Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיר סביר בכל הנוגע למוסך מורשה, הפעם לא קיבלת את האלמנט, אבל , לא ברור לי איך רכב בן 3 זקוק כ"כ מהר לכל ההחלפות האלו, מרווחי הטיפולים של הגטס כ"כ קרובים?

סתאם לשם השוואה, בטויוטה (כן,מה לעשות,שוב פעם טויוטה-זה מה שאני מכיר הכי טוב),5 שנים ראשונות,אתה לא עושה כלום מלבד טיפול בסיסי וברקסים אם צריך, הטיפול במוסכים מורשים עולה בין 400-550 שקל, ברקסים זה 300-400 שקל ,אין סכומים כאלה של אלף+ , ובטח לא לרכב בן 3 .

בטיימינג + טיפול אתה לא מגיע לסכומים האלה.

פורסם

בדיון הזה אתה אומר (באדום):

סתאם לשם השוואה, בטויוטה ...הטיפול במוסכים מורשים עולה בין 400-550 שקל, ברקסים זה 300-400 שקל ,אין סכומים כאלה של אלף+ , ובטח לא לרכב בן 3 .

אבל בדיון הזה מישהו סיפר ש:

אז נכנסתי למורשה של טויוטה והבנתי שצריך לעשות את הטיפולים הבאים :

-החלפת כל הפילטרים -שמן דלק ואוויר

החלפת כל השמנים - מנוע ,גיר ,הגה כוח ובלמים

החלפת מצתים

הכל טוב ויפה, רק שההצעת מחיר היתה 2150 ש"ח!! נפלו על השכל.

ואתה בתגובה הסברת ש:

הם מגיעים לסכומים כאלה מפני שמדובר במוסך מורשה,מסתתרים תחת כותרת של כאילו מוסך מיוחד במינו = מורשה.

...ויש כאלה (כמוני) שלא מתקרבים למקום כזה.

העבודה על הכל צריכה להיות בסביבות ה 500 שקל, כל השאר זה חלקים, שוב, במוסך נורמאלי,רגיל,לא מורשה.

אז 500 ש"ח למוסך מורשה ? או למוסך לא מורשה ? או שטויוטה (כמובן) לא מתקלקלת ממילא, ולכן זה דיון אקדמי ?

לפותח השרשור, כפי שנאמר לך, המחיר סביר בהחלט למוסך מורשה.

פורסם
לפי דעתי, זה מיותר להחליף את הפילטר של המזגן,

אני עדיין משתמש בפילטר המקורי (12 שנים), פעם בשנה, אני מוציא את הפילטר,

מנקה אותו מהאבק שהצתבר בו, וזה כל הסיפור.

.

מי שחוסך בקטנות, אוכל אותה בגדולות. תזכור טוב מה אני אומר.

(אני מאוד מקווה שזה לא יתגשם , אבל אני מכיר מישהו שנקט במדיניות שלך והיום מחפש מדחס + כמה חלקי מזגן לפולו מפירוק)

אמנם המסנן המקורי עולה קצת יקר (100 שקל) ,אבל אני בטוח שאפשר למצוא תחליפי בפחות מחצי מחיר.

היצרן לא סתם אומר להחליף פילטר בשביל להרוויח עליך.

המסנן סופח אליו חלקיקים שאתה לא מסוגל לראות ובטוח שלא לנקות אותם.

מדוע אם כך אתה מחליף פילטר אוויר ? (אפשר לנקות כמו הפילטר מזגן)

פילטר שמן ? (בטח אתה שם תחליפי שעושה נזק הדרגתי למנוע כדי לא לשלם 40 שקל שעולה מקורי בצ'מפיון)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

(אני מאוד מקווה שזה לא יתגשם , אבל אני מכיר מישהו שנקט במדיניות שלך והיום מחפש מדחס + כמה חלקי מזגן לפולו מפירוק)

אייל, לא ברור לי איך הגעת מ"מדיניות" כזו (ניקוי מסנן אויר סתום של מזגן) לתקלה במדחס + כמה חלקי מזגן לפולו.

תוכל להרחיב ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המסנן סופח אליו חלקיקים שאתה לא מסוגל לראות ובטוח שלא לנקות אותם.

המזגן של הרכב ומזגן ביתי, פועלים על אותו עקרון.

במזגן שיש לך בבית, אתה מחליף את רשתות הסינון, או שאתה מנקה

אותן ומחזיר למקום ?

פורסם
בדיון הזה אתה אומר (באדום):

אבל בדיון הזה מישהו סיפר ש:

ואתה בתגובה הסברת ש:

אז 500 ש"ח למוסך מורשה ? או למוסך לא מורשה ? או שטויוטה (כמובן) לא מתקלקלת ממילא, ולכן זה דיון אקדמי ?

לפותח השרשור, כפי שנאמר לך, המחיר סביר בהחלט למוסך מורשה.

אני יכול להעלות לך קבלות, מה אתה חושב שאני ילד בן 18 שממציא לך מחירים?!

בנוגע לשירשור ההוא, אם היית מסתכל בפרטים הקטנים, הוא נכנס עם טויוטה 94 למוסך מורשה...נו...מה אתה מצפה?!

אני מדבר עלך רכב בן 3 ואתה מביא לי רכב בן 13!

פורסם
מחיר סביר בכל הנוגע למוסך מורשה, הפעם לא קיבלת את האלמנט, אבל , לא ברור לי איך רכב בן 3 זקוק כ"כ מהר לכל ההחלפות האלו, מרווחי הטיפולים של הגטס כ"כ קרובים?

הטיפולים הם כל 15,000, כאשר פילטרים (אויר ודלק) מחליפים כל טיפול שני למיטב זכרוני (ב45,000 לא הוחלפו פילטרים אלו, כן הוחלפו פלאגים).

מחיר הטיפול הבסיסי של 60,000 הוא 900 ש"ח כולל עבודה ומע"מ (כך נאמר לי במוסך לפני שבאתי), ומכיל את כל הדברים המפורטים לעיל, חוץ מהרצועות והפילטרים של המזגן שהתגלו במהלך הטיפול (הרצועות - בבדיקה של המוסך, הפילטרים עקב תלונה שלי).

מבחינת שנתון של הרכב - נראה לי שצריך לקחת בחשבון גם כמה הוא נוסע. אמנם הטיפול הקודם היה לפני 10 חודשים בערך, אבל מה לעשות שנסעתי 15,000 ק"מ בינתיים... כך שיכול להיות שאצלך בטויוטה אתה פשוט נוסע פחות?

פורסם
המזגן של הרכב ומזגן ביתי, פועלים על אותו עקרון.

במזגן שיש לך בבית, אתה מחליף את רשתות הסינון, או שאתה מנקה

אותן ומחזיר למקום ?

הפילטר של המזגן בבית עשוי מרשת מתכת/פלסטיק והוא מיועד לשימוש חד-פעמי. הפילטר של המזגן ברכב עשוי מנייר (לעיתים בתוספת של אבקת פחם פעיל) ויש להחליפו כפי שמחליפים את פילטר האויר של המנוע, שכן הוא אינו מיועד לשימוש רב פעמי. זכור, אם הפילטר של המזגן לא תקין (ומבחינת, פילטר ממוחזר אינו תקין) יכולים לקרות שני דברים:

א. זרימת האויר דרך מערכת המיזוג מוחלשת, המערכת לא יעילה, הבלאי במערכת עולה והכי חשוב - אתה נושם אויר חם!

ב. הפילטר לא מסנן כל מיני דברים שהוא אמור לסנן - התוצאה: אתה נושם חרא!

כל זה בשביל "חסכון" של 50 ש"ח!?

• תוכן חדש...