Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אישי בקומבינה (באופן חוקי כמובן) - יש אפשרות?

Jeffy555
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לאחר חודשים ארוכים בהם אני מנסה למצוא ולחשוב על דרך להביא רכב בייבוא אישי מבלי לשלם את סכומי המכס הלא נורמאלים אני התייאשתי.

האם בכל זאת יש איזושהיא אפשרות לא לשלם 110%-160% מבמכס?

יש לי משפחה באירופה ובארה"ב. יש לי גם דרכון (אזרחות) אירי. זה עוזר לי איכשהו? האם אפשר להביא רכב לזמן מוגבל ולא לשם מיסים בכלל (כלומר לנסוע בארץ עם מספר זר לכמה חודשים)? האם יש דרך אחרת שבה אפשר לשלם פחות מיסים?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לשבור את שתי הרגליים ולקבל הנחת נכה...?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוכל להשאיר את הרכב לתקופת ריענון בסיני או בירדן אני לא יודע כמה זמן אבל לאחר כמה חודשים תוכל להחזיר את הרכב חזרה לתוחמי ישראל

אני מציע בכל אופן להתחבב על ביתו של איזה דיפלומט שיושב בארץ :)

Porsche 944 turbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוכל להשאיר את הרכב לתקופת ריענון בסיני או בירדן אני לא יודע כמה זמן אבל לאחר כמה חודשים תוכל להחזיר את הרכב חזרה לתוחמי ישראל

אני מציע בכל אופן להתחבב על ביתו של איזה דיפלומט שיושב בארץ :)

דבר ראשון - כל כמה זמן הרכב צריך להיות מחוץ לישראל ? ולכמה זמן?

דבר שני - אני מכיר טוב מאוד את שגריר איטליה וחבר טוב שלי הוא דיפלומט אמריקאי. אך איך זה בעצם עוזר לי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני פשוט יודע שהם יכולים להביא איזה רכב שהם רוצים בזמן שהותם בארץ

יש כאלה שלא מנצלים את העובדה הזאת ונוסעים ברכב מקומי מה שמאפשר לך לנצל את ההזדמנות...

לגבי זמני ההמתנה אני לא יודע צריך לברר עם הרשיות

אבל ככל שאני נובר בתוך תחום היבוא אני מגלה שכל העסק הזה מצריך הרבה מאוד כסף והוא לא למחפשי מציאות

פשוט כואב לי הלב יש כל הרבה רכבים חלומיים במחירים מצחיקים אי שם בעולם הגדול דגש גדול מאוד על בריטניה

m3 e36-5000פאונד גירסאת אוולושון במצב טוב

לוטוס אספיריט סידרה 3 טורבו החל מ 8000 פאונד

911 החל מ5500 בגירסאות הטארגה המכעורות :)

מרצדס אס אל 500 6000 פאונד

יגואר אקס קי 8 החל מ7000

מיצוטובישי 3000 gt החל מ 2000

מה שאומר למעשה שלא משנה באיזו עבודה תעסוק תמיד יהיה לך כסף להחזיק מכונית שתספק את צריכך המוטורים

Porsche 944 turbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם מחשבה. אפשר לעשות ייבוא ל -2 רכבים ולאחסן אחד במצרים לכמה חודשים ואז לנסוע הרכב השני בארץ ואז להחליף ביניהם כל פעם? ככה אפשר לנסוע עם מספר זר ולא לשם מיסים. זה אפשרי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני פשוט יודע שהם יכולים להביא איזה רכב שהם רוצים בזמן שהותם בארץ

יש כאלה שלא מנצלים את העובדה הזאת ונוסעים ברכב מקומי מה שמאפשר לך לנצל את ההזדמנות...

