח), מה יכולה להיות הבעיה ? כבר בדקתי פיוזים והם בסדר.

בדקתי יוצא אוויר מהמניפה והפחיות בסדר, מה יכולה להיות הבעיה?

האם החלפת השמן תפתור את הבעיה?

הקרבורטור + סטרטר עברו שיפוץ לפני חודש וחצי בערך.(הקרבורטור היה תקין אבל הדיאפרגמה של משאבת התאוצה נזלה והצ'וק היה מקולקל , בסטרטר הוחלף רק האוטומט כי הוא במצב חדש)

כנראה ששבוע הבא אני יעשה כיוון שסטומים בנוסף.

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

יש לדאוג ולפתור תחילה את הסיבה להתחממות., מנוע מתחממם יקצר את חייו.

יש לחזור לחשמלאי שטיפל לאחרונה בסטרטר, ולתת לו בראש , עד שבעיית הסטרטר תפתר.

כנ"ל יש לחזור למכון קרבורטורים שטיפל לאחרונה בקרבורטור ובצוק, ולדאוג לכוון את הקרבורטור והצוק, על מנת שהרכב לא יתכבה בסרק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אתה לא הבנת את הבעיה, המנוע התחיל להתחמם ללא שום סיבה , ואחרי כמה התחממויות הסטרטר החליט הוא גם לא עובד.

עכשיו מההיתחממות האחרונה המנוע הפסיק לשמור על הטורים ואני עשיתי אותם די גבוהים כדי שהוא לא יכבה , והלוואי שהוא היה קר אבל המצב הפוך המנוע חם (קצת יותר מדי!), אמרו לי שאולי הפילטר שמן סתום או השמן כבר ישן.

אני מתכנן להחליף שמן השבוע .

לבנתיים אני פוחד להגיע לנתניה (כמה קילומטרים) כי המנוע מתחמם תוך קילומטר , אני יודע שהרסתי כבר את הכיוון טורים כך שגם ככה אני יצתרך לסוע למכון קרבורטורים אבל לפני אני רוצה לוודאות שהמנוע מפסיק להתחמם יותר מדי (לאחר ההתחממות האחרונה היה חסר חצי קילו שמן).

המנוע עבד יפה מאוד לאחר השיפוץ קרבורטור אבל לפני חודש הוא התחיל להתחמם .

חיפושיות 73-74

פורסם

המנוע לא שומר על טורים , המדיד שמן רותח מאוד והשמן דליל, הבלוק גם כן רותח מאוד, כימעט קיבלתי כיוויה שניסיתי לנגוע במדיד.

וגם המכסה מנוע רותח (מה שאף פעם לא היה אפילו בקיץ שעבר)

חיפושיות 73-74

פורסם

לחבר שלום

מקריאה ראשונית אפשר לומר שמקור הבעיה הוא במנגנון איחור ההצתה שבתוך המפלג ,התערובת מתלקחת בתוך סעפת הפליטה ומכאן גם הבקפיירים

פרק את המפלג בדוק את המשקולות ואת הדיאפרגמה חופש בציר ואם צריך אז שיפוץ או חדש

נסה להזיז את כיוון המפלג ידנית האם יש שינוי לטובה ?(סמן את המיקום הראשוני לפני הזזתו)

יגאל

פורסם

יגאל תודה אני ינסה זאת ביום חמישי והעדכן.

בדקתי לא מזמן את הפלטינה והיא עדיין כמו "מראה " אני ינסה לעשות את מה שאמרת , כולל החלפת השמן ואני יסדר את הקרבורטור , ואני יקווה שאני יפתור ככה את בעיית ההתחממות הראשונה בחיפושית שלי.

תודה לעוזרים,

שי

חיפושיות 73-74

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

אתמול ראיתי שהתנתק הכבל השחור, שיוצא מאיפה שהמצבר ,חיברתי ויש עכשיו סטרטר, אבל היא לא מניעה.

בדקתי ניצוץ יש.

דלק יש.

כיוון הצתה ניסתי לסובב תוך כדי סטרטר , ולא עזר היא אפילו לא מנסה להניע.

ניסתי לרסס ספרי קרבורטור לתוך הקרבורטור אבל זה לא עזר היא הוציאה קצת עשן וזהו לא הניע.

מה עושים?

חיפושיות 73-74

פורסם

מקפיץ אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור.

חיפושיות 73-74

פורסם

ידידי כדאי לגרור את הרכב למוסך כדי למנוע נזק נוסף אפשרי. בעיית ההתנעה יכולה להיגרם מסיבות שונות והחשוד העיקרי לדעתי הוא הקרבורטור שכנראה שופץ באופן גרוע.

פורסם

עם הבעיה בקרבורטור ,אז אני יפרק אותו מהמנוע ,ויקח אותו למכון ששיפץ אותו.

השאלה זה האם זה בטוח הבעיה?

כי היא הניעה לי, והחזקתי אותה על פול גז כמה שניות ונכבתה ,ואז גיליתי שנגמר הדלק, אז הוספתי 3 ליטר למיכל ,ומגיע עכשיו דלק לקרבורטור אבל עדיין היא אפילו לא מנסה להניע.

חיפושיות 73-74

פורסם

תקינות קרבורטור , בצורה אופטימלית, היא כשהוא מורכב על הרכב, מכוון על המנוע, ונבדקים פרמטרים נוספים, החשובים לפעילות תקימה של הקרבורטור, כגון מפלג תקין, מרווח פלטינות תקין, פלטה שעליה יושבת הפלטינה, ללא משחק יתר , בגלל מקולות או קפיצים שבורים, כוון הצתה ושסתומים לפי הוראות יצרן, קומפרסייה תקינה, טעינה תקינה... ועוד ועוד.....

נסיעה עם 3 ליטר בטנק, משולה, ליריקת דלק ממשאבת הדלק לקרבורטור.

גם עם קרבורטור חדש בקופסא, עם שאר הפרמטרים שהוזכרו לא תקינים, הרכב יתניע קשה, יתכבה בעת עצירה, יסחוב בקושי, וישרוף דלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז מה כדאי לי לעשות עכשיו?

המרווח בפלטינה תקין, למפלג אין חופש , ניסתי להזיז את המפלג אבל אין כל שינוי, כוון שסתומים חבר צריך להגיע אלי שבוע הבא ויכוון לי.

עכשיו מה אפשר לעשות עם הקרבורטור ?

כי אתם אומרים שהמנוע חייב להיות מונע כדי לכוון אותו?

איך אני יכול להניע אותה???

האם יכול להיות שהיא לא מניעה בגלל שאני שם לה כל פעם מצבר 90 אמפר?

(לפני שהתחילה הבעייה היא הייתה מניעה בנגיעה גם עם המצבר הזה)

ועוד שאלה לחשמלאים : האם יש קשר בין מצבר שהתקצר לאחר ההתחממות לבין זה שמאז היא לא מניעה? למרות שלבינתיים אני שם לה את המצבר של המרצדס שלי?

חיפושיות 73-74

פורסם

אני כותב:

ידידי כדאי לגרור את הרכב למוסך כדי למנוע נזק נוסף אפשרי. בעיית ההתנעה יכולה להיגרם מסיבות שונות והחשוד העיקרי לדעתי הוא הקרבורטור שכנראה שופץ באופן גרוע.

ואתה עונה?

עם הבעיה בקרבורטור ,אז אני יפרק אותו מהמנוע ,ויקח אותו למכון ששיפץ אותו.

השאלה זה האם זה בטוח הבעיה?

כי היא הניעה לי, והחזקתי אותה על פול גז כמה שניות ונכבתה ,ואז גיליתי שנגמר הדלק, אז הוספתי 3 ליטר למיכל ,ומגיע עכשיו דלק לקרבורטור אבל עדיין היא אפילו לא מנסה להניע.

זה נשמע לך הגיוני?

הפסק להתעקש. ללא בדיקת הרכב במקום לא ניתן לקבוע מדוע הוא לא מניע. כמו שאמרתי מהסיפורים על הקרבורטור והחוסר בדלק נשמע שהבעיה באי הגעת דלק לתא השריפה אבל כלום לא בטוח ובמקרה שלך קשה להמליץ כדי לא לגרום נזק נוסף (למשל חגורת טיימינג שנקרעה ואתה לא מזהה את הרעש).

• תוכן חדש...