Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאנשי הפיאט וערב טוב.נכון להיום אני משפץ את הטמפרה קרבורטור החדשה שלי,ויש לי כמה שאלות.קודם הפלסטי הזה שבתמונה היכן וכיצד הוא יושב ,לי ניראה שהוא מגן ממי גשם על המנוע של הוישרים אבל לא הצלחתי להושיבו שם והיה זרוק סתם בתעלה.(תמונות מצורפות.)ודבר שני הדיאפרגמה של המרים טורים כשהמזגן דולק קרועה,אולי לצביקה יש דיאפרגמה כזאת,או מאיפו להסיג,(תמונה מצורפת)

PICT0012.JPG

PICT0010.JPG

PICT0011.JPG

פורסם

ועד משהו,אולי רפי יודע.מזה כול הצינורות וקום הדקות האלה שמיתחברות לסעפת יניקה,וחוטי החשמל הדקים שיוצאים מקיר האש ומיתחברים לקרבורטור?(תמונה מצורפת), וגם חיבורי החשמל המוזרים שלהם (גם בתמונה)ותודה לעונים.

PICT0006.JPG

פורסם

האם במכוניתך יש מע' אקלים (מזגן וחימום ואורור) ממוחשבת מקורית? (נראה לי שכן).

יוניט הצנורות ואקום מפעיל מרים טורים ראשון לקרבורטור בזמן שהמנוע קר (כשהיניט מתחמם הוא אינו מעביר יותר ואקום דרכו ואז מרים הטורים הראשון אינו פועל). מרים טורים שני פועל רק בזמן הפעלת מדחס המזגן (ע"י שסתום חשמלי המעביר ואקום אל מרים הטורים השני, של המזגן).

מתחת לקרבורטור נמצא מחמם חשמלי לחימום סעפת היניקה בקור (בערך מתחת ל 4 מעלות) המקבל זרם דרך נתיך וממסר המקבל פיקוד הפעלה מיוניט חשמלי במנוע (לא שימושי בישראל).

כמו כן יש נחיר (דיזה) דלק חשמלי בקרבורטור כך שבכבוי מנוע נפסקת מיידית אספקת הדלק ונמנעת תופעת המשך פעולת קרטוע עצמית של המנוע (דיזלינג).

הפלסטיק אכן נראה לי שהנו מגן מנגנון המגבים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בנוסף לפרוט המקצועי, של חברי רפי לין, אין אפשרות להשיג את הדיאפרגמה , למנבר טורים המקורי, ולכן תצטרך לאלתר באחד מהדרכים הבאות, לנסות לחפש מגבר משומש בפרוקייה, במצב טוב בעלות סמלית, או להרכיב מגבר אוניברסלי, בכל

מקום שמתעסקים עם מזגנים לרכב.

בעיית הדיאפרגמה מוכרת, ועל כל 10 מכוניות פיאט טמפרה/ טיפו, 8 מגבירי טורים לא תקינים בגלל דיאפרגמה קרועה, כך שצרת רבים חצי נחמה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רפי וערב טוב,ותודה רבה .כן המרים טורים התקול שבתמונה פועל עים וקום מהסעפת ,והשסטום החשמלי מעביר וקום כשהמזגן פועל ,אבל לא ברור לי עדין למה יש גם צו'ק ידני וגם עוד מרים טורים למנוע קר.אגב מדובר בטמפרה 93 עים מזגן מקורי ,ושוב תודה רבה על החומר שאתה מלמד אותי.

פורסם

שלום גם לצביקה ותודה רבה,אים שמתה לב למגבר בתמונה יש לו שני חיבורים לשני צינורות,האים אפשר להישתמש באוניברסלי בימקומו?שוב תודה .

פורסם

ולרפי אולי יש לך איזה שהם שירטוטים או חומר מפורט ,ולכולם אשמח ליקנות ספר של הינס על הטמפרה שלי,תודה רבה .

פורסם

משנק (צ'וק) גורם להעשרת דלק וגם להעלאת סבובי מנוע, המרים טורים רק מעלה את סבובי המנוע גם לאחר שהמנק נסגר ידנית ע"י הנהג. לכן טוב, במכוניות אלו, לסגור מהר את המשנק וסבוי מנוע גבוהים ישמרו ע"י מגבר הטורים עד להתחממות המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבנתי שאני צריך לעשות שם סדר בכול הצינורות וקום וליבנות כך שצינור יעביר וקום דרך השסטום החשמלי למגבר סיבובים וצינור נוסף ישירות למגבר בלם ויש לי שאלה,מיכיון שלא ניבנה וקום(הדיאפרגמה קרועה)ולאותו קו מחובר גם המגבר בלם אולי ביגלל זה הדושה של הברקס היתה נמוכה מאוד?ועשיתי כבר רגול'ז ולא עזר או אולי ביגלל שהאוטו שכב כמה שנים טובות הבוכנות של המשאבות ברקס התחתונות פשות תפוסות ?ותודה לעונים.

פורסם

היציאה ממגבר בלם אמורה להיות חסומה.

ניתן להרכיב מגבר טורים אונברסלי, ולהשתמש בצנרת וואקום היוצאת מסעפת היניקה.

משאבת בלם תפוסות, חיבות לעוטר בדיקה, יתכן והקליפר תפוס, או צנרת בלם סתומה, ויש להחליפה.

יש בשלב זה לבטל כל צינורית וואקום היוצאת מטי ממגבר בלם, עד לפתרון בעיית הבלמים.

בברכה

צביקה

פורסם
,ויש לי שאלה,מיכיון שלא ניבנה וקום(הדיאפרגמה קרועה)ולאותו קו מחובר גם המגבר בלם אולי ביגלל זה הדושה של הברקס היתה נמוכה מאוד?.

אין קשר בין המגבר טורים התקול למגבר הבלם.

בצינור המגבר בלם קיים וואקום קבוע, בכניסה למגבר הבלם קיים שסתום אל חוזר , הנפתח בעת לחיצה על הבלם בלבד, ופותח מעבר וואקום למגבר על מנת להגביר את הבלם.

תקינותו של המגבר טורים, אינה קשורה לאיכות הבלימה, וכל מגבר אונברסלי שיותקן בעתיד, ימשוך וואקום מטי הנמצא על קו צינור המגבר בלם.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה.היום עשיתי גישור בין כול 4 הצינורות הדקים 2מ"מ מהסעפת ,ואת היצייאות הגדולות יותר כ4 מ"מ אחד למגבר בלם ופיצול למודול הצתה,והשני למגבר טורים אוניברסלי,אני מקוה שזה בסדר ולא תהיה השפעה על הco .מחר יש לי טסט,והוספתי פנס ברקס לחלון ,ועוד משהו שאני מתקין בכול הרכבים שהיו לי,נורת לד מהבהבת שמקבלת +קבוע ,ומינוס מיוניט לחץ שמן ועוד כמה יונית חום (מנורה) שמפוזרים במנוע,וכאשר המנוע חם מידי או שאין לחץ שמן המנורה תהבהב .וכשאני מכבה את האוטו גם המנורה תהבהב (יענו הזעקה)

פורסם

צביקה לא מצאתי את הבורג אויר בקרבורטור . :shock: והמנוע פועל הכי יפה ועגול ולא רועד ב5000 טורים איזה שיכרון.:-D.

• תוכן חדש...