לגבי זמני ההמתנה אני לא יודע צריך לברר עם הרשיות

אבל ככל שאני נובר בתוך תחום היבוא אני מגלה שכל העסק הזה מצריך הרבה מאוד כסף והוא לא למחפשי מציאות

פשוט כואב לי הלב יש כל הרבה רכבים חלומיים במחירים מצחיקים אי שם בעולם הגדול דגש גדול מאוד על בריטניה

m3 e36-5000פאונד גירסאת אוולושון במצב טוב

לוטוס אספיריט סידרה 3 טורבו החל מ 8000 פאונד

911 החל מ5500 בגירסאות הטארגה המכעורות :)

מרצדס אס אל 500 6000 פאונד

יגואר אקס קי 8 החל מ7000

מיצוטובישי 3000 gt החל מ 2000

מה שאומר למעשה שלא משנה באיזו עבודה תעסוק תמיד יהיה לך כסף להחזיק מכונית שתספק את צריכך המוטורים

פורשה החל מ5500 פאונד?SL 6000 פאונד?טעית או שמשהו פה לא בסדר ..?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נמאס שכאלו שלא יודעים עונים.

צאו מהאשלייה-לא ניתן להוציא את האוטו למצרים/סיני וגם לא לזימבאבואי!

על מנת להכנס לארץ יש צורך בהצגת דרכון זר והוכחה כי לא שהית בארץ תקופה של לפחות שנה (לדעתי העלו את

זה ליותר משנה לא מזמן אבל את זה אפשר לבוא מול המכס). עם הרכב תוכל להיות פה חצי שנה ולקבל הארכה במקרים

מסוימים של עד כמעט שנה. לאחר יציאת הרכב מהארץ הוא לא יוכל לחזור לפה לפחות שנתיים- מה שאומר שתוכל להוציא אותו למצרים או לאן שבא לך, אבל, לארץ הוא לא יחזור למשך הרבה מאוד זמן... בטח שלא אחרי חודש או חודשיים.. אתה חושב שאנחנו חיים במדינה של מטומטמים?

די לחפש קומבינות, שום שגריר לא יעזור לך פה.

הפתרון המהיר הוא באמת לשבור יד ורגל ולקבל תעודת נכה-זה פטור ממיסים.

Lexus CT200H

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתוך אתר המכס: http://www.mof.gov.il/taxes/

2. הנכנסים, שמדריך זה דן בהם

א)מי שנכנס לישראל על פי אשרה מסוג ב/2 (תייר).

ב)מי שנכנס לישראל על פי צו או היתר, ויש ברשותו דרכון דיפלומטי,

קונסולרי, וכד'.

ג)מי שנכנס לישראל על פי אשרה מסוג א/2 (תלמיד).

ד)מי שנכנס לישראל על פי אשרה מסוג ב/1 (עובד זר), או א/3 (איש דת),

או ב/4 (מתנדב).

5. יבוא רכב מנועי/אופנוע לתקופת ביקור (ללא תשלום המסים)

א. תנאים ליבוא רכב/אופנוע לתקופת ביקור

(1) תושב ישראל שנעדר מהארץ לפחות שנה אחת ובא לביקור, רשאי לייבא רכב מנועי לשימושו העצמי בתקופת הביקור, בתנאים אלה:

עליו להציג רשיון נהיגה בר-תוקף בישראל. עליו להציג דרכון בר-תוקף המוכיח, כי שהה מחוץ לישראל שנה אחת או יותר. ג)עליו להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים עד לייצוא הרכב. ד)עליו להתחייב בחתימה ע"ג טופס (מכס 161), שייצא את הרכב עם צאתו מישראל או בתום 4 חודשים מיום כניסתו - כל שהינו מוקדם יותר.

תושב כאמור, חייב לייצא את הרכב במועד, גם אם הוא עצמו נאלץ להישאר בארץ לאחר מועד זה.

(2) תקופת ביקור נחשבת לכזאת, אם נתמלאו התנאים הבאים

א)סה"כ הימים לביקור אחד או למספר ביקורים בכל שנה משנות השהייה בחו"ל, אינם עולים על 4 חודשים, ללא זכות צבירה; מניין 4 החודשים מתחיל כל שנה מחדש. "שנה" לעניין זה מחושבת ממחרת יום היציאה.ב)בשום ביקור לא מומשו זכויות תושב-חוזר ליבוא או לרכישה בישראל של חפצי-בית.ב.ביטוח רכב במחירו המלא (כולל המסים החלים)

רכב שיובא לתקופת ביקור - יש לבטח אותו במחירו המלא בשוק הישראלי, דהיינו כולל מלוא המסים. זאת, כדי להבטיח תמורה מחברת הביטוח במקרה של נזק שייגרם לרכב בתקופת הביקור.

מובהר בזה, שניתן לבטח את הרכב בנמלי היבוא בישראל.

6. קבלת מידע

לקבלת מידע בענין יבוא אישי של רכב, הן לפונים מישראל והן לפונים מחו"ל, יש לפנות למח' יבוא אישי בבתי-המכס,

תייר רשאי לייבא רכב או לרכוש רכב בישראל, ללא תשלום מסים, עם כניסתו לישראל או תוך 3 חודשים מיום כניסתו.

א.יבוא רכב או רכישת רכב בישראל - ע"י תייר שאינו מחזיק באשרת כניסה מסוג א/2, או א/3, או בתעודת עיתונאי 1)יבוא רכב א)הינך רשאי לייבא רכב ללא תשלום מסים או הפקדת ערבויות לתקופה של

6 חודשים או עד המועד שבו יפוג תוקף אשרת הכניסה שלך (לפי המוקדם מביניהם). ב)לגובה-המכס ניתנה הסמכות לחייב אותך, במקרים מסויימים, להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים, מייד עם ייבואו של הרכב, וזאת עד ליצוא הרכב או תשלום המסים החלים עליו. 2) רכישת רכב

ברכישת רכב בישראל ללא תשלום מסים, הנך חייב להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים, בעת שחרור הרכב ממחסן-רשוי.

האישור להשארת הרכב בישראל יינתן לתקופה של 6 חודשים, או עד למועד שבו יפוג תוקף אשרת הכניסה שלך (לפי המוקדם מביניהם).

3)אישור הארכת התקופה להשארת הרכב בישראל

בתום 6 חודשים מיום שחרור הרכב (ביבוא, או ברכישה בישראל), עליך לייצא את הרכב, או לבקש הארכה להשארתו בישראל לתקופה של עד 6 חודשים נוספים, בכפוף לתוקף אשרת הכניסה שלך.

אם תאושר לך הארכת התקופה, תידרש להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים.

4)יצוא הרכב מישראל

בתום שנה מיום שחרור הרכב (ביבוא או ברכישה), עליך לייצא את הרכב,

או לשלם את מלוא המסים החלים (אם מתקיימים כל התנאים כאמור להלן בסעיף ה.).

ב.יבוא רכב או רכישת רכב בישראל - ע"י תייר המחזיק באשרת כניסה מסוג א/2 (סטודנט), או א/3 (איש דת), או בתעודת עיתונאי מטעם לשכת העיתונות הממשלתית

שחרור הרכב ייעשה לאחר הפקדת ערבות בנקאית, או לאחר המצאת התחייבות מהמוסדות, כמפורט להלן:

1)תייר המחזיק באשרת כניסה א/2 (סטודנט) -

התחייבות מהמוסד בו הינך לומד, כי המוסד מתחייב לשלם את המסים החלים בתום תקופת הלימודים - אם יוכח, שלא ייצאת את הרכב בתום תקופת הלימודים, או שלא שילמת את מלוא המסים החלים.

במקרים מסויימים תידרש להפקיד ערבות בנקאית, להנחת דעתו של המנהל, להבטחת תשלום מסי היבוא, בנוסף להתחייבות כאמור.

2)תייר המחזיק באשרת כניסה א/3 (איש דת) -

התחייבות ממוסד הדת שבו הינך משרת, כי המוסד מתחייב לשלם את המסים החלים - אם יוכח, שלא ייצאת את הרכב בתום שירותך במוסד, או שלא שילמת את מלוא המסים החלים.

3)תייר (שהוא עיתונאי-חוץ או צלם-חוץ) המחזיק בתעודת עיתונאי מטעם לשכת העיתונות הממשלתית -

התחייבות מהמעסיק (אם הוא מעסיק ישראלי), שאצלו אתה מועסק, כי המעסיק מתחייב לשלם את המסים החלים - אם יוכח, שלא ייצאת את הרכב בתום העסקתך, או שלא שילמת את מלוא המסים החלים.

ג.כלי רכב ששוחררו לפני 1.9.99 1)אם שחררת רכב בזכויות תייר לפני יום 1.9.99, ושילמת עליו מכס (אם חל על הרכב) ומע"מ, ועדיין רכבך נע בישראל עם לוחיות-רישוי זרות, עליך לפנות בהקדם לבית-המכס הקרוב למקום מגוריך - כדי לקבל הפניה למשרד הרישוי לשם עריכת מבחן שנתי (טסט) לרכב, לקבלת רשיון רכב ישראלי (שבו יצויין: "הגבלת העברת בעלות"), וכן לקבלת לוחיות-רישוי ישראליות.

לאחר מכן עליך לפנות לאותו בית-מכס, לשם הוכחת האמור לעיל.

עד להוכחת האמור לעיל, עליך להפקיד בבית-המכס ערבות בנקאית בגובה המסים החלים על הרכב.

2)את יתרת תשלום המסים החלים על הרכב, עליך לשלם בעת העברת הבעלות.

ד.המסמכים הנדרשים ליבוא/רכישת רכב, ולהארכת התקופה להשארתו בישראל

אם אתה מבקש לייבא רכב או לרכוש רכב בישראל ללא תשלום המסים, או להאריך את תקופת השארת הרכב בישראל מעבר ל-6 חודשים, עליך לפנות לגובה-המכס ולהציג את המסמכים הבאים:

1) רשיון נהיגה בר-תוקף על שמך.

2) רשיון רכב בר-תוקף ע"ש התייר או בת-זוגו.

3) לוחיות זיהוי (מארץ המוצא) לרכב שיובא.

4) תעודת ביטוח ברת-תוקף של הרכב.

5) אשרת כניסה ברת-תוקף.

6) דרכון בר-תוקף.

7) תעודת עיתונאי ברת-תוקף מטעם לשכת העיתונות הממשלתית - לתייר שהוא עיתונאי.

8) בקשה מנומקת - במקרה של בקשה להארכת התקופה.ה.תשלום מסים א)התנאים לתשלום המסים החלים על הרכב, הם: 1)שנת ייצורו של הרכב היא השנה השוטפת, או אחת מארבע שנות הייצור שלפניה. 2)רכב, עם רישיון (בתוקף) ולוחיות זיהוי ישראליים - לא יחול לגביו האמור לעיל בתת-פיסקה 1). 3)הרכב הוא מסוג ודגם שאושר ע"י הרשות המוסמכת (משרד התחבורה) לתנועה בדרכים. ב)הסרת ההגבלה -

לאחר תשלום מלוא המסים החלים על הרכב, תוסר ההגבלה, ותוכל למכור את הרכב.ו.השארת הרכב בישראל בתקופת הפטור

אם תצא מישראל אך תחזור לפני תום תקופת הפטור של הרכב, תוכל להשאיר את רכבך בישראל, בתנאי שתודיע בכתב לגובה-המכס שבאזור מגוריך על מקום הימצאו של הרכב בהיעדרך.

תקופת הפטור נחשבת, בכל מקרה, ממועד שחרור הרכב.ז.יצוא הרכב מישראל

בסמוך לתום תקופת הפטור שאושרה לך לגבי הרכב, או בסמוך למועד צאתך מישראל, לפני תום התקופה, עליך לוודא, שרכבך יאוחסן בנמל היצוא לשם ייצואו, שאם לא כן עלול רכבך להיתפש על-ידי המכס.

אין מתירים העברת בעלות על רכב מדרכון לדרכון (מתייר לתייר).ח.מתן פטור על רכב, בשנית

ככלל, פטור מתשלום מסים על רכב ניתן פעם אחת בסמוך לכניסה לישראל.

עם זאת, יש מקרים שפטור כאמור, עשוי להינתן בשנית, כמפורט בזה: תיאור המקרה - התנאים:

1. ייצאת את הרכב לפני תום תקופת הפטור, ונכנסת שנית עם הרכב לפני תום התקופה - תהיה זכאי לפטור ממסים עד לתום תקופת הפטור שאושרה במועד היבוא הראשון של הרכב.

2.ייצאת את הרכב לפני תום התקופה, ונכנסת שנית עם רכב לאחר תום התקופה-תהיה זכאי לפטור ממסים, רק אם חלפה תקופה של 3 חודשים ממועד יצוא הרכב הקודם - תקופה, שבה גם אתה שהית בחו"ל.

3. שולמו כל המסים המגיעים על הרכב הקודם, ונכנסת שנית עם רכב - תהיה זכאי לפטור לאחר שיצאת את ישראל לתקופה של 3 חודשים.

4. הינך תייר המחזיק באשרה מסוג א/3 (איש דת), המבקש לייבא/לרכוש רכב אחר - הרכב הקודם היה בשימושך העצמי לתקופה של 3 שנים, לפחות; או לתקופה קצרה מזו, עפ"י אישור המנהל (מטעמים מיוחדים).

5. הינך תייר המחזיק בתעודת עיתונאי/עיתונאי-חוץ, או צלם-חוץ מטעם לשכת העיתונות הממשלתית – המבקש לייבא/לרכוש רכב אחר - הרכב הקודם היה בשימושך העצמי לתקופה של שנה, לפחות.לתשומת-לב:

האמור לעיל בסעיפים 4 ו-5 - יחול רק לאחר תשלום המסים החלים על הרכב הקודם, או לאחר יצוא הרכב.

6. הרכב נגנב, או נשרף או ניזוק, וברצונך לייבא/לרכוש רכב אחר - שולם מלוא סכום המסים החלים עליו מכספי הביטוח שקיבלת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש אבל ממש אין צורך בדרכון זר על מנת להכניס רכב בעל רישוי זר לארץ.

אני מכיר מספיק אנשים שנולדו בישראל, גדלו בישראל ועדיין גרים בישראל שהביאו רכבים בעלי מספר זה והשאירו אותם בארץ לתקופה של בין מספר שבועות למספר חודשים.

הדבר היחיד שצריך במקרה כזה זה לשים צ'ק ערבון על עלות המכס שתהיה במידה ולא תוציא את הרכב לאחר התקופה המקסימלית (לרוב 6 חודשים אבל יכול לגם להיות פי 2-3).

כל השאר נכון.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אפשר בדיוק להשאיר את הרכב עם מספר זר בארץ ליותר מ-6 חודשים?

DISCOVER, אתה אומר שאפשר להגיע לתקופה של פי2 או אפילו פי 3. איך ניתן לעשות זאת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מספיק אנשים שנולדו בישראל, גדלו בישראל ועדיין גרים בישראל שהביאו רכבים בעלי מספר זה והשאירו אותם בארץ לתקופה של בין מספר שבועות למספר חודשים.

.

זה לא סותר את מה שכתוב בתגובה 11- סעיף 5,א (1).

וחוץ מזה יש ישראלים שמשתמשים בדרכון הזר שלהם.

לי יש חברים בארה"ב בעלי אזרחות ישראלית ובמשך הזמן הוציאו גם אזרחות אמריקאית.

כשהם באו לארץ הם השתמשו בדרכון האמריקאי. (הישראלי כבר מזמן היה פג תוקף ולא ענין אותם).

רק בגלל שהם דיברו עם הפקיד בעברית, הוא שאל אם הם נולדו בארץ וכשהם ענו שכן, הסתבר שהם חייבים להיכנס עם דרכון ישראלי בלבד.

למרבה הצער,הפקיד מיד עידכן במחשב את פרטי הדרכון שלהם ושם עליו חסימה. באופן כזה כשהם יבואו לארץ, תמיד ידעו שהם ישראלים וחייבים להציג דרכון ישראלי.

הבעיה היתה שהם לא התיחסו ברצינות לדבריו ורק ביציאה מהארץ הסתבר להם שהם חייבים להוציא דרכון ישראלי כדי לצאת. הם לא הורשו לצאת ונאלצו לגשת למשרד הפנים בשדה תעופה ולשלם אגרה יקרה מאוד כדי לקבל במקום דרכון ישראלי.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדבר היחיד שצריך במקרה כזה זה לשים צ'ק ערבון על עלות המכס שתהיה במידה ולא תוציא את הרכב לאחר התקופה המקסימלית (לרוב 6 חודשים אבל יכול לגם להיות פי 2-3).

כל השאר נכון.

אז אני יכול להביא רכב לנסוע פה בארץ למשך שנה נגיד עם מספר זר בתנאי שאני דואג לצ'ק ערבון ?

זה אפשרי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